DEE DEE uit Polen - Schotse herdershond - teefje - ca. 12 jaar - blijft in opvang
Lieve vrienden, wij hebben triest nieuws over DeeDee. Vandaag 12 april 2013 hebben wij moeten besluiten onze lieve meid te laten gaan. Het ging niet meer langer, zij wilde niet meer eten, niet meer opstaan, geen lekkertjes meer - Dietje was op, zij is vredig ingeslapen in de armen van Jill, haar pleegmam gedurende de laatste 2.5 jaar. Heel veel sterkte, Jill en co.


Een van de laatste foto's van onze aller schat...... rust zacht lieve meid.
Dit is Dee Dee, een bejaard collieteefje uit het asiel van Opole in Polen. Zij werd onder onze aandacht gebracht door Stichting Vagabond Pets die een goed thuis voor haar zochten. Dee Dee werd gevonden in zwaar verwaarloosde toestand en naar het asiel gebracht. Zondag 19 september kwam zij in Nederland aan en Frans bracht haar meteen naar haar permanente pleeggezin waar zij haar laatste jaren mag doorbrengen.
Hier de eerste update van Dee Dee :
* * * Jill(pleegmam) is gisteravond al met Dee Dee naar de dierenarts geweest. Wij wilden niet langer wachten omdat de wolfsklauwtjes aan de voorpootjes al 2 keer rond waren gegroeid en in het vlees zaten, zij had daar pijn van. Later bleek dat zij putjes in haar pootjes had van een halve centimeter nadat de nagels waren weg gehaald. Die waren trouwens ook helemaal niet te zien omdat daar megavervilte klitten om heen zaten. Zij is erg mager en weegt amper 17 kg maar heeft geen specifiek krachtvoer nodig. Jill heeft van ons een zeer goed voer voor oudere honden gekregen en de dierenarts vindt dat genoeg. Het moet wel met water aangeweekt worden. Verder viel Jill op dat het drinkwater van Dee Dee een roze kleur kreeg en er stukjes weefsel in achterbleven telkens als Dee Dee dronk. De dierenarts heeft haar bekje onderzocht en geconstateerd dat haast alle tanden los zitten, en er een aantal tumoren aanwezig zijn. Volgens hem zijn ze goedaardig zoals hij het nu kan zien. Er zullen beslist een aantal tanden getrokken moeten worden en tijdens de ingreep zal hij kijken welke tumoren weg gehaald kunnen worden. De tumoren die geen last veroorzaken zal hij laten zitten. Maar voordat de ingreep plaats kan vinden, zal Dee Dee moeten aansterken en in gewicht moeten aankomen. Dit om het risico van de narcose zoveel mogelijk te beperken. Tot die tijd krijgt zij goede pijnmedicatie. Verder heeft hij nog een kras op het hoornvlies van een van haar oogjes geconstateerd. Daar is verder niets aan te doen maar blijft wel onder controle, Hart en longen zijn in orde. Haar vacht ziet er verschrikkelijk uit en is volledig verklit en jarenlang niet verzorgd, net als de nageltjes. Verder is het een superkwieke dame die goede zin in haar nieuwe pleeggezin verspreid en iedereen is al helemaal weg van haar. Zij kan erg goed met de kat des huizes en het zoontje van Jill opschieten. Met de andere collies zijn er ook geen problemen. Baya, de blinde roedelleider moet elke nieuwkomer even laten zien dat hij de baas in huis. Dee Dee dacht daar anders over en legde Baya in no time op de rug. Daarna trokken zij vredig met elkaar op en zullen w.s. het roedel met hun 2en leiden . Dee Dee is een schat van een hond, superlief, reageert op een fluitje en komt dan aangesprint. Volgens de dierenarts is zij niet stokoud, maar rond de 9 of 10 jaar en kan nog jaren mee als zij goed hersteld is. Dee Dee is 15 oktober geopereerd aan haar gebit en de tumoren in haar bekkie.

Wil je ook graag een bijdrage in de kosten van Dee Dee geven, schrijf dan even een kort mailtje naar: DeeDee_Steun_een_hond (voor toesturen van verslag + foto)
Bankrek. 157658201 t.n.v. Stichting Collie & Co. in Nood o.v.v. DeeDee - steun een hond.
Dee Dee wordt gesteund door :
Frank en Belinda, Nicole, Patty en Karen hebben een eenmalige donatie voor Dee Dee gedaan, Patty springt weer bij als het nodig is, en ook op Karen mogen wij een beroep doen als het voor ons financieel teveel wordt - ontzettend bedankt allemaal.

Ons meisje heeft het achter de rug, het was een operatie van enkele uren en het operatieteam was kapot na afloop. Wat zij in het bekkie van Dee Dee aantroffen tart elke beschrijving. De verwaarlozing van o.a. haar gebit moet al jaren en jaren zijn doorgegaan. De zachte tumoren/woekeringen konden allemaal verwijdert worden maar er zaten ook woekeringen die zo oud waren dat er met hamer en bijtel gewerkt zou moeten worden om deze te verwijderen. Dit betekent voor DeeDee meer schade en pijn als dat het aan levenskwaliteit voor haar toevoegt. Het team vreesde zelfs dat haar kaak in stukken uit elkaar zou breken als men door zou gaan met het verwijderen van de versteende woekeringen die al een geheel vormden met de kaak. Dat hebben ze dus maar gelaten, na het trekken van 14 tanden was ook de viese geur uit haar bek verdwenen. Zij krijgt nu hele sterke antibiotica voor de herstelperiode en het eten zal voorlopig even gemalen moeten worden, maar wij verwachten dat zij w.s. wel weer brokjes kan eten mits die niet te hard zijn. Het was trouwens ook hoog tijd voor de operatie want door de bacterieën in haar bekkie had zij al een keelontsteking opgelopen. Wij willen iedereen graag bedanken voor de schietgebedjes en de kaarsjes en de positieve en lieve gedachten die Dee Dee;s kant zijn uit gegaan. De kans is wel groot dat na een half jaar weer nieuwe woekeringen zijn gegroeid, daar moet rekening mee worden gehouden.Maar we kunnen wel stellen dat Dee Dee's vrolijke en lieve karakter iedereen in haar buurt vollig heeft betoverd, ze is het zonnetje in huis EN in de buurt. Zij heeft zelfs haar eigen uitlaatservice - een bejaarde meneer in haar straat die absoluut een crash op haar heeft ;-). Is dat geen verschil van dag en nacht van deze lieve bejaarde dame?


Update 21.10.2010 van Jill:
Met DeeDee gaat het steeds beter, zij is vrolijker dan ooit. Vanmorgen stond ze bij de deur en wilde graag met Ziggy en Angel mee wandelen. Ik heb haar maar mee genomen en had zoiets van; 'ik kijk wel hoever ze komt en anders draai ik wel om'. Ze kreeg op de dijk ineens interesse in de andere honden en Suzan zei toen tegen mij: Waarom laat je haar niet los? Een stukje verderop in een afgesloten gebied heb ik haar los gelaten. En jahoor, ik heb eindelijk een Pooltje die kos kan. Zij luistert super en loopt heel braaf met je mee, hier en daar snuffelen en dan snel op een drafje achter ons aan want DeeDee wil niet achterblijven. Ik heb haar zelfs echt zien rennen voor de eerste keer. Op dat moment was het geen DeeDee maar Speedy. ik geloof dat ze morgenvroeg weer bij de deur staat en dat ze deze wandeling boven de saaie wandeling met Baya verkiest, met Baya is het maar een saaie langzame bedoeling ;-). Hier heeft ons meisje dus echt geen zin in. Suzan zei vanmorgen dat haar bek er heel goed uit ziet. Ik ben ook erg tevreden, het spoelen met een speciale oplossing om de bek vrij van bacterieën te houden, vind ze ook niet erg meer en ik denk dat zij voelt dat het haar goed doet. Het koelt natuurlijk ook het bekkie van madame.. we hebben dus echt niks te klagen. Ik zie haar de laatste week na de operatie ook breder worden maar heb haar nog niet gewogen. Het is goed te zien dat ze aankomt. Verder is het op het moment rustig tussen DeeDee en Baya, ik denk dat haar ergste pijn voorbij en zij meer niet gefrustreerd is en Baya niet meer als bliksemafleider hoeft te gebruiken. Behalve de oplossing voor haar bek krijgt zij ook een homeopathisch middel dat de weerstand verhoogt en hopelijk een goede invloed heeft op het ontstaan van nieuwe tumoren.


Is het geen plaatje ? Wij met ons allen zijn reuzetrots op Dee Dee !! Na de operatie

Update Dee Dee 29.11.2010 van Jill (pleegmam):
Met DeeDee gaat het gezien de omstandigheden best goed. ook al is zij begonnen met een 7 daagse kuur antibiotica vanwege een paar ontekingen. Ik poets haar tanden met een hele zachte tandenborstel en pak daarna een gaasje met de ontsmetting/ anti plak vloeistof en poets haar hele mond van binnen. DeeDee vindt dit niet erg, ze doet er zelfs vrijwillig haar mond voor open. Ik denk dat het voor haar als een opluchting voelt als ik klaar ben. Verder loopt onze dame nog steeds los buiten, lekker mee naar de dijk, riem los en rennen maar. DeeDee geniet van het leven en dat straalt zij uit. Zij mag dan niet meer de jongste zijn maar spelen kan ze als een puppie. Je moet met wandelen uitkijken want ze komt zo aanlopen met een stok. Ik wilde net een stok gooien voor Diablo, de buurhond maar DeeDee sprong in de lucht en had de stok al. Ik wil dit niet omdat een stok haar mond kan beschadigen. Dee Dee mag wel met een tennisbal spelen en dat vindt ze ook heel leuk. Sinds DeeDee op haar goede gewicht is gaat zij minder om eten geven en soms slaat ze een maaltijd over. Ik dacht eerst dat ze misschien pijn zou hebben maar daar lijkt het niet op. Heel af en toe heeft ze naar mijn idee wel pijn, dan eet ze net haar bodem van haar bak niet leeg en kijkt ze er nog wel na : "jammer" maar als ik het dan rustig uit mijn hand voer en in haar mond stop is het helemaal goed. Toen ik dat merkte had ze ook onstekingen in haar mond, die trouwens nu bijna weg zijn door de antibiotica. Wat ons echt is opgevallen aan DeeDee is dat zij echt altijd vrolijk is en dan bedoelen we ook écht vrolijk. DeeDee is een hele actieve kwispelende en kletsende hond die altijd klaar staat om een gesprek met je te gaan voeren. Als ik s'morgens beneden kom staat ze met haar voorpootjes op de 2de traptrede heel hard te kwispelen en springt tegen mij aan. DeeDee is gewoon altijd vrolijk, een echte 'Goede zin' hond en ik ben blij dat ze bij ons woont.

Ik (Teya) ben dolblij dat Dee Dee zo heeft geboft met haar pleegmama waar zij de rest van haar leven mag doorbrengen en wil via deze weg Jill eventjes in het zonnetje zetten voor alles wat zij met en voor Dee Dee doet. Ook een hartelijk bedankje naar haar buurvrouw, de dierenartsassistente :-).

Een nieuwe update over onze Dee Dee d.d. 03.01.2011:
Haar mond gaat goed er komt niks bij qua woekeringen, gelukkig. Verder begint ze wel ineens oud te worden, ze gaat terug in conditie. Jill hoopt dat het aan het weer ligt maar het zou ook kunnen dat ze een tijdje een opleving heeft gehad. Verder is ze nog altijd vrolijk, zij is ook de enige die niet bang is voor vuurwerk. Dee Dee heeft de andere honden met Oud en Nieuw met haar rust er doorheen gesleept. Door haar rustige houding heeft de rest zoiets van: Het is goed. Weer een van haar krachten. een super meisje is ze, onze Dee Dee. Op de foto's staat ze te genieten van de sneeuw. Jill en wij van Stichting Collie & Co in Nood willen haar graag een fijne oude dag geven en haar verwennen met alles wat mogelijk is. Zij is weliswaar een hond van de dag, maar wij hopen dat zij nog vele dagen doormag brengen bij Jill.
Hartelijk bedankt voor uw steun voor onze lieve oude dame, die iedereen versteld laat staan. Toen zij uit Polen naar ons toe kwam, zag het er echt niet goed uit voor haar.


Update 28.02.2011:
Met DeeDee gaat het erg goed, haar mondje is ook aan de beterende kant met behulp van antibiotica. DeeDee zal toch altijd gevoelig blijven voor ontstekingen, ook al spoelt Jill 2 x per dag haar bekje uit met een speciale antiibacterië mondlotion. Dagelijks krijgt zij ook een weerstandsverbeterend homeopathisch middel. Op het moment begint zij de eerste tekens van een aankomende loopsheid te krijgen en is erg aantrekkelijk voor andere honden. Angel, een collieteefje dat al 3 jaar bij Jill woont begint ook de symptomen te vertonen. Angel is nog nooit loops geweest door haar innerlijke onrust en onzekerheid, maar door DeeDee de stabiele geweldige topdame wordt Angel stabiel. Daarom lijkt het erop dat Angel zelfs ook loops gaat worden. Dat wordt samen met Angel en DeeDee naar het natuurgebied rijden om ze toch lekker uit te kunnen laten zonder andere honden. Ziggy, (Jill's gecastreerde reu) is wel de pineut - Angel en DeeDee zijn heel opdringerig, vooral Angel. Ziggy snapt er helemaal niks van en loopt dan ook steeds weg. Hij weet echt niet wat hij er mee aan moet, Angel die steeds met hem wil spelen en boven op hem gaat liggen. maar door DeeDee krijgen we eindelijk naar 3 jaar echte stabiliteit in huis en daar zijn we DeeDee zeer dankbaar voor. :-).


Dee Dee in maart 2011 - is dat geen prachtfoto ? Geen tandjes meer in de bek maar een stok pakken :-)).

Update 21 maart 2011:
We vertelden het al dat DeeDee altijd gevoelig zal blijven voor infecties en helaas moet zij nu weer antibiotica slikken omdat er een ontstekingje in haar mond zit. Gelukkig reageert zij meestal erg goed op de antibiotica en verdwijnt de ontsteking gauw, maar haar dierenarts vertelde laatst dat er binnen afzienbare tijd toch weer een gebitsreiniging gedaan moet worden aan de overgebleven tanden van DeeDee. Daarvoor moet zij weer onder narcose waar zij tot nu toe gelukkig geen klachten aan over heeft gehouden.


Update 27.06.2011:
Nadat het met DeeDee bijna 4 maanden goed is gegaan moet zijn helaas weer aan de antibiotica voor haar gebit.De tandjes zijn schoongemaakt tijdens de laatste ingreep i.v.m. de ernstige baarmoederontsteking die DeeDee had. Alles is weggehaald en zij heeft de operatie gelukkig goed doorstaan. De baarmoeder zat vol cystes en volgens de dierenarts is zij zeer zeker vele jaren als fokteef gebruikt. Tevens is ook gebleken dat zij rond de organen vetophopingen heeft en daar krijgt zij speciaal dierenartsvoer voor.

Update 14.04.2012:
Wij zijn nu al weer een tijd verder, het laatste uitgebreide updatebericht van DeeDee was dat ze was geopereerd en speciaal voer kreeg om af te vallen. DeeDee is ernaar goed afgevallen maar werd naar mijn idee te mager waardoor ik heb besloten haar toch weer op het oude voer te zetten in combinatie met dieetvoer. Maar zoals we allemaal weten DeeDee blijft een zorgenhondje en het valt mij dan ook zwaar om te zeggen dat haar woekeringen helaas erger worden. Ik ben hier heel gefrustreerd over omdat DeeDee in haar hoofdje nog denkt dat ze een puppie is. DeeDee heeft voor een paar weken terug een flinke bloedneus gehad en ze niest ook meer. De kans bestaat en is ook reeël aanwezig dat DeeDee neustumoren heeft, dit betekent dat ik stilletjes aan moet gaan wennen aan het idee dat DeeDee geen hondje is waar ik nog jaren van kan genieten. Stiekem heb ik verwacht nog jaren van haar te kunnen genieten omdat ze nog zo jong van geest is. DeeDee geeft ook niet op, zij is taai en haalt alles uit haar leventje en geniet van elk moment. DAT geeft mij de motivatie om met haar door te gaan tot het bittere eind. Dietje's conditie is wel aan het achteruit gaan, ze kan niet meer mee met de grote rondes met de jonge honden en blijft veel te ver achter. Dus loopt ze nu kleine rondes met Baya. Daarom neemt Eddy haar iedere dag ook nog een keer alleen mee en loopt hij in haar eigen tempo een wat grotere ronde. Zo zijn die 2 vaak een uurtje op stap en lopen ze langs al hun fans. DeeDee is gek op mensen en laat zich graag aanhalen, op deze manier proberen we voor haar het beste eruit te halen. Helaas voor DeeDee geen strandstruinen meer, maar hier in de buurt haar knuffels halen. DeeDee is zo ontzettend geliefd. en niet alleen door ons.
Update 18.04.2012:
Sinds vandaag moet DeeDee pijnstillers nemen, zij heeft toch pijnklachten i.v.m. haar gebit, maar deze zijn dragelijk door de pijnstiller.
Dit is tot nu toe de laatste update van DeeDee's pleegmam Jill, zij zal onze lieve Dee begeleiden tot het einde in alle waardigheid die Dietje verdient. Wij hopen natuurlijk nog veel updates te mogen plaatsen hier.

---
Klik op de foto's voor een vergroting - nieuwe foto's van Dee Dee d.d. mei 2012

(Koffie)Nieuws van DeeDee ....
Hoi Teya - even een snelle update, we zitten midden in de grote verbouwing beneden. DeeDee heeft een nieuwe verslaving. Tijdens de verbouwing zetten mensen hun kopje koffie op de grond neer en zodra DeeDee de kans ziet is de koffie van haar. Het is zo erg dat ze ook nog eens weet waar de koffie vandaan komt. Iedereen die maar een mok in zijn of haar handen heeft, wordt achtervolgd door DeeDee :-). Koffie, de nieuwe liefde van DeeDee. we zorgen nu dat de koffie hoger staat en onze oude dame er niet meer bij kan. Maar voorkomen dat ze achter iedereen aangaat als ze met een mok in de handen lopen gaat natuurlijk niet. Liefs Jill en DeeDee

Update 10.08.2012:
Hallo iedereen,
van deze kant goed nieuws - eindelijk ligt de speciale hondenvloer in ons huis. De honden glijden niet meer uit door het profiel dat er op zit. Ik ben er helemaal blij mee. Ik had graag foto's gestuurd, maar de camera doet het niet meer. Met ons Dietje gaat ook alles goed- okay, ze is oud en doof maar heeft net toch anders ruim 2 uurtjes op het strand gespeeld. Eddy met zijn vlieger en Deedee er vrolijk achteran gehuppeld.. De oude dame doet het nog altijd even goed. zoals wij haar ook wel eens 'tank' noemen. Als we het over Dietje hebben noemen we haar vaak 'tank'. - b.v. We hebben hier 2 grote zware potten naast elkaar in de tuin staan en als Deedee vindt dat ze er tussen door kan, dan kan dat ook. Alles wijkt voor haar en ze perst zich er gewoon doorheen, de potten schuiven gewoon - anders beukt ze wel. Erg grappig om te zien dat zo'n kleine hond vindt dat zo'n grote zware stenen pot best voor haar aan de kant gaat. Ze is een echte doorzetter. Haar doofheid is wel eens lastig - niet voor haar maar een beetje voor ons. Deedee blaft echt heel hard en soms is het gewoon gillen tijdens het wandelen. Als ze weer eens een andere kant op staat te dromen en ze blijft achter, moet ik haar ophalen want roepen heeft gewoon geen zin meer. Alleen kan ze nog de hoge blaf van Angel horen en daar reageert ze dan ook flink op. Ze blaft dan flink met Angel mee en soms is het weleens vermoeiend alsmaar na haar toe te moeten lopen om haar blaffen te stoppen. Maar ondanks alles is het een spontane en vrolijke meid die met haar staart in de krul heerlijk staat te blaffen. Haar zo te zien maakt het allemaal de moeite waard. Knuffel Jill


Bijgewerkt 10.08.2012