JOLIE - Een Black Beauty met een klein hartje ....

Jolie, onze knappe Groenendaelerdame kwam bij ons in een desolate staat, zowel psychisch alsook lichamelijk, haar gebit was een complete ramp, van sommige tanden lagen de zenuwen bloot omdat zij ver waren afgesleten. Wij vermoeden, gezien haar verleden, aan metalen staven van een kennel.

Nu is zij alweer een tijdje bij ons en over haar grootste angst heen, hoofdzakelijk voor mensen, en wij kijken voorzichtig uit naar een lief baasje voor haar. Jolie heeft een erg zacht karakter en maakt zich graag onzichtbaar als zij het "eng " vindt. Zij zoekt altijd rust op en vindt een eigen seniorenbed helemaal het einde.

Zij heeft nooit geleerd om zindelijk te zijn , dat moet zij dus nog leren, daarom heeft zij ook een tuin nodig. In het pleeggezin is helaas geen tuin aan huis beschikbaar, daarom wordt uitgeweken naar puppypads en meerdere keren per dag gaan uitlaten. Zij doet het prima op de puppypads en wil zelf ook graag zindelijk zijn.

Jolie begint heel voorzichtig aandacht te vertrouwen en te waarderen en komt steeds vaker erbij staan om om aandacht te vragen. Het is een hele zachte hond met een lief karakter.

Zij wandelt erg graag en houdt dit ook nog goed vol met haar 9 jaartjes . Haar gebit is compleet gesaneerd en zij heeft er toch een aantal moeten afgeven bij de dierenarts .

Jolie vindt het gezelschap van de andere honden in het pleeggezin prima, maar zij zoekt niet bewust contact met hen.

We zien Jolie graag in een rustig huishouden. Geen kinderen, dat is haar te druk. Ze kan het prima vinden met andere honden. Pups/jonge honden zijn haar wel te druk.
De aanwezigheid van een andere hond waar ze bij kan steunen en af kan kijken is een groot voordeel. Bij andere dieren verwachten wij geen problemen.

Een tuin is echt noodzakelijk. Hiermee kun je haar dan in het begin ‘uitlaten’, behalve dat vindt zij het heerlijk om te "zonnen". De tuin moet goed afgezet zijn.
Jolie is een hondendame die zomaar in paniek kan raken van een geluid dat zijniet kan plaatsen en dan schrikt zij, hier moet het nieuwe baasje zich bewust van zijn.

Wandelen aan de lijn doet ze redelijk goed, wel is zij nog onzeker aan de riem.Borstelen vindt zij erg prettig, zij knipt dan de oogjes dicht van genot. Zij heeft laatst bijna alle haren verloren en krijgt nu opnieuw een mooi nieuw vacht.
Zij is onlangs nog volledig gevaccineerd (ook rabies), ontwormd en behandeld tegen vlooien teken.

Jolie lijkt ons uitermate geschikt voor oudere mensen die nog graag wandelen en waar het rustig is in huis. Die ook meestal thuis zijn en veel liefde en geduld willen investeren in hond die het dik en dubbel waard is. En natuurlijk een tuin aan huis hebben.

Jolie wordt geplaatst d.m.v. een bruikleen contract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie en een eventuele match kunnen inschatten. Er wordt een bijdrage voor Jolie gevraagd .Zij verblijft tot herplaatsing in een pleeggezin in regio Sittard
Kijkt U aub ook op de pagina www.collie-in-nood.com/adoptietraject.html voor het verloop van onze adoptieprocedure.

Contact voor Jolie is:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel. 046 850 31 44Eerste buitenwandeling aan de sleeplijn

Vlak nadat Jolie bij arriveerde, gooide zij het grootste deel van haar vacht af, net alsof je je oude jas(leven) uittrekt. Ik hoop dat zij dat ook zo heeft ervaren.


Ontstressen in de zon ;-)


Filmpje van onze schoonheid:
Film1