ZINA - Mix Collie & Sheltie - teefje - geboren 15.09.2002

Y GEPLAATST Y

Zina is een middelgrote lieve schat van ca. 40 cm schofthoogte. Zij kwam in zwaar verwaarloosde staat bij ons, gelukkig had Dieren zonder Dak waar wij Zina van hebben overgenomen, al eerste hulp gegeven via hun dierenarts. Zo hoorden wij dat zij op beide oren een zware en langdurige oorontsteking had en haar gehoorgangen door de ontstekingen en daarmee verbonden woekeringen de gehoorgangen bijna helemaal dicht hadden laten groeien. Daardoor hoort zij ook niet 100% wat je zegt, afgezien van de bekende aandoening 'oost-indisch doof', waar ook kleine Zina wel eens last van heeft :-). Onze dierenarts heeft geadviseerd de oortjes dagelijks met Surolan te behandelen tot er geen zwarte, vieze smurrie meer uit komt en de oorschelpen met een vochtig doekje dagelijks te reinigen. Nu, na bijna 2 maanden, zijn de woekeringen geslonken en heeft zij weer oortjes die wat meer op die van een Collie lijken, maar de verdikkingen die er nu nog zijn, zullen blijven. Tevens kwam zij ook nog met een baarmoederontsteking binnen die met spoed geopereerd moest worden, wat wij natuurlijk ook hebben laten doen. Nu, een paar weken later is Zina weer in alle glorie hersteld en kijkt uit naar een mandje en een goed thuis voor haarzelf. Ondanks haar ruim 9 jaartjes aan leeftijd is zij nog topfit en heeft genoeg energie in haar lijf om lekker met de baas te ravotten. Zij vindt het heerlijk om samen met de baas te knuffelen en geniet van elke aandacht die zij krijgt. Zij moet veel honger hebben geleden in haar verleden want voor eten doet zij bijna alles en kan dan ook eens snauwen naar een andere hond.
Zina is zindelijk in huis en kan ook een paar uurtjes alleen blijven. Zij accepteert ook katten in haar leefomgeving, geen probleem dus. Aan de riem loopt zij erg netjes en zij blaft niet overdreven, maar is wel alert. Wij hebben haar ook netjes laten toiletteren door onze hondenkapster en je kon gewoon zien hoe zij genoot. Zij moest 3 keer gewassen worden tot de rotzooi eindelijk uit haar vacht was. Cathalijne was blij dat zij haar niet hoefde te scheren, zo erg was haar vacht eraan toe.
Zina is op zoek naar een rustig thuis zonder stress en teveel drukte, een andere niet te drukke hond is oké maar niet verplicht. Zij houdt van wandelingen en aandacht en laat graag en vaak zien hoeveel zij van haar baasje houdt.
Liever niet te lang alleen laten, dat vindt geen enkele hond fijn. Ohja, Zina mag dan niet meer de jongste zijn, een slaaptablet is zij allerminst !

Als je belangstelling voor Zina hebt, schrijf een mailtje met wat achtergrondinfo over jezelf en je woon-
en werksituatie naar :
Stichting Collie & Co in Nood (Teya en/of Frans)
Tel. 045 527 06 64 / Wij verstrekken ook graag het telefoonnummer van de pleegmam van Zina.
E-mail: info@collie-in-nood.com
Zina woont in een pleeggezin in regio Rotterdam en wordt met een adoptiecontract en tegen een
redelijke vergoeding geplaatst.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure ook de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij ook graag ons adoptiecontract ter inzage toe.
Opgezette oorschelpen met woekeringen en ontstekingen

Een akelige en pijnlijke ontsteking op de bovenkant van het oorWat een knappe dame, he ?

In het pleeggezin ..

Zina kan met konijntjes, zou zij met katten ook kunnen :-)?

Ik heb het zoooooooooo naar mijn zin ....

Zina in actie !