Hartelijk welkom op colliepagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.INDRA - Mix Windhond/Korthaarcollie - teefje

Sinds 7 jaar verblijft deze lieve dame in het asiel in Roemenie. Zij heeft zoveel andere honden zien komen en gaan, maar iedereen looopt haar voorbij. Wij begrijpen werkelijk niet waarom, zij is een droomhond met een geweldig karakter en het beste maatje dat je je kunt wensen.

Indra is gek op mensen en hun handen die heerlijk kunnen aaien, maar daarbij is zij niet opdringerig Zij is een sportieve hond en behoorlijk snel, haar 9 jaar die zij oud is, zijn niet te meken aan haar.Haar baasjes mogen zeker ook sportief aangelegd zijn.

Katten an andere kleine dieren zijn niet haar favorieten, dus beter niet op haar nieuwe stek. Een andere zelfverzekerde al aanwezige hond zou fijn zijn, maar is geen voorwaarde.. Als enige hond krijgt zij alle aandacht en dat gunnen wij haar van harte na de lange tijd in het asiel. Voor meer info kunt u contact opnemen met onderstaande contactpersoon.
Kennis van de Duitse of Engelse taal zou handig zijn.

Casa Cainelui
Theresa Bergmann
Tel.: 0049 172 316 59 83
E-Mail: thebe@web.de
CHICO - Schotse herder - reu - 18 mnd

Voor Chico wordt een liefdevolle plek gezocht, i.v.m het beeindigen van de relatie. Hierdoor zit hij hele dagen alleen en dat is niet wat de eigenaar voor deze lieve reu wil.


Chico is pas 1.5 jaar (geboren 3-11-2020), niet gecastreerd. Hij kan bij honden en kleine kinderen, maar met katten kan hij helaas niet overweg.
Hij kan goed alleen thuis blijven en autorijden is ook geen probleem.
Verder is hij lief, speels en een echte knuffelbeer.
Chico verblijft nu nog in St. Willibrord (Noord Brabant).

Bij belangstelling kunt u contact opnemen met de tussenpersoon Nettie van Baarle
E-mail: nettievanbaarle@gmail.comDEX - Australian Shepherd - reu - ruim 1 jaar

Deze prachtige kerel met zijn bijzondere ogen is de ruim één jaar oude Dex! Deze Australian Shepherd is een hele leuke hond, maar hij past niet bij elke baas en zeker niet in elke (thuis)situatie. Dex is een gevoelige jongen die nieuwe situaties spannend vindt. Hij durft te bijten als hij zich niet op zijn gemak voelt, als het te druk om hem heen is of als hij simpelweg gewoon iets niet wil. Na verloop van tijd wordt Dex rustiger, zo hebben we opvang ervaren. Wij zien nu een hele leergierige en enorm energieke hond die graag dingen voor zijn baas wil doen. We zien Dex groeien en elke dag weer iets leren, maar tegelijkertijd is het in de opvang te druk voor hem en daarom kunnen wij niet het beste uit Dex halen. Drukte doet hem geen goed, Dex is echt gebaat bij een rustig en stabiel thuis in een (zoveel mogelijk) prikkelarme omgeving, zonder andere huisdieren. Daarbij is een baas die veel tijd in Dex gaat (en blijft) investeren heel belangrijk. Zo heeft Dex nooit goed geleerd om alleen thuis te blijven, dus dit moet worden opgebouwd. Tijdens een wandeling kan Dex aan de lijn trekken, bijvoorbeeld als hij een andere hond ziet (waar hij naar kan uitvallen), maar gelukkig is Dex goed te corrigeren.
We plaatsen Dex het liefst bij iemand die ervaring heeft met dit ras en met veel enthousiasme met Dex aan de slag gaat. Dex wil namelijk ook heel graag met zijn baas aan de slag! Trainen, een hondensport beoefenen, zwemmen, spelen: Dex moet zijn energie kwijt kunnen, dus veel tijd en aandacht aan hem kunnen besteden is enorm belangrijk.
Dex is geen gemakkelijke knul en zeker geen hond voor een onervaren baas, maar voor iemand die bekend is met Australian Shepherds en weet wat dit ras nodig heeft, kan hij een geweldig maatje zijn!

Dierenasiel De Dierenstee
Link naar Dex

Groene Kruisweg 14a
3281 KB Numansdorp
Tel. 0186-655150

ROB - Border Colliemix - reu - 4 jaar

Maak kennis met Rob, een vierjarige Border Collie kruising. Hij verblijft sinds kort in het hondenadoptiecafé Dogs & Drinks te Gent. Rob heeft een heel zacht en warm karakter. In het begin kan hij afwachtend overkomen maar eens hij jou vertrouwt, geniet hij volop van jouw aandacht. Over het algemeen is hij vrij rustig maar omwille van zijn ras heeft hij genoeg beweging nodig. Wandelen lukt al aardig maar heeft wel nog wat oefening en gewenning nodig, zeker bij onverwachte voertuigen of luide geluiden. Andere honden zijn geen probleem voor hem alhoewel hij liefst de rust opzoekt. Voor deze knappe meneer zoeken we een huisje met een tuin waarbij de omheining min. 180 cm bedraagt. Een baasje dat graag wil spelen, wandelen én knuffelen lijkt ons ideaal. Rob is gecastreerd, gevaccineerd en heeft een chip met Europees paspoort.

Kan jij jezelf terugvinden in bovenstaande omschrijving? Ben jij helemaal verliefd op deze lieverd? Is je woning en tuin reeds klaar om een hond in huis te halen? Kom dan een bezoekje brengen aan Dogs & Drinks hondencafé op zaterdag tussen 12u en 18u of zondag tussen 14u en 18u. Kinderen moeten minimum 12 jaar zijn om contact te mogen maken met de adoptiehonden. Reserveren is verplicht via www.dogsanddrinks.be.


Dogs & Drinks vzw
Godshuizenlaan 33, 9000 Gent
Tel. 0032 (0)498296328 - honden.dogsanddrinks@gmail.com
www.dogsanddrinks.be

Link naar Rob: KlikHier

 


BLC werkt met een vragenlijst, huisbezoek en een contract.
BorderLineCollie is een vereniging zonder winstoogmerk. Om ons werk, het opvangen en herplaatsen van Border Collies, te kunnen blijven doen vragen we een adoptiebijdrage voor de honden die we herplaatsen.


COOPER - Border Collie - 18 maanden - reu

Naam: Cooper
Locatie: Strijbeek, Nederland
Identificatienummer: 981100004751378
Geslacht: Reu
Geboortedatum: 21-06-2020
Gecastreerd: nee; Cooper heeft 1 niet ingedaalde testikel.
Vaccinaties: up-to-date, inclusief rabiës
Handicap: medicatie voor (voedsel)allergie die opspeelt door stress
Kan met kinderen: nee.
Kan met andere honden: als hij ze eenmaal kent en ze niet te opdringerig zijn
Kan met katten: waarschijnlijk wel
Gewicht: 20 kilo
Grootte: 52/53 cm
Karakter: Cooper is een wat gereserveerde maar lieve, vrolijke, jonge Border Collie. Hij is wat angstig naar vreemden toe wat hij uit door te grommen. Als je hem “omkoopt” met wat voer en in eerste instantie geen (oog)contact met hem maakt, wordt hij rustiger. Als je dit een paar keer herhaalt, ben je zijn vriend.
De eerste kennismaking met Cooper door een mogelijke adoptant zal daarom ook niet meteen uiterst vriendelijk zijn maar met het juiste gedrag en handelingen, zal Cooper snel de nieuwe eigenaar accepteren.
Cooper heeft de neiging om claimgedrag richting personen te vertonen; heeft hij hiervoor iemand uitgekozen dan wil hij deze persoon tot het uiterste beschermen.
Hij heeft een eigen wil dus de nieuwe eigenaar zal duidelijk en consequent naar hem moeten handelen. Cooper heeft zowel letterlijk als figuurlijk ruimte nodig. Wil je hem te veel aanhalen, knuffelen dan speelt zijn claim/beschermingsdrang op.
Cooper loopt goed aan de riem, jaagt niet op fietsers, auto’s of joggers.
Basiscommando’s zijn al aangeleerd maar los lopen moet nog geoefend worden.
Hij is zindelijk en kan prima in een bench alleen thuis blijven. Ook het meegaan in de auto is geen enkel probleem voor Cooper,
Het liefst zou Cooper een honden-vriendje hebben want samen spelen en ravotten vindt hij super leuk.
Cooper heeft soms last van een allergie die zich laat zien in zijn oksels en liezen; hij ervaart dan veel jeuk. Er is in het verleden een allergietest gedaan waar echter niks is uitgekomen. Op dit moment krijgt hij lam/rijst brokken te eten en dagelijks medicatie tegen de jeuk. De jeuk is nu weg maar in een stressvolle periode kan deze toch weer de kop op steken.
Geschiedenis: Cooper is aangeschaft in de Corona-periode en heeft daardoor geen hondenschool kunnen bezoeken. Het zien van te weinig mensen heeft er waarschijnlijk toe geleid dat hij angstig gedrag naar vreemden vertoont. De vorige eigenaren hebben ons gevraagd Cooper in de opvang te nemen en een nieuw forever home voor hem te zoeken.Contact voor Belle is:
Stichting De Ville Shelter
Email: Miranda Winter KLIKHIER
Meer informatie over Belle vindt u in Belle haar album op Facebook --> https://bit.ly/34CJx00
Als u geen facebook heeft sturen wij u graag foto;s via mail.BELLE - Colliemix - teefje - 2 jaar

Het huidige adoptie gezin kan Belle bij nader inzien niet bieden wat Belle nodig heeft.
Belle is een energieke hond en wil het liefst de hele dag buiten lopen, rennen en springen. Door tijdsgebrek wordt Belle niet voldoende uitgelaten.Zij wordt 1 keer per dag uitgelaten, verder zit Belle overdag binnen in de bijkeuken en soms maar veel te zelden mag zij in de tuin.

Het huidige gezin heeft een tuin maar niet de juiste omvang voor Belle om goed vrijuit te kunnen bewegen, door dit en het te weinig wandelen en geen uitdagingen is Belle gaan blaffen en worden de omliggende buren boos. Hierdoor komt Belle bijna helemaal niet meer buiten en gaat zij binnen ook blaffen en janken.

Belle is op dit moment zoals aannemelijk zeer gefrustreerd en heeft de man des huize gebeten toen hij haar de kerstversiering wilde afpakken. Hierdoor is het huidige gezin bang geworden. Belle voelt dit natuurlijk aan. Belle is niet meer vrolijk als er viste komt want zij wordt afgezonderd omdat men bang is voor meer bijtincidenten.

Het gezin is bij een hondentrainer geweest, helaas alleen niet bij degene die is aangeraden door onze stichting voor Belle.

Deze betreffende hondencoach heeft het gezin meer bang gemaakt dan het ‘probleem’ echt op te lossen. Zo heeft hij gezegd dat Belle ‘een bom is en dat zij bij de minste bedreiging dat ze voelt kan aanvallen en bijten’
Het gezin voelt zich niet meer op hun gemak en komt bezoek ook niet meer graag langs. Als de bel gaat wordt Belle hysterisch en zondert het gezin Belle af als er bezoek komt. Het gezin voelt zich ook ongemakkelijk bij Belle en bij het uitlaten. Waarop Belle reacties heeft naar andere mensen en honden. Hierdoor komt Belle helemaal niet meer aan haar dagelijkse benodigde wandelingen en uitdagingen.

Het gezin vertelt ons ook dat Belle altijd goed wordt opgevolgd door de dierenarts. Belle is gesteriliseerd op 26/5/2021. Ze wordt elke drie maanden ontwormd en ontvlooit met een pil. Dit is weer genezen. Belle gaat niet graag naar de trimster, ze doen dan een muilkorf aan en helpen ze mee om haar vast te houden. Het gezin kamt haar zelf niet omdat ze ‘kan’ bijten.

WIJ ZOEKEN DAAROM NU:
• Een ervaren persoon (harde eis) die voor Belle gaat en weet wat het inhoudt om een gefrusteerde weer een ontspannen hond te laten worden.
• Belle voldoende beweging en uitdagingen geeft lichamelijk maar ook geestelijk.
• Met Belle wilt werken zodat zij dagelijks voldoende gestimuleerd wordt.
• Haar voldoende aandacht kan geven omdat Belle graag wordt aangehaald en geknuffeld.
• Die Belle wil socialiseren met andere honden.
Belle speelt graag met de bal.
Update 24.03.2022:
Wij hebben nu nogmaals het huidige gezin gevraagd om met de door ons verwezen hondentrainer contact op te nemen. Zodat het gezin in de tussentijd de juiste handvaten krijgen met Belle. En dat wij gaan proberen de juiste persoon te vinden voor Belle. 
Zij verblijft nu nog bij de huidige adoptanten in Belgie.  


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.