Hartelijk welkom op colliepagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.

**** BESPROKEN ONDER VOORBEHOUD ****

JAZZ - Schotse Herdershond - teefje

Jazz is een jonge dame van 1,5 jaar. Na lang proberen om de kleine hondendames in huis en haar aan elkaar te laten wennen, is het vrouwtje tot de conclusie gekomen, dat het echt niet gaat lukken. Jazz heeft niks met kleine teefjes en vindt hun helemaal niet leuk. Zij is onvriendelijk jegens hun en duldt hen niet in haar nabijheid. Dat is de enige reden waarom zij herplaatst wordt. Voor de rest is Jazz een droomhond.

Jazz heeft haar eigen pagina met veel info en mooie foto's.

KLIK HIER AUB voor meer :)

Stichting Collie in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com


JAMIE EN MARTIE - Corgies - reuen

Jamie en Martie zijn twee Welsh Corgies Cardigan van ruim 1 jaar oud
Geboren in zeer slechte omstandigheden kwamen Jamie en Martie met bijna 6 maanden bij mij, samen met een kleine Keesdame lagen hun met z'n drieën achter de kast omdat ze zo bang waren. Aankijken mocht ik hun niet, aanraken helemaal niet. Als ik te dichtbij kwam drukten ze zicht met de hoofd tegen de muur en kropen op en onder elkaar, het was hartverscheurend.
Het eten was gelukkig hun redding. Centimeter voor centimeter begon eerst Jamie de veilige hoek te verlaten als ik eten voor hun maakte.
Sophie mijn Collie dame ontfermde zich over hun als ik naar bed ging. Dan durfden hun vrij rond te lopen, te drinken, te plassen en te poepen. Alleen een roedel met honden zoals Sophie konden hun uit hun schulp helpen, en mens had dit nooit voor elkaar gekregen. In de nachten leerden hun hoe het leven kan zijn zonder angst, met een stabiel roedel en ook hoe het werkt met de mensen ��
Sophie voede hun op en leerde hun socialiteit, liefde en vertrouwen. En ik liet hun door de vaste ritme zien dat er niets engs gebeurd als je met mij naar buiten gaat, dat alle honden ook weer thuis komen en dat het niet erg is als ik druk heen en weer loop en dat er dan vaak eten op komst is...
De eerste maanden gebeurde niets, dan weer eerste kleine stapjes van Jamie. Hij liep mee in de voortuin als de rest naar buiten stormde om te gaan wandelen. Twee keer heb ik hem meegenomen met de fietskar zodat hij achter het scherm kon zien wat er gebeurd. De derde keer wilde hij zelf lopen, aan de riem, dicht aan Sophies zijde. Zo mooi...en toen ging het slag op slag. Ook Martie werd nieuwsgierig, wat zijn broertje kon zou hem ook moeten lukken. Met een tweelingsriem hielp Jamie hem over de een of andere drempel. Martie is een stuk voorzichtiger dan Jamie. Hij denkt er altijd nog even over naar voordat hij iets doet.
Jamie is de spontane gezellige vrije vogel. Martie is de Denker, hoog intelligent weet hij dingen voor elkaar die hij dan samen met zijn broertje uitvoert.
Ik ben heel eerlijk, ze hebben hier ontzettend veel dingen gesloopt, hoe??? geen idee, het gebeurde meestal nachts.
Maar ik kan het hun niet kwalijk nemen naar zo een bescheiden leven, ze hadden veel in te halen en hebben alles uitgeprobeerd.
Naar een paar maanden werd het tijd voor de volgende stap: Jamie was geboren met een afwijking. Zijn penis zat binnenhuids, hij had een heel klein gaatje in de buik waar de urine uit druppelde als hij plaste. Alles was aanwezig alleen hij had geen huidplooi en voorhuid waar de penis zelf in lag. Dus hij is hieraan geopereerd en ook dat is goed gekomen. Hij was wel zwaar onder de indruk van de hele toestand en het vertrouwen in de mens lag weer op de weegschaal. Met heel veel liefde en geduld hebben wij ook dit gered gelukkig. Laatste week is hij gecastreerd en dankzij de eerste goede ervaring was het deze keer een makkie.
Martie is in mei met een chip gecastreerd, ik durfde het nog niet aan hem in narcose te brengen en achter te laten, zijn vertrouwen in de mens is nog niet zo gevestigd dat ik dat al aandurfde.
Dat is ook van latere zorg, de twee broers kunnen het namelijk geweldig met elkaar vinden en vertrouwen en steunen op elkaar, dat is ook de redenen waarom ik hun graag bij elkaar wil houden. Die twee zijn een eenheid, wat Martie niet durft probeert Jamie wel uit en komt hij daardoor in de problemen komt Martie hem wel weer helpen.
Ze zijn met z'n tweeën wel aanwezig en buiten een duo wat je niet vaak ziet. Ze jagen elkaar achter naar, ze intimideren maar doen nooit kwaad. Het zijn twee super sociale enthousiaste jonge halfgoden voor die de wereld nog open staat.
Uiteraard hebben ze nog sturing nodig maar ze luisteren goed en leren graag.
Jamie is de kroelkip van hun tweeën. Hij ligt graag bij of op je voor een kroel over zijn buik of een kleine stuipartij ��
Martie vind dat ook lekker maar is niet zo van het optillen, gewoon oortjes kroelen, oogjes schoonmaken of de borst kroelen vind hij genoeg.
Ik kan nog uren doorgaan over deze twee jongens en hoe trots ik hun ben maar dat heeft geen nut. Je moet ze live mee maken!
Heb je interesse, werk je maximaal halve dagen of het liefste helemaal niet (meer) en heb je zin in deze uitdaging neem dan contact op met mij.
Ik plaats hun niet bij kleine kinderen (vanaf 12) en kleine huisdieren. Katten durf ik niet te zeggen, de ene keer gaat het goed de andere keer niet.
Ze zijn gechipt, geënt en gecastreerd en worden met een bruikleencontract geplaatst. Zij verblijven tot herplaatsing in het pleeggezin te Ridderkerk.

Bij belangstelling graag contact opnemen met
Stichting Moppies (Elke Jansen)
Tel. 06 833 700 88

Bij de dierenarts aan de zuurstof ... zo zielig
Ik had haar het schaap mee gegeven met een kloppend hartje erin, daar had Phoebe veel troost van. Ik heb haar 4 dagen moeten missen :(.
Op weg naar het bos voor een wandeling ...

PHOEBE - Sheltland Sheepdog/Border Collie- teefje - geboren 18 juni 2022

Phoebe is een gelukskindje met een paar hele toegewijde beschermengeltjes. Zij was er namelijk bijna niet meer geweest.In erbarmelijke staat is zij afgestaan aan ons, maar dank zij de dierenarts en het pleeggezin is zij er bovenop gekomen en is nu een vrolijke en speelse, ondernemende meid die bijna nergens bang voor is. I.v.m. haar aanvankelijke slechte gezondheidstoestand heeft zij een groeiachterstand opgelopen, zij zal dus kleiner blijven dan een normaal opgroeiende hond. Gelukkig doet dat niets af aan haar levenslust. Er zijn enkele dingen waar men rekening mee houden zoals haar voeding b.v.
Phoebe (spreek uit als ' Fiebie') is ondanks haar temperament een gevoelig meisje die niet tegen hard schreeuwen kan en de stofzuiger maar een doodenge grote hond vindt ;-).
Phoebe is nog niet zindelijk maar kent het puppy-trainingsmatje. Zij is erg graag buiten en wandelt graag mee aan het riempje. Als zij onder de indruk van iets is, gaat zij rillen en bij echt koud weer heeft zij nog een jasje of truitje nodig omdat haar vacht nog erg dun is.Haar weerstand is al behoorlijk verbeterd, maar het verder ondersteunen kan geen kwaad. Phoebe is inmiddels 4 x ontwormd, volledig gevaccineerd (ook met rabies) en gechipt.
Zij kan(hoeft niet) geplaatst worden bij kinderen vanaf 10 jaar, andere honden zijn absoluut geen probleem, maar katten kent zij niet.Wij plaatsen haar niet bij mensen die uithuizig werken, en alleen bij een andere lieve en speelse hond.

Phoebe wordt met een contract en tegen een bijdrage geplaatst.
Bij belangstelling vragen wij U beleefd een vragenfomulier met informatie over uw leefsituatie voor ons in te vullen. De vragenlijst kunt u via onderstaand emailadres oopvragen.
Deze bespreken wij met Phoebe's pleeggezin en wij bellen U voor een uitnodiging tot kennismaking met Phoebe. Ook als u niet in aanmerking komt, krijgt U daar netjes bericht over.
Voor info over ons adoptietraject kunt U hier kijken: KLIK HIER

Voor meer info kunt u contact opnemen met ons:
Stichting Collie en Co in Nood
E-mail: collie.in.nood@gmail.com
Tel. +31 (0)475 584 502PRINCESSA - Mix Collie - teefje - 1,5 jaar

Prinscesa is een verlegen teefje. Ze is nog jong, geboren in juni 2021 en een collie mix.

13 kilo en 45 cm hoog. Gevonden langs de weg en door iemand meegenomen, die kon helaas niet voor haar zorgen.

Priscesa loopt zeer goed aan de lijn en ze is sociaal met andere honden, zowel teefjes als reutjes.
Zij heeft iemand nodig die haar nog meer laat ervaren hoe lief mensen kunnen zijn.

Reacties graag naar:
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com


OREO - Schotse Herdershond -reu - * 05.02.'22

Oreo is door zijn baasjes in de steek gelaten en zit in het asiel. Zijn zusje heeft al een thuis gevonden. Hij is in het begin iets verlegen en terughoudend, maar dat is een kenmerk van het ras.Hij is op zoek naar baasjes die hem begrijpen en met liefde en aandacht verder begeleiden. Oreo heeft wel een tuin nodig.

Hij woont tijdelijk hier:
REFUGES CHIENS A ADOPTER EN BELGIQUE
Bollinckxstraat 203
1070 Brussel
13h00 - 17h00 - van maandag tot vrijdag
11h00 - 17h00 op zaterdag
Zon - en feestdagen gesloten
Tel. +32 2 523 44 16
E-mail: info@helpanimals.be  


 
Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.