! NOODGEVALLEN !

Dit is onze pagina voor bijzondere noodgevallen ongeacht
ras, leeftijd, handicaps e.n.z.....
Deze honden hebben dringend lieve baasjes nodig en daarom rekenen wij op jou, jou en jullie allemaal ! Geef ze een nieuwe kans en laat ze niet in de steek.... Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden contacteer a.u.b. de betreffende asiels of contactpe Spanielrsonen.

Laatst bijgewerkt op 06.06.2019

 Ondanks zijn leeftijd is hij nog fit en gaat hij graag (op hoog tempo!) mee wandelen. Een nieuwe eigenaar moet dus wel in zijn voor een actief rondje door de buurt. We vermoeden dat alleen zijn geen probleem voor hem is. In de kennel is hij vrijwel altijd stil en ligt hij graag te dutten in zijn mand.

Ben jij verliefd geworden op Joris zijn bejaarde bekkie? Bel dan snel en kom langs om hem te ontmoeten!

Dierenbeschermingscentrum Amersfort
Tel. (0031)(0)88 - 8113 470


JORIS - Mix Tekkel? - reu - senior

Deze 13 jaar oude boef was een echte eenheid met zijn baasje. Ze hadden genoeg aan elkaars gezelschap en hadden daardoor weinig contacten. Joris kwam bij zijn vorige baasje wonen omdat hij niet geschikt was voor de fok. Zijn korte haartjes doen anders vermoeden, maar eigenlijk had Joris een ruwharige vacht moeten hebben. Toen Joris zijn baasje overleed veranderde er veel voor hem. Na tien jaar samen te zijn geweest, was plotseling zijn rots in de branding verdwenen en verhuisde hij naar een totaal onbekende omgeving met veel nieuwe gezichten. In eerste instantie moest hij dan ook niets van ons gezelschap hebben. Gelukkig is Joris een enorme snoepkont en kon hij de verleiding niet weerstaan wanneer wij hem wat lekkers aanboden. Een echte knuffelkont is Joris nog steeds niet, maar hij staat ons inmiddels wel kwispelend op te wachten en wordt graag geaaid.

Het viel ons al snel op dat Joris zijn bek niet bepaald naar roosjes rook. Na onderzoek bleek dat zijn tandvlees flink ontstoken was. Daarnaast had hij nog enkele tanden en kiezen die er niet goed uit zagen. Alles is getrokken, waardoor Joris zijn tong nu af en toe tussen zijn lippen door floept. Hij heeft er gelukkig geen last van en ook zijn eetlust is het niet minder op geworden. Harde, grote brokjes zitten er niet meer in voor hem. Maar kleine (geweekte) brokjes slobbert hij zonder problemen naar binnen. Het is ook duidelijk te zien dat Joris last heeft van staar. Doordat zijn zicht minder is, reageert hij soms wat onzeker op zijn omgeving. Gelukkig lijken zijn oren het nog goed te doen en werkt zijn neus fantastisch! Desalniettemin kan nog wel eens brommen als hij zich in het nauw gedreven voelt en flink schrikken wanneer hij ineens aangeraakt wordt.

Andere honden vindt Joris enorm interessant, vooral de dames trekken zijn aandacht. Joris is niet gecastreerd, dus het is wel van belang dat een eventueel nieuw vriendinnetje gesteriliseerd is. We willen niet dat Joris op zijn oude dag nog zorg moet gaan dragen voor een groepje kleine koters! Grote honden vindt Joris wat spannend, maar als ze niet te opdringerig zijn vindt hij het prima dat ze er zijn. Hoe Joris op katten reageert weten we niet. We hebben zo’n vermoeden dat wanneer de kat het op een rennen zet, Joris nog wel eens een opleving kan krijgen en er achteraan wil gaan.

We zijn voor Joris op zoek naar een rustig huishouden met 1 of 2 eigenaren waar hij zijn oude dag kan voortzetten. Waar men hem de tijd geeft om zijn omgeving en zijn nieuwe baasjes op eigen tempo te leren kennen.

Link naar Joris: KLIKKLIK
 

SITA
- Mix Friesche Stabij - teefje - 10 jaar

Knappe Sita is bij ons komen wonen omdat ze al een flink lijst bijtincidenten op haar naam heeft staan. Het laatste incident was met een kind en dit was de druppel voor haar baas. Ze is in de omgang met "eigen volk" een vriendelijke en vrolijke hond. Ze kent de basiscommando's en kan goed alleen thuis zijn. Een ritje in de auto vindt ze ook geen probleem. Een fijne borstelbeurt vindt ze echt heerlijk, een fijn verwenmomentje! Vanwege haar verleden wordt Sita niet meer in een gezinssituatie geplaatst. Ze is erg graag buiten dus we zoeken voor haar een plekje waar ze lekker op het erf kan rondstruinen en haar waakse kwaliteiten kan gebruiken om het huis te beschermen. Wie kan haar dit plekje geven? Ze is ongeveer 10 jaar oud, inge?nt, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Ze is niet gesteriliseerd, bij haar vorige baas kreeg ze de prikpil.

Asiel:
Dierentehuis de Kluif
Steenwijkerweg 258
8335 LJ  Steenwijk - Witte Paarden


Telefoon 0521-512015NEGRI - reu'tje - 6 jaar

Negri is een wat onzeker klein mannetje van 6 jaar. Gecastreerd, ingeënt, gechipt en heeft natuurlijk ook een Europees paspoort.  Omdat Negri wat onzeker is zijn ze een ideaal koppel. Hij trekt zich op aan Poeh. 

Negri kn het best geplaatst worden bij een andere stabiele hond. . 

Negri loopt netjes aan de riem, kan goed mee in de auto en kan een paar uur alleen thuis blijven. 

Belt of mailt u dan met het gastgezin in Gouda:
06-13131879 of mailen naar jolienverheul@hotmail.comHOME !
Y GEPLAATST Y

Disclaimer: De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons
verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden uitgezondert de honden van St. Collie & Co. in Nood zelf..