Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland
Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.

 

BLUE - Bordercollie - Teefje - pup - doof!

Ik ben Blue en zoek een goed thuis waar mijn baasjes weten hoe zij een dove hond moeten opvoeden en verder moeten begeleiden tijdens mijn hondeleven.Als je meer over mij weten, neem dan een kijkje op mijn eigen pagina :0)

Kusjes van Blue

Mijn paginalink: KLIK HIER

 

 


PURSEY - Sheltieteefje - geboren 21-12-2015

Pursey zoekt een liefdevol thuis met ruimte en eventueel een lief maatje erbij. Het liefst geplaatsen we haar bij mensen die veel thuis zijn.
Meer info over Pursey vindt U op haar facebookpagina::
KLIK HIER
Kunt u Pursey een liefdevol thuis geven dan vragen wij u om een vragenlijst in te vullen en aan de hand hier van maken wij een selectie en wordt u uitgenodigd voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking krijgt u verdere informatie over Pursey.Wij vragen u voordat u het formulier invult deze oproep eerst goed door te lezen en met uw eventuele partner en gezinsleden te overleggen of Pursey bij u en uw gezin past (gezinssituatie, werkuren, karakter, ras, etc.).
Er zullen een aantal dagen overheen gaan tot alle vragenlijsten bij ons binnen zijn omdat wij graag iedereen de mogelijkheid willen geven om te reageren.
Nadat alle vragenlijsten bij ons binnen zijn zullen wij ze in behandeling nemen. Er wordt dan een afspraak gepland om bij ons aan huis een gesprek en kennismaking te laten plaatsvinden .
De overdracht zal altijd plaatsvinden met een getekende overeenkomst tussen onze opvang en de adoptant.
Na herplaatsing zal vanuit onze opvang goede begeleiding en nazorg volgen. Ook vind er een huisbezoek vooraf plaats om te kijken in welke situatie ze terecht komt. De duur van een herplaatsingsprocedure is volledig afhankelijk van de situatie waar het dier zich in bevindt en van het aantal reacties die er komen.

Contact opnemen via:
Kellyswings2019@hotmail.com
of telefonisch +31(0)6- 27888136INEKE - Colliemix - teefje - 2 jaar

Ineke is een knappe dame van ongeveer 3 jaar oud en als zwerfdier bij onze collega's in het noorden binnen gekomen. Ze heeft het meeste weg van een kruising met een collie. Ze is een middelgrote hond van rond de 18 kg. Ineke is echt een blij ei, altijd vrolijk en daagt je graag uit om te spelen. Wel moet ze je echt even leren kennen. Bij vreemde mensen is Ineke wat afwachtend en onzeker.
Onverwachte bewegingen vindt ze soms wat spannend en gaat dat liever uit de weg. Ineke kan nog wel wat begeleiding gebruiken, een cursus kan haar misschien wel helpen wat meer zelfvertrouwen te krijgen.
Een gezin met jonge kinderen lijkt ons niet geschikt voor haar.
Ineke reageert goed op andere honden. Een stabiel hondenmaatje zou haar wel kunnen helpen wat zekerder te worden.
Wij zijn voor haar op zoek naar mensen met veel tijd en geduld, iemand die haar rustig laat wennen in haar eigen tempo. Wat ervaring met honden zou wel fijn zijn. We weten niet of Ineke alleen thuis kan zijn. Dit zal heel langzaam opgebouwd moeten worden.


Lijkt Ineke je en leuke hond en kun je haar beden wat ze nodig heeft? Stuur dan een mail naar:
Limburg@dierenbescherming.nl en kom eens kennismaken met haar.
Link naar Ineke: HIERBODIE - Border Collie - reu - 17 maanden

Karakter: Bodie is een lieve, leergierige maar wel wat onzekere puber die vreselijk graag voor en met je wil werken. Bodie staat bij onvoldoende rust en te weinig activiteiten voortdurend “aan”. Hij loopt dan onrustig achter je aan en vertoont bij extra prikkels vervelend gedrag. Hij claimt op die momenten aandacht door naar je op te springen, naar je arm te happen of je been te omklemmen. Zodra hij voldoende fysieke en mentale activiteiten krijgt aangeboden zie je dat hij zijn rust zelf pakt en ook stukken minder claimt.De afgelopen maanden vindt Bodie ineens veel dingen eng zoals onverwachte geluiden en wandelen in het donker. Vanaf die tijd lukt het ook niet meer om zijn poten schoon te maken en hem te borstelen. Hij hapt naar de eigenaren als ze proberen hem te corrigeren. Gelukkig heeft hij nog nooit echt doorgebeten maar Bodie begrenzen wordt op deze manier moeilijk voor hen. Zijn vakantieadres herkent deze problemen en geeft aan dat Bodie inderdaad de eerste dagen “gereset” moet worden alvorens hij zich ontpopt als een leuke hond.Visite (vrouwen) wordt vriendelijk en enthousiast begroet. Bodie komt direct om aangehaald te worden en te knuffelen. Hij springt wel voortdurend naar je op en vertoont overmatig rijgedrag. Naar mannen toe is hij, net als naar onbekenden buiten, wat terughoudender/angstig.Samen met zijn baasje heeft Bodie de puppycursus doorlopen. Hij kent in principe de basiscommando’s maar op dit moment heeft hij echter vaak bananen in zijn oren. Bodie loopt netjes mee aan de riem en kan, daar waar het vertrouwd is, los lopen.

Border Line Collie stelt de hond op Facebook voor en helpt de eigenaar met de herplaatsing van Bodie.
Hier vindt u ook nog een filmpje en meer info. Volgens info zou Bodie met de juiste begeleiding een goede werkhond bij schapen kunnen worden.

Dit is de link naar Bodie op FB. KLIKFISI en MOUSE - Colliemixjes - teefjes

Maak kennis met Fisi & Mouse geb. ca. 09.05.2017
Deze 2 zonnige zusjes zijn een onafscheidelijk duo!

Fisi (grijs met bruin en zwarte vlekken) is dan wel de tengerste, ze is duidelijk ook de leider van het duo. Ze is tevens de waker van de roedel. Ze staat steeds op de uitkijk en zal er altijd op toezien dat haar zusje niets tekort komt. Mousse is de zachtaardigste van het duo en een tikkeltje onzekerder op sommige vlakken. Maar je merkt wel dat ze elkaar mooi aanvullen.

Naar mensen toe zijn ze allebei heel sociaal. Dat maken ze dan ook graag duidelijk door om de nodige streeltjes en aandacht te komen bedelen.

Het is belangrijk dat er -naast de uitgebreide knuffelsessie- genoeg fysieke en mentale uitdaging is voor deze twee slimme koppen. Het mag niet te saai worden natuurlijk…Fisi & Mouse zijn van oorsprong straathonden maar hebben zich intussen prima aangepast. Straathonden staan ook wel al eens bekend om hun eeuwige zoektochten naar voedsel. En hoe meer het ‘naar straat smaakt’ hoe beter ;). Wat extra aandacht tijdens de wandelingen daaromtrent kan dus geen kwaad. Ook stipt ontwormen is verstandig. Voor de rest zijn deze 2 knapperds zeker niet veeleisend. Ze zijn makkelijk in omgang, kunnen goed met soortgenootjes en zelfs katten kunnen wel hun vriend worden. (kippen hou je best wel veilig achter slot en grendel). We plaatsen deze dames enkel samen! (hoe kan het ook anders). Bij voorkeur bij een actief gezin met genoeg ruimte (een grote tuin is zeker een must), tijd en energie om dit duo blij te maken.

Meer info bij Helping Dogs vzw
Link naar de zusjes klik hier

   
Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.