FIENTJE - GLADHARIGE TECKELDAME MET ALLURE

Mag ik mij aan u voorstellen?

Mijn naam is Fien(tje) en ik ben geboren op 05.11.2013.
Mijn tijdelijke baasjes hebben mij uit een akelige situatie bevrijd en mij beloofd dat ik alle tijd zou krijgen om te herstellen en dat zij dan samen met de mensen van Collie in Nood een geweldig plekje voor mij zouden zoeken. Dat is ook gebeurd en nu is het moment aangebroken dat het project
'Mandje Voor Fientje'van start kan gaan :0)

Ik ben geen 'moeilijke' hond maar ik weet wel wat ik wil en niet wil, ik ben namelijk een echte Teckel met een heerlijk eigenwijs Teckelkarakter en ik kom het liefst bij mensen die al Teckelervaring hebben of met mijn karakter om kunnen gaan. Ik ken geen katten en kinderen ongeacht hun leeftijd. Het lijkt mij persoonlijk heel slim om niet bij kinderen onder de 16 jaar te gaan wonen. Ook katten zijn mij onbekend en gezien het feit dat ik ook een beetje jachtdreef heb, kan ik je dus niet vertellen hoe ik op katten reageer. En bij twijfel zeggen mijn baasjes liever nee, want zij willen alle risicos uitsluiten voor iedereen.

Mijn conditie is weer prima en spelen oefen ik nog, met andere honden kan ik prima opschieten.
Ik wil graag bij een andere hond gaan wonen en omdat ik ook tijd voor mijzelf nodig heb, mag mijn nieuwe baasje ook best een paar uurtjes gaan werken, maar langer dan 4 uur wil ik niet alleen blijven.

Ik ga heel graag met de auto naar de bossen voor een flinke wandeling, maar tijdens het wandelen trek ik nog wel aan de riem.
Met in de wijk wandelen ben ik wat schrikachtig en bij harde geluiden en ga ik minder graag mee. Ik draai dan gewoon om en geef de brui eraan. Zoek het maar uit, baas :)
Ik heb je gewaarschuwd ...... ik heb wel echt een teckel karaktertje , als ik links wil ga ik ook links en volg mijn neusje ....... maar ik reageer goed op stem correcties! 

Ik ben zindelijk in huis mits ik regelmatig wordt uitgelaten, maar doe ook nog weleens kleine plasjes in de tuin. Mijn baasjes plaatsen mij alleen bij lieve mensen met een tuin.
Ik ben geen knuffelkont en schoothond, ik bepaal zelf wanneer ik daarvoor in de mood ben, maar dit is per dag nog verschillend .Uiteraard kom ik wel heel graag kluifjes en lekkere dingetjes halen :)

Sociaal en vriendelijk naar andere honden ben ik ook maar bescherm wel fel mijn speeltjes naar andere honden maar niet naar mensen.
Drukke mensen of situaties vind ik niet zo fijn, daar heb ik een beetje moeite mee.

Een wedstrijd lekker luid snurken op mijn kussen of mand met jou of een andere huisgenoot ga ik winnen, ik maak namelijk behoorlijk geluid, haha

Ik ben gesteriliseerd (de baarmoeder is verwijderd), volledig gevaccineerd (recent,) heb een nieuw Europees paspoort en ben ontwormd en ontvlood. Uiteraard ook gechipt en geregistreerd. De dierenarts heeft mij gezond verklaard ;-).

Fientje wordt met een contract en tegen een adoptiebijdrage geplaatst.
Bij belangstelling vragen wij U beleefd een vragenfomulier met informatie over uw leefsituatie voor ons in te vullen. De vragenlijst kunt u via collie.in.nood@gmail.com opvragen.
Deze bespreken wij met Fientje's baasjes en U hoort van ons als zij u uit willen nodigen voor een kennismaking. Ook als u niet in aanmerking komt, krijgt u daar netjes bericht over.
Voor info over ons adoptietraject kunt U hier kijken: KLIK HIER

Voor weetjes over Fien neemt U gerust contact op ons:

Stichting Collie & Co in Nood / Teya Walda
Tel. 0475 584 502
E-mail:collie.in.nood@gmail.com
.... en een filmpje - onderwerp : Vrouwtje komt thuis - klik
HOME