DEMI - Schotse herdershond - teefje - geboren 17.04.2006 - gecastreerd

Y GEPLAATST Y

Dit is Demi, een lief en gevoelig meiske en toch een meiske met pit die graag van het leven geniet. Zij kan prima met andere honden overweg, teefjes en reuen, mits deze niet te opdringerig en druk zijn. Bij ons doet zij renspellen met onze colliereu Monty en met de bal spelen is haar leven. Zij kwam bij ons terecht i.v.m. een verandering in de leefsituatie van haar vrouwtje. Deze kon daardoor niet langer voor haar zorgen. Demi is een schat van een hond met een levendig en vrolijk karakter, soms is zij een beetje oostindisch doof als zij tijdelijk even afscheid moet nemen van haar bal ;-). Ook is zij een echte outdoorhond die ontzettend graag buiten is - of het een heerlijke wandeling is inclusief spelen met de bal en rennen met een hondenvriend of lekker liggen kijken in de tuin naar mensen die voorbij lopen. Zij is zo graag buiten dat zij vaak niet eens mee naar binnen (het huis in/de tuin uit) wil als wij terug komen van de wandeling. Dan moeten we haar b.v. lokken met een balletje om haar binnen te krijgen. Wij denken wel dat dat over zal gaan als zij meer aandacht krijgt en uitgepowerd is. Demi trekt iets aan de riem als je met haar loopt maar reageert vrij goed op een correctie. Zij komt uit een gezin waar zij met oudere kinderen opgroeide, met jonge kinderen heeft zij geen ervaring en wij denken dat die ook te druk voor haar zullen zijn. Demi raakt gauw overenthousiast en moet dan een beetje afgeremd worden anders raakt zij overprikkeld. Hoe zij met katten en ander 'klein spul' omgaat, weten wij niet. Bij haar vorige vrouwtje was zij het gewend om 4 uurtjes alleen te blijven samen met een andere hond. Bij ons lukt dat zonder problemen. Daarom plaatsen wij haar ook niet als enige hond maar bij een ander niet te klein speels teefje of reu die haar ook in de waarde laten, want als zij te druk zijn kan Demi van zich afsnauwen.

Demi is een echt meisje met 'sterallures' en gedraagt zich soms alsof zij personeel heeft :-). Zij heeft ook altijd het laatste woord. Dit 'gedrag' hoort gewoon bij haar en maakt haar charme uit. Als zij ergens bang van wordt gaat zij brommen, maar zij zal niet gaan bijten. Kammen moet gebeuren met zachtheid en geduld.

Demi heeft sinds de zomer van 2010 een zonneallergie. Volgens onze dierenarts is het beslist geen collienose maar een overgevoeligheid voor zonlicht. Zij kwam met een beschadigd en kaal neusje bij ons, maar inmiddels is het mooi genezen en groeit er op de meeste plekjes weer haar. Haar neus wordt w.s. nooit meer helemaal overal zwart en moet beschermd worden tegen weersinvloeden. Ik vet haar neusje regelmatig met een Labellostift licht in en voor irritaties gebruik ik een milde zalf. Van de zomer zal haar neus moeten worden beschermd met een zonblokker met een hoge beschermingsfactor, anders gaat het ontsteken en zweren.