! NOODGEVALLEN !

Dit is onze pagina voor bijzondere noodgevallen ongeacht
ras, leeftijd, handicaps e.n.z.....
Deze honden hebben dringend lieve baasjes nodig en daarom rekenen wij op jou, jou en jullie allemaal ! Geef ze een nieuwe kans en laat ze niet in de steek.... Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden contacteer a.u.b. de betreffende asiels of contactpe Spanielrsonen.

Laatst bijgewerkt op 25.07.2019

 Ondanks zijn leeftijd is hij nog fit en gaat hij graag (op hoog tempo!) mee wandelen. Een nieuwe eigenaar moet dus wel in zijn voor een actief rondje door de buurt. We vermoeden dat alleen zijn geen probleem voor hem is. In de kennel is hij vrijwel altijd stil en ligt hij graag te dutten in zijn mand.

Ben jij verliefd geworden op Joris zijn bejaarde bekkie? Bel dan snel en kom langs om hem te ontmoeten!

Dierenbeschermingscentrum Amersfort
Tel. (0031)(0)88 - 8113 470


JORIS - Mix Tekkel? - reu - senior

Deze 13 jaar oude boef was een echte eenheid met zijn baasje. Ze hadden genoeg aan elkaars gezelschap en hadden daardoor weinig contacten. Joris kwam bij zijn vorige baasje wonen omdat hij niet geschikt was voor de fok. Zijn korte haartjes doen anders vermoeden, maar eigenlijk had Joris een ruwharige vacht moeten hebben. Toen Joris zijn baasje overleed veranderde er veel voor hem. Na tien jaar samen te zijn geweest, was plotseling zijn rots in de branding verdwenen en verhuisde hij naar een totaal onbekende omgeving met veel nieuwe gezichten. In eerste instantie moest hij dan ook niets van ons gezelschap hebben. Gelukkig is Joris een enorme snoepkont en kon hij de verleiding niet weerstaan wanneer wij hem wat lekkers aanboden. Een echte knuffelkont is Joris nog steeds niet, maar hij staat ons inmiddels wel kwispelend op te wachten en wordt graag geaaid.

Het viel ons al snel op dat Joris zijn bek niet bepaald naar roosjes rook. Na onderzoek bleek dat zijn tandvlees flink ontstoken was. Daarnaast had hij nog enkele tanden en kiezen die er niet goed uit zagen. Alles is getrokken, waardoor Joris zijn tong nu af en toe tussen zijn lippen door floept. Hij heeft er gelukkig geen last van en ook zijn eetlust is het niet minder op geworden. Harde, grote brokjes zitten er niet meer in voor hem. Maar kleine (geweekte) brokjes slobbert hij zonder problemen naar binnen. Het is ook duidelijk te zien dat Joris last heeft van staar. Doordat zijn zicht minder is, reageert hij soms wat onzeker op zijn omgeving. Gelukkig lijken zijn oren het nog goed te doen en werkt zijn neus fantastisch! Desalniettemin kan nog wel eens brommen als hij zich in het nauw gedreven voelt en flink schrikken wanneer hij ineens aangeraakt wordt.

Andere honden vindt Joris enorm interessant, vooral de dames trekken zijn aandacht. Joris is niet gecastreerd, dus het is wel van belang dat een eventueel nieuw vriendinnetje gesteriliseerd is. We willen niet dat Joris op zijn oude dag nog zorg moet gaan dragen voor een groepje kleine koters! Grote honden vindt Joris wat spannend, maar als ze niet te opdringerig zijn vindt hij het prima dat ze er zijn. Hoe Joris op katten reageert weten we niet. We hebben zo’n vermoeden dat wanneer de kat het op een rennen zet, Joris nog wel eens een opleving kan krijgen en er achteraan wil gaan.

We zijn voor Joris op zoek naar een rustig huishouden met 1 of 2 eigenaren waar hij zijn oude dag kan voortzetten. Waar men hem de tijd geeft om zijn omgeving en zijn nieuwe baasjes op eigen tempo te leren kennen.

Link naar Joris: KLIKKLIK
 

SITA
- Mix Friesche Stabij - teefje - 10 jaar

Knappe Sita is bij ons komen wonen omdat ze al een flink lijst bijtincidenten op haar naam heeft staan. Het laatste incident was met een kind en dit was de druppel voor haar baas. Ze is in de omgang met "eigen volk" een vriendelijke en vrolijke hond. Ze kent de basiscommando's en kan goed alleen thuis zijn. Een ritje in de auto vindt ze ook geen probleem. Een fijne borstelbeurt vindt ze echt heerlijk, een fijn verwenmomentje! Vanwege haar verleden wordt Sita niet meer in een gezinssituatie geplaatst. Ze is erg graag buiten dus we zoeken voor haar een plekje waar ze lekker op het erf kan rondstruinen en haar waakse kwaliteiten kan gebruiken om het huis te beschermen. Wie kan haar dit plekje geven? Ze is ongeveer 10 jaar oud, inge?nt, gechipt, ontvlooid en ontwormd. Ze is niet gesteriliseerd, bij haar vorige baas kreeg ze de prikpil.

Asiel:
Dierentehuis de Kluif
Steenwijkerweg 258
8335 LJ  Steenwijk - Witte Paarden


Telefoon 0521-512015


Tierschutzverein für den Kreis Heinsberg e.V.
Tierheim Heinsberg
Stapperstr. 85
52525 Heinsberg (niet ver van Brunssum NL)

Tel: 02452-7773
Fax.: 02452-1565760
E-Mail: info@tierheim-heinsberg.de


CHAPLIN - Franse Bulldog - reutje - 4 jaar

Begin 2019 leerden wij Chaplin kennen, hij kwam als 'gevonden' in een verschrikklijke staat in ons asiel. De oortjes vol met pus en ontstoken en zijn huid tot bloedens toe open gekrabt.

Al vlug was bekend wie de eigenaar was en omdat deze zich van geen schuld bewust was, begon het gevecht met de instanties voor ons. Helaas verloren wij dit gevecht bij de rechtbank en moesten wij Chaplin terug naar eigenaar laten gaan.

Lange tijd hoorden wij niets meer van hem, tot plotseling opnieuw een Frans Bulletje in een verschrikkelijke toestand werd gevonden. En ..... het was inderdaad Chaplin, opnieuw met een etterende en bloedende huid.
Opnieuw in gevecht met de instanties en wij hadden geluk deze keer, Chaplin werd in beslag genomen en overgedragen aan ons asiel.

Naar grondig medisch onderzoek bleek dat Charlin overgevoelig voor bepaalde stoffen en hoge eisen aan zijn nieuwe baasjes stelt.
Op dit moment verdraagt hij het best voer uit uitsluitend kippnvlees.
Toch komt het regelmatig voor dat hij weer jeukaanvallen krijgt en zijn huidop tilt slaat.

Chaplin is een zeer sociale hond, die soms aanvalletjes van grootheidwaanzin krijgt ;-), maar die zich heel goed laat corrigeren door een andere hond boven hem in de rangorde.

Hij is gek op mensen, erg aanhankelijk en speels. Wij zoeken voor Chaplin mensen die goed bekend zijn met allergieen bij honden en kennis in huis hebben van de Franse Bull.

Chapiln wordt alleen geplaatst met intensieve uitleg en wij moeten een heel goed buikgevoel van u hebben.
Wij willen hem nooit meer in deze toestand zien.

Link naar Chaplin:
https://www.tierschutzverein-heinsberg.de/tiervermittlung-detailseite/chaplin-2473.html

 


HOME !
Y GEPLAATST Y

Disclaimer: De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons
verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden uitgezondert de honden van St. Collie & Co. in Nood zelf..