MOLLY - BORDER COLLIE - TEEFJE - GEBOREN 19.06.2011

GEPLAATST

Molly is een jongedame met pit, die helaas op jonge leeftijd al rekening moet houden met haar handicap.
I.v.m. slecht kraakbeen in het linker schouderblad mag zij niet zo gek doen als ze graag zou willen. Aanvankelijk dacht de dierenarts dat Molly aan ocd leed, maar tijdens de operatie bleek dat dit gelukkig niet het geval is.
Het slechte kraakbeen is verwijdert en Molly is goed hersteld. Door deze 'zwakke plek' is zij helaas niet meer geschikt voor het 'zware werk' waar zij eigenlijk wel voor bestemd was. Dat is ook de reden van afstand. Zij mag heen hondensport meer uitoefenen zoals agility, flyball en schapendrijven, ook naast de fiets lopen is geen optie. Daarentegen is Molly een prima huishond die zonder problemen ook langere wandelingen (60 minuten max. op dit moment) kan doen, alleen mag zij niet continu rennen of springen. Zodoende zoeken wij voor Molly rustige mensen zonder (klein)kinderen en andere dieren, baasjes die wel graag wandelen en consequent zijn. Molly is namelijk zeer sterk van wil en laat zien wat zij graag wil. Haar baasjes zullen haar enthousiasme soms een beetje moeten "afremmen" omdat zij als puber natuurlijk graag door wil gaan. Ook denkspelletjes zoals koekjes of speeltjes verstoppen en Molly laten zoeken lijkt ons erg geschikt voor haar. Zij heeft namelijk nu al een wil to please en heeft zeer zeker typische Border Collie kenmerken. Molly luistert ontzettend goed en kent behoorlijk wat (Engelse en Nederlandse) commando's. In de omgang met anderen honden (dieren) kan zij erg lomp zijn, maar ze is lief voor alles en iedereen. Molly houdt erg van eten, haar gewicht zal dus altijd een aandachtspunt zijn i.v.m. haar schouder en zij mag daarom niet te zwaar worden. Zij kan ook wel eens vinnig uit de hoek komen tegenover andere dieren als er hondenlekkertjes op het menu staan :-). Wij zullen haar zeker niet plaatsen in een thuis waar gladde vloeren liggen zoals parket en/of laminaat, de vloer zal toch echt stroef moeten zijn, want uitglijden kan voor Molly verkeerd uitpakken. Graag zien wij daarom in haar nieuwe thuis vloerbedekking of een andere stroeve vloer. Molly kan het zeer waarderen als zij over een tuin kan beschikken waar ook wel eens een boodschap achter gelaten mag worden. In huis is zij absolut zindelijk, moet zij toch wat kwijt geeft Molly dit aan door voor de achterdeur te gaan zitten of een beetje op en neer te lopen. Molly is een schat van een hond, aanhankelijk, lief, open, spontaan en vrolijk en altijd in voor spel en pret maar is het rustig in huis en je bent zelf niet druk is zij het ook niet. Molly houdt van een lekkere knuffel en is graag overal bij met de neus, autorijden vindt zij volgens de oude eigenaar niet zo fijn, dan wordt ze ziek - gaat hijgen c.q. overgeven. Maar ook dat kan met goede begeleiding zeker nog verbeterd worden.

Als je belangstelling voor Molly hebt, schrijf een mailtje met wat achtergrondinfo over jezelf en je woon-, en werk-situatie naar :
Stichting Collie & Co in Nood (Teya)
Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com
Molly woont in een pleeggezin in regio Rotterdam en wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure ook de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij ook graag ons adoptiecontract ter inzage toe.
Wil je graag zelf even met de pleegmama bellen voor meer info, is dit natuurlijk ook mogelijk .
Tel. Elke Jansen - 06 83370088 - dagelijks tussen 15 en 21 uur.

En dan nu de foto's:


Kunnen deze ogen liegen ?