Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland
Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.

 ERA- Schotse Herdershond - teefje - *2019


ERA is geplaatst! Era is een gesteriliseerd teefje zonder stamboom, geboren in 2019 en vanaf pup bij de huidige eigenaar. Zij heeft een zachtaardig karakter, wordt graag uitgebreid geknuffeld en zit dan het liefst bij je op de bank. Era heeft recent de hondenschool gevolgd en kent de basiscommando's. Zij loopt ook keurig mee aan de riem. Als zij mentaal en fysiek voldoende uitdaging krijgt is ze erg rustig in huis. Era wordt blij van samen joggen, zoekspelletjes, touwtrekken, apporteren enz. Era is, zoals vaker voorkomt bij collies, overgevoelig voor geluiden en dat bezorgt haar stress. Zij kan nog wel eens erg beschermend optreden tegenover "haar" mensen in huis. Ook onbekend bezoek is lastig voor haar, want dan vertoont zij territoriaal gedrag. Het liefst zit zij dan in een rustige en niet prikkelbare ruimte, maar als men in haar hart zit wil ze mensen graag uitgebreid begroeten. Era woont nu in een gezin van 3, waarvan 1 baby, en gezien de harde geluiden en onvoorspelbaar gedrag van de baby heeft Era de neiging te blaffen, te grommen en soms te happen. Zij bijt niet, maar Era wordt nu gescheiden gehouden van de baby via een deurhekje tussen keuken en woonkamer. Voor Era is lang apart zitten een straf en dat willen de eigenaren niet. Zij vinden het dan ook een moeilijke stap om Era te moeten herplaatsen, maar aangezien de eigenaren binnenkort gaan verhuizen naar een kleinere ruimte en het moeilijk zal worden om Era apart te houden van de baby, zoeken zij dus een nieuw plekje voor haar. Voor Era wordt nu een rustige plek gezocht bij mensen die Schotse collies een warm hart toedragen. Een rustig baasje met een gezonde dosis zelfvertrouwen en die voldoende tijd heeft om haar de uitdaging te geven die ze nodig heeft. Graag een huis met een tuin, niet bij kinderen of katten en het beste is een huis zonder andere honden, waar Era de volle aandacht kan krijgen die zij zo verdient. Heb je serieuze interesse stuur mij dan een PB met daarin je emailadres, zodat ik je eerst een vragenformulier kan toezenden voor meer info, daarna breng ik je in contact met de huidige eigenaar. Era is gechipt en geregistreerd.


PURSEY - Sheltieteefje - geboren 21-12-2015

Pursey zoekt een liefdevol thuis met ruimte en eventueel een lief maatje erbij. Het liefst geplaatsen we haar bij mensen die veel thuis zijn.
Meer info over Pursey vindt U op haar facebookpagina::
KLIK HIER
Kunt u Pursey een liefdevol thuis geven dan vragen wij u om een vragenlijst in te vullen en aan de hand hier van maken wij een selectie en wordt u uitgenodigd voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking krijgt u verdere informatie over Pursey.Wij vragen u voordat u het formulier invult deze oproep eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Pursey bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
Er zullen een aantal dagen overheen gaan tot alle vragenlijsten bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren.
Nadat alle vragenlijsten bij ons binnen zijn zullen wij ze in behandeling nemen. Er wordt dan een afspraak gepland om bij ons aan huis een gesprek en kennismaking te laten plaatsvinden .
De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen onze opvang en de adoptant.
Na herplaatsing zal vanuit onze opvang goede begeleiding en nazorg volgen. Ook vind er een huisbezoek vooraf plaats om te kijken in welke situatie ze terecht komt. De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier zich in bevindt en van het aantal reacties die er komen.

Contact opnemen via:
Kellyswings2019@hotmail.com
of telefonisch +31(0)6- 27888136

PURSEY HEEFT EEN THUIS GEVONDEN !!!FLORICA - Colliemix - teefje - ca. 2 jaar

Florica kwam zwaar mishandeld bij Maria in het asiel terecht, zie foto. Je zou denken dat zij wel klaar is mensen die haar dit hebben aangedaan. Maar nee, zij heeft zich zelf overwonnen en met hulp en liefde en toewijding van Maria en haar collega's durft Flori weer voorzichtig mensen te vertrouwen.
Zij kan prima opschieten met elke hond, is gesteriliseerd, volledig gevaccineerd, ontwormd en tegen vlooien en co behandeld. Zij heeft een schofthoogte van ca.50 cm.


Heeft Florica indruk op je gemaakt en wil je graag meer weten? Neem dan contact op met
Sanne Mordang, zij is de contactprsoon in Nederland voor Maria.
Email: shgmordang@gmail.com
Tel.. 0613127332


Florica verblijft bij maria thuis in Roemenie.
Hier is ook nog een fimpje van Florica:

KLIKHIERSCOTT - Australian Shepherd - reu - 5 jaar

Slimme, leergierige, actieve man zoekt maatje voor het leven !k ben Scott een Australian Shepherd van net 5 jaar. Door omstandigheden waar ik niks aan kon doen ben ik in het asiel beland. Helaas is dit een lang verhaal en vertellen mijn verzorgers hier graag meer over bij interesse.
Naar mensen ben ik een hele vriendelijke man en ben gek op aandacht. Ik ben gewend om met kinderen te wonen en dit is voor mij geen enkel probleem.
De omgang met andere honden is voor mij een beetje lastig. Ik weet niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan en uit dit door te blaffen. In het verleden heb ik losgelopen en toen ging dit dus een stuk beter. Ik zoek dus iemand die hiermee samen met mij aan de slag wil gaan. Over katten heb ik verder niks te zeggen die zijn vooral leuk om achteraan te gaan. In huis ben ik een rustige netjes opgevoede man. Buiten ben ik actief en bijna onvermoeibaar. Mijn nieuwe baas moet dus net als ik een actieve persoonlijkheid hebben en echt gek zijn op wandelen en fietsen. Mijn verzorgers denken dat er ook nog andere sportieve uitdagingen (zoals behendigheid) zullen zijn die ik leuk zal vinden alleen kan ik helaas niet vertellen welke dus dit moeten we samen ondervinden.
Of ik alleen kan zijn weten ze hier niet dus het is belangrijk dat mijn nieuwe baas de tijd heeft om dit rustig op te bouwen. Valt u niet alleen voor mijn looks maar kunt u mij ook bieden wat ik zoek dan hoor ik u graag!

Scott verblijft tot herplaatsing in het
dierentehuis Kenemmerland te Zandvoort

 BULLIT - Border Collie - reu - volwassen

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Bullit en ik ben razendsnel, ik vlieg de speelvelden door samen met mijn bal. Deze leg ik netjes voor je voeten en ga dan liggen wachten totdat je hem gooit voor me en daarna breng ik hem weer netjes terug. Ik kan dat heel lang volhouden. Als Border Collie is het belangrijk dat ik actief bezig ben en naar training ga. Maar het allerliefste wil ik kijken of ik het talent heb om schapen bij elkaar te drijven. Ik leer ontzettend snel en kan veel trucjes en ik ben altijd vrolijk!
Ze vinden me hier echt één van de knapste verschijningen, maar laat mijn uiterlijk je niet voor de gek houden, hoe lief en aaibaar ik eruit zie heb ik wel een gebruiksaanwijzing!
Ik ben geplaatst geweest en dat ging eigenlijk heel goed, ik ging hardlopen en naar clickertraining maar ik kon de prikkels die ik op straat tegenkwam niet meer aan. Het drukke verkeer, de spelende kinderen en al die harde geluiden, ik kan het niet zo goed aan allemaal.
Ik val dan uit naar alles wat voorbij komt en heb toen tegen mijn baasje lelijk gedaan omdat hij mij niet begreep. Ik vond dit vreselijk maar zag écht even geen andere uitweg. Zonder prikkels gaat het heel erg goed, hier ga ik op rustige plekjes wandelen aan de lange lijn samen met mijn bal en dan ben ik super braaf!
Als ik ergens mijn mandje neer mag zetten zou ik die graag op een boerderij of vrijstaande woning neerzetten, in een omgeving met heel weinig prikkels. Als jij mij rust en regelmaat kan geven dan geef ik jou een dikke high five!

Interesse in mij? Stuur dan snel een mail met zoveel mogelijk informatie over jezelf, gezinssamenstelling (inclusief leeftijden), werksituatie, woonsituatie, woonplaats, telefoonnummer, ervaring en wensen naarÂ&xnbsp;doc.spijkenisse@dierenbescherming.nl. Hoe meer informatie je geeft over jezelf, des te beter mijn personeel kan kijken of ik bij je pas! Hopelijk tot snel!!!

N.B.: Bullit gaat alleen naar mensen die bekend zijn met het ras en dan vooral de werklijn. Hij is geen hond voor op een flatje maar wil echt iets te doen hebben!


MOLI - Border Collie - teefje - *19.06.2020

Zij is door haar eigenaar afgestaan omdat hij geen tijd voor haar had. Ze lag bij hem aan de ketting.
Moli is een leuke grappige hond die zeer gehoorzaam is. Zoals een echte collie leert ze ontzettend snel, geeft poot op commando . Zij liep binnen notime aan de lijn, een slimme meid. Ze is heel sociaal met andere honden.Voor Moli wordt een familie/baasje gezocht die tijd voor haar heeft en waar ze eindelijk haar leven kan beginnen.
Het is een intelligente hond, wat bij het ras hoort, mensen die het ras kennen weten dat ze meer nodig hebben dan een warme mand.

Meer info bij
Miranda van Bitterwijk
E-mail: Miranda

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.