FOLLOW ME ...... :-)

Hallo vrienden, supporters, fans en sympathisanten :-)
Laatste update 24.02.2017


COLLIE & CO IN NOODWANDELING 19 FEBRUARI 2017

Nooit verwacht en toch gebeurd ;-) Na bijna 5 lange jaren wachten hadden wij weer een wandeling, deze keer georganiseerd door stichting Collie in Nood en stichting Moppies, een kersverse stichting die de doelstelling hanteert om terminale en onherplaatsbare honden op te nemen en tot hun einde te verzorgen met wat ze nodig hebben - een hospiz voor dieren - zeg maar. Een erg nobel streven !

Wij waren niet helemaal zeker van de datum i.v.m. de koude temperaturen, maar de meeste wandelaars hebben zich daar gelukkig niet door tegen laten houden. Wij hebben vertrouwde en dierbare (honden)vrienden mogen verwelkomen en dat was echt geweldig mooi.! Ook hebben we nieuwe gezichten mogen begroeten, met een Jack Russeltje en/of een schattige mix, alles en iedereen was welkom.
Hieronder een impressie van de eerste samenkomst en wandeling na een pauze van 5 jaar :

DE VLAG ;-) zeer belangrijk en een hartelijke begroeting door de huiszangers en kwetteraars van de Dierenweide

Dit lekkers wachtte op de wandelaars na terugkeer van de wandeling, maar ook van te voren kon men al genieten van een warme kop koffie of thee. Wel lekker bij het gure weer.... Het leek wel op een Amerikaans feestje, veel mensen brachten iets mee, stroopwafels uit Gouda, vlaaien uit Maurik en kleine cake;jes uit Zeeland e.z.v.

Hier stellen wij jullie enkele vrijwilligers voor - de geitjes voor de juiste sfeer en Sky, een exje in nood in haar werkkleding. Zij oefent toezicht uit op de werkzaamheden waar nodig en is het mascotje v.d. dierenweide ;-)

Het Sheltieroedel van Peter en Jannie en onze ex-sheltie in nood Whitney er tussenin, zo leuk om haar weer te zien.
Qiunt en .. ben ik ff kwijt .Er zijn nog meer foto's lieve vrienden, Marieke was de fotograaf van de dag en heeft de foto's op haar Photo Bucketaccount ter beschikking gesteld. Daar kunnen jullie deze op originele grootte bekijken en nog meer .....
W.s. moeten jullie ook zelf een account aanmaken pom de foto's te kunnen bekijken.
http://s12.photobucket.com/user/Naisven/library/2017%20Collie%20in%20Nood%20wandeling
Veel kijkplezier en tot ons volgende evenement ...xxx
Elke van Stichting Moppies en Teya van Stichting Collie in Nood

 

COLLIE & CO IN NOODWANDELING 30 SEPTEMBER 2012

Dag vrienden van de viervoeters uit Nederland, België en Duitsland ...
Dit jaar was onze wandeling bijzonder indrukwekkend, de baasjes en hun honden kwamen uit diverse landen naar Ria om mee te wandelen en te genieten van de bijna al familiesfeer. Ook de honden waar alles om draaide kwamen uit vele landen o.a. Nederland, België, Duitsland, Hongarije, Polen, Bulgarije, Spanje en Portugal. Jaja, Collie in Nood is druk geweest :-). Nog nooit was de opkomst zo hoog, er kwamen rond de 70 deelnemers en ruim boven de 70 honden waarvan het merendeel Collies en Shelties en voor de variatie liepen er ook andere prachtige hondenrassen mee. Van Vubara tot Bichon en Wolfskees, van Duitse herdershond tot kruising Teckel - het was één groot feest en een lust voor het oog. Vele bekenden van vorig jaar en daarvoor zijn weer gekomen maar ook nieuwe mensen en vooral veel ex-collie-in-noodjes. Dat was voor mij best emotioneel maar zo fijn om te zien hoe ze nog verder vooruit zijn gegaan en nog steeds gaan. Ook onze lieve vrienden van Pets Place liepen weer mee en hadden weer cadeautjes mee gebracht voor elke hond. Ria en Frans sponsorden zoals elk jaar weer de koffie, thee, frisdrank en cake en ook nog een gratis speeltje voor elke hond. Ria nr.2 :-) dacht ook aan Frans en Teya en bracht een persoonlijk cadeautje mee - dankjewel lieverd. Wij mochten ook weer goederen meenemen voor de honden en er is weer volop gedoneerd - door sponsoren en wandelaars - alles bij elkaar ruim 700 euro, dit is te gek voor woorden !! Iedereen Hartstikke Bedankt !!

De bedrijven die onze wandeling gesponsord hebben zijn:
JD CV installaties - Korenaer 54 b - 5688 TS Oirschot. - € 25,00 C.v.der Heijden Verdun - St. Jorisstraat 15 - 5091 SC Middelbeers - € 25,00 P.Lunenburg Timmerwerken - Oranjestraat 40 b - 5091 BM Middelbeers - € 50,00 F.Lunenburg Rifra - Sneltransport - Groenstraat 9 - 5513 NB Wintelre - € 25,00 Installatiebedrijf Bertens B.V - Zandstraat 3 - 5513 NK Wintelre - € 50,00 Kattenpension t.Poeske - Groenstraat 9 - 5513 NB Wintelre - € 50,00 Marco Derks Timmerwerken - Ekkersrijt - 3004 CA Son - € 25,00

Nu even over de foto's; Wij hadden dit jaar de luxe van 3 fotografen, Frank, Frits en Melvin. Bij elkaar hebben zij ruim 1200 foto's gemaakt. Ook Ger Houben heeft foto's gemaakt en die ter beschikking gesteld. Ik zal het jullie heel eerlijk zeggen, de foto's zijn zo ontzettend mooi en professioneel dat ik niet kan en zal kiezen. Er zijn foto's gemaakt die een actie tonen, b.v. een hond die opspringt in het water en weer neerkomt, schitterende portretfoto's en noem maar op. Ik dacht het zo te doen:
Er zijn aan foto's ca. 8 GB, die gaan niet op een DVD, daarom heb ik alvast 10 USB besteld , zij kosten 5 euro per stuk, en er kan 8 GB op. Deze kunnen besteld worden bij ons - e-mail: info@collie-in-nood.com - tegen vergoeding van de USB stick, de verzendkosten en 1 of 2 euro voor onze noodhonden erbij? De stick zal verstuurd worden in een gewatteerde envelop ter bescherming voor beschadiging. Ik denk dat de totaalprijs onder de 10 euro zal blijven. Is de vraag groter dan de 10 bestelde sticks, zal ik opnieuw moeten bestellen. En dan nu een kleine selectie uit de foto's:

Ria, de organisator en de dame's van Pets Place

'ONZE' ROCKY en PERMANENTE PLEEGHOND LOEKIE(die onlangs een kleine tia had)

WATERPRET - ER ZIJN NOG VEEL MEER WATERFOTO'S GEMAAKT VAN ALLE HONDEN

EN - WIE IS DIT? ;-)Black Beauty en onze Gijs :-)

Ik denk dat dit Yoeky is, of toch niet ? ----------------------- Zeg het maar, hoor ..


ACTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!! - ---------------------- Kleine witte doet het ff rustig aan ...

DEEL 1 VAN DE FOTOREPORTAGE VAN DE WANDELING IS KLAAR :-)

ZIE HIER - http://www.youtube.com/watch?v=xX4i9j0PA3U

DEEL 2 VAN DE FOTOREPORTAGE VAN DE WANDELING IS OOK KLAAR :-)

ZIE HIER - http://www.youtube.com/watch?v=LGi0lQpW8jw

DEEL 3 VAN DE FOTOREPORTAGE VAN DE WANDELING IS KLAAR ;-)

ZIE HIER : http://www.youtube.com/watch?v=nZ3OoufKVGU

DIT ZIJN ZE DAN, DE LAATSTE PRACHTIGE FOTO'S VAN DE LAATSTE WANDELING BIJ EN DOOR RIA.
BEDANKT VOOR DE AFGELOPEN 4 MOOIE WANDELINGEN MET ALLES EROP EN ERAAN.
DIKKE KNUFFELS EN KUS VAN HET COLLIE IN NOODTEAM.

COLLIE & CO IN NOODWANDELING 18 SEPTEMBER 2011


Hallo Collie- Shelty- en andere dierenvrienden ....

Wij - Frans, Ria en ik(Teya) kunnen over zondag 18.09.2011 alleen maar zeggen: Het was weer een supergezellige dag met ons allen. De weergoden waren ons gunstig gezind en we hebben het droog gehouden, wat willen we nog meer.?
Er was voor iedereen gratis koffie, thee of frisdrank met een slagroomsoesjes, muesli- en of krentenbollen en voor de honden stonden overal mandjes met gratis heerlijke hondenkoekjes.

Heel veel honden heben gebruik gemaakt van het meertje om heerlijk af te koelen van de wandeling en zo'n menige hond kwam met een andere kleur het water uit dan waar hij er mee in ging. Zo was een witte Bichon ineens helemaal niet meer wit :-). Uiteindelijk hadden wij meer wandelaars dan vorig jaar en er waren toch bijna 70 honden aanwezig. Al met al heeft iedereen genoten en was vol lof. Ook Pets Place Eindhoven was dit jaar weer bij de wandeling en had voor elke hond een extra'tje waarvoor onze hartelijke dank ! Tevens hadden Ria en Frans cadeauzakjes klaar gemaakt voor de wandeldeelnemers, bijzonder lief - merci !

Ook willen wij graag die mensen in het zonnetje zetten die de wandeling hebben gesponsord :

  • Joop Derks CV Installaties, De Korenaar 54b, 5688 TS Oirschot
  • Installatiebedrijf Bertens BV, Zandstraat 3, 5513 NK Wintelre
  • RIFRA Sneltransport, Groenstraat 9, 5513 NB Wintelre
  • Lunenburg Timmerwerken, Oranjestraat 40b, 5091 BM Middelbeers
  • Trimsalon Nancy, Sondervick 90, 5505 NG in Veldhoven
  • Marco Derks Timmerwerken, Ekkersrijt 3004 CA Son
  • Kattenpension 't Poeske, Groenstraat 9, 5513NB Wintelre / ook met een cadeau'tje voor elke hond
  • Karen Bijlandt, Doornspijk
  • Pets's Place en PRO PLAN met attenties voor alle hondse wandelaars

En wij willen ook alle andere mensen bedanken die een donatie in de emmer bij Ria hebben gestopt. In totaal hebben wij 525 euro mogen ontvangen waar wij verschrikkelijk blij mee zijn. Ook een megadankjewel voor Ria en Frans die alles weer tot in de puntjes hebben georganiseerd. Iedereen heel hartelijk bedankt !!

Hier volgt een klein fotoverslag van de wandeling. Het zijn ruim 800 foto;s, die kunnen wij onmogelijk allemaal op de site zetten. Daarom zal er net als vorig jaar weer een cd/dvd te koop worden aangeboden voor 7,50 euro excl. verzendkosten, de opbrengst gaat geheel naar de stichtingshonden. Alle foto's die zijn gemaakt door Frank en Frits (net als vorig jaar) zijn minimaal 3888 x 2592 pixels groot en hebben de originele afmetingen. Bij de waterfoto's b.v. zie je de opspattende druppels en andere details die je op de kleine foto's op deze pagina niet ziet. De foto's zijn echt schitterend en geven een prachtige indruk van de hele wandeling weer.

Ria Derks:
Hallo allemaal, het eerste foto filmpje is klaar. het is ondoenlijk om alle foto´s te gebruiken,het waren er ruim 800,ik heb geprobeerd om foto´s van iedereen en alle honden te gebruiken. Indien u alle foto´s wil zien, kunt U bij stichting Collie in Nood de dvd bestellen. Het verzamelen voor de wandeling - van de wandeling zelf en het nakeuvelen komen ook nog films. Helaas heb ik niet van iedereen het mailadres. groetjes Ria Veel kijk plezier!

Link van het eerste filmpje over het verzamelen voor de wandeling. KLIK HIER


VERZAMELUHHH :-))

GIJS MET Z'N WILDE COUPE + EEN PRACHTIGE MOOIE KEESHOND, HELFT VAN EEN DUBBEL :-)

WAT RUIKT DAAR ZO GOED ? - TOCH AARDIG WAT VOLK, ZO TE ZIEN ...

WAAR WACHTEN WE NOG OP ? - LET'S GO ! FRANS MET MONTY EN MADDIE

RALF MET SENIOR(ITA) ROMY VAN RUIM 12 ? - EVEN EEN TREKSPELLETJE TUSSENDOOR ..Link naar het 2de filmpje: KLIK HIER

MERLE, BONNIE, LUNA & REMY - LEKKER, EFFE EEN SLOKJE NEMEN ...

OEPS -OVERVAL !! NOOIT AAN HET WATER PICKNICKEN MET EEN HONDENWANDELING :-)

RECHT'S ONZE 'SHEDDY' DIE EEN LIEF THUIS ZOCHT EN INMIDDELS HEEFT GEVONDEN

WATERPRET !!

NOG VEEL MEER WATERPRET .....

OVERDENKINGEN AAN HET WATER ;-)

DIT IS ZOOOOOOOOOOO LEUK !!!

WIE IS DIE KNAPPERD MET ZIJN GLANZEND VELLETJE ? - EN DIT MOOIE TRIO, TOCH ?

FOTOVERSLAG VAN HET LAATSTE DEEL VAN DE WANDELING 2011 - KLIK HIER

ONDER HET GENOT VAN IETS WARMS EN EEN LEKKER BROODJE - PETS'S PLACE EINDHOVEN KWAM VOOR DE 2DE KEER MET LEUKE CADEAU'TJES DIE DOOR PROPLAN WAREN GEDONEERD OM DE HOEK KIJKEN. ONZE HARTELIJK DANK AAN PROPLAN EN PET'S PLACE HIERVOOR.

Met deze foto sluiten wij af en hopen op een weerzien volgend jaar, Wij willen iedereen bedanken voor de goede zin en hun enthousiasme en hun grote hart voor de dieren en onze stichting.

Reactie van Ria Derks, de organisatrice over de wandeling 2011:
Hallo ,alle collie-, shelty-, en hondenvrienden,ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor de enorme opkomst! Geweldig, de opkomst was goed het weer was goed en de sfeer was ook weer helemaal het einde. Ook de opbrengst voor de stichting collie & co in nood was geweldig door de gulle gevers. Kortom het was een geslaagde dag. Op een klein incidentje na hebben onze viervoeters zich ook keurig gedragen,vindt het steeds weer verwonderlijk dat zoveel honden elkaar zo goed verdragen. Dit jaar was de bedoeling heel vroeg te beginnen met de wandeling en nog meer sponsors te zoeken,helaas hebben verschillende elementen roet in het eten gegooid.Eerst het overlijden van Sièrra, daarna Kaitlin die niet over het overlijden van haar maatje leek te komen maar achteraf ziek bleek, de nieuwe spruit Scotty (de collie met zwarte poten) die een huidziekte had maar gelukkig genezen.En toen kwam er een storm die heel Wintelre teisterden en van ons huis en tuin een chaos maakte in minder dan een half uur. Maar alles is weer goed gekomen. Ik hoop in goede gezondheid volgend jaar wederom een wandeling te kunnen organiseren. Indien iemand tips heeft, voor tijdens of na de wandeling om het nog aangenamer en gezelliger te maken hoor ik dit graag. Iedereen nogmaals mijn hartelijke dank! Gemaakte foto´s zie ik graag tegemoet, dan kan ik wederom een foto film op you tube zetten zodat iedereen ze kan bekijken.
Hopelijk tot volgend jaar, Groetjes Ria.
E-mail t.poeske@kpnplanet.nl.

 COLLIE & CO IN NOOD WANDELING IN WINTELRE 26 SEPTEMEBR 2010

Gisteren vond voor de 2de keer de Collie & Co in Noodwandeling plaats in een prachtig natuurgebied in Wintelre. Vorig jaar had Ria Derks voor het eerst de wandeling ten baten van onze stichting georganiseerd en was deze met een erg natte zegen van boven in geluid. Dit jaar stuurden we allemaal schietgebedjes naar 'boven' met de vraag om droog weer en ze zijn verhoord ;-). Hartelijk bedankt aan diegenen die dit hebben geregeld.....
Het was mooi droog wandelweer, niet te warm en niet te koud en de opkomst was zeer goed. Vorig jaar kon ik er niet bij zijn maar dit jaar mocht ik ook 'meedoen' en ik heb volop genoten van elke minuut. Veel ex-collies in nood en de een nog mooier en slanker dan de ander, he Bonnie ? :-). Veel lieve mensen die ik tot nu toe alleen via de mail kende en dat al een aantal jaartjes leerde ik nu in real life kennen. Ook nieuwe mensen die wij sinds kort kenden wandelden mee en natuurlijk de 'die hards' en de vertrouwde gezichtenDe hele wandeling compleet met verzamelen en starten verliep zo gezellig en relaxed en de ruim 50 honden die aanwezig waren kregen zich niet in de haren en lieten ook de poezen van Ria met rust. Het grote meer in het losloopgebied was 'het' trekpleister voor iedereen op 2 en 4 benen. Fijne blubber waar je in kon rollen en springen en dan schoon spoelen in het meer, prachtig om te zien ! Ik stond versteld van alle verrassingen die op ons wachtten en de gulle donaties van geld en/of goede spullen. Zoals vorig jaar waren ook deze keer weer bedrijven bereid onze wandeling te sponsoren en veel mensen kwamen naar mij toe om mij weer iets in de handen te duwen voor de honden en de stichting. Het was één grote feestdag voor mij en ik had verschillende keren een brok in mijn keel en moest naar woorden zoeken. Mensen, jullie zijn super - met een groot hart op de juiste plek, het was een genot met jullie mee te mogen wandelen. Ik vond het ook erg fijn dat ik toch wel met de meeste even heb kunnen praten.
Easy, onze sheltie kon helaas niet mee omdat hij met een ontsteking in zijn pootjes zat, maar we hebben hem alles verteld bij thuiskomst.
Frans en ik hopen dat iedereen net zo van deze prachtige dag heeft kunnen genieten als wij en dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Graag wil ik ook al die mensen in het zonnetje zetten die iets extra's voor de stichting hebben gedaan:
Bij deze de sponsoren die een financieële donatie hebben gegeven:

- 1) Joop Derks CV Installaties, De Korenaar 54b, 5688 TS Oirschot
- 2) Installatiebedrijf Bertens BV, Zandstraat 3, 5513 NK Wintelre
- 3) RIFRA Sneltransport, Groenstraat 9, 5513 NB Wintelre
- 4) Lunenburg Timmerwerken, Oranjestraat 40b, 5091 BM Middelbeers

Er waren ook enkele bedrijven die iets hebben gegeven, maar niet genoemd wilden worden - hartstikke bedankt !
Verder stond bij Ria in de achtertuin op weg naar onze kleine gezellige winkel, die wij daar mochten opbouwen, ook een grote donatieemmer waar men iets in kon doen, als men dit wilde. EN MEN WILDE :-).
Ria heeft haar fooien van het kattenpension er in gedeponeerd (gekke meid), en samen met de donaties van de aanwezige wandelaars was dat samen met de sponsorbedragen ruim 400 euro. Dat is helemaal te gek, iedereen ontzettend bedankt.
Dan Davina en buurvrouwen die heel veel heerlijke hondekoekjes hebben gebakken die wij mochten verkopen voor de stichting. Ze waren te koop in diverse smaken en ze verkochten goed. De rest hebben we gedeeltelijk verdeeld tussen Ria en de pleeggezinnen en onszelf. Zodra de foto's binnen zijn zijn de dames hier te bewonderen. Wij hadden namelijk de luxe om over 2 topfotografen te mogen beschikken die de meeste foto's hebben gemaakt. Onze dank gaat aan Frank en Frits ! Ook willen wij Hetty bedanken omdat zij voor ons op markten staat en de shop zo perfect heeft beheerd gisteren.

Als je met de muis op de foto's klikt, springt hij naar de vergroting (soms even zoomen).

José, regiocommisaris bij de Collieclub Nederland kwam met een erg leuke verrassing voor onze eigen honden voor de dag:
Hartelijk bedankt aan het bestuur, onze honden hebben de tassen met veel plezier uitgepakt.
Ook Jessica die Pet's Place, te Eindhoven aan de Kruisstraat beheert kwam met een leuke actie, elke hond kreeg zijn eigen cadeautasje met o.a. een passende eet/drinkbak en het geheel was gesponsord door Hill's. Men kon zijn naam en hond(en) opgeven en maakt nu kans op een dierenvoeder van Hill's. Topactie Jessica !! En wij bedanken vanzelfsprekend Hill's voor hun initiatief t.b.v. onze stichting. Hartelijk bedankt mensen van Hill's.- Website Hills
Van Jessica kregen wij ook nog een zak met voerdonaties voor hond en kat en een aantal zeer handige dierenspullen. Thanks a lot, Jessica - klasse !
De winnaar van het hondenvoer is bekend, de gelukkige winnaar is :
Y.v.d. Heuvel uit Veldhoven - van harte gefeliciteerd !!
Onze koekjesbaksters Davina & co willen wij ook even in het zonnetje zetten, zij kwamen met een hele grote stapel zelfgebakken koekjes naar de wandeling. De opbrengst is geheel voor de stichting. Er is veel verkocht en de rest is verdeeld onder de pleeggezinnen, Ria en ons.Binnenkort meer foto's - wij willen iedereen bedanken voor de gezellige dag en Ria voor weer een perfecte organisatie. De foto's die hier te zien zullen zijn staan niet op volgorde. Het is niet te doen om iedereen hier te laten zien, het aantal foto's is enorm, daarom is het de moeite waard om de dvd aan te schaffen. Het zijn prachtige professionele foto's en voor het bedrag van 7,50 euro excl. verzendkosten hoef je het niet te laten.

Groetjes Frans en Teya

HET EERSTE FOTOFILMPJE VAN DE WANDELING IS KLAAR, GEMONTEERD DOOR RIA !
KLIK : http://www.youtube.com/watch?v=xJvLJf4idyk

FOTOFILM 2 IS KLAAR:
http://www.youtube.com/watch?v=6LqnjO1UFnI

FOTOFILM 3 IS KLAAR:
http://www.youtube.com/watch?v=fqh9yltoQMU

FOTOFILM 4 en laatste IS KLAAR:
http://www.youtube.com/watch?v=GM4Son_p4z8

Er zullen nog meer fimpjes volgen, want er zijn ruim 800 foto's gemaakt. Daarom willen wij onze fotografen ook even in het zonnetje zetten.

Bedankt voor de schitterende foto's, heren !. Frank en Frits hebben tevens aangeboden om alle gemaakte foto's op een dvd te zetten en te verkopen t.b.v. de stichting. Belangstellenden kunnen zich bij ons melden.
info@collie-in-nood.com

J.l. op 8 en 9 mei 2010 mochten wij op uitnodiging van Sylvia Mertens met onze kraam op het Maiblütenfest in Uebach-Palenberg (Duitsland) staan. Uebach is net over de grens bij Heerlen. Wij hebben zelfs nog enkele trouwe supporters van onze stichting daar gezien die ook nog iets gekocht hebben t.b.v. de kas van onze stichting :-). Wij stonden daar met prachtige zelfgemaakte sierraden, zelf gebakken hondenkoekjes en tweedehands spulletjes. Ook hebben we leuke 'collega's, en nieuwe sympathisanten leren kennen met wie wij wederzijdse verwijzingen naar onze websites hebben geruild o.a. Dierenzaak 'Der Tierfreund' - Dierenpsycholoog/gedragstherapeut Norbert Rütten, Ralf mobiele uitlaatservice met wel heel veel service en Sylvia Mertens met Hundesalon Berta waar uw hond weer netjes in model gebracht word.
Hieronder enkele impressies :


Onze tafel ..

Er staan 2 stoelen achter de kraam, hoor :-) - Onze 'marktvrouwe' Hetty en Frans

Fay krijgt een kleine demonstratie kammen van Sylvia van Hundesalon Berta

Lnks: Ralf van de Mobiele Uitlaatservice ...........-......... rechts: ingang van Dierenzaak 'Der Tierfreund'

Dierenstichting Hope was ook vertegenwoordigd met een kraam ...
Het was een leuke dag, bedankt Yvonne en Cor, Frank en Belinda dat jullie je even hebben laten zien en ok nog iets hebben gekocht - super !

Nog meer foto's - klik HIER

Wandeling t.b.v. Stichting Collie & Co. in Nood op 11 oktober 2009

Op zondag 11.10.09 vond de wandeling plaats die Ria Derks uit Wintelre vanuit haar achtertuin heeft gestart. Ria runt
kattenpensioen 't Poeske en heeft zelf 2 prachtige colliemeiden Sierra en Caitlin en heeft de wandeling opgedragen aan onze stichting. Koffie, thee en fris zijn gesponsord door een horecagelegenheid (naam is ons helaas niet bekend) uit de buurt. Hartelijk bedankt daarvoor! Een pleeggezin verkocht walnoten uit eigen oogst tegen een klein bedrag en doneerde dat ook aan de stichting. Toch zijn er nog 15 kg over die een mond en een maag zoeken :-). Alle vrijwillige donaties van iedereen waren bestemd voor Collie in Nood en zijn heel dankbaar aanvaard door ons, het trotse bedrag van ruim 400 euro is bij elkaar gekomen, helemaal te gek - ontzettend bedankt iedereen ! Ook de deelnemende bedrijven die een bijdrage hebben gegeven willen wij via deze weg van harte bedanken: Bertens b.v.,Kattenpensioen 't Poeske, P.Lunenburg Timmerwerken, Marco Derks-Timmerwerken & Standbouw, F. Lunenburg Dierenvoeders en JD CV Installaties.
In totaal hebben ruim 60 honden 'meegedaan' met de wandeling, een indrukwekkend getal ! De baasjes kwamen vanuit
het hele land en er waren veel mensen bij van de Club van 100. Wij willen iedereen bedanken dat zij meegedaan hebben
en met z'n allen voor de ontzettend leuke sfeer hebben gezorgd die zelfs door het natte weer niet weg te krijgen was.
Hier nog enkele woorden van Ria Derks, de initiatiefneemster : "Ik wil iedereen bedanken voor de geslaagde wandeling 11 oktober te Wintelre. Ondanks het slechte weer was er een massale opkomst,we hebben leuk gewandeld,en erg leuk om
zoveel collieliefhebbers te leren kennen. Ook niet onbelangrijk,een leuk bedrag voor de stichting collie in nood bij elkaar gekregen. iedereen hartelijk bedankt voor de geslaagde dag. tot volgend jaar. groetjes Ria"

Behalve de prachtige foto's die volgen heeft Ria ook een filmpje gemaakt en op You Tube gezet:
Link : http://www.youtube.com/watch?v=PuRW62c27B0 deel 1
nu ook : http://www.youtube.com/watch?v=JzBckmwjAA0 deel 2

En nu laten we de foto's voor zich spreken :

Baasjes, vrouwtjes en honden arriveren ...Op weg .....
Hé, wat leuk - jij ook hier ? --------------------------Alles netjes aan de riem :-)Liza en de Saluki van Kris ----------------------------Wat - waar - hoezo ?

Aan het water waar het begon te hozen maar de pret bij de honden niet kon drukken ..

Flink nat geworden, Ria ?

En toen gingen de sluizen pas goed open ...Jill met Winnie en Mico ----------------------- Onze Monty
............ Frank en Belinda en hun Jodie (oorspronkelijk uit Spanje) .......................

Ik heb nog veel meer prachtige foto's ontvangen van diverse mensen die meegewandelt zijn, maar het er zijn zoveel dat
ik ze hier niet allemaal kan plaatsen. Hartelijk bedankt dat ik de foto's mocht gebruiken Ria, Maud, Frank en Frits.

Veel plezier bij het bekijken !
Groetjes
Teya

Stichting Collie in Nood staat 07-08-2008 op de "GOEDE DOELENDAG" in Hardenberg

Hallo iedereen ...
Bij deze willen wij jullie laten weten dat Stichting Collie & Co. in Nood - vertegenwoordigd door Sjouktje (PR) en Marga(symphatisant) - op de Goede Doelendag te Hardenberg staat om deze te promoten en spulletjes te verkopen.
Er zijn leuke knuffels en ander speelgoed voor honden, zeer nuttige reddingsstickers in geval van brand, maar ook spulletjes die niets te maken hebben met dieren. Ook zelfgemaakte dierenkaarten zijn te koop, gemaakt door een hele lieve mevrouw.Behalve dat is er voor inkijk een fotoalbum met de geplaatste honden en info over de stichting die men mee mag nemen.
Dus mensen , kom massaal naar Hardenberg en laat zien dat je een hart voor de Collies en Co's hebt. .............
Vanaf deze kant heel veel plezier gewenst ! Groetjes Frans, Teya en Sjouktje

Adres Goede Doelendag:
Camping 'De Kleine Belties'
Rheezerweg 79
7771 TD Hardenberg

Update 08-08-2008:
Met gepaste trots geven wij bekend dat er op de Goede Doelendag voor onze stichting
104,90 euro is 'verdiend'. Dat is een hartstikke leuk bedrag vinden wij - onze hartelijke dank
aan ons 'Promoteam Sjouktje en Marga'.
BOSWANDELING 09 september 2006 in omgeving Valkenburg a/d Geulle in Zuid Limburg

Beste dieremvrienden .... bij deze een verslag en foto's van de wandeling die wij organiseerden dit jaar. Wij hopen dat iedereen het goed naar de zin heeft gehad - mensen en honden. Al met al was het een zeer harmonisch gebeuren met weinig strubbelingen tussen honden en mensen :-).

Wij beginen bij het begin :

Verzamelen was bij het Tivoli Chalet te Valkenburg, die ons een heel terras ter beschikking hebben gesteld, waarvoor
onze hartelijke dank. tevens werd iedereen naar wens van een natje en een droogje voorzien . Onze honden waren
eveneens welkom, dat hadden we natuurlijk vantevoren al gecheckt :-).


Ja, hier moet je zijn :-)

Links op de foto:Andra, Romy B., Lady, Misty, Sparky, Easy en Romy - rechts: Andra, Romy B en Lady


Kennis maken met elkaar ...

Links: Connor zegt "Hallo" ----------------------------Rechts: Binkie uit asiel Enschede met zijn nieuwe baasjes

Niet achter de stoel verstoppen, Cardhu :-) ----------------- Oh man - waar ben ik aan begonnen ?

Iedereen komt, niemand heeft afgezegd. In totaal ca. 30 mensen en ruim 20 honden hebben mee gewandelt.
1 Jack Russel, 2 Malthezers, 1 knappe Terriërdame samen met 1 Bordercollie, 1Bcolliemix, 1 Colliemix en de rest Schotse herders-honden (Collies) en Shelties mochten wij welkom heten op jullie en onze dag.

De wandeling kan beginnen ------------------- Danka van ca. 16 weken jong

Links: Misty -Ex.Collie in noodsheltie -------------------- Rechts: Lady, Sparky en Misty

Het Zuid Limburger Land

Links: Falco & Kira-Ex.Collie in noodcollies en Sally --------Rechts: Easy, Misty. Lady, Cardhu, Danka en Gentle

Andra-ExCollie in noodhond - Falco, Sally en de knappe bcollie - Binkie, Terriërdame, Gentle en bcollie( naam kwijt)

Links: Binkie met zijn nieuwe baasje en vrouwtje .....

Links: Connor, Easy en de Jack Russel - Rechts: Alles door elkaar :-)

Links: Bingo, Bcollie en Jenny ---- Midden:Kira, Falco, Romy B, Andra en Danka - Rechts: Dundee en Sally

Rechts: Kris met Cardhu (Ex collie in Nood)

Helaas - de honden wilden niet allemaal op de foto ..


Op weg naar het water en pootje baden ..... of meer ;-)

Links: Jenny, Connor, Romy, Easy en Teya

V.l.n.r. Bcollie, Lady. Binkie, Jenny, Misty, Dundee, Romy, Connor en Sally


Onze Connor ...

Links: Bingo, Dundee en Binkie .................................... Rechts: Sally en Dundee

Rechts: Nancy, onze hondesitter met Gentle ----------- Links: Deze meneer was niet zo blij ons te zien ;-).

Rechts: Kira heeft dorst en is te lui om te bukken.....


Links: Binkie legt contacten ----------------Rechts: Danka ook :-0)


Yippeeh, de snoepjesfee !
En nu zijn de baasjes aan de beurt met een drankje en een hapje !


Links: Misty en Sparky -----------------------Rechts: Wijze dame Lady

Zo, dit waren de foto's van de boswandeling van Stichting Collie & Co. in Nood 2006. Ieder hond met baasje is naar huis gegaan met een mooie paraplu van Eukanuba, een frisbee van Royal Canine en een zal hondensnoep- gesponserd door Antos - groothandel in dierensnacks. Wij hopen dat iedereen een leuke en gezellige midag heeft gehad.
Lieve groeten van Frans en Teya Radix en hun honden.


STRANDWANDELING 10.10.2004

Graag laten wij jullie de mooiste foto's zien van de strandwandeling, die wij organiseerden op 10.10.2004 in Zoutelande (Zeeland).
Mensen en honden kwamen overal vandaan - Duitsland, Nederland en zelfs Oostenrijk waren vertegenwoordigd.Hans en Ulli schuwden de afstand van 1200 km niet om bij de wandeling aanwezig te zijn. Hans is vanuit Innsbruck(Oostenrijk) naar Frankfurt(Duitsland) gevlogen, heeft daar zijn vriendin Ulli en colliedame Bibi(zie nieuwe stek) opgepikt en hebben een heerlijk lang weekend Zoutelande genoten. Maar ook Rosalinde,Laurents, Roel en hond Bingo uit Brabant waren aanwezig,net als Debby, Leo en Pearly uit Pijnacker. Zelfs Jannie, Bennie en collie Deysi(nieuwe stek) uit Bergen op Zoom lieten zich even zien. Ook waren Alex, Dagmar uit Rotterdan en hun honden mee van de partij, Nathalie en Erik uit Dordrecht en natuurlijk mocht tante Corrie met echtgenoot en kids en doggies ook niet ontbreken.Uiteraard hadden wij(Frans en Teya) enkele supporters meegebracht zoals mijn zusje Elke ,mijn mam en Frans' dochter Nathalie. De roedelleider voor de mensen was Saskia, die ook nog op foto's te zien is. In totaal waren er 18 honden, waaronder 1 foxterrier, 1 witte herder, een schitterende kruising Tervurense herder/collie en de rest waren aussies, shelties, borders en collies. De namen van de viervoeters - niet in alphabetische volgorde:

Bingo, Bibi, Deysi, Sammy, Josy, Pearly, Kita, Joey, Freggels, Rasco, Moritz, Tom, Connor, Purdy, Jenny, Mulan, Sky en Lasco.

Het was een gezellige wandelgroep en afgezien van wat kleine hondenakkefietjes een vredige bedoeling, gecombineerd met veel water en wind en speelplezier. Na 2 uurtjes gewandelt te hebben, zijn we nog even gaan zitten bij een strandpaviljoen om de innerlijke mens weer aan te laten sterken en hebben voor een recordomzet in warme chocolademelk met slagroom gezorgd :-). Al met al vondt iedereen het een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Wij willen iedereen bedanken voor hun komst en hebben genoten van deze dag. Lieve groetjes Frans en Teya en de collies Tom, Connor, Purdy, Jenny, Josy(pleeghond) en Sasja(pleeg/peethond) van bijna 13 jaar.

DE FOTO'S :-)

Hier was het verzamel - en startpunt - bij de vlaggen


Mooi, he ? Het was net vloed geweest en een meeuw kwam even kijken voor eten.


Ulli en Hans en Bibi(Skippy)


v.l.n.r.Saskia -Teya's mam en zusje Elke, Mulan en Moritz


Lekker spelen met z'n allen - zelfs een Yorkie kwam ff kijkenJa, baasje - jij roept maar, ik vind het hier veel leuker !Iedereen stelde zich zonder te vragen zoo netjes op :-)), dan moet je toch een foto maken, nietdan ?
En hiermee was de strandwandeling 2004 te Zoutelande tot een einde gekomen, iedereen hartsikke bedankt voor de
gezelligheid en diverse foto's die wij mochten gebruiken. Hieronder zie je nog enkele andere leuke foto's i.v.m. onze vakantie.

B.v. Elke, die onsterfelijk verliefd is geraakt op Sammy, de sheltie - exnoodsheltie uit asiel Schoten(B).


Sammy helemaal total loss :-)


Hier zaten wij met z'n allen de 10. van de 10. 2004 na de wandeling.

EINDE


COLLIE & CO. DAG 13.10.2002
Hier volgt een verslag en laten wij foto's zien van de op 13.10.2002 voor het eerst gehouden Collie & Co.Dag. Wij willen deze dag ook opdragen aan Raymon, de overleden colliereu van Meerten Welleman, die een niet onbelangrijk aandeel had aan de totstandkoming van de Collie & Co. Dag. Ondanks dat niet iedereen verscheen, die zich had aangemeldt, is het een supergezellige dag geworden met hele verstandige gesprekken over gedragsproblemen t/m vachtverzorging, werdt er veel gelachen en soms ook een traantje weggepinkt, als verhalen naar boven kwamen over collies, die deze dag niet meer mee konden maken, of te ziek waren om te komen. Er was volop te drinken en te eten, en dit alles en de gezellige sfeer werden prima verzorgd door André en Claudia van Hondencentrum Claudia in Oosterhout.

De dag begon officieel om 11.30 uur en omstreeks die tijd waren er ook al een aantal mensen aanwezig met hun honden. Nadat wij allemaal kennis met elkaar hadden gemaakt onder het genot van een kopje koffie of thee (of bier, als je er al aan toe was :-), werden wij allen getrakteerd op een professionele demonstratie 'Behendigheid' van -beginnende hond tot wedstrijdhond-. Na afloop van de demonstratie mochten de Collie & Co. gasten en hun honden onder begleiding van Claudia en Dagmar laten zien, wat zij in hun mars hadden. Er zitten dus geboren natuurtalenten onder onze honden, die na 1 keer voordoen al precies wisten, wat de bedoeling was.

Filmpje demonstratie behendigheid o.l.v. Claudia
Behendigheid....

Daarna hadden de honden wel een beloning verdient en trokken wij met z'n allen weer naar binnen in de kantine. Omstreeks 13.15 uur werdt er 'Verzamelen geblazen' en ging de hele meute het bos in voor een stevige wandeling. Tot onze grote vreugde vondt de lokale krant ons initiatief de moeite waard, om even een kijkje te komen nemen en na een goed gesprek met de verslaggeefster kwam ook nog een fotograaf, om foto's te nemen van de wandelaars, die inmiddels tegen alle verwachtingen in, toch de weg naar het hondencentrum terug hadden gevonden (Grapje). Omdat verschillende mensen wat later zijn gekomen ivm het afzetten van juist dat stuk snelweg, waarop de route was gebaseerd, misten zij de boswandeling.....Dat was jammer !!! Als beloning van de prestaties, die 'onze'collies en collieachtigen hadden geleverd, werden er 4 grote prijzen verloot, wat bij de meeste honden toch wel in de smaak viel :-). Tot het einde van de Collie & Co. Dag om 17.30 uur werd er weer veel verteld, geadviseerd maar ook
gelachen en als afscheidscadeautje kreeg elke hond, die aanwezig was op deze dag een in Winnie de Poohpapier ingepakt eetbaar cadeautje,
dat hopelijk ook bij iedere hond in de smaak viel.
Wij hopen van harte, dat iedereen het naar de zin heeft gehad en willen dan ook iedereen hartelijk bedanken voor het
enthousiasme en de goede zin, die jullie meegebracht hebben :-)

Het krantenartikel vindt je onder de knop 'EXTRA BERICHT' in het knoppenmenu.

Dan volgen nu de eerste foto's...... het wordt wel scrollen, mensen.......

Helaas ontbreken hier nog enkele mensen en honden ivm de wegomleidingen...Te laat

Joschie in de buis, door de buis en uit de buis :-)

Dit beessie hierboven is dus een vlinderhondje..ik zeg het maar even :-)

Ja, van die behendigheidstrainig krijg je dus wel honger, he ?

En hier zijn wij aan de wandel :-)


Een slokje voor de dorst.....

Deze 2 waren toch wel heel erg onder de indruk van het gebeurde :-), zij waren er stil van.

Zo, dit waren ze dan ......de foto's van de eerste Collie & CO. in Nood Dag. Hartelijk dank aan die mensen,
die zo vriendelijk waren,om ook enkele van hun eigen foto's ter beschikking te stellen :-)

HOME !