Hartelijk welkom op colliepagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.JAMIE EN MARTIE - Corgies - reuen

Jamie en Martie zijn twee Welsh Corgies Cardigan van ruim 1 jaar oud
Geboren in zeer slechte omstandigheden kwamen Jamie en Martie met bijna 6 maanden bij mij, samen met een kleine Keesdame lagen hun met z'n drieën achter de kast omdat ze zo bang waren. Aankijken mocht ik hun niet, aanraken helemaal niet. Als ik te dichtbij kwam drukten ze zicht met de hoofd tegen de muur en kropen op en onder elkaar, het was hartverscheurend.
Het eten was gelukkig hun redding. Centimeter voor centimeter begon eerst Jamie de veilige hoek te verlaten als ik eten voor hun maakte.
Sophie mijn Collie dame ontfermde zich over hun als ik naar bed ging. Dan durfden hun vrij rond te lopen, te drinken, te plassen en te poepen. Alleen een roedel met honden zoals Sophie konden hun uit hun schulp helpen, en mens had dit nooit voor elkaar gekregen. In de nachten leerden hun hoe het leven kan zijn zonder angst, met een stabiel roedel en ook hoe het werkt met de mensen ��
Sophie voede hun op en leerde hun socialiteit, liefde en vertrouwen. En ik liet hun door de vaste ritme zien dat er niets engs gebeurd als je met mij naar buiten gaat, dat alle honden ook weer thuis komen en dat het niet erg is als ik druk heen en weer loop en dat er dan vaak eten op komst is...
De eerste maanden gebeurde niets, dan weer eerste kleine stapjes van Jamie. Hij liep mee in de voortuin als de rest naar buiten stormde om te gaan wandelen. Twee keer heb ik hem meegenomen met de fietskar zodat hij achter het scherm kon zien wat er gebeurd. De derde keer wilde hij zelf lopen, aan de riem, dicht aan Sophies zijde. Zo mooi...en toen ging het slag op slag. Ook Martie werd nieuwsgierig, wat zijn broertje kon zou hem ook moeten lukken. Met een tweelingsriem hielp Jamie hem over de een of andere drempel. Martie is een stuk voorzichtiger dan Jamie. Hij denkt er altijd nog even over naar voordat hij iets doet.
Jamie is de spontane gezellige vrije vogel. Martie is de Denker, hoog intelligent weet hij dingen voor elkaar die hij dan samen met zijn broertje uitvoert.
Ik ben heel eerlijk, ze hebben hier ontzettend veel dingen gesloopt, hoe??? geen idee, het gebeurde meestal nachts.
Maar ik kan het hun niet kwalijk nemen naar zo een bescheiden leven, ze hadden veel in te halen en hebben alles uitgeprobeerd.
Naar een paar maanden werd het tijd voor de volgende stap: Jamie was geboren met een afwijking. Zijn penis zat binnenhuids, hij had een heel klein gaatje in de buik waar de urine uit druppelde als hij plaste. Alles was aanwezig alleen hij had geen huidplooi en voorhuid waar de penis zelf in lag. Dus hij is hieraan geopereerd en ook dat is goed gekomen. Hij was wel zwaar onder de indruk van de hele toestand en het vertrouwen in de mens lag weer op de weegschaal. Met heel veel liefde en geduld hebben wij ook dit gered gelukkig. Laatste week is hij gecastreerd en dankzij de eerste goede ervaring was het deze keer een makkie.
Martie is in mei met een chip gecastreerd, ik durfde het nog niet aan hem in narcose te brengen en achter te laten, zijn vertrouwen in de mens is nog niet zo gevestigd dat ik dat al aandurfde.
Dat is ook van latere zorg, de twee broers kunnen het namelijk geweldig met elkaar vinden en vertrouwen en steunen op elkaar, dat is ook de redenen waarom ik hun graag bij elkaar wil houden. Die twee zijn een eenheid, wat Martie niet durft probeert Jamie wel uit en komt hij daardoor in de problemen komt Martie hem wel weer helpen.
Ze zijn met z'n tweeën wel aanwezig en buiten een duo wat je niet vaak ziet. Ze jagen elkaar achter naar, ze intimideren maar doen nooit kwaad. Het zijn twee super sociale enthousiaste jonge halfgoden voor die de wereld nog open staat.
Uiteraard hebben ze nog sturing nodig maar ze luisteren goed en leren graag.
Jamie is de kroelkip van hun tweeën. Hij ligt graag bij of op je voor een kroel over zijn buik of een kleine stuipartij ��
Martie vind dat ook lekker maar is niet zo van het optillen, gewoon oortjes kroelen, oogjes schoonmaken of de borst kroelen vind hij genoeg.
Ik kan nog uren doorgaan over deze twee jongens en hoe trots ik hun ben maar dat heeft geen nut. Je moet ze live mee maken!
Heb je interesse, werk je maximaal halve dagen of het liefste helemaal niet (meer) en heb je zin in deze uitdaging neem dan contact op met mij.
Ik plaats hun niet bij kleine kinderen (vanaf 12) en kleine huisdieren. Katten durf ik niet te zeggen, de ene keer gaat het goed de andere keer niet.
Ze zijn gechipt, geënt en gecastreerd en worden met een bruikleencontract geplaatst. Zij verblijven tot herplaatsing in het pleeggezin te Ridderkerk.

Bij belangstelling graag contact opnemen met
Stichting Moppies (Elke Jansen)
Tel. 06 833 700 88


Contact voor Nuska is:
DIERENASIEL WINSCHOTEN
Tel: 088-8113730
Link naar Nuska: Klikhier

NUSKA - Border Collie - teefje - senior(ita)

Met trots stellen wij Nuska aan jullie voor.

Nuska is een border collie van 11 jaar. Ze is bij ons binnengekomen omdat haar baasjes helaas niet meer voor haar konden zorgen. Nuska zoekt nu een huisje waar ze fijn van haar oude dag mag genieten.

Deze knuffeltante geniet van alle aandacht die ze hier krijgt. Geniet van haar wandelingen en rent nog graag even achter een balletje aan op de speelweide.

Nuska zou prima samen kunnen met een andere, rustige, hond. Met katten plaatsen wij deze dame liever niet.

Zij leefde voornamelijk buiten bij haar oude huisje, het huiselijke leven kan dus even wennen zijn voor deze dame, maar hierin verwachten wij geen problemen.

KENMERKEN

Geboortedatum 13 april 2011
Plaatsbaar vanaf 29 augustus 2022
Kan bij honden Ja
Kan bij katten Nee
Gecastreerd / Gesteriliseerd Nee
Kan alleen thuisblijven Ja
Kan mee in de auto Onbekend
Gedrag aan de lijn Goed
Beheerst basis commando's Nee, wel te leren
Zindelijk Ja
Waaksheid Onbekend
Vachtverzorging Weinig
Kan loslopen Nee
Beschikbaarheid Beschikbaar


DEX - Australian Shepherd - reu - ruim 1 jaar

Deze prachtige kerel met zijn bijzondere ogen is de ruim één jaar oude Dex! Deze Australian Shepherd is een hele leuke hond, maar hij past niet bij elke baas en zeker niet in elke (thuis)situatie. Dex is een gevoelige jongen die nieuwe situaties spannend vindt. Hij durft te bijten als hij zich niet op zijn gemak voelt, als het te druk om hem heen is of als hij simpelweg gewoon iets niet wil. Na verloop van tijd wordt Dex rustiger, zo hebben we opvang ervaren. Wij zien nu een hele leergierige en enorm energieke hond die graag dingen voor zijn baas wil doen. We zien Dex groeien en elke dag weer iets leren, maar tegelijkertijd is het in de opvang te druk voor hem en daarom kunnen wij niet het beste uit Dex halen. Drukte doet hem geen goed, Dex is echt gebaat bij een rustig en stabiel thuis in een (zoveel mogelijk) prikkelarme omgeving, zonder andere huisdieren. Daarbij is een baas die veel tijd in Dex gaat (en blijft) investeren heel belangrijk. Zo heeft Dex nooit goed geleerd om alleen thuis te blijven, dus dit moet worden opgebouwd. Tijdens een wandeling kan Dex aan de lijn trekken, bijvoorbeeld als hij een andere hond ziet (waar hij naar kan uitvallen), maar gelukkig is Dex goed te corrigeren.
We plaatsen Dex het liefst bij iemand die ervaring heeft met dit ras en met veel enthousiasme met Dex aan de slag gaat. Dex wil namelijk ook heel graag met zijn baas aan de slag! Trainen, een hondensport beoefenen, zwemmen, spelen: Dex moet zijn energie kwijt kunnen, dus veel tijd en aandacht aan hem kunnen besteden is enorm belangrijk.
Dex is geen gemakkelijke knul en zeker geen hond voor een onervaren baas, maar voor iemand die bekend is met Australian Shepherds en weet wat dit ras nodig heeft, kan hij een geweldig maatje zijn!

Dierenasiel De Dierenstee
Link naar Dex

Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186-655150

ROB - Border Colliemix - reu - 4 jaar

Maak kennis met Rob, een vierjarige Border Collie kruising. Hij verblijft sinds kort in het hondenadoptiecafé Dogs & Drinks te Gent. Rob heeft een heel zacht en warm karakter. In het begin kan hij afwachtend overkomen maar eens hij jou vertrouwt, geniet hij volop van jouw aandacht. Over het algemeen is hij vrij rustig maar omwille van zijn ras heeft hij genoeg beweging nodig. Wandelen lukt al aardig maar heeft wel nog wat oefening en gewenning nodig, zeker bij onverwachte voertuigen of luide geluiden. Andere honden zijn geen probleem voor hem alhoewel hij liefst de rust opzoekt. Voor deze knappe meneer zoeken we een huisje met een tuin waarbij de omheining min. 180 cm bedraagt. Een baasje dat graag wil spelen, wandelen én knuffelen lijkt ons ideaal. Rob is gecastreerd, gevaccineerd en heeft een chip met Europees paspoort.

Kan jij jezelf terugvinden in bovenstaande omschrijving? Ben jij helemaal verliefd op deze lieverd? Is je woning en tuin reeds klaar om een hond in huis te halen? Kom dan een bezoekje brengen aan Dogs & Drinks hondencafé op zaterdag tussen 12u en 18u of zondag tussen 14u en 18u. Kinderen moeten minimum 12 jaar zijn om contact te mogen maken met de adoptiehonden. Reserveren is verplicht via www.dogsanddrinks.be.


Dogs & Drinks vzw
Godshuizenlaan 33, 9000 Gent
Tel. 0032 (0)498296328 - honden.dogsanddrinks@gmail.com
www.dogsanddrinks.be

Link naar Rob: KlikHier

 

 


BELLE - Colliemix - teefje - 2 jaar

Het huidige adoptie gezin kan Belle bij nader inzien niet bieden wat Belle nodig heeft.
Belle is een energieke hond en wil het liefst de hele dag buiten lopen, rennen en springen. Door tijdsgebrek wordt Belle niet voldoende uitgelaten.Zij wordt 1 keer per dag uitgelaten, verder zit Belle overdag binnen in de bijkeuken en soms maar veel te zelden mag zij in de tuin.

Het huidige gezin heeft een tuin maar niet de juiste omvang voor Belle om goed vrijuit te kunnen bewegen, door dit en het te weinig wandelen en geen uitdagingen is Belle gaan blaffen en worden de omliggende buren boos. Hierdoor komt Belle bijna helemaal niet meer buiten en gaat zij binnen ook blaffen en janken.

Belle is op dit moment zoals aannemelijk zeer gefrustreerd en heeft de man des huize gebeten toen hij haar de kerstversiering wilde afpakken. Hierdoor is het huidige gezin bang geworden. Belle voelt dit natuurlijk aan. Belle is niet meer vrolijk als er viste komt want zij wordt afgezonderd omdat men bang is voor meer bijtincidenten.

Het gezin is bij een hondentrainer geweest, helaas alleen niet bij degene die is aangeraden door onze stichting voor Belle.

Deze betreffende hondencoach heeft het gezin meer bang gemaakt dan het ‘probleem’ echt op te lossen. Zo heeft hij gezegd dat Belle ‘een bom is en dat zij bij de minste bedreiging dat ze voelt kan aanvallen en bijten’
Het gezin voelt zich niet meer op hun gemak en komt bezoek ook niet meer graag langs. Als de bel gaat wordt Belle hysterisch en zondert het gezin Belle af als er bezoek komt. Het gezin voelt zich ook ongemakkelijk bij Belle en bij het uitlaten. Waarop Belle reacties heeft naar andere mensen en honden. Hierdoor komt Belle helemaal niet meer aan haar dagelijkse benodigde wandelingen en uitdagingen.

Het gezin vertelt ons ook dat Belle altijd goed wordt opgevolgd door de dierenarts. Belle is gesteriliseerd op 26/5/2021. Ze wordt elke drie maanden ontwormd en ontvlooit met een pil. Dit is weer genezen. Belle gaat niet graag naar de trimster, ze doen dan een muilkorf aan en helpen ze mee om haar vast te houden. Het gezin kamt haar zelf niet omdat ze ‘kan’ bijten.

WIJ ZOEKEN DAAROM NU:
• Een ervaren persoon (harde eis) die voor Belle gaat en weet wat het inhoudt om een gefrusteerde weer een ontspannen hond te laten worden.
• Belle voldoende beweging en uitdagingen geeft lichamelijk maar ook geestelijk.
• Met Belle wilt werken zodat zij dagelijks voldoende gestimuleerd wordt.
• Haar voldoende aandacht kan geven omdat Belle graag wordt aangehaald en geknuffeld.
• Die Belle wil socialiseren met andere honden.
Belle speelt graag met de bal.
Update 24.03.2022:
Wij hebben nu nogmaals het huidige gezin gevraagd om met de door ons verwezen hondentrainer contact op te nemen. Zodat het gezin in de tussentijd de juiste handvaten krijgen met Belle. En dat wij gaan proberen de juiste persoon te vinden voor Belle. 
Zij verblijft nu nog bij de huidige adoptanten in Belgie.  


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.