! NOODGEVALLEN !

Dit is onze pagina voor bijzondere noodgevallen ongeacht
ras, leeftijd, handicaps e.n.z.....
Deze honden hebben dringend lieve baasjes nodig en daarom rekenen wij op jou, jou en jullie allemaal ! Geef ze een nieuwe kans en laat ze niet in de steek.... Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden contacteer a.u.b. de betreffende asiels of contactpersonen.

Laatst bijgewerkt op 07.04.2018

 VLINDER - Kleine kruising - teefje - 11 jaar

Vlinder, een 11 jaar oude dame gevonden op een druk kruispunt. De eigenaar heeft zich niet gemeld, en doen wij nu alle moeite een thuis voor haar te vinden. Vlinder had moeite om te wennen aan het asiel, maar is inmiddels een vrolijk meisje geworden. Als je aankomt, begroet ze je enthousiast. Voor een wandeling is Vlinder wel te porren en dan laat ze zich gemakkelijk aanlijnen.

Zonder aan de lijn te trekken loopt ze voor je uit en snuffelt graag achtergelaten geuren op. Naar andere honden kijkt ze niet. Onbekende voorbijgangers, fietsers en verkeer boeien haar ook niet. Zelfs van onweer en plensbuien trekt ze zich niets aan en loopt onverstoorbaar door. Vlinder heeft behoorlijk energie en vindt na thuiskomst aandacht fijn. Ze vindt het dan ook heerlijk als je na de wandeling bij haar blijft, haar lange lokken ordent en knuffels geeft. 

Vlinder kent de commando’s Zit, Af en Hier. Ook geeft ze een pootje voor wat lekkers. Afscheid nemen vindt Vlinder lastig en laat dat dan horen middels geblaf. Vlinder wil het liefst geplaatst worden bij iemand die voldoende tijd voor haar heeft, die het leuk vindt om veel met haar op pad te gaan en bij wie ze niet te veel alleen hoeft te zijn. Bij gebrek aan achtergrond, plaatsen we haar liever niet bij kleine kinderen en weten niet hoe zij reageert op andere huisdieren. 


Dit is Rex, een kruising Japanse Spaniel van 10 jaar. Een klein kereltje met een beetje onzeker karaktertje. Rex was verhuist naar een nieuwe baas maar omdat de hond daar hem niet accepteerde kon hij daar niet blijven. En is er de keuze gemaakt om hem naar De Wissel te brengen. Nu zoekt Rex nogmaals naar een nieuw baasje waar hij oud mag worden. 

Zoals gezegd is Rex een klein mannetje, ongeveer het formaat van een Yorkshire Terrier. Zijn fluffy vachtje heeft het wat te verduren gehad de laatste maanden en we hebben geprobeerd dat wat op te knappen. Door alle verhuizingen en zijn verblijf in de opvang is hij niet zekerder geworden. Hij vindt het hier eng en is niet op zijn gemak. Rex is een echt gezelschapshondje dat graag bij je op schoot zit en vertroeteld wordt. Dat mist hij nu enorm. 

Rex was verder een makkelijk hondje bij zijn vorige eigenaar. Hij was erg aanhankelijk, ging graag mee voor een wandeling, ging mee op de fiets en overal mee naar toe. Hij was makkelijk met andere mensen en ook met wat oudere kinderen (tenzij die continu aan hem wilden zitten). Nu vindt hij mensen wat spannend en eng, je zult langzaam met hem een vertrouwensband aan moeten gaan en veel geduld en liefde in moeten zetten.

Rex kan prima even alleen thuis zijn en gaat dus graag overal mee naar toe. Hij is de bench gewend maar kon ook los in huis alleen thuis zijn. In huis is hij een zeer rustig hondje, buiten kan hij wel echt genieten van een wandeling. 

We zien hier dus dat Rex het niet naar zijn zin heeft in de opvang. Het kan zijn dat Rex na al deze ervaringen wel even moeten wennen in een nieuw huis en bij nieuwe mensen. Geef hem de tijd en hij zal zich weer ontpoppen tot het lieve schoothondje dat hij was. 

Rex wordt donderdag 11 januari nog nagekeken voor zijn gebit bij de dierenarts. Hij zit nu in een gastgezin en is niet op De Wissel zelf. Rex is een wat ouder hondje. Zijn vachtje en gebitje zullen wat meer aandacht vereissen dan een jonge hond, houdt daar wat extra rekening mee. 

Heeft u interesse in Rex? Bel dan met De Wissel via 0582664300, mailtjes en reacties via de website verwijzen we ook door naar het telefoonnummer. Omdat Rex momenteel niet in De Wissel zelf verblijft kunt u niet zomaar langskomen om kennis te maken met hem.
l

 


SITA
- Mix Friesche Stabij - teefje - 10 jaar

Knappe Sita is bij ons komen wonen omdat ze al een flink lijst bijtincidenten op haar naam heeft staan. Het laatste incident was met een kind en dit was de druppel voor haar baas. Ze is in de omgang met "eigen volk" een vriendelijke en vrolijke hond. Ze kent de basiscommando's en kan goed alleen thuis zijn. Een ritje in de auto vindt ze ook geen probleem. Een fijne borstelbeurt vindt ze echt heerlijk, een fijn verwenmomentje! Vanwege haar verleden wordt Sita niet meer in een gezinssituatie geplaatst. Ze is erg graag buiten dus we zoeken voor haar een plekje waar ze lekker op het erf kan rondstruinen en haar waakse kwaliteiten kan gebruiken om het huis te beschermen. Wie kan haar dit plekje geven? Ze is ongeveer 10 jaar oud, inge?nt, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Ze is niet gesteriliseerd, bij haar vorige baas kreeg ze de prikpil.

Asiel:
Dierentehuis de Kluif
Steenwijkerweg 258
8335 LJ  Steenwijk - Witte Paarden


Telefoon 0521-512015

POECA - Mix Yorkie - teefje - 12 jaar

Sinds een klein poosje verblijft omaatje Poeca, helaas, weer bij ons in de opvang.
Poeca is een pittig dametje van 12 jaar oud. Je zou haar die leeftijd echter niet geven, ze is nog bijzonder scherp/ fit en daarbij ziet ze er ook nog supergoed uit.

Poeca heeft echter wat moeite met veel dynamiek en ook (onverwachte) aanrakingen. Dit heeft er bij haar voormalig eigenaresse voor gezorgd dat ze een aantal keren heeft gehapt. Hierdoor was het vertrouwen weg.

We zoeken een plek, een rustig huishouden, waar Poeca niet zoveel meer 'hoeft'. Haar eigen ding kan en mag doen. Een stabiel soortgenootje zal haar wellicht goed doen (geen vereiste), Een oud dametje van 12 hoort niet meer in een asiel, achter tralies te zitten (hoewel ze het asiel-leven dapper draagt)!

We horen bij belangstelling dan ook graag. Liefst telefonisch, we praten graag eerst wat uitgebreider met u over haar verder bij serieuze interesse.

Graag tot spreeks!
Gelieve ook zelf te checken of Poeca nog beschikbaar is voor adoptie - Danke


https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/hond/123797
/streekdierentehuis-louter-bloemen
Boefie als een oranje Bezige Bij gekomen. Boefie is een lieve reu van 10 jaar. Helaas kon zijn eigenaar niet meer voor hem zorgen. U kunt zich misschien voorstellen dat dit heel wat is voor Boefie. Hij is na 10 jaar zijn vertrouwde plekje kwijt er snapt er niets van. Hij is dan nu ook nog erg nerveus en gestresst. Hij heeft geen idee waat hij aan toe is en wat er nu gaat gebeuren. Wanneer hij straks gewend is bij een nieuwe baas zal dit snel veel beter gaan! 

Verder is Boefie ontzettend lief en kroelt hij graag. Bij de dierenarts deed hij wel wat lelijk. Dit is bergijpelijk, maar daarom plaatsen we hem niet bij kleine kinderen. Verder zoeken we voor hem gewoon een fijn plekje waar hij van zijn oude dag kan genieten! 

Dierentehuis Louterbloemen
Celsiusstraat 8
3316 AC Dordrecht
Telefoon: 078 - 6137902
Email: info@louterbloemen.nl
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 11:00 - 16:00
Zaterdag 12:00 - 16:00
Zon- en feestdagen 15:00 - 16:00HOME !
Y GEPLAATST Y

Disclaimer: De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons
verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden uitgezondert de honden van St. Collie & Co. in Nood zelf..