JOULES - Schotse herder - reu
geboren 08.10.2005

De nieuwste update van onze ex-macho - 03.03.2013:
Ondanks dat het vaak te druk is voor Joules bij ons (met 8 honden, ook drukke) doet hij het van dag tot dag beter.
Hij houdt niet van conflictjes tussen de honden en bemoeit zich er mee. Hij begint dan te brommen en laat een blaf los om duidelijk te maken dat zij moeten 'kappen met die onzin'. :-)
Ik ben supertrots op hem, hij kan nu met alle honden overweg, ook reuen. Zelfs intakte reuen, als hij ze een paar keer heeft ontmoet. Hij speelt naar hartelust met ieder mens en elke hond die met hem wil spelen. Hij loopt inmiddels gewoon los, wel aan een sleeplijn van 10 m, vertrouwen is goed, controle is beter :-). Wat zijn diarree betreft, hij zal altijd een hond blijven met een gevoelig darmstelsel, maar hij is er niet ziek van, en al zijn lever-nier en bloedwaarden zijn prima. Hij eet nu Royal Canin Intestinalbrokken, maar ik wil ook kijken hoe hij op vers vlees reageert. Wie nu nog niet valt voor deze ietwat lompe charmeur die je hart doet smelten als hij je aankijkt, is zelf schuld. Hij is ontzettend lief en knuffelig, aanhankelijk en... en ... en .... :-)).
Hier nog enkele filmpjes:
1) http://www.youtube.com/watch?v=hqKuVTaphVY&feature=youtu.be

2) http://www.youtube.com/watch?v=3YVqixzuoqU&feature=youtu.be

3) http://www.youtube.com/watch?v=D49GSkoQ5kc&feature=youtu.be


Hij is nu enkele weken bij ons in een pleeggezin te Heerlen en is enorm in zijn voordeel veranderd. Omdat hij met diarree binnen kwam die niet wilde stoppen en hij ook veel te mager was, hebben wij hem goed laten onderzoeken, een uitgebreid bloed-onderzoek, een ontlastingsonderzoek en nog een extra test op parasieten. Er is niets gevonden en hij is zo gezond als een collie, sorry vis :-) in het water. Op dit moment gaat onze dierenarts uits van een overgevoeligheid voor bepaalde hondenvoeding en krijgt hij nu speciale brokjes van Royal Canin. Hij doet het hier erg goed op, maar men wel opletten wat hij aan extra's krijgt. Joules was nooit ziek van de diarree, at goed, dronk goed en altijd goed gebekt.
Over goed gebekt gesproken: Hij wil altijd het laatste woord hebben, met zijn 7 jaar lijkt hij qua gedrag en conditie soms een puber. Hij praat niet overdreven veel, maar wel hard :-), een groot lichaam, 65 cm schofthoogte met een grote stem. Dat is ook het enige grote aan hem, voor de rest is het een watje, maar volgens ons wel een verwend watje. Hij kan zeuren als hij persé zijn zin wel hebben, in dat geval moet je als baas wel even duidelijk zijn en hem aan het verstand brengen dat hij NIET de dienst uitmaakt. Maar onze Joules is vrij makkelijk te corrigeren. In het pleeggezin is gebleken dat hij de voorkeur geeft aan één baas die hij ook prima gehoorzaamt. Hij kent verschillende commando's en luistert als een tierelier ! Vooral buiten is het heerlijk om naar hem te kijken als hij rent met de andere collies en shelties in het pleeggezin, je ziet hem genieten. Af en toe heeft hij nog moeite met een dominante reu buiten, maar dat wordt met de dag beter. Achja, sommige reu'en, ook onze Joules hebben soms de neiging om haantjesgedrag te vertonen :-).
Binnen in huis is Joules rustig en ligt graag naast je of alleen op de bank. Het is een enorme kroelsok die graag op zijn rug gaat liggen zodat je wat makkelijker zijn buikje kunt kroelen. Hij is graag bij je waar je ook bent, maar kan ook wel enkele uurtjes alleen blijven. Natuurlijk is hij zindelijk en loopt goed aan de riem, na gewenning kan hij ook los lopen, maar laat zich ook eens afleiden door een lekker geurtje. Graag sjouwt hij buiten met een grote stok in zijn bek rond, maar vindt het ook leuk om een balletje te apporteren.

Wij zien onze Joules bij voorkeur bij mensen zonder jonge (klein)kinderen (vanaf 16 jaar of zonder kinderen), zonder poezen en als enige hond of hooguit bij één andere hond - een leuk speels teefje en niet te klein, want kleine hondjes wil hij nog wel eens plagen. Joules weet heus wel dat hij groot is en een luide stem heeft, die nozem. Daarom gebruikt hij zijn grootte en stemvolume soms om een beetje te intimideren. Hij speelt ook wel met andere honden, maar als deze te druk zijn raakt hij geirriteerd. Wij zien hem graag bij baasjes die hondenervaring hebben.
Een tuin is wel een must, want hij is graag buiten en houdt de boel in de gaten, is wel wat waaks.
Nu volgen enkele foto's, onder de foto's vindt je info over het adoptietraject en onze contactgegevens:


Gezellie, samen met Liloo een uiltje knappen op de bank :-)

Een paar uurtjes een pup op bezoek, en Joules bracht hem zijn Hippo om te spelen, lief he?

Er lag weer eens sneeuw in 2013 in Zuid Limburg :-) ...

...en dan lekker onder een warme deken om op te warmen.


Actie !!!

Ik ben natuurlijk in levenden lijve véééél knapper !!!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met :
Stichting Collie in Nood (Teya)
Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com

Joules wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst. Wij waarderen het zeer als je bereid bent vooraf een vragenlijst over je leef/werk/thuissituatievoor ons in te vullen i.v.m. een vlot verloop van de adoptieprocedure.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij je graag ons adoptiecontract ter inzage toe.