SHAGGY - Mix Schotse herdershond / Golden Retriever - reu
geboren 11.02.2005 - schofthoogte ca.50 cm - gecastreerd

Dag beste mensen :-)
Mijn naam is Shaggy en ik ben het beste van 2 rassen nl. de Schotse herder en de Golden Retriever.
Mijn oude 'baas' wilde mij niet meer en heeft mij gedumpt waar het helemaal niet mooi was, maar in tegendeel eng en beangstigend. Waarom hij mij niet meer wilde en ik dood kon volgens hem is mij een raadsel en Collie in Nood ook want behalve mijn onstuimigheid en wat kleinere opvoedkundige dingetjes ben ik een wereldhond - niet mijn woorden, hoor :).

Ik kan met alle honden overweg en vervelende honden negeer ik gewoon, ik maak geen verschil tussen reuen en teven (nou ja, teefjes ruiken natuurlijk veel beter dan reuen, daar wil ik nog wel eens wat extra snuffelaandacht aan spenderen). Ook in huis heb ik geen problemen met vreemde en/of andere honden. Ik leef op dit moment samen met een aantal honden en dat gaat prima, voorwaarde is natuurlijk wel dat ook andere honden net zo sociaal zijn dan ik.

Doordat ik vroeger huishond ben geweest heb ik wel een soort basisopvoeding gehad maar er moet nog aan mijn huidige opvoeding gesleuteld worden. Toen ik gedumpt ben in die vreselijke plek, heeft mij een hele lieve mevrouw daar na een tijdje gelukkig uitgehaald en voor mij een hotelletje geregeld. Maar mevrouw had niet zoveel geld, daarom was het een eenvoudig hotelletje zonder vrije uitloop en zal ik 24/7 in een hok maar ik was gelukkig niet meer in levensgevaar. Daar heb ik bijna één jaar gezeten voordat ik via een rondmailing onder de aandacht kwam van Teya van Collie in Nood. Het was meteen Bingo tussen ons, zij was helemaal verliefd op mij na één blik in de grote bruine kijkers van mij.

En sinds begin februari ben ik nu in mijn pleeggezin en vallen bepaalde dingen mijn pleegouders op. Ik heb een prachtig gemixed karakter : het speelse en eeuwig jonge van de Golden, het gevoelige van de Collie waardoor ik ook erg kwetsbaar ben.
Ik heb mijn emotionele wonden want ik ben mishandeld, erg bang voor de hand en de riem en het zal je tijd kosten mij ervan te overtuigen dat je goeds in de zin hebt met mij. Ik zal je niet bijten als ik in paniek raak, maar ik maak mij heel klein en kijk verschrikkelijk bang omdat ik bang ben voor slaag. (Het is zeker dat Shaggy's ervaringen met mensen niet de beste zijn.)

Soms heb ik ook een klein plankje voor mijn hoofd, vooral als ik moet luisteren :-). Ik draai mij dan om en kijk Teya's kant uit - dat moet dan even genoeg zijn, want ik ben 'bezig'. Ik kom wel altijd terug maar wanneer IK dat wil.
Teya begrijpt dat blijkbaar niet want zij kijkt dan heel boos naar mij en roept mij nog een keer. Als ik dan nog niet luister komt zij mij halen en dan moet ik weer aan de korte lijn. Zij zegt dan tegen mij: ' Jij moet nog veel leren, jongen' . Ik zal dat niet afstrijden maar komt tijd, komt gehoorzaam :-).

Ik verander met de dag, word vrolijker en zachter en durf mensen weer te vertrouwen. Het gaat heel langzaam en ik ben echt geen allemansvriend maar als ik je beter kan, durf ik mij ook te laten aaien. Als ik op de bank naast Teya lig en zij kroelt mij knor ik soms van genot en doe de ogen dicht.. Ik weet zeker dat ik een superaanhankelijk maatje van jou wordt als je mij een eerlijke kans geeft. En soms, als ik een goede dag heb, zing ik voor Teya een liedje als zij s'morgens naar beneden komt.

..... en een filmpje over mij: http://youtu.be/6zX0V6DGa6Q

Wie dus op zoek is naar een echt hondenmaatje zoals ik en geen kant en klaar opgevoede hond op prijs stelt, maar een 'uitdaging' zoekt en een emotioneel vaak gekwetste 'beste vriend van de mens' weer het vertrouwen terug wil geven, mag graag reageren. Ik zou graag ergens wonen waar ook een tuin is en waar ik na gewenning buiten los mag lopen, want ik ren verschrikkelijk graag. Liever geen kinderen onder de 15 jaar, ik word nogal nerveus als het druk is en ik kan niet zo goed tegen schreeuwen en hard lopen in huis. Alleen blijven samen met mijn hondenvrienden gaat heel goed en ik ben geen blaffer, maar laat zo af en toe maar iets horen. Ook ben ik supernieuwsgierig.

Als je belangstelling voor Shaggy hebt, schrijf een mailtje met wat achtergrondinfo over jezelf en je woon-, en werk-situatie naar :
Stichting Collie & Co in Nood (Teya)
Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com
Shaggy woont in een pleeggezin in regio Heerlen en wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure ook de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij ook graag ons adoptiecontract ter inzage toe.

(N.B. Shaggy: Als je wilt mag je mij ook sponsoren tot mijn herplaatsing, want ik kost de stichting natuurlijk ook centjes voor het eten en de dierenarts en ik weet zeker dat de mensen van de stichting er heel blij mee zijn. Je kunt je bijdrage overmaken naar rek.nr. 157658201 t.n.v. Stichting Collie & Co. in Nood te Heerlen(Z-L) o.v.v. Sponsoring Shaggy )