Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's.

 
LADY - Border Collie- teefje - volwassen

,Lady is een jongedame van 3 jaar die veel gemist heeft in haar leven door ontbrekende begeleiding en sturing tijdens haar puppy- en pubertijd. Dat heeft er toe bijgedragen dat zij ongewenst gedrag heeft ontwikkeld. Saskia, de gedragstherapeut werkt al een tijd regelmatig met haar en het is goed te zien dat Lady heel graag wil leren en ander gedrag wil laten zien, maar gewoon niet weet hoe, omdat zij het nooit heeft geleerd. Zij is erg onzeker en er is o.a. sprake van angst-agressie in voor haar 'enge' situaties. Zij zal een baasje nodig hebben die rust uitstraalt en haar duidelijke en consequente sturing kan geven, geduld en begrip zijn zeker nodig. Ook jonge kinderen zijn geen optie en om teveel prikkels te voorkomen,wordt zij ook niet bij andere dieren geplaatst. Een rustige leefistuatie is voor Lady de beste optie.
Volgens Saskia is Lady zeker de moeite waard om 'het te proberen', daarom is zij ook bereid om contactpersoon te zijn voor mensen die serieuze belangstelling hebben voor deze mooie dame.

Conclusie van Saskia:
Met de juiste begeleiding en ook met voldoende tijd ben ik van mening dat Lady een kans heeft
om een gelukkig en voldaan leven te leiden. Zij zal altijd een bijzonder hondje blijven met
specifieke gedragingen. Maar onder het ongewenste gedrag schuilt een zachtaardige hond die
moet leren de wereld weer onder ogen te komen en om om te gaan met haar onzekerheden. Er zal
geïnvesteerd moeten worden in dagelijkse training en specifieke aandacht voor Lady.

Wie graag meer informatie over Lady wil
kan contact opnemen met:

Saskia Thomassen
Dream Team Hondentraining
Tel. 0637339877(alleen via Whats App)
Email: dreamteamhondentraining@gmail.com


Filmpje over Maci ... Klikhier

MACI - Mix Border Collie - reu - 10 jaar

Maci kwam uit de Roma-nederzetting in Hajdúböszörmény,in Hongarije, een hond van tien jaar oud die aan de ketting werd gehouden. Zijn baasjes hielden op hun eigen manier echt van hem, hij had alle vaccinaties en chip, maar ze hadden geen hek, dus hij zat aan de ketting. Vanwege hun financiële situatie konden ze hem niet langer houden..
Hij is een hele vriendelijke, knuffelige, schattige, grotere hond van 31 kg, die veel op een Bordercollie met mss een Berner Sennenhond lijkt.
Helaas was de snelle hartwormtest positief en loopt hij ook wat moeiijk. Daar wordt door de dierenarts nog verder naar gekeken.
Maci (betekent Teddybeer) woonde vroeger met twee kleinere honden, samen en dat ging heel goed..Dat is op dit moment alles wat we van hem weten. Hij heeft ook nog een goede wasbeurt nodig maar dat komt nog.
Wij zijn op zoek naar lieve mensen die Maci een goede oude dag willen geven. Hoe hij zich gedraagt ​​met kleine kinderen en katten weten we nog niet.Hij is ooknog niet gecastreerd.
Help hem een ​​huis te vinden voor zijn oude dag!

Maci verblijft tot herplaatsing in het asiel van Debrecen, Hajdú-Bihar, Hongarije.
Contactpersoon is Gaby Kozma
Zij spreekt Duits, Engels en Hongaars.
Foto's en info hier KLIKHIER
Emailadres :britpasztorsos@gmail.comHet heeft onze voorkeur Liv te plaatsen bij mensen met veel liefde en kennis voor/van de Australische herders. Wanneer u het ras eigenlijk nog niet zo goed kent, willen we u vragen zich goed in te lezen alvorens eventueel te reageren. Liv is namelijk meer dan 'just a pretty face'. Haar genen geven haar een aantal (ras) eigenschappen die je wel moeten liggen! Zo is en wordt Liv geen bankhanger, maar is een hond die best houdt van een beetje fysieke en mentale actie en uitdaging.

Wanneer u denkt nav. bovenstaande Liv een top thuis te kunnen bieden, dan horen we heel erg graag! 

LIV - Australische Herder - teefje - 5 jaar

Met liefde stellen wij u voor aan Liv! Een lief, slim maar nog wat onzeker dametje met een geschatte leeftijd van 1 jaar. Voor de oplettende kijker onder ons, Liv is niet nieuw in ons asiel gekomen. Liv is namelijk terug gekomen van een plaatsing, hier kan Liv helaas niks aan doen, maar de match tussen haar mensenmaatjes was er niet.

Liv is samen met haar vriendjes Evy en Blom bij ons binnen gekomen (beide reeds geplaatst). Ze kennen een hels verleden. Bij Liv heeft deze ellendige, hondonwaardige start van haar leven, ook zeker zijn sporen achter gelaten. Het contact wat Liv kent met mensen, is dan ook niet echt positief geweest. Hierin zien wij dan ook dan ze onbekende mensen spannend kan vinden. Gelukkig is ze hier goed in te trainen met wat lekkers en door vooral haar de tijd te geven. Daarna zien we ook dat ze dolenthousiast wordt van de mensen die ze kent en gaat hier dan ook graag mee op pad!

Liv heeft dus ook nog het een en ander te leren, maar wat is het een slimme dame! Bij ons op het asiel doet ze al mee met onze hondentraining. Hier pakt ze alles mega snel op en kan dan ook al meerdere 'commando's' zoals: zit, af en kijk eens.

Wat Liv vooral nodig heeft, is lieve, geduldige en kundige mensenmaatjes, Die haar bergen (zelf)vertrouwen geven en vervolgens de wereld ontdekken. Hierbij hebben wij ook sterk de voorkeur om haar te plaatsen bij een stabiel(e) hondenmaatje(s). Dit biedt haar de kans om te leren en gedrag te spiegelen van haar hondenmaatje, waardoor ze zich nog meer en sneller op haar gemak kan voelen. Samen met een trouwe hondenpartner kan Liv stap voor stap de wereld verkennen en haar zelfvertrouwen gemakkelijker vergroten. Liv verdiend het vooral om met alle rust en liefde weer te kunnen wennen aan het 'normale' leven.

Contact is:
Dierenopvangcentrum Noordbroek
Link naar Liv : KLIKHIER

 FLYNN en GAROU - Border Collieen Engelse Setter

Toen hun baasje kwam te overlijden, was er niemand die de zorg voor de heren op zich kon nemen. Vandaar dat ze bij ons terecht zijn gekomen.

Flynn en Garou doen alles op hun eigen tempo. Over het algemeen zijn het rustige, makkelijke honden. Ze genieten van menselijk contact en het buiten zijn. Flynn vindt het nog erg leuk om met een balletje te spelen, terwijl Garou liever geniet van een knuffelsessie.

De leeftijd van deze twee heren brengt helaas wat ouderdomsklachten met zich mee. Flynn krijgt medicatie voor zijn hart en zal dat de rest van zijn leven nodig hebben. Garou heeft spondylose in zijn rug. Hij krijgt hier dagelijks pijnstilling voor. Intensieve activiteiten zijn daardoor niet aan hen besteed.

We zoeken voor dit duo een thuis waar ze kunnen genieten van hun oude dag en waar ze de rest van hun leventje mogen slijten voor zolang dat nog duurt. Wij plaatsen Flynn en Garou niet bij andere huisdieren en jonge kinderen.

Contact voor deze heren is:

DIERENTEHUIS 'S-HERTOGENBOSCH
Link naar dejongens: KLIKHIER 

 


Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.