JOEY - Schotse Herdershond - reu - geb.29.12.2015


Joey heeft een hondenervaren baasje nodig, hij is geen hond voor beginners!

Joey is een lieve en zachte collie reu van 5 jaar. Hij is recent gecastreerd . Joey is wat zenuwachtig, onzeker en sensitief…een echte collie dus. Hij heeft nooit leren leven in een echte roedel waardoor hij niet goed kan delen en niet weet hoe hij op sommige situaties moet reageren. Hij houdt erg van zijn baas en wil graag de volle aandacht, lekker wandelen en knuffelen.

Hondentaal is hem soms vreemd, waarschijnlijk is het hem gedeeltelijk afgeleerd te laten zien, zoals grommen. Hierdoor schiet hij snel in verweer, (snappen en) we hebben inmiddels ook een bijtincident met hem meegemaakt. Dit was natuurlijk geheel de schuld van de mens, we hadden moeten inzien dat hij zich bedreigd voelde, niet wilde delen of schrok. Maar in zijn lichaamstaal is het af en toe nog moeilijk te peilen hoe hij zich voelt. Dus bij het vermijden / (beter leren omgaan met) van overprikkeling, schrik en angst is hij een geweldige metgezel. Hij vindt het leuk om met de bal door de tuin te rennen en te apporteren, lekker aan het werk.

Hij ligt graag in je buurt maar hij weet zelf niet goed dat dit voor hem te onzeker aanvoelt, dus hij zoekt zelf de situaties op die kunnen eindigen in een escalatie. Hij moet dus zijn eigen veilige plek hebben in huis, waar hij niet gestoord wordt. Hij raakt namelijk snel overprikkeld en slaapt daardoor niet goed, waardoor hij gedurende de dag niet lekker zichzelf kan zijn. Hij is erg gevoelig voor geluid en de gevoelens van zijn baas.

We zoeken voor Joey een huis waar het niet te druk is voor hem, als enige hond en waar er met hem gewerkt wordt, eventueel met een gedragsdeskundige.

Nietpunten:

  • Joey is niet geschikt voor een te druk gezinsleven

Welpunten:

  • Zindelijk
  • Inmiddels door leiding te geven, mooi aan de riem lopend
  • Sociaal naar mensen, mits niet geschrokken/ angstig

Joey woont tot zijn adoptie in Zelhem, Gelderland

Hij is volledig gevaccineerd, ook rabies, ontwormd en ontvlood en uiteraard gechipt en heeft een Europees paspoort.

Joey wordt geplaatst d.m.v. een bruikleencontract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie en een eventuele match kunnen inschatten. Er wordt een bijdrage voor hem gevraagd .Hij verblijft tot herplaatsing in een pleeggezin in regio Doetinchem in Gelderland.
Kijkt U aub ook op de pagina www.collie-in-nood.com/adoptietraject.html voor het verloop van onze adoptieprocedure.

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 0031 (0)475 - 584 502
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


click scams