........... VICTOR - KORTHAARCOLLIE - REU - geb. 09.11.2012...........

Victor is een knappe korthaarige Schotse Herdershond van 5 jaar jong. Deze bleu merle heer is op zoek naar nieuwe baasjes omdat hij de laatste tijd niet meer goed met stressige situaties kan omgaan en wat minder vriendelijk reageert.Er hebben diverse veranderingen plaatsgevonden in het leven van Victor zoals een verhuizing en een opgroeiend kind.
.
Hij is als pupje aangekocht door de familie en met een kind opgegroeid, dit verliep zonder problemen. Kind en hond waren als 6 poten op een buik, toch wil dit de laatste tijd niet meer lukken en is de drukte die zijn kleine vrouwtje en haar vriendjes met zich meebrengen teveel. Hij voelt zich geroepen om situaties die de dochter betreffen, te regelen en corrigeert haar en haar vriendjes. Hij is volgens de eigenaar te beschermend voor haar.

Aan alles is te merken dat Victor een rustigere leefsituatie nodig heeft en dit willen zijn baasjes hem geven, daarom zoeken zij voor hem de juiste baasjes. Victor is een zeer veelzijdige hond, hij is sportief, heeft zeker de 'wil to please' en is erg graag bezig met van alles en nog wat. In huis is hij rustig, speelt ook niet met speelgoed o.d. Hij kan goed alleen blijven en is zeer aanhankelijk aan zijn baasjes.

Buiten heeft hij geen belangstelling voor andere honden, hij zoekt hen niet op maar rent zo hard
vooruit dat hij hen allemaal te snel af is en de andere honden haken dan af. Hij hoeft ook niet zonodig een andere hond als gezelschap te hebben. Victor is een mensenhond en niet zozeer een hondenhond. Wat hij graag met het baasje of vrouwtje doet is een balletje gooien, lange wandelingen, aan de fiets lopen en wellicht zou hij het prachtig vinden om iets te doen op de hondenclub, speuren, flyball e.d.Ook loopt hij prima naast je zonder riem. Victor is een hond die uitgedaagd wil worden om dingen te doen, opdrachten te krijgen. Hij verkeert in top conditie en is goed getraind door zijn huidige baasjes. Hij moet zijn energie kwijt anders wordt hij onrustig in huis en blijft hij veel heen en weer lopen.

Omdat Victor een slimme en leergierige hond is, hebben zijn baasjes hem van alles geleerd, hij luistert prima. Moet hij iets doen of niet doen wat hij niet zo leuk vindt, luistert hij het wel maar moppert een beetje zoals de echte colliekenners zeker herkennen ;-). Altijd het laatste woord hebben.

Door een minder leuke ervaring met een kat wil hij met katten niets meer te maken hebben, hij hoeft ze zeer zeker niet in zijn buurt. En als ze dichtbij komen gaat hij erachter aan.
Dat geldt ook voor konijnen, eenden/ganzen . Hij gaat erachteraan maar reageert meteen op een 'kom terug' commando .Als hij ze te pakken krijgt, loopt het niet goed af.

Victor is zeer gevoelig op maag en darmen, dit zien wij vaak bij collies en er moet wel rekening mee gehouden worden.Zijn baasjes hebben daar gelukkig iets op gevonden wat wij graag als nodig uitleggen.

Vic ligt het liefst op het tapijt maar zo;n zacht kussen in een grote mand kan hij ook waarderen. Hij ligt altjd met zijn hoofd op je voeten en komt regelmatig een knuffel halen.

Wat zoeken wij voor Vic?
Wij zoeken liefdevolle en consequente baasjes/vrouwtjes zonder thuiswonende (klein)kinderen, ook geen kleinkinderen die vaak op bezoek komen. Ook katten zijn geen gewenst gezelschap voor onze lieve Vic, een tweede hond is niet noodzakelijk, hij geniet met volle teugen van de aandacht, enkel voor hem alleen.
Ook mensen die fulltime werken zijn geen optie , een paar uurtjes per dag alleen blijven is geen probleem, maar zeker niet 5 uur of meer. Een tuin vindt Vic ook erg prettig, niet op een flat svp.
Mensen met kennis van collies en ervaring met dit ras hebben zeker de voorkeur. En uiteraard baasjes die met Vic leuke dingen willen gaan doen , en hem ook geestelijk willen bezig houden.

Vic verblijft to herplaatsing bij zijn baasjes in Heerhugowaard. Hij wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding van 275 euro herplaatst. Hij is uptodate met zijn inentingen en is gechipt.
Voor een eerste indruk over uw leefsituatie vragen wij u beleefd een vragenlijst voor ons in te vullen. Deze kunt u bij ons opvragen via email.

Voor info kunt u contact opnemen met :
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com

FILMPJE VAN VICTOR: KLIK HIER