LUCA - Schotse Herdershond- reu - geboren 29 februari 2016

Ik ben Luca, een jonge Colliemeneer van bijna 3 jaar jong. Ik ben al vanaf kleine pup bij mijn baasjes en samen met de kids opgegroeid. Ik houd heel erg veel van mijn kleine baasjes maar niet zo van hun vriendjes en vreemde mensen in ons huis. Mijn kleine baasjes zijn nu op een leeftijd dat hun vriendjes komen spelen.Dat wordt mij veel te druk met al dat lawaai van spelende en hard pratende en lachende kindjes in huis. Ik weet dat zij er niets aan kunnen doen, maar ik kan het helaas niet verdragen, het zijn teveel prikkels voor mij. Mijn baasjes en ik wonen in een dorp, waar de deuren altijd open staan en iedereen gezellig binnen komt lopen. Als dus ineens iemand onverwachts naar binnen kom, laat ik zien dat ik dat niet op prijs stel door te blaffen en soms uit te vallen ...
Mijn baasjes hebben heel veel ondernomen om de spanning uit de situaties te halen voor mij en ook 2 keer een gedragstherapeute laten komen. Deze heeft uiteindelijk het advies gegeven om een nieuw rustig thuis voor mij te zoeken zonder (klein)kinderen beneden de 18 jaar en mensen die zomaar binnen komen vallen, zodat ik die vele triggers niet meer krijg.

Maar nu even meer informatie over mij ;-D
Ik ben best wel speels, vooral achter tennishallen aanrennen vind ik keileuk, niet te lang anders fok ik mij teveel op. Mijn kong die mijn baasjes hebben gevuld met iets lekkers, uitlikken -- oh, dat si zo lekker, zeg !
Ik kan ook goed een paar uurtjes alleen thuis blijven. Overdag en s nachts slaap ik in de bench. die zeer belangrijk voor mij is om mijn rust te vinden. Als ik ergens anders lig, ben ik veel te alert.
Als je het over een machohond hebt, kun je mij zeker niet bedoelen. Ik ben vrij onderdanig en gauw onder de indruk van dominante honden, met andere honden speel ik wel graag.

Ik ben een ontzettend lieve hond al zeg ik het zelf ;-). Elke keer bij als je weer thuis komt ben ik een blij ei, geniet van het samen knuffelen en dollen(de baasjes ook) .

Ik heb een vast merk voer, dat moet ik ook blijven eten, anders krijg ik buikpijn en begin aan de meubels te knauwen. Dat heet Samsfield.
Ik vind een tuin heel erg fijn, maar de omheining en de tuindeur moeten toch minimaal 1,80 m hoog zijn, want ik kan hoog springen. Enkele basiscommando''s ken ik ook en voer die netjes uit, alleen als ik iets in mijn neus krijg, moet ik erachter aan en luister niet als mijn baasje mij terug roept.
Door het gras rollem vind ik heerlijk en daarna een ronde door mijn tuin struinen, wie doet me wat?

Luca's baasjes zoeken voor hem een leefsituatie waar hij niet steeds alert hoeft te zijn, en geen (klein)kinderen meer. Een fijne tuin, waar hij in het gras kan rollen en voor de rest wat rondkuiert. Baasjes die hem tijd geven, want Luca is een sensiebele en gevoelige hond. Mss is het een optie voor hem om een stabiele teef aan zijn zijde te hebben. Daar zal over gesproken moeten worden.
Verder geen andere huisdieren voor hem.

Luca gebruikt als ondersteuning voor zijn stressgevoeligheid een medicament, de kosten zijn ca. 50 euro per maand.

Luca wordt geplaatst met een adoptiecontract en tegen een vergoeding, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat Luca's baasjes en wij een eerste indruk krijgen van uw leefsituatie. Wij nemen daarna contact met u op om het e.e.a. te bespreken.
De baasjes van Luca en wij zullen ruim de tijd nemen om de reacties op Luca te bekijken en iemand uit te nodigen voor een kennismaking. Deze uitnodiging is geen toezeggen voor adoptie van Luca.
Bij belangstelling voor deze lieve schat kunt U ons benaderen:
Stichting Collie & Co in Nood
Tel. 046 850 31 44
Email: collie.in.nood@gmail.com


.........
........ ...
........
........