MILO - Shetland Sheep Dog

Milo is een Shetland Sheepdogreutje van 9 jaar - geboren in 2001. Wij hebben hem op 25.03.2010 overgenomen. Hij heeft geen fijn leven gehad, deed 'dienst' als dekreu en is bang voor handen en snelle bewegingen. Hij loopt constant alsof hij elk moment een trap of een pak slaag verwacht en elke benadering moet heel rustig gebeuren. Continu kijkt hij heel schuchter naar je op alsof hij wil zeggen: "Maar ik ben toch braaf?" Milo is erg vermoeid en slaapt de hele dag. Buiten zie je hem kijken alsof alles nieuw voor hem is.Hij krijgt in het pleeggezin alle tijd die hij nodig heeft. Deze week gaan we eerst met hem naar dierenarts. Wordt vervolgd.

Y GEPLAATST Y


Update 01.04.2010:
Gisteren zijn we met Milo bij de DA geweest. Goed bericht - zijn hartje, longen en heupen zijn helemaal in orde.
Tussen de teentjes is de huid nog een beetje geirriteërd, maar dat komt wel goed. Verder geen beestjes in de oren en op de huid, ook geen wormen. Minder goed bericht - de DA en wij hebben nog NOOIT zo een verwaarloosd gebit gezien, alles is opgezet en ontstoken en je ziet nog maar weinig tand onder al die aanslag. Daarbij komt nog dat hij een ernstige voorhuidontsteking heeft en daar ook aan geholpen moet worden. De kosten van beide ingrepen komen op ca. 375 euro en dat is wel erg veel voor onze kleine stichting. Toch vinden wij dat dit kereltje hetzelfde recht op een goede behandeling heeft als elke andere hond en vragen beleefd of jullie Milo en ons met een bijdrage voor de ingrepen willen helpen? Hij heeft een afspraak op 14 april voor de complete gebitssanering en krijgt van te voren antibiotica. Wie graag de originele foto's wil bekijken, stuur ik ze graag toe, ze zijn 2048 x 1536 pxls. Daarop zie je elk detail :-(.
..
..
Onze kleine held is weer thuis van zijn eerste operatie, hij is goed uit de narcose gekomen met een fiks aantal tandjes minder. Deze tanden waren zo rot en beschadigd dat onze dierenarts ze moest trekken. Hij heeft voor nu helemaal geen tandjes meer - 3 snijtandjes getrokken - 6 tandjes waren al weg en er zijn 6 kiezen getrokken. Maar de rest is weer hagelwit en als de eerste pijn weg is en hij weer durft te knauen, zal hij dat opnieuw genieten.
Wanneer de castratie gedaan wordt kunnen we op dit moment nog niet zeggen.


Hier ligt Milo een beetje te suffen na zijn operatie, met zijn koppie op Maddie's kontje :-).
Het is tenslotte niet niks voor een hondje van 9 met zulk een verleden.

Update 22.04.2010: Het gaat erg goed met kleine Milo, een dag na de gebitssanering probeerde hij al harde brokjes te kraken maar dat ging hem niet zo goed af, daarom heb ik ze nog een beetje ingeweekt. Maar inmiddels kauwt hij op alles behalve echte kauwbotten, maar die zal hij ook niet kennen. Hij krijgt nog steeds antibiotica vanwege alle ontstekingen die er zaten. Milo is een zalig hondje om om je heen te hebben, superzacht van karakter en erg bescheiden. Hij komt heel stilletjes naast je liggen en wil je wel graag voelen.Hij kan perfect opschieten met de andere honden in huis en ook buiten. Bij sommige reutjes wil hij nog wel eens 'groeien' maar daar blijft het bij. Over enkele weken maken wij een afspraak voor zijn castratie.
Update 09.05.2010:
Onze kleine held gaat goed vooruit, hij is nog een beetje huiverig voor mannen, specifiek als de hand zijn richting uitkomt om te aaien. Maar hij laat het gebeuren. Hij is erg gehecht aan mij (Teya) maar vindt andere dames ook lief, hij is een ideaal maatje voor oudere mensen, die nog graag wandelen. Zeer sociaal naar andere honden en rustig en aanhankelijk in huis. Hij heeft nog een zwelling op de rechterkant van zijn kaak, vlg. de da trekt die vanzelf weg, Milo heeft nog vrij lang na de ingreep antibiotica moeten slikken. Er zijn oude afgebroken stukjes wortel uit zijn kaak gehaald.