LOTJE - MIX PULI/POEDEL - TEEFJE - GEBOREN 07.11.2010

GEPLAATST

Lotje werd aan ons afgestaan buiten haar schuld om, haar vrouwtje had door omstandigheden helaas geen tijd meer om Lotje dat te geven wat zij nodig heeft. En ons Lotje heeft zo haar eisen aan de nieuwe baasjes. Op dit moment is het haast een ongeleid projectiel wat haar behoefte aan beweging betreft. Een jonge hond van amper 12 maanden jong moet nog een beetje uitkijken met ingespannen werken maar vertel dat Lotje maar - zij is het er niet mee eens !! Het liefst sjeest zij de hele dag in de afgezette schapenwei (zonder de schapen) achter haar vriendinnetje Tootsie of één van de andere honden van de pleegouders aan - aan energie absoluut geen gebrek ! Toch moet men Lotje voorlopig voor haarzelf in bescherming nemen en de belasting opbouwen naar leeftijd. Lotje heeft een schofthoogte van ca, 42 cm en wij verwachten dat zij niet veel groter zal worden.
Verder is Lotje niet eenkennig en krijgt iedereen dezelde kansen om bij haar in de gunst te komen, zij is erg sociaal naar mens en dier. Zij luistert redelijk naar haar naam ook al breekt soms de puber in haar door en is zij ineens 'doof'. Zij is zindelijk en kan ook eventjes alleen blijven samen met een andere hond, Lotje is geen bench gewend - het was ook niet nodig, zij vernielt niets als zij alleen is. Wel knaagt zij graag op een kauwbot, ook loopt zij aardig aan de riem. Dus al met al - Lotje is een supervrolijke, zeer actieve en lieve pubermeid die ook actieve baasjes zoekt die leuke dingen met haar gaan doen zoals combisport op de hondenclub b.v. - flybal, behendigheid en dat soort dingen. Lotje heeft ook een speciaal vacht waar men wel enige kennis van moet hebben, het vacht van de Puli hoort te ' vervilten' en er vormen zich dreadlocks. Deze dreadlocks worden bij wijze van vachtverzorging 'gescheurd'. Natuurlijk mag men Lotje scheren als zij last heeft van haar overvloedige dreadlocks. Meestal is 1 keer per jaar voldoende. De Hongaarse Puli is van oorsprong een veedrijver en werkhond - het equivalent van onze Border Collie misschien :-)? Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als U zich vooraf verdiept in het ras alvorens op Lotje te reageren. En nu enkele foto's van deze wervelwind die niet echt stil zit als men foto's van haar wil nemen :-). Lotje woont momenteel in regio Kerkrade (Z-L).


Het is er toch van gekomen - Lotje is geschoren en ziedaar, wat heeft dat beessie lieve ogen :-)) Lotje had extreem veel last van de warmte en het broeide behoorlijk onder het vacht, vandaar het scheren.

En het plekje op haar flank is ook goed geheeld, daar zat een flinke huidirritatie en kon niet goed genezen door het dikke vacht.

Filmpje van Lotje: http://www.youtube.com/watch?v=DIZff7czp1s

Nog een filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=kkfgJHx2GtM

En nog een: http://www.youtube.com/watch?v=uO9tGkp6GOg

Wat betreft onderstaande rasbeschrijving moet men wel bedenken dat Lotje een Pulimixje is :-))
De Puli werd vooral gebruikt voor het sturen en het hoeden van schapen. Veel herders gaven de voorkeur aan de Puli
Karakter: De Puli is een verrassende zeer goede waakhond, want ze zijn erg beschermend tegenover hun baas en grondgebied. Dit is een zeer intelligent ras en dat maakt het redelijk gemakkelijk hun te trainen. Dit ras doet het erg goed in gehoorzaamheid en behendigheid,. zij zijn licht en wendbaar en dit is een voordeel als het gaat om het bewaken van schaapskuddes.
Temperament: Gelukkig, vrolijk en toegewijd. Deze hond doet het erg goed in een huiselijke omgeving, maar wordt niet aanbevolen voor een huis met te kleine kinderen. De Puli kan goed met andere dieren als ze goed zijn gesocialiseerd in de puppietijd. Toch moeten ze niet vertrouwd worden rond kleinere en meer passieve dieren.
Vachtverzorging: De Puli heeft een vreemde en unieke vacht en de verzorging vereist speciale technieken. Professionele verzorging moet in het begin worden toegepast. De vacht is tamelijk weerbestendig en is dicht en overvloedig. De buitenste vacht moet golvend of krullend zijn, terwijl de ondervacht zacht en wollig is. Bij een volwassen Puli moet de vacht van nature koorden vormen.
Training: Puli honden zijn zeer intelligent en staat te popelen om te behagen waardoor ze vrij makkelijk te trainen zijn. Met een stevige en consistente hand kan dit ras het verbazend goed doen in gehoorzaamheid en behendigheid. Gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen op een vroege leeftijd.
Activiteit : De Puli heeft regelmatige lichaamsbeweging nodig en ze houden ervan om te spelen en vrij rond telopen. Een gemiddelde grootte aan tuin is het minimumt voor dit energieke ras. Ze houden ervan om te rennen met hun baas en de Puli doet het erg goed met langs de fiets meelopen.

Bij belangstelling voor deze schat kan men contact opnemen met Stichting Collie & Co in Nood:
Teya Walda (voorzitter) - Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com

Voor meer informatie over onze Lotje kunt U ook vrijblijvend contact opnemen met het pleeggezin waar Lotje
verblijft tot herplaatsing :
Marc en Brenda - Tel. 045 542 34 15 en/of Brenda 06 18 89 22 89 en/of Marc 06 22 32 93 88

Lotje wordt met een adoptiecontract geplaatst en tegen een bedrag van 300 euro. Voor het verloop van ons adoptietraject kan men kijken op Doelstelling (links in het menu).
Onze adoptievoorwaarden sturen wij U op verzoek graag ter inzage toe.
Als Lotje oud genoeg is om gecastreerd te worden, zullen wij de nieuwe baasjes een gedeelte van de operatie vergoeden
tegen overlegging van de dierenartsnota.