LISA - Border Collieteefje - geboren 11.09.2015

Lisa zoekt nieuwe baasjes in een rustige woonomgeving met niet teveel lawaai...
Wij laten de baasjes vertellen:

Lisa woont in ons gezin samen met onze drie kinderen en een kat, heel gezellig. Ze is lief en speels en de kinderen hebben het goed met haar. Tijdens het wandelen luistert ze goed, loopt het liefst los te spelen met een stok of bal.

In december 2017 begon het eigenlijk mis te gaan. we woonden in een buitenwijk van Rotterdam waar veel vuurwerk werd afgestoken. Ik kon de hondencursus niet afmaken vanwege haar angst voor het vuurwerk. Ze werd teruggetrokken en ging blaffen naar "vreemde" kinderen die bij ons kwamen spelen. Ze at haast niet meer. Kinderen die ze kende of waar het contact langzaam werd opgebouwd waren haar "vrienden".
Wij gingen verhuizen naar Beusichem een klein dorpje aan de lek. Dat heel ons heerlijk voor Lisa. Ze werd ook rustiger. Toen brak de zomer aan en racen hier motoren over de dijk waardoor ze niet meer naar buiten durft, er zit een perengaard achter ons huis die de vogels met buskruit wegjaagt en Lisa durft haast niet meer naar buiten. Ook bleef het bij de komst van sommige kinderen lastig voor haar. Tanden optrekken en snauwen.

Ik heb een tijd lang hetzelfde rondje met haar gelopen wat hielp maar ze doet het alleen met mij en onder spanning. van andere honden moet ze dan niks hebben. Met een bodercollie waar ik laats was in het bos vond ze het wel leuk om te spelen en de hond van mijn schoonmoeder heeft een tijdje bij ons in huis gewoond en dat ging ook goed. Vooral dominante honden die zomaar naar haar toe komen vindt ze niet fijn.

Ik ben bij iemand geweest die bordercollies kent. Ze zegt dat ik het probleem zelf kan oplossen als ik er goed in investeer en ook nog goed aan de basis werk. Ze adviseerde een blafband en veel harder op te treden dan dat ik van de basiscursus, die tegenwoordig gegeven worden op te treden. Ze is ook wel dominant.
We zijn nu net 10 dagen in Frankrijk geweest, in het bos waar geen auto's en dergelijke zijn. Ze vond het heerlijk. Ik heb haar dichtbij me gehouden. Kinderen die daar ook waren kon ze langzaam accepteren en die kinderen konden zonder probleem met haar spelen. Ik kon haar in alle rust "volg" aanleren, wat na een wandeling werd opgepikt. We namen haar een dagje mee naar cassis, eigenlijk ging dat heel goed. Maar op haar hoede en angstig. Dan valt ze toch ineens uit naar een kindje wat haar wil aaien (zonder te vragen). En naar een hond die op haar af komt.  Verder was het heerlijk ontspannen voor haar in het bos, zwemmen, rennen, wandelen.

Terug thuis zit ze toch weer in haar oude patroon. Ze wil weer niet naar buiten, terwijl ze zoveel beweging en uitdaging nodig heeft. Ik heb ook de tijd voor een hond. En ik zou haar eigenlijk niet willen missen. Hier staan alleen de zorgen maar ze is zo ontzettend lief en gezellig.

Maar voor haar vind ik het niet fijn om zo te leven. Ze moet aan de lijn lopen, anders gaat ze er met een knal of motor vandoor, het gaat al beter doordat ze dan vaker naar mij komt ipv naar huis te rennen over de drukke dijk. Maar ik zou het fijn vinden als soms ook een van mijn kinderen de hond uit kunnen laten. De oudste is nu 11 en deed dat altijd heel graag met Lisa. Nu gaat ze niet meer met hem mee...

Wij willen voor Lisa graag een liefdevol, begripvol thuis waar niet geschoten wordt, geen of weinig vuurwerk wordt afgestoken en het over het algemeen rustiger is voor haar.
Lisa is netjes gevaccineerd en gechipt.

Wie zich als toekomstige baasje of vrouwtje voelt aangesproken kan graag reageren:
Stichting Collie en Co in Nood
Mail: collie.in.nood@gmail.com

Lisa wordt geplaatst d.m.v. een adoptiecontract en tegen een redelijke vergoeding .
Zij verblijft tot herplaatsing bij de baasjes.
Wij stellen het erg op prijs als U een vragenlijst voor Lisa's baasjes wilt invullen zodat wij al een eerste indruk hebben van uw leefsituatie. Deze kunt U via email opvragen bij de stichting. Dank U.