TOSCA - Schotse herdershond - teefje - geboren 27.02.2004

Y GEPLAATST Y

Tosca is een colliedame met een geweldige uitstraling, zij dwingt aleen door aanwezig te zijn respect af bij andere honden en dat op een fijne, subtiele wijze. Zij brengt rust in haar roedel en is prima in staat een ontspannen sfeer in haar roedel te brengen, Daarbij is zij absoluut niet dominant of een vechtersbaasje. Zelden hebben wij zo een colliedame tijdelijk mogen huisvesten, zij zingt hele opera's als zij je begroet en kletst je de oren van de kop als je met haar blijft praten. Tosca loopt heel ontspannen aan de riem en trekt niet, zij is zindelijk en kan ook enkele uurtjes alleen blijven. Zij luistert erg goed naar haar naam en komt meteen als je haar roept.Tosca geniet met volle teugen als zij bij over de hei mag lopen zonder riem en blaft dan van plezier. Zij is een dame die graag van zich af kletst :-). Wij zien haar zonder problemen ook als tweede hond omdat zij met onze andere honden prima op kan schieten, maar zij zou het ook als enig hond prima kunnen vinden, mits zij genoeg aandacht krijgt.
Omdat zij de afgelopen jaren veel te weinig beweging heeft gehad, is zij een beetje stijf op de achterhand, maar bij ons is het al veel beter geworden. Tosca werd in beslag genomen en uit een leegstaand huis gehaald, samen met nog 3 andere kleine hondjes. De honden waren daar achter gelaten omdat de 'baasjes' andere prioriteiten hadden. Het was een gescheiden stel die elk een nieuwe partner hadden en daar ingetrokken waren. Uit medelijden bekommerde een buurvrouw zich af en toe om de honden, maar dat was natuurlijk geen oplossing voor altijd.
De honden waren in een vrij verwaarloosde staat en Tosca bleek geschoren te zijn, onze hondentrimster heeft haar lekker gewassen en ontwold en zo goed en kwaad als het ging, een beetje in model geknipt. Zij is nu weer heerlijk 'fluffy' en vindt het zalig als je haar kroelt. Verder is onze Tosca inmiddels bij de dierenarts geweest, haar gebit is gesaneerd, zij stonk verschrikkelijk uit haar bek Eén blik in die mooie bruine ogen van Tosca waar zoveel liefde uitstraalt en je bent verloren.
Tosca heeft eigenlijk geen 'verkooppraatjes' nodig, zij 'verkoopt' zichzelf :-)).

Wij zien Tosca graag in een niet te drukke gezinssituatie, dus absoluut niet bij kinderen onder de 12 jaar.Tosca is geen kinderen gewend, dat geldt ook voor katten. Ook plaatsen wij haar niet in een fulltime-werksituatie, ook niet als er sprake is van b.v. 3 hele dagen per week werken en de rest van de week vrij.
Mits men een oplossing kan aanbieden zoals een dagcreche bij (schoon)moeder b.v., valt er over te praten.

Wij hebben onze lieve Tosca ook nog even op de foto gezet:


Hallo, ik ben Tosca, een dame in de beste jaren ...


Hé Bobby, ook hier ?


Even checken of je echt Tosca bent?

Ben ik niet knap met mijn mooie witte kraag?


Vroeg iemand of ik met andere honden overweg kan? Ja, dus :-)

Effe een koekje halen bij het vrowutje ....

Heeft U naar aanleiding van Tosca's verhaal en de mooie foto's een klikgevoel en de grote wens haar te leren kennen? Dan schrijf ons a.u.b. een mailtje met enige informatie over uw leefsituatie en Uzelf, wij nemen dan contact met U op.

Verantwoordelijke voor Tosca is Stichting Collie & Co in Nood
Tel. (0032) (0) 45 527 06 64 (Teya/Frans)
E-mail: info@collie-in-nood.com

Tosca wordt met een adoptiecontract geplaatst en tegen een bijdrage, voor onze adoptievoorwaarden gelieve te kijken op 'DOELSTELLING'. Op verzoek sturen wij U ook met alle plezier een adoptiecontract ter inzage toe.

Wij en Tosca kijken uit naar uw reacties, bye-bye....