! NOODGEVALLEN !

Dit is onze pagina voor bijzondere noodgevallen ongeacht
ras, leeftijd, handicaps e.n.z.....
Deze honden hebben dringend lieve baasjes nodig en daarom rekenen wij op jou, jou en jullie allemaal ! Geef ze een nieuwe kans en laat ze niet in de steek.... Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden contacteer a.u.b. de betreffende asiels of contactpersonen.

Laatst bijgewerkt op 28.08.2018

 Lieve Yara is helaas overleden.....

YARA - Mechelse Herder - teefje - ca. 8,5 j


Ze heeft heel haar leven ongeveer in het asiel gezeten in Spanje. 7 lange jaren van haar leven in een kennel, nooit uit de kennel komen (want perrera). en altijd zich gehandhaafd tussen alle andere honden.

Dit trieste verhaal wordt nog triester want eindelijk was daar haar familie, die nog een jonge Malinois heeft. Helaas kan ze door jaren in de kennel te hebben gezeten en daardoor wat last van artrosis niet mee op de lange wandelingen die zij maken. De familie wil haar daarom niet meer en wil haar terugbrengen naar de kennel, wat ontzettend traumatisch zal zijn voor Yara na zoveel jaar.

Yara is namelijk ontzettend aanhankelijk en lief, houdt enorm veel van mensen en knuffelen.. Volgt je overal en is als een echte Mechelse zeer gehoorzaam en intelligent.

Yara is 55 cm hoog, een Mechelaar. Ze is Leishmania positief en heeft daarom de rest van haar leven ´niervoeding´nodig. 

Yara plaatsen we het liefst als hond alleen, want ze kan wat dominant zijn en heeft graag de aandacht voor haarzelf. Maar iemand met ervaring en een andere hond kan dit ook in goede banen leiden, daar dit wat begeleiding nodig heeft in het begin.
Bent u een liefhebber van dit ras en wilt u Yara die eigenlijk nog geen enkel geluk in haar leven heeft gehad een mooie paar laatste jaren geven, laat u het ons dan weten. Yara kan kortere wandelingen maken, en dit moet een beetje opgebouwd worden, maar wil nog zeer graag wandelen en genieten. Yara is slim genoeg om te leren en is een maatje voor het leven. Sponsering van niervoeding van eerste maanden is een mogelijkheid en wordt zeer op prijs gesteld !!!Dierenasiel de Swinge 
Grasland 114
9205 ES Drachten
Tel.: 0512-543114
E-mail: info.deswinge@dierenbescherming.nl
Aanhankelijke Dre,

Dre'tje is een aantal weken geleden uit huis gehaald omdat hij ernstig verwaarloosd was. Zijn vacht was 1 grote klittenbol, zijn nagels waren zo krom dat hij niet meer kon lopen en zijn tanden vielen er gewoon uit.
Het was voor iedereen fijn om te zien dat er een lief, dankbaar hondje onder de vacht uit kwam. Heel voorzichtig begon hij weer wat te lopen, een paar kilo lichter en met mooie korte nagels.
Zijn tanden waren in een dusdanig slechte conditie dat die niet meer gered konden worden, hij heeft nu alleen nog 2 mooie hoektanden. Last heeft hij er niet van en kan gewoon eten.
Zijn leeftijd weten we niet, hij is vermoedelijk al wel wat ouder.

Met behulp van een gastgezin heeft hij weer van alles geleerd en komt graag op schoot liggen.
We zoeken voor hem een rustige plek waar hij hopenlijk nog een aantal jaren een goed en liefdevol leven krijgt.
Hij gaat graag overal mee naartoe, maar als het echt nodig is kan hij wel even alleen thuis zijn. Autorijden, in een bakje op de fiets of even op de arm, Dre'tje geniet van alle aandacht die hij krijgt.
Hij is helaas wel blind, zijn ogen moeten wel dagelijk gezalfd/gedruppeld worden tegen het uitdrogen. Verder heeft hij er geen last van.
Link naar Dre: KLIK HIER
 


SITA
- Mix Friesche Stabij - teefje - 10 jaar

Knappe Sita is bij ons komen wonen omdat ze al een flink lijst bijtincidenten op haar naam heeft staan. Het laatste incident was met een kind en dit was de druppel voor haar baas. Ze is in de omgang met "eigen volk" een vriendelijke en vrolijke hond. Ze kent de basiscommando's en kan goed alleen thuis zijn. Een ritje in de auto vindt ze ook geen probleem. Een fijne borstelbeurt vindt ze echt heerlijk, een fijn verwenmomentje! Vanwege haar verleden wordt Sita niet meer in een gezinssituatie geplaatst. Ze is erg graag buiten dus we zoeken voor haar een plekje waar ze lekker op het erf kan rondstruinen en haar waakse kwaliteiten kan gebruiken om het huis te beschermen. Wie kan haar dit plekje geven? Ze is ongeveer 10 jaar oud, inge?nt, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Ze is niet gesteriliseerd, bij haar vorige baas kreeg ze de prikpil.

Asiel:
Dierentehuis de Kluif
Steenwijkerweg 258
8335 LJ  Steenwijk - Witte Paarden


Telefoon 0521-512015
NIFTY - jack russell - teef - °10/2005
ter adoptie bij dierenasiel Canina 

Nifty wordt in oktober 13 jaar, afgestaan omdat ze … een oudere jack is. 
Ze heeft beginnende staar en een beetje last van artrose, omwille van drukke kindjes werd ze naar de bijkeuken verbannen.Ze hield immers van haar me-time momentjes en als ze dan werd gestoord durfde ze happen. 
Met andere honden kan ze, zolang er geen eten of lekkers in de buurt is. 
Ze is zindelijk in huis, kan prima alleen blijven, heeft basiscommando's geleerd, ze is gek op spelen met een balletje en met de waterslang 
Is gesteriliseerd

Kan bij katten: nee
Kan bij andere honden: ja
Kan bij kleine kinderen: nee
Kan bij grote kinderen: ja
Kan alleen thuis zijn: ja
Kan mee in de auto: Ja

AANDACHT: bij interesse voor een adoptie: gelieve rechtstreeks contact op te nemen met het asiel via telefoon 03 677 12 91, dit tussen 11u en 16u(maandag is sluitingsdag) of email (contactpagina op de website http:// www.dierenasielcanina.be/ index.php/contact . Geen info dus via facebook over de te adopteren dieren. Deze berichten zullen dan ook niet meer beantwoord worden.

dierenasiel CANINA
Kievitstraat 40
2910 Essen
Telefoon: 0032 (0) 36 77 12 91
email: dierenasiel-canina@skynet. be 

Open van dinsdag tot en met zondag van 11 tot 16 uur. MAANDAG GESLOTEN.
Dierencentrum Achterhoek
Edisonstraat 54
7006 RE Doetinchem
Tel. 0314-324854
Open: di-vr: 13:30-17:00 en za: 12:00-16:00
Link naar Tuktuk: KLIK HIER

TUKTUK - reu -senior - rond 13 jaar

Tuktuk kwam in a-bo-mi-na-be-le toestand bij ons in het Dierencentrum. Vacht vol klitten, kale plekken op de achterhand, een gebit om van te huilen en dan ook nog eens op leeftijd. Te triest voor woorden, dat een dergelijk hondje aan zijn lot wordt overgelaten.

Gelukkig heeft hij het bij ons lekker naar zijn zin. Inmiddels is hij geknipt en gekapt, heeft een "pedicure" gehad, is zijn gebitje radicaal onder handen genomen (maar liefst 22 tanden en kiezen moesten het voor gezien houden) én krijgt hij zijn natje en droogje haast op een presenteerblaadje aangeboden. En dat heeft Tuktuk echt verdiend!
Tuktuk is zoals gezegd een oudere hond (geschat op een jaartje of 13) en met ouderdom komen de gebreken. Het valt allemaal wel mee, maar er zijn toch wat puntjes van aandacht. Zo heeft hij een vetbultje op de voorborst en bij tijd en wijle last van zijn nek. Dat laatste moet dan worden behandeld met pijnstilling. Ook kan hij zich soms gedragen als de spreekwoordelijke oude mopperkont. Wij plaatsen hem liever niet bij mensen met te jonge kinderen of veel jonge kinderen over de vloer. Niet zozeer uit voorzorg voor de kleintjes, maar het zal voor hem wat te druk zijn.

Al met al is hij een fantastisch leuk en guitig hondje, die nog heel veel plezier in zijn leventje heeft en dat nog lang wil hebben. Nu nog die warme mand, met lieve mensen die een hondje als Tuktuk lekker willen en kunnen verwennen voor de rest van zijn leventje!

NB op de foto's heeft hij zijn lange manen nog, weliswaar zijn de klitten grotendeels al weggeknipt en is hij voor de camera even goed geborsteld. Nu is hij een "stukje" korthariger.POEH en NEGRI - reu'tjes - 11 en 6 jaar

Deze twee mannetjes zouden we het liefst samen plaatsen. Poeh is een rustige, stabiele gecastreerde reu van 11 jaar. Hij heeft niet veel nodig; een lekkere zachte mand en twee keer per dag een lekkere bak brokken. Dat is zo’n beetje alles wat Poeh nodig heeft. Natuurlijk maakt hij graag een paar keer per dag een rondje in de buurt, maar dat gaat allemaal op het gemakje… geen stress…  Poeh is ingeënt, gechipt en heeft een Europees paspoort. 
------------------------------------Negri is een wat onzeker klein mannetje van 6 jaar. Gecastreerd, ingeënt, gechipt en heeft natuurlijk ook een Europees paspoort.  Omdat Negri wat onzeker is zijn ze een ideaal koppel. Hij trekt zich op aan Poeh. 

Maar mocht Negri geplaatst kunnen worden bij een andere stabiele hond dan zal dat voor Negri ook geen enkel probleem zijn. 

Beide honden lopen netjes aan de riem, kunnen goed mee in de auto en kunnen een paar uur alleen thuis blijven. 

Wilt u deze mannetjes een fijn thuis geven? 

Belt of mailt u dan met het gastgezin in Gouda:
06-13131879 of mailen naar jolienverheul@hotmail.comHOME !
Y GEPLAATST Y

Disclaimer: De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons
verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden uitgezondert de honden van St. Collie & Co. in Nood zelf..