LUCILLE - SCHIPPERKE - TEEFJE - 11 JAAR

Lucille (kort: Lucy) is een zeer aanhankelijk klein Schipperke, deze vallen onder het ras Herders. Oorspronkelijk werden zij gefokt op om schepen 'dienst' te doen. Lucy is met haar 11 jaar nog erg fit, maar dat is niet zo verwonderlijk omdat dit ras makkelijk 20 jaar oud kan worden. Moet zij natuurlijk wel gezond blijven :-). Lucy komt uit de fokindustrie en werd gedumpt toen zij een baarmoederontsteking kreeg. Wij hebben haar onmiddelijk laten opereren en alles weg laten halen. Daar heeft ze geen last meer van... Lucy is een fier dametje dat zich zeer snel aan haar nieuwe vrouwtje hecht, met mannen kan ze overweg, maar ze heeft toch meer met vrouwen. Onze indruk is dat met haar behoorlijk hardhandig is omgegaan, zij is angstig voor handen en om opgepakt te worden. Op de arm maakt zij zich stijf en kijkt met opzet de andere kant uit, is bang voor oogcontact. Maar als je eenmaal haar vertrouwen hebt, is het een heerlijk hondje. Zij blijft tot nu een beetje afstandelijk en vermijdt oogcontact maar zij geniet van alle aandacht zonder opdringerig te zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat zij zich uitnodigt in je bed. Toen zij in het pleeggezin arriveerde, kon zij niet trappenlopen, maar toen zij ons s'avonds naar boven zag gaan, dacht zij zeker: "NO WAY, NIET ZONDER MIJ" en de volgende dag had zij zichzelf traplopen geleerd. Wel een slimme rakker, want zij loopt de trap alleen op, he? Naar beneden wil zij toch wel gedragen worden :-).
Zij ligt eerder in bed dan ik en kijkt mij aan : 'Schiet op, mens - tis bedtijd'. Zij geeft de uitdrukking 'samen delen' een volledig nieuwe betekenis. Heb je Lucy aan je zijde, wordt het douchewater gecheckt op temperatuur, je bed wordt voorverwarmd en je 'hoeft' nooit meer alleen naar het toilet :-). Zij is tevreden in een lekker zacht mandje aan je voeten te mogen liggen.

Lucy kent geen commando's, maar luistert best goed naar haar naam, zij kan na gewenning los lopen en plakt grotendeels aan je been als je met haar wandelt. Zij krijgt nu een beetje opvoeding en leert dat het bord van haar vrouwtje niet hetzelfde is als het voerbakje van Lucy, haha. Zij is zindelijk als zij naar buiten kan, is de deur dicht , gaat zij rondjes in huis lopen en geeft zo aan dat zij naar buiten wil. Zij kan met elke hond, maar is geen watje - dat is zij wel naar mensen toe, zij gaat meteen op de rug liggen als zij bang is.

Voor onze Lucille zoeken wij een thuis met oudere baasjes zonder jonge (klein)kinderen, dat is te druk voor haar en dan gaat zij op de loop. Zij kan een knus stoffen mandje met een zacht dekentje zeer waarderen. Alleen blijven zonder haar baasjes vindt zij niet leuk, zij is het liefst overal erbij. Luuc kan prima bij een andere niet te drukke hond, echt spelen doet zij niet, nooit geleerd in de fokkerij :-(. Maar zij begint nu te ontdekken hoe lekker al die hondenkauwdingetjes zijn, een Frolicringetje is een openbaring voor haar. Lucy is een hondje dat je hart doet verwarmen, een hondje dat recht op liefde heeft en ook moet krijgen. Waar je eerst even door haar uiterlijke afstandelijke schil heen moet prikken. Volgens ons heeft zij geen moeite met katten, bij de da heeft zij direct naast een kattentransportkoffertje gestaan met een blazende kat erin . Zij keek ernaar en je zag haar denken: 'Maak je effe niet zo druk, ja' ?

Voor een wandeling van een uurtje draait zij haar poot niet om en met haar eetlust is niet mis. Zij loopt best goed aan de lijn en is niet overdreven bang voor verkeer.

Nu een paar leuke foto's van onze Lucille:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met :
Stichting Collie in Nood (Teya)
Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com

Lucille wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst. Wij waarderen het zeer als je bereid bent vooraf een vragenlijst over je leef/werk/thuissituatie voor ons in te vullen i.v.m. een vlot verloop van de adoptieprocedure.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij je graag ons adoptiecontract ter inzage toe.