Hallo beste dierenvrienden ----- ook van andere rassen en dieren 1

Wij hebben besloten op deze pagina andere rassen/dieren dan collies voor te stellen die op zoek zijn naar een baasje. Maar als je geen keus hebt kunnen maken op de pagina's met collies/shelties/ kruisingen vindt je misschien hier je vriend(in) voor het leven :-).

Disclaimer: Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens op deze pagina. Voor herplaatsing van de hier getoonde honden en voor alle andere vragen omtrent deze dieren neem aub contact op met de betreffende asiels of contactpersonen. Collie & Co. in Nood weet verder niets over deze honden m.u.v. de pleeghonden van Collie & Co in Nood zelf.


Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed


MIKA - Mix Cairn & Yorkshire Terrier - teefje

Mika is een kerstkindje, geboren in 2014. Zo mooi haar geboortedatum is, was haar leven het zeker niet. Zij heeft er het beste van gemaakt, maar het liet zijn sporen na. Daarom heeft zij een rustige leefsituatie nodig met begripvolle hondenouders en een stabiele lieve hond aan haar zijde.

Meer info over Mika op haar eigen pagina:
KLIK HIER AUB

Contact voor Mika is:
Stichting Collie en Co in Nood
BILLY-JOE - Leonese Herder - reu - 10 jaar

Hallo iedereen,
Maak kennis met Billie Joe!
Hij is geboren op 28.11.2011 en kan prima met andere honden, katten en kids.

Deze ruige rakker doet het liefst waar hij voor gemaakt is: schaapjes hoeden en het terrein bewaken.
Nu ja, laat ons eerlijk zijn: hij is beter in het terrein bewaken dan in schaapjes hoeden.
Schaapjes hoeden is eerder een hobby laat ons zeggen.
BillieJoe is in prima conditie en heeft de energie van een jonge spring-in-t-veld.
Hij is vooral een erg vriendelijke hond en een aangenaam gezelschap om mee te gaan wandelen.

Hij kan alleen thuis blijven, is zindelijk en gecastreerd.


Voor meer info over de adoptieprocedure:

https://www.helpingdogs.be/billiejoe-2/
Billie-Joe wordt door Helping Dogs te Tielt
Belgie) ter adoptie aangeboden.


MACHO aka DOETJE - Podencomix - reu

Macho is op zoek naar nieuwe baasjes, bijzonder lieve en begripvolle baasjes. Een stabiel teefje zou heel fijn zijn, daar kan hij zich aan optrekken.
Veel meer info vindt je op Macho's eigeen pagina


Klik gerust HIER om te kijken

 

! DIT IS EEN ADOPTIE VAN BAAS NAAR BAAS !

Eerste aanspreekpunt is :
Stichting Collie en Co in Nood

KALA - Mix - teefje - *01.09.2019
Kala werd achtergelaten en op straat gevonden, ze was al een aantal dagen op zoek naar eten. Iemand heeft haar staart afgesneden en haar een touw om haar nek gebonden.
Kala is een lieve en speelse dame, zij is gek op wandelen en rennen.
Ze loopt heel goed aan de lijn en heeft geen probleem om met de auto te reizen.

Kala heeft een heel fijn karakter en heeft zeker liefde en genegenheid nodig.
Ze is erg intelligent en leert heel snel.
Met andere honden kan ze ongeacht het geslacht goed opschieten, en met kinderen is ze heel goed en aanhankelijk.
Zij is volledig gevaccineerd en gesteriliseerd.
Meer informatie:


Miranda van Bitterwijk

Contact:

Zwols Dierenasiel

Graham Bellstraat 2-4
8013 PL Zwolle
Tel.038-4601784
Link:
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/hond/
170400/zwols-dierenasielHERCULES - Kangal - reu - geb. 9-11-2018

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Hercules. Na een ander tijdelijk onderkomen is Hercules naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor hem.   
De dierverzorgers omschrijven Hercules als volgt: Hercules is echt een “beer van een hond”. Met zijn 76 kilo en indrukwekkende gestalte zie je hem niet snel over het hoofd. Doe je dat wel, dan laat Hercules wel weten dat hij er is. Je komt niet ongezien zijn terrein op.
 
Hercules is erg gesteld op “zijn” mensen en “zijn” terrein. Voor de mensen die hij kent is hij heel rustig en vriendelijk, ook voor de dierverzorgers. Zij kunnen veel met hem doen. Vreemde mensen daarentegen moeten uit zijn buurt blijven zodra hij op zijn eigen terrein is /achter het hekwerk. Wanneer hij buiten aan de riem is, reageert Hercules trouwens niet op mensen die hij niet kent. 

Hercules kan met een sociale teef van eigen formaat wellicht samenwonen, maar reuen en alle andere honden duldt hij niet in zijn buurt.
Katten ook niet, verwachten wij ;-)

Hercules kan bij ons kiezen of hij ‘s nachts binnen is, of buiten. En wij zien dat hij heel graag buiten is. Op een dikke deken tref je hem vaak in zijn buitenkennel aan. Af en toe besluit hij om binnen te gaan liggen. Wij zoeken dan ook een nieuwe baas waar hij die mogelijkheid ook heeft. En dan niet in een kenneltje, maar gewoon een terrein waar hij de ruimte en vrijheid heeft. En mag doen waar hij voor geboren is: waken.

Karakter van de Kangal
De Kangal, of de Turkse herdershond is op zich een vredig en ontspannen dier, zachtaardig en aanhankelijk jegens zijn mensenroedel. Als waak- en herdershond is hij echter van nature zeer attent en wantrouwend tegenover vreemden. Als hij zijn kudde, zijn territorium of zelfs zijn volk als bedreigd ziet, besluit hij snel en zonder aankondiging in te grijpen. Daarom heeft deze grote Anatoliër consistent leiderschap nodig en een baas die hij compromisloos erkent.

U leest het: Hercules is gezien zijn gedrag en waakzaamheid geen hond voor een woonwijk. Een baas die vrij woont, met een goed omheind erf waar Hercules afgezonderd kan worden van bezoek, mocht het nodig zijn.

Medisch:
Uit rontgenfoto's is gebleken dat Hercules HD heeft. Momenteel krijgt hij pijnstillers/ ontstekingsremmers (Carporal) om te bekijken of dit verschil maakt in zijn bewegingsvrijheid. De HD zal niet meer overgaan, het kan zijn dat Hercules de rest van zijn leven deze pijnstillers zal moeten blijven gebruiken.

Denkt u de juiste situatie voor Hercules te hebben? Vult u dan het adoptieformulier in op onze website.

SENNA - Mix Labrador/Stafford - teefje

Toen Senna bijna een jaar oud was, werd ze van de straat in Spanje gehaald. Vanaf dat moment heeft Senna al haar tijd doorgebracht in het asiel. Juni 2020 kwam zij naar naar Nederland gekomen en verblijft nu bij een gastgezin. Door veranderende privéomstandigheden, wordt er nu met spoed gezocht naar een  adoptiegezin voor Senna zodat zij alle tijd en aandacht krijgt die ze verdient en nodig heeft!

Senna is gek op mensen, het liefst knuffelt ze de hele dag met je. Wanneer Senna iemand voor het eerst ontmoet zal ze erg enthousiast zijn, maar ook op haar hoede.. Blijft toch gek voor haar, om ineens zoveel aandacht te krijgen en lieve mensen te zien. Zodra ze iemand ook maar een beetje kent en vertrouwt, is ze je grootste vriendin! Ze zal je dan ook altijd opzoeken voor aandacht of om gewoon even lekker tegenaan je te komen liggen. Ook speelt ze erg graag met je, alleen weet ze soms nog niet precies hoe. Dit is niet zo gek, na jarenlang in het asiel te hebben gezeten. Ze is daarentegen wel erg slim en pakt dus heel snel dingen op!

Sinds december 2020 wordt getraind met Senna om haar socialisatie met andere dieren beter te krijgen. Zo kan ze op straat bijvoorbeeld al katten met rust laten. Andere honden vindt ze wel nog erg spannend, maar hierin maakt ze ook al een vooruitgang! Xe houdt van lange wandelingen, in het bos en op het strand.  Ze gaat graag op ontdekkingstocht.

In huis is Senna erg lief en rustig. Ze past zich volledig aan haar omgeving aan.  Wat wel erg belangrijk is, is dat Senna een huisje alleen nodig heeft, geen kinderen en geen dieren.  Kinderen kunnen soms onverwachts reageren en hier kan Senna wel erg van schrikken. Ook kan ze soms erg meegaan in de drukte van kinderen, waardoor ze te enthousiast wordt.   Vandaar dat het belangrijk is dat ze een eigen, rustige plek krijgt.

Ben jij/ zijn jullie bereid om Senna de liefde, aandacht en tijd te geven die zij verdient? Maak eens kennis met Senna, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ras: kruising Labrador en Stafford
Leeftijd: 01-01-2014 ( geschat )
Herkomst: Spanje

Contact via email:
miranda_rdam@hotmail.com
Miranda van Bitterwijk


ABI - Lieve mix - teefje - 6 jaar

Abi is een lief, warm en aanhankelijk teefje bij mensen die ze amper een half uurtje kent. Ze houdt van knuffelen, het liefst de hele dag. Net nieuwe mensen worden tien minuten van een afstand bekeken en er wordt steeds een stap dichterbij gezet. Met een half uur geeft ze pootjes zodat je blijft knuffelen. Abi heeft een stijf pootje door een ongeluk met een busje. De bestuurders zijn gewoon doorgereden en zo is het pootje vergroeid. Ze heeft er helemaal geen last van. Ze is nog steeds een van de snelste, ze moet alleen soms ff bijsturen als ze te veel naar rechts afwijkt. Abi is een vrolijke, jonge, speelse en zelf een beetje waakse lieverd. Abi is onlangs gesterliseerd.

Abi woont tot haar adoptie in Zelhem, Gelderland

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Yvette Pieper
Tel. 06-134 33 758

 
 
HOME

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.