SCARLET - Schotse herdershond - teefje - geboren 12.05.2006

Y GEPLAATST Y

Scarlet, een wonderschone Colliedame (nu) kwam bij ons binnen in de maand mei 2012 voor herplaatsing. Zij zag er niet uit, haar vacht was geel verkleurd en stonk kilometers tegen de wind, was erg verklit en vervuild. Het was duidelijk dat zij het niet zo best heeft gehad in haar verleden. Scarlet was(is) vreselijk bang voor mannen, inmiddels is dat al sterk verbeterd en loopt zij nu al vaker naar mannen toe die een duidelijk rustige uitstraling hebben. Maar onze Scarlet is nog lang niet 'af' als je het zo wilt noemen. Genoeg werk aan de winkel met dit meisje dat zo'n naar verleden had. Volgens ons is zij ooit een tijdje huishond geweest voordat zij in de fokindustrie belandde en daar aan het 'werk' werd gezet. Zij kwam bij ons met een heftig kennelsyndroom en was erg zenuwachtig. Met reden en zonder liep zij haar ronden in onze tuin en was heel gauw over de touren. Nu is zij al een stuk stabieler en valt alleen in haar oude gedrag terug als zij schrikt of zich geen raad weet met een situatie. Met kinderen is zij erg voorzichtig, zij ontwijkt hun als zij kan, dit is duidelijk te druk voor Scarlet, andere honden zijn geen probleem, alhoewel zij soms over de of de ander graag een beetje de baas speelt nu zij haar zelfvertrouwen weer terug vindt. Sinds een week of 2 laten wij Scarlet aan de sleepriem van 10 meter uit omdat zij buiten soms op een jong veulen lijkt en wil springen en rennen met Monty. onze colliereu. Dat gaat best goed mits zij geen andere hond tegen komt die multo leuker is dan Monty en waar zij gewoon achteraan loopt.:-) We hebben ook zelden een teefje gehad die zoo lang met haar snuffel aan iets kan ruiken dan Scarlet, het lijkt net alsof zij veel heeft in te halen en niets wil missen. Tijdens wandelingen luistert zij vrij goed naar haar naam en komt ook (meestal) als je haar roept, maar lijkt haar een andere wandelroute leuker dan de door jou gekozen route zal zij die pakken :-). Dus kun je haar beter niet uit het oog verliezen.
Bij ons is Scarlet inmiddels zindelijk op een enkel ongelukje na als zij het s;nachts te lang moet ophouden. Bij ons staat overdag meestal de deur open en zij zal altijd naar buiten gaan om haar behoefte te doen als zij naar buiten kan.Soms gaat zij ook van enthousiasme een plas doen vooral als wij gaan wandelen, dus beter in de tuin aan de riem doen :-). Steeds vaker komt zij om een aai en een klopje vragen en kan daar ook zichtbaar van genieten. Als dit zo door gaat en zij wordt in haar waarde gelaten ontwikkelt zij zich steevast tot een echte kroelsok.

Borstelen vindt zij leuk mits je het voorzichtig doet, we hebben haar laten wassen en onder handen laten nemen door onze hondenkapster Caatje. Dat was ook echt wel heel hard nodig.
Scarlet loopt best aardig aan de riem, maar schrikt wel van zware voertuigen zoals vrachtwagens en bussen in het verkeer. Correcties door rukken aan de riem of overdreven trekken en tegen haar zin in haar vasthouden hebben paniek tot gevolg, zij zal alles doen om te kunnen ontsnappen op dat moment. Scarlet is bezig om de wereld opnieuw te ontdekken en zal nog meer opbloeien en zich verder ontwikkelen. Wij hebben haar inmiddels laten castreren. Scarlet verblijft in een pleeggezin in Heerlen(Z-L)

Voor haar zoeken wij baasjes waar zij niet langer alleen zal zijn dan 4 uurtjes en dat samen met een andere stabiele, speelse en sociale hond. Bij voorkeur een reu omdat zij soms over een druk teefje wel eens de baas wil spelen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met :
Stichting Collie in Nood (Teya)
Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com

Scarlet wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij je graag ons adoptiecontract ter inzage toe.

En nu een paar mooie foto's van onze dame, filmpje volgt binnenkort ....
Filmpje op You Tube: Klik hier

Mijn bal ;-)


Snuffelen, mijn meest favoriete hobby ....