In permanente opvang: LOEKIE, een zeer charmant Cavaliertje
overleden op 16.02.2013

Loekie is een statig heertje van inmiddels 13 jaar (geb. 21.03.1999), een mix van Teckel en Cavalier King Charles Spaniël. Wij hebben hem bijna 5 jaar geleden gekocht van een asiel in Polen omdat hij daar geen enkele kans op een adoptie meer had. Hij was nogal gehavend, een andere hond had hem aangevallen en zijn oogjes zwaar beschadigd met zijn nagels.. Hij zat al minimaal 3 jaar in het asiel en niemand keek naar hem om, dus kwam hij naar Collie en Co in Nood en bij Teya en Frans in de opvang. Het was weliswaar geen collie maar wel een co :-). Bij ons viel mij(Teya) op dat hij vaak op 3 pootjes liep en het ene achterpootje ontzag, ik vond dit reden genoeg om de dierenarts te raadplegen. Zo gezegd, zo gedaan - Robin maakte x-rays en op de foto's zag men t.h.v. zijn linkerheup 2 ronde witte vlekjes, die achteraf kogels bleken te zijn.

Wij zijn daar heel erg van geschrokken, hadden we ook nog nooit meegemaakt. Vlgs. Robin had het weinig zin om de kogels eralsnog uit te halen, omdat de heup helemaal aan gort geschoten was en Loekie inmiddels zelf een 'nieuwe heup' had aangemaakt. Onvoorstelbaar voor ons, maar op de foto duidelijk te zien - zijn nieuwe heupkom heeft hijzelf uitgesleten een stukje verder naar voren en daar rust nu de heupkop in. Hij heeft er weinig last van en op slechte dagen krijgt hij een pijnstiller. Dit moet lange tijd geleden zijn gebeurd en hij heeft er zeker een paar jaar over gedaan om zich er mee te arrangeren. Na een aantal maanden bij ons in de pleeg te zijn geweest is hij geplaatst om daar de rest van zijn oude dag door te brengen. Helaas hebben wij in januari 2011 in overleg met de adoptanten moeten besluiten om Loekie weer terug te nemen i.v.m. ernstige gezondheidsproblemen van hen. Loekie kwam in het pleeggezin op de leeftijd van 12 jaar en was volledig van slag. Het heeft lang geduurd tot hij zijn rust hervond, zijn gezondheid is gaan kwakkelen, hij is erg gevoelig op de darmen en regelmatig aan de diarree en hij is een slaaprat geworden. Daar waar hij voor de tijd een moord voor deed (eten, eten, eten) ziet hij het eten nu wel een keer verschijnen. Hij eet met smaak maar hij mag natuurlijk niet te zwaar worden i.v.m. zijn gehavende heup. Daarom voeren wij hem een goed Lightvoer en krijgt hij vetvrije snacks die hij verdraagt. Wij verwachten wel dat hij met toenemende leeftijd last kan krijgen van zijn heupje en willen hem ook dan alle (medische) verzorging kunnen geven die hij nodig heeft. Loekie is in vrij korte tijd een oud ventje geworden, daarom zullen wij hem niet nog een keer plaatsen, maar houden hem in het pleeggezin tot hij het tijdelijke leven met het eeuwige gaat verwisselen.

Verdrietig nieuws omtrent Loekie: Ondanks dat wij wisten dat Loekie's gezondheidstoestand achteruit ging, hadden de dierenarts en wij toch verwacht dat hij nog een mooie zomer zou gaan krijgen. Maar onze kleine man met de Droopy Eyes
had blijkbaar toch 'andere plannen' gemaakt. In de nacht van 15 op 16 februari 2013 is Loekie er stilletjes vandoor gegaan en vond Elke hem s;morgens geheel ontspannen in zijn mandje liggen. Wij zijn blij en trots dat wij Loekie hebben mogen kennen, hem mochten koesteren en hij ons altijd aan het lachen maakte met zijn capriolen. Lieve schat, nu kun je zoveel eten als je wilt en snuffelen zoveel als je wilt. Het ga je goed in regenboogland. Loekie is bijna 14 jaar geworden.