LOUIE - SHETLAND SHEEPDOG - REU'TJE - NET 9 JAAR GEWORDEN.

Y GEPLAATST Y

Hallo iedereen.. het is 20 juli 2012 en .....
... net als je denkt dat je toch eigenlijk wel alles of het meeste aan dierenellende op je pad hebt gekregen, wordt het toch nog getopt. Ik zal nooit wennen aan de gier naar geld van mensen over de rug van dieren en de onverschilligheid en de ongevoeligheid die daarmee gepaard gaan. Louie komt van een 'broodfokker' , ik zal mij inhouden hem op mijn eigen manier te omschrijven, daarvoor ben ik veel te kwaad. Ik laat de foto's spreken . Onze kleine Sheltieman gaat vanaf nu Louie heten nadat hij de eerste 9 jaar van zijn leven alleen een nummer droeg in de puppyfabriek. In zijn ogen kun je lezen dat alles wat hij nu beleeft hem gewoon overweldigt en hij er niets van begrijpt. Gras, daglicht, aarde onder de voetjes, naartoe kunnen lopen waar hij wil maar vooral menselijke aandacht geniet hij heel voorzichting. Regelmatig komt hij met zijn grijze koppie heel voorzichtig tegen mijn arm duwen om te polsen of hij nog welkom is en als ik hem dan aai of met hem kroel gaan de oogjes dicht van opluchting en genot. Wij hopen ook voor dit ventje t.z.t. een liefdevol thuis te vinden waar hij de laatste jaren van zijn leven op handen wordt gedragen. Deze week ga ik bellen voor een dierenartsafspraak want ik verwacht wel het e.e.a. zoals oormijt, oorontsteking, een slecht gebitje, bespiering gelijk 0,00. Op dit moment loopt hij mank met zijn linke voorpootje.Hij zal helemaal nagekeken worden en als zijn conditie het toelaat, wordt hij zo vlug moglijk gecastreerd.
En dan volgen nu de foto's - Klik op de betreffende foto voor de originele afmetingen !
Scroll naar beneden, a.u.b. ...

Klik hier voor de grote foto Klik hier voor de grote foto Klik hier voor de grote foto
Klik hier voor de grote fotoSuperbedankt lieve Marc dat je altijd klaar staat als de nood hoog is en dan spontaan je trimsalon open gooit voor ons. Je bent je gewicht in goud waard! Marc is onze hondentrimmer, zijn trimsalon heet Kwispel en hij is gevestigd in Kerkrade, tel. 045 542 34 15.
Wij kunnen hem alleen maar van harte aanbevelen :-).

T.z.t. zullen wij Louie's pagina aanvullen met nieuws over hem en zijn herstel. Hij kan bij ons met alle honden overweg en begint zelf al een beetje te spelen.


Morgen 08.08. 2012 gaat kleine Louie onder het mes voor zijn gebitje. Een van zijn 4 hoektanden gaat er zeker uit, er zit een hele dikke laag tandsteen op. De andere tandjes moeten er ook al, die zijn niet meer te redden.
Verder doet hij het prima, en zijn conditie is stukken beter als die van Jimmy (van 2 jaar). Hij loopt met gemak de wandeling van 1 uur en heeft dan ook nog puf voor een prive excursie (hij gaat er tussenuit als hij wat lekkers ruikt). Daarom gaat hij ook uit aan een puppysleepriempje van 10 meter, dan kan ik er vlug op gaan staan voordat hij met de noorderzon vertrekt :-). Louie kan zo intens genieten van elke aai en lieve worden, hij knijpt zijn oogjes dicht van welbehagen - erg ontroerend.


Even bij de buren aan voor een praatje - shit - niemand thuis :-)

Update 10.08.202: Zo, die zijn eruit :-). Teya heeft mij opgehaald bij de dierenarts een paar uurtjes na mijn gebitsoperatie. Ik had al niet zoveel tandjes meer - ongeveer 5 zonder de hoektanden, maar die zijn er uitgehaald, niks meer te redden. De hoektanden heeft Robin weten te behouden voorlopig, alhoewel mijn tandvlees zich erg terug getrokken heeft en ook de hoektanden niet meer al te stevig in mijn kaak zitten. Voor het moment zijn ze weer netjes wit en we zullen zien hoe lang ze 'meegaan' :-)). Ikk heb de ingreep prima doorstaan en wilde s'avonds al gewoon weer eten. Mijn haar is ook weer aan het aangroeien, als wij tijdens de wandeling mensen tegen komen, denken de meesten dat ik een pup ben - Teya zegt dan heel vrolijk: "Jazeker, een bejaarde pup".
Ik zal het maar opvatten als een compliment :-). Lieve mensen - tot de volgende update ! Liefs Louie