Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland
Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.

 

... IVY - Shetland Sheepdog mix - teefje -
7 jaar - 9 kilo'tjes zwaar - schoft ca. 35 cm

..... Ivy is door haar eigenaar afgestaan aan ons.
Zij zal hem niet missen want zo leuk was het daar niet.
Daarom was zij net plaksel toen zij in het pleeggezin kwam :)
Zij was waar ik was, niet verder weg dan 2 cm van mijn been en altijd behoefte aan lichaamscontact.
Inmiddels is Ivy een beetje bij getrokken, maar het is wel duidelijk dat zij een zeer gevoelig hondje is, stemverheffingen vindt zij eng . Lichaamelijk contact vindt zij nog steeds heerlijk, maar het gevaar om over haar te struikelen is afgenomen :)
Kinderen kent zij niet en zij is ook nog niet 100 % zindelijk. Maar zij is ook nog maar kort in het pleeggezin, de andere honden hier vindt zij leuk en zij gaat graag wandelen.
Er zijn veel indrukken die op haar afgekomen die zij nu voor haarzelf moet plaatsen.
Met de juiiste benadering van haar nieuwe baasjes komt dat zeker goed. Zij vindt de tuin helemaal het einde, daarom willen wij voor haar een tuin op haar nieuwe stek en bij voorkeur niet in de drukke stad . Een rustige leefsituatie lijkt ons ideaal voor haar, zij houdt nog steeds erg van mensen en vindt het heerlijk om in slaap te vallen op schoot.
Voor haar zoeken wij lieve mensen die veel aandacht aan Ivy besteden en niet meer werken, zij mogen dus gerust wat ouder zijn. Als Ivy goed haar draai heeft gevonden is het een stabiel hond met een gezond zelfvertrouwen, die graag op onderzoek uitgaat bij het wabdelen.
Wij plaatsen haar niet bij kinderen, katten kent zij niet maar wij voorzien geen probleem hierin.
Wij hebben Ivy reeds laten castreren (baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd). Zij is gevaccineerd, ook tegen rabiês. Yvy is ontwormd met Panacur en tegen teken en vlooien met Simparica..

Ivy is een hondje van Stichting Collie en Co in Nood en wordt geplaatst met een bruikleencontract en tegen een vergoeding
van 410 euro.

Wij verzoeken u vriendelijk een vragenlijst in te vullen ivm informatie over uw leefsituatie, waarvoor onze dank.
De lijst kunt u bij ons opvragen via e-mail:


Stichting Collie en Co in Nood
Telefoon 0031 (0)475 584 502
Email: collie.in.nood@gmail.com

 JAMIE EN MARTIE - Corgies - reuen

Jamie en Martie zijn twee Welsh Corgies Cardigan van ruim 2 jaar oud.
Geboren in zeer slechte omstandigheden kwamen Jamie en Martie met bijna 6 maanden bij mij, samen met een kleine Keesdame lagen hun met z'n drieën achter de kast omdat ze zo bang waren. Aankijken mocht ik hun niet, aanraken helemaal niet. Als ik te dichtbij kwam drukten ze zicht met de hoofd tegen de muur en kropen op en onder elkaar, het was hartverscheurend.
Het eten was gelukkig hun redding. Centimeter voor centimeter begon eerst Jamie de veilige hoek te verlaten als ik eten voor hun maakte.
Sophie mijn Collie dame ontfermde zich over hun als ik naar bed ging. Dan durfden hun vrij rond te lopen, te drinken, te plassen en te poepen. Alleen een roedel met honden zoals Sophie konden hun uit hun schulp helpen, en mens had dit nooit voor elkaar gekregen. In de nachten leerden hun hoe het leven kan zijn zonder angst, met een stabiel roedel en ook hoe het werkt met de mensen.
Sophie voede hun op en leerde hun socialiteit, liefde en vertrouwen. En ik liet hun door de vaste ritme zien dat er niets engs gebeurd als je met mij naar buiten gaat, dat alle honden ook weer thuis komen en dat het niet erg is als ik druk heen en weer loop en dat er dan vaak eten op komst is...
De eerste maanden gebeurde niets, dan weer eerste kleine stapjes van Jamie. Hij liep mee in de voortuin als de rest naar buiten stormde om te gaan wandelen. Twee keer heb ik hem meegenomen met de fietskar zodat hij achter het scherm kon zien wat er gebeurd. De derde keer wilde hij zelf lopen, aan de riem, dicht aan Sophies zijde. Zo mooi...en toen ging het slag op slag. Ook Martie werd nieuwsgierig, wat zijn broertje kon zou hem ook moeten lukken. Met een tweelingsriem hielp Jamie hem over de een of andere drempel. Martie is een stuk voorzichtiger dan Jamie. Hij denkt er altijd nog even over naar voordat hij iets doet.
Jamie is de spontane gezellige vrije vogel. Martie is de Denker, hoog intelligent weet hij dingen voor elkaar die hij dan samen met zijn broertje uitvoert.
Ik ben heel eerlijk, ze hebben hier ontzettend veel dingen gesloopt, hoe??? geen idee, het gebeurde meestal nachts.
Maar ik kan het hun niet kwalijk nemen naar zo een bescheiden leven, ze hadden veel in te halen en hebben alles uitgeprobeerd.
Naar een paar maanden werd het tijd voor de volgende stap: Jamie was geboren met een afwijking. Zijn penis zat binnenhuids, hij had een heel klein gaatje in de buik waar de urine uit druppelde als hij plaste. Alles was aanwezig alleen hij had geen huidplooi en voorhuid waar de penis zelf in lag. Dus hij is hieraan geopereerd en ook dat is goed gekomen. Hij was wel zwaar onder de indruk van de hele toestand en het vertrouwen in de mens lag weer op de weegschaal. Met heel veel liefde en geduld hebben wij ook dit gered gelukkig. Laatste week is hij gecastreerd en dankzij de eerste goede ervaring was het deze keer een makkie.
Martie is in mei met een chip gecastreerd, ik durfde het nog niet aan hem in narcose te brengen en achter te laten, zijn vertrouwen in de mens is nog niet zo gevestigd dat ik dat al aandurfde.
Dat is ook van latere zorg, de twee broers kunnen het namelijk geweldig met elkaar vinden en vertrouwen en steunen op elkaar, dat is ook de redenen waarom ik hun graag bij elkaar wil houden. Die twee zijn een eenheid, wat Martie niet durft probeert Jamie wel uit en komt hij daardoor in de problemen komt Martie hem wel weer helpen.
Ze zijn met z'n tweeën wel aanwezig en buiten een duo wat je niet vaak ziet. Ze jagen elkaar achter naar, ze intimideren maar doen nooit kwaad. Het zijn twee super sociale enthousiaste jonge halfgoden voor die de wereld nog open staat.
Uiteraard hebben ze nog sturing nodig maar ze luisteren goed en leren graag.
Jamie is de kroelkip van hun tweeën. Hij ligt graag bij of op je voor een kroel over zijn buik of een kleine stuipartij
Martie vind dat ook lekker maar is niet zo van het optillen, gewoon oortjes kroelen, oogjes schoonmaken of de borst kroelen vind hij genoeg.
Ik kan nog uren doorgaan over deze twee jongens en hoe trots ik hun ben maar dat heeft geen nut. Je moet ze live mee maken!
Heb je interesse, werk je maximaal halve dagen of het liefste helemaal niet (meer) en heb je zin in deze uitdaging neem dan contact op met mij.
k plaats hun niet bij kleine kinderen (vanaf 12) en kleine huisdieren. Katten durf ik niet te zeggen, de ene keer gaat het goed de andere keer niet.
Ze zijn gechipt, geënt en gecastreerd en worden met een bruikleencontract geplaatst. Zij verblijven tot herplaatsing in het pleeggezin te Ridderkerk

Bij belangstelling graag contact opnemen met
Stichting Moppies (Elke Jansen)
Tel. 06 833 700 88

 CAYENNE - Shetland Sheepdog - teefje - 10 jaar


Mooie Cayenne is in tegenstelling tot veel andere hondjes in Sirius eens geen ex moederdiertje. Haar verhaal is desalnietemin ook triest. Haar baasje is overleden en het is duidelijk dat dit een mooie meid is die een huiselijke situatie mist.
Ze is ontzettend mensgericht.
Op mannen reageert ze in het begin blafferig zonder agressie te vertonen.
Zij wil graag terug bij oudere mensen gaan wonen die haar vertroetelen en in wiens gezelschap ze meestal kan blijven. Toch kan ze na gewenning een paar uur alleen blijven en ook aan de leiband lopen lukt perfect. Daar deze knappe dame obees is zullen de wandelingen voorzichtig moeten opgebouwd worden en gezien haar leeftijd zal ze natuurlijk nooit nog marathons kunnen wandelen. Ze heeft stramme schoudergewrichten door een gebrek aan beweging en wat afvallen zou haar zeker geen kwaad doen.Een ander klein hondje kan, maar is geen noodzaak en Cayenne gaat ook graag met de auto mee.
Deze lieve meid is een aanradertje voor de liefhebber van het ras en wil graag nog een paar gelukkige jaartjes spenderen bij een lief gezin.

Ze verblijft in huize Sirius te Oostnieuwkerke en wie interesse in haar heeft kan mailen naar :

desmetmiet@hotmail.com

Hondenopvang / Herplaatsing Sirius
OOSTNIEUWKERKE

vzw Sirius

fb pagina :https://www.facebook.com/siriusherplaatst/TOBBO - Mix Cattledog - reu - 3 jaar

Maak kennis met Tobbo, een Cattle dog kruising van net 3 jaar oud geweest. We hebben Tobbo leren kennen als een hond die zich erg stoer voor doet, maar eigenlijk onzeker is.
Tobbo komt uit een slechte situatie, waar er niet goed voor hem gezorgd is. Ook zijn socialisatie heeft te wensen over gelaten.
Nu mogen wij op zoek naar een fijn plekje voor hem. Zoals een echte Cattle dog is, heeft Tobbo enorm veel energie. Hij wil graag uitgedaagd worden, wanneer hij zich verveelt laat hij echt Cattle dog gedrag zien.
Tobbo is eigenwijs, koppig, maar toch ook leergierig. Hij wil graag leren, maar Tobbo zou Tobbo niet zijn als hij tijdens de training toch ook een beetje de draak met je steekt.
Liefde van Tobbo gaat door de maag, voor een koekje wil hij veel doen. Spelen met een speeltje op ons speelveld vindt Tobbo erg leuk, hier kan hij zijn fysieke energie in kwijt.
Zijn mentale energie is echter een ander verhaal. Snuffelspelletjes, zoeken naar eten en andere manieren om Tobbo in het koppie moe te maken is wel ook een must om met hem te gaan doen.
Voor Tobbo zijn wij op zoek naar een huisje dat bekend is met de Cattle dog. Die weet hoe ze hier mee om moeten gaan en hem de uitdaging kunnen bieden die hij nodig heeft. Kinderen die nog rondrennen lijken ons geen match met Tobbo, gezien zijn Cattle dog gedrag. Kinderen van 12+ zou wellicht kunnen. We plaatsen Tobbo niet bij andere huisdieren.

Dierenopvangcentrum Enschede
DONNA - Border Collie - teefje - * 01..01.2019

Donna is een hond met een erg fijn karakter, niet angstig en zeer gehoorzaam. Zij heeft zeker enige training gehad, zij gaat vanzelf zitten als je haar de lijn omdoet., Donna is erg slim en en graag aktief bezig, in huis is zij rustig. Zij is aanhankelijk, sociaal en kan met reuen zowel als teefjes goed opschieten.
Donna wandelt erg graag en kan ook rustig en voorzichtig met kids omgaan. Zij heeft dringend een thuis nodig, want in het Spaanse asiel lopen de temperaturen in het asiel op tot 40 graden ivm de metalen daken boven de kennels. SOf zij met katten kan, is niet bekend. Voor meer info kunt u contact opnemen met:


Miranda van Bitterwijk
E-mail: Miranda

 


   


Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.