FENNA - MIX GOLDEN - RETRIEVER/HAZEWIND - TEEFJE

Fenna is een mooie dame van ruim 4 jaar. Zij is in 2014 gesteriliseerd. Door de verhuizing van haar baasjes naar een klein appartement zonder tuin is haar leefsituatie enorm veranderd van een huis met een ruime tuin naar geen tuin. Aanvankelijk leek het erop dat Fenna zou kunnen wennen aan de nieuwe situatie maar nu beseffen haar baasjes dat zij ondanks de lange dagelijkse wandelingen toch niet voldoende haar energie kwijt raakt. Helaas raakt zij daardoor echt gefrusteerd en dat doet een hond natuurlijk geen goed. Dat is ook de reden waarom er een nieuw thuis voor haar wordt gezocht. Fenna is zeer energiek en daar zullen de Hazewindgenen in haar ook niet onschuldig aan zijn ;-). Voor haar worden sportieve baasjes gezocht die veel met haar ondernemen en veel in de natuur zijn, met Fenna uiteraard, want buiten kan zij haar energie zo goed afbouwen. Ook denkspelletjes in huis b.v. zal zij best leuk vinden. Zij is pienter en qua conditie helemaal startklaar om een cursus te volgen op de hondenschool of een actieve hondensport te beoefenen, behendigheid of misschien speuren? Mensen die liever op de bank zitten de hele dag zijn voor deze sportieve dame geen optie, alhoewel zij een knuffelpartij op zijn tijd ook weet te waarderen.
Fenna leeft nu samen met een andere hond, maar men moet er natuurlijk wel tijd voor uittrekken om haar te laten wennen aan een andere huisgenoot. Zij kan prima met kinderen overwegen, gezien haar soms nerveuze aard en de schrikachtigheid liever niet bij te jonge en drukke kinderen. Katten kent zij niet, of zij daarmee compatibel is, weten we niet. Fenna kan prima enkele uren alleen thuis blijven, zij maakt niets stuk behalve haar eigen flossen die zij ook als haar speelgoed ziet.Fenna is erg stressgevoelig en kan angstig reageren op harde of onbekende geluiden en bewegingen. Zij vindt het ook niet fijn als iemand schreeuwt of anders verbaal tekeer gaat. Zij kent een flink aantal commando;s en luistert goed.In huis is zij een hele andere hond als buiten, een kroelkont en rustig huisgenootje die heel zorgzaam is voor haar baasje of vrouwtje.
Buiten reageert zij goed op andere honden, niet onderdanig, niet dominant - het gehoorzamen buiten is goed mits er geen afleiding is want dan komt haar jachtinstinct naar boven.  En als  dat instinct naar boven komt is zij net een pony met oogklepjes op, zij hoort en ziet dan niets meer., tot de trigger ( een konijn of een eekhoorntje)  is verdwenen.  Ook trekt zij dan enorm aan de lijn en is echt sterk. Zij zal de dieren die zij achterna zit nooit iets doen,. Zij is zeer angstig voor onweer en vuurwerk.

Fenna wordt geplaatst d.m.v. een contract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat Fenna's baasjes en wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie. 
Er wordt een plaatsingsvergoeding gevraagd van 250 euro..Fenna blijft bij haar baasjes in Nuth (Zuid Limburg) tot herplaatsing.


Fenna wordt geplaatst d.m.v. een contract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat Fenna's baasjes en wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie.
Er wordt een plaatsingsvergoeding gevraagd van 250 euro..
Voor contact kunt U ons benaderen:
Stichting Collie & Co in Nood

Email: collie.in.nood@gmail.com