LILLY - Tibetaanse Spaniel - teefje - 07.05.2007

Y GEPLAATST Y

Lilly is een klein Tibetaans Spanieltje van geschatte 5 jaar met een schofthoogte van 23 cm en een ego van 1,5 meter :0). Zij is een lieve en energieke dame die heel goed weet wat zij wil. Voor niets bang (behalve voor de mens soms) stort zij zich letterlijk en figuurlijk in het leven en op alles wat loopt, kruipt en vliegt. Wat wij hiermee willen willen zeggen is: Lilly kan niet met katten, konijnen, vogels, eenden e.d. Soortgenoten daarentegen zijn geen enkel probleem, van Teckel tot Andalusische Herdershond, Lilly kan met alles. En zou er toch een bij zitten die zij niet ardig vindt, maakt zij dat heel snel duidelijk en dan is het ook goed.
Zij wil graag overal erbij zijn, klimt op je schoot (of stiekem in je bed), ook gebruikt zij je graag als ladder om die 1,5 meter nadruk te geven en is taai als een oude leren handschoen. Door de mens corrigeerd kan zij soms een beetje bang worden, maar dat is met een lief woord snel vergeten. Lilly is speels en erg gek op tennisballen, buiten rent zij zich de longen uit het lijf om die bal te pakken te krijgen. Als Lilly goed gewend is in haar nieuwe thuis zal zij erg goed naar haar baasje luisteren.
Lilly is zindelijk, maar zal zeker in begin (de eerste twee tot drie weekjes) hier een daar met opzet een druppel of 2 verliezen om duidelijk te maken dat zij hier thuis is (binnen en buiten). Zij is waaks, wat bij haar lievelijke blaf heel schattig overkomt en door een inbreker niet echt ernstig genomen zal worden :-). Maar een bal die zich onder de bank heeft verstopt zal hier wel van onder de indruk raken :). Lilly heeft een kleine onderbeet en een hoektand die iets scheef zit, maar haar geen enkele problemen bereid.. Haar vacht is echter wel een aandachtspuntje, zij heeft zijdezacht haar, maar door haar sportief en niet ladylike gedrag is het aan te raden elke dag of elke 2de dag even een ondervachtkammetje er doorheen te halen anders vervilt het snel.
Maar, en dat is een meevaller, Lilly vindt kammen helemaal geen probleem en blijft gewoon lekker liggen/staan. zij heeft geen overvloedige "traandruppelloop" en ook de korte neus bereid haar geen problemen. Lilly is een heerlijk onproblematisch hondje, dat graag speelt en wandelt en dat ook gek is op kinderen vanaf een jaar of 7. Omdat kleine Lilly met haar grote EGO dominant gedrag kan vertonen, zoeken wij wel consequente baasjes die haar met zachte hand laten zien dat zij N IET de baas in huis is :-). Lilly heeft alle entingen, ook de rabies, is ontwormd en ontvlooid en heeft een Europees paspoortje. Daarin staat dat zij 5 jaar is, maar onze dierenarts wijst dat zeker van de hand. Hij schat haar hooguit op 1,5 a 2 jaar.
Dat Lilly zeer sportief is hebben jullie op het filmpje al gezien maar zij is ook een fantastische bijrijder op de fiets. In een lekker mandje (comfort is een vereiste !) steekt zij de neus in de wind en hoe harder je fietst hoe meer zij achter je vandaan komt en de neus uitsteekt om van de rijwind te genieten. Met de oortjes "surft" zij dan in de wind en je hoort haar bijna roepen: sneller, sneller, baasje :) Lilly is gewoon een lekker ding en je kan ze niet blijer maken dan haar gewoon mee te nemen where ever you go, Lilly goes. Zij is gewend op de arm gedragen te worden, maar zij heeft natuurlijk ook vier gezonde pootjes waar niets mis mee is :)

Natuurlijk hebben we ook nog een filmpje over Lilly's prestaties tijdens haar fitnessoefeningen:
http://youtu.be/0lVixGPGjiMLilly en Milo


Lilly woont in een pleeggezin in regio Rotterdam en wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst. Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure ook de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij ook graag ons adoptiecontract ter inzage toe.
Voor meer info neem gerust contact op met Lilly's pleegman Elke.
Tel. Elke Jansen - 06 833 700 88 - dagelijks tussen 15 en 20 uur.Bij voorkeur niet in het weekend
of met Stichting Collie & Co in Nood via email:info@collie-in-nood.com