LUIGI - SHOLLIE - reu - volwassen


LUIGI HEEFT EEN BAASJE GEVONDEN !

 

Hallo iedereen ..

.... ik ben Luigi (of Louie, dat is korter), de éénogige piraat - een kleine Collie of een grote Sheltie, het is maar hoe je het bekijkt - mijn schofthoogte is ca.48 cm en ik ben geboren op 07.03.2014. Enkele weken geleden ben ik afgestaan aan de stichting. Ik weet niet zo goed waarom want in het pleeggezin vinden zij mij erg lief en sociaal. Ik had wel veel last van mijn hormoontjes en heb inmiddels een chemische castratiechip in mijn lichaam. Dat was ook echt wel nodig want ik wilde niet meer eten en was helemaal van slag. Nu is alles weer 'normaal';-),
Omdat mijn eigenaar geen info over mij heeft verstrekt, moet mijn pleegmoeder zelf uitzoeken hoe ik in elkaar zit en wat ik weet en wat niet. Nou, ik weet niet veel, er is zo goed als niets met mij gedaan. Mijn pleegmoeder vermoedt dat ik erg geisoleerd ben opgegroeid, mss in een kennel. Mijn vacht was zwaar verwaarloosd en ik stonk en zat onder de klitten, en ben meteen dezelfde week van binnenkomst nog naar de kapper gweest. Wat was DAT een opluchting! Maar ik vind kammen niet echt leuk, daar moet ik nog aan wennen.
Ik ken inmiddels de halsband en de riem en ik loop ook mee tijdens de uitlaatrondes, maar ik schrik erg gauw van nieuwe indrukken. Ik ben wel erg nieuwsgierig en dat is een goede basis om iets te leren, toch?

Inmidels ben ik ook zindelijk maar stel een tuin waar ik voor nood mijn behoefte kan doen, zeer op prijs. Want soms durf ik niet naar buiten en doe mijn behoefte dan binnen. Ik kan ook even alleen blijven, blijf dan wel even mopperen als je weggaat. Omdat ik erg mensgericht ben, ben ik natuurlijk het liefst bij jou. Ik wijk niet van je zijde omdat jij mijn rots in de voor mij nog onzekere branding bent.Andere honden zijn geen probleem in huis en buiten en als enige hond ben ik ook happy, maar als er al een hond aanwezig is, is het beter als hij in rang boven mij staat. Omdat ik door mijn onzekerheid graag meer wil zijn als ik daadwerkelijk ben, zou een 'dominantere' hond in huis voor mij duidelijker zijn. Als ik door de roedelbaas in mijn pleeggezin gecorrigeerd wordt, kies ik het hazenpad en verstop mij achter mijn pleegmoeder ;-). Ik ben een echte held !!

Ik ben gek op aandacht en laat mij graag aaien. Ik zoek dus knuffelbaasjes, in huis ben ik rustig en lig graag dicht bij je als je op de bank of in je favoriete stoel zit. Als je iets nodig hebt uit de keuken loop ik mee om je te helpen ;-)

Helaas heb ik maar één oogje dat doet wat het moet, het andere is niet megegroeid. Maar mijn pret om te genieten drukt het niet en ik heb nergens last behalve als iemand vanuit mijn blinde hoek komt. Dat zie ik dus niet, daar moet je wel rekening mee houden, vooral buiten. Straat oversteken, andere honden, andere mensen - dat soort dingen.

Ik heb nu al heel veel verteld over mijzelf, nu is het aan jullie. Wie geeft mij een goed thuis, met een goede opvoeding, veel liefde en heel graag een tuin. Waar ik niet te lang alleen moet zijn, een lief steriel teefje erbij is een pré ;-). Bovendien ben ik erg charmant en hecht mij heel gauw aan mijn nieuwe baasjes. Met mij wordt je leven nooit saai !

Kijk a.u.b ook naar het verloop van onze adoptieprocedure op adoptietraject.html
Bij belangstelling kunt je bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat wij een eerste indruk hebben van je leefsituatie. Louie wordt met een bruikleencontract van de stichting geplaatst.

Luigi is volledig gevaccineerd, ook rabiës, is ontwormd en ontvlood, heeft een Europees paspoortje en is gechipt.

Groetjes van Luigi en wellicht tot mails of bels ;-)

Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 046 850 31 44
Email: collie.in.nood@gmail.com