Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.

Laatste update op 18.02.2020

  


 

VOOR BOYKE VINDT 23 FEBRUARI EEN KENNISMAKING PLAATS
WORDT VERVOLGD ...

 

BOYKE - Border Collie - reu -jong

Mijn naam is Boyke en ik ben geboren op 21 februari 2019. Mijn baasjes hebben altijd Border Collies gehad en wilden ook mij een fijn leven geven, maar helaas heeft hun gezondheid daar een streep door gezet. Zij kunnen geen lange wandelingen meer doen met mij en ravotten en spelletjes doen wordt ook steeds moeilijker. Daarom hebben zij de zware beslissing genomen voor mij een nieuw thuis te zoeken bij lieve mensen die dit wel kunnen en willen. Ik ben een hele lieve jongen met een zacht en goedmoedig karakter, maar heb soms ook zo mijn streekjes. Mag ook wel, ik ben pas een maand of 10, he?
Ik ben zindelijk en loop goed aan de riem en ben een speelvogel, kan met elke sociale hond en kat door dezelfde deur en ben gek op kinderen mits deze mij in de waarde laten. Ik woon nu samen met een ander hondje en wil ook graag weer bij een andere hond gaan wonen. Dat maakt het ook makkelijker voor mij als ik even alleen moet blijven. Voor mij zoeken mijn baasjes een plekje waar ik helemaal niet of maar een korte tijd alleen moet zijn. Ik ben een échte gezelschapshond en ben dus erg graag bij mijn baasjes.
Tot aan mijn herplaatsing woon ik bij mijn baasjes in Geleen (Zuid Limburg). Daar kan ik ook bezocht worden voor een eerste kennismaking.
Ik word geplaatst met een herplaatsingscontract en tegen een vergoeding van 250 euro.
Wil jij aub een vragenformulier invullen als je belangstelling voor mij hebt? Dan hebben mijn baasjes alvast een eerste indruk van je leefsituatie en kunnen al vlug aangeven of dit past voor mij. Bedankt !

Contact: Stichting Collie en Co in Nood
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


 


JAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447


THAIRA - Bordercollie - teefje

Vrolijke en energieke dame zoekt werk! Het liefst geen kantoorbaan, actief bezig zijn met haar lichaam en daarbij ook nog haar hersnen moeten gebruiken lijkt haar fantastisch! 

Ze is een vrolijke dame van 4,5 jaar. Wel heeft ze slechte, nare ervaringen met handen. Haar toekomstige eigenaar moet hier mee op een positieve en liefdevolle manier aan de slag gaan. Dit gaat gelukkig met veel trainen in het asiel al steeds beter.

Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Markenburgweg 1
3202 LH Spijkenisse
Tel. 088-3437130

 


BOBBY - Border Collie - reu - 1 jaar

Bobby is bij ons afgestaan omdat er in het drukke gezin met kinderen wegens prive-omstandigheden te weinig tijd voor hem was. Voor de eigenaresse en kinderen een hele verdrietige en moeilijke beslissing om te nemen, maar voor Bobby een hele goede. Onbedoeld is er zoveel gedrag van wat Bobby liet zien niet herkend. Dit heeft geresulteerd in een hele bange, zielige Bobby.

De eerste dagen zat Bobby tegen de achterwand van zijn kennel aangeplakt. Hij probeerde zich letterlijk in de betonnen muur te laten verdwijnen. Een dag na binnenkomst was zijn eerste verjaardag. Een collega heeft hem voorzichtig aangelijnd en kennis laten maken met haar twee labradors. Deze twee blonde dames wisten hem een beetje te laten ontdooien en zo “vierde” Bobby zijn eerste verjaardag op een onbekend kantoor in plaats van in de kennel.

Meer info over Bobby hier KLIK
Haags Dierencentrum
Lozerlaan 595
2544MC Den Haag
Tel.070 3661806

 KAYLA - Mix Border Collie - teefje

Deze knappe jongedame heet Kayla. Een kruising bordercollie van net 1,5 jaar jong. Met veel verdriet hebben haar eigenaren afstand van haar gedaan. Kayla was erg gestrest, raakt snel overprikkeld en blafte hierdoor ontzettend veel. Haar eigenaren hebben er alles aan gedaan samen met een gedragstherapeut. Helaas bleek dit toch teveel gevraagd en nu gaan wij met haar aan de slag.

Kayla is in huis erg waaks. Iedereen die langsloopt wordt vakkundig weg geblaft, maar ook in huis zoals visite. Buiten kan zij uitvallen naar fietsers, scooters, auto’s enzovoorts. Tot nu toe hebben wij dit gedrag bij ons in het asiel nog niet gezien. Wij vermoeden dat na gewenning in een nieuw huis ze dit gedrag wel weer kan gaan vertonen. Hiervoor wordt u door ons en onze gedragstherapeut na adoptie zeker nog begeleid. Ze is niet gewend om alleen thuis te blijven, dit zal dus nog volledig opgebouwd en aangeleerd moeten worden.
Link naar Kayla: KLIK HIER

Contact:
Kerbert Dierentehuis
Heerenduinweg 8
Ijmuiden
Tel. 088-8113450


Contact :
Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 Brugge (Belgie)

JOY - Border Collie - teefje - bijna 7 jaar

Joy leefde samen met de reu Radja.Beiden werden samen afgestaan wegens familiale omstandigheden en verhuis naar een appartement. Zij is geboren op 17.02.2013 en is gesteriliseerd. Joy is een kalme hond. Ze leefde zowel binnen als buiten maar sliep ’s nachts wel binnen. Ze leefde ook samen met een kat. Bij alleen thuis zijn durft ze nog onzindelijk zijn maar onder normale omstandigheden is ze wel zindelijk. Ze is wel niet graag alleen thuis. Joy kan mee met de wagen maar ze is wel wagenziek. Ons werd gemeld dat ze niet gewoon is om aan de leiband te lopen maar in het asiel lukt dat goed. Joy eet droogvoer. Adoptie samen met Radga krijgt voorrang.

RADJA - Bordercollie - reu - °05.09.2011

Radja werd afgestaan samen met border Collie Joy wegens familiale omstandigheden en verhuis naar een appartement. Radja leefde zowel binnen als buiten maar sliep ’s nachts binnen. Hij is niet graag alleen en durft dan wel onzindelijk zijn. In normale omstandigheden is Radja wel zindelijk. In nieuwe omstandigheden kan Radja wel zenuwachtig en wat angstig reageren. Hij kan mee met de auto maar is ook wagenziek. Radja eet droogvoer. Adoptie samen met border Collie Joy krijgt voorrang. Radja is gecastreerd.

Tel +32 (0)50 32 09 66
Fax +32 (0)50 32 38 96 Dagelijks open van 14:00 tot 17:30
Bereikbaarheid op zon- en feestdagenDierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Telefoon 0888113600
E-mail voor Nobby: KLIKHIER
Link naar NOBBY: KLIK HIER


NOBBY - Mix Australian Shepherd - reu

Nobby is een kruising Australian Shepperd die in de opvang is gekomen als zwerver. Helaas heeft zich tot nu toe nog geen baasje gemeld voor deze knapperd. De eerste eigenaar kan Nobby helaas niet meer in huis nemen.

In het begin moest hij erg wennen. Nieuwe mensen, nieuwe geuren en dan ook nog eens met de dierenambulance. Na een paar dagen kwam Nobby tot rust en heeft hij besloten dat hij ons toch wel héél erg leuk vindt.
Nobby gaat graag mee wandelen.en geniet hier dan ook van. Hij is verder erg zindelijk in zijn kennel en wacht netjes tot hij uitgelaten wordt met zijn behoefte te doen.
Nobby is een prachtige kerel, maar geen makkelijke hond. Hij zoekt echt een stabiel huishouden met liefst één persoon en geen kinderen. Nobby hecht zich namelijk erg aan één persoon en is dan ook erg beschermend hiernaar. Nobby heeft ook wel problemen met dingen af te staan aan zijn baas. Zo vindt hij het niet leuk als je bijvoorbeeld bij hem komt als hij aan het eten is, dan moet je hem heerlijk met rust laten. Wij vinden het toch ook wel eens fijn om rustig te eten en privacy te hebben?
Speelgoed vindt hij geweldig, al leeft dit niet heel lang bij hem. Het slopen van het speeltje is voor Nobby één groot feest. Maar meubels heeft hij in huis nooit gesloopt. Dekens vindt hij trouwens ook helemaal leuk. Daarvan maakt hij zich een fijn nestje om heerlijk in te gaan slapen.

Hij reageert wisselend naar andere honden. Met sommige kan hij het goed vinden (stabiele honden) maar met andere kan hij helemaal niet overweg. Hij valt wel onder het wandelen uit naar andere honden.
Een andere hobby van Nobby is schatgraven. Dat vindt hij ook helemaal top.

Commando's kent hij en Nobby luistert ook redelijk goed. Zeker voor een koekje wil hij veel doen.
Nobby heeft altijd binnen gewoond.

We zijn voor Nobby opzoek naar iemand die hondenervaring heeft en tijd heeft voor Nobby. Iemand die geen kinderwens heeft (hij kan echt niet met kinderen overweg) en waar deze knapperd heerlijk mag genieten van het leven! Het is een hond met een rugzakje die dus een goede baas zoekt waar die voor altijd mag blijven.

Roef verblijft in het asiel in Ede - zie link

ROEF - Border Collie - reu - 4 jaar

Deze leuke Border Collie heet Roef en is bij ons gekomen omdat hij niet kon wennen aan het kindje in huis. Roef is een typische Border Collie in de zin dat hij sensitief en intelligent is, schapen daarentegen heeft hij grappig genoeg helemaal niks mee. Roef kent heel veel kunstjes en commando’s, je kunt het zo gek niet bedenken of Roef doet het voor je.

Ondanks alle training heeft Roef echter niet geleerd met eigen pootjes op de grond te staan in het dagelijkse leven. Hij reageert dan ook blaffend en soms zelfs uitvallend op prikkels zoals fietsers, auto’s of mensen die voorbij komen. En hij verdedigd zijn eten dus ook dat verdient nog wat aandacht. We zoeken dan ook een eigenaar die lekker met hem aan de gang wil gaan, die snapt dat hij niet meer training nodig heeft maar een maatje die hem vriendelijk begeleid in hoe hij wel zou moeten reageren in het dagelijkse leven.

Met andere honden is Roef wisselend, met teefjes kan hij over het algemeen wel goed overweg. Toch plaatsen we hem liever niet bij een andere hond in huis omdat hij tegenover andere honden ook graag zijn spulletjes verdedigd. Daarbij zoeken we een plekje voor hem buitenaf zonder kinderen zodat we het Roef zo makkelijk mogelijk maken om zich in positieve zin te ontwikkelen. En die potentie om nog verder positief te ontwikkelen heeft hij zeker, daar hebben we alle vertrouwen in.  
Zoek je een maatje voor het leven én vindt je het niet erg om wat tijd en moeite in een hond te steken, dan is Roef de hond voor jou!

Link naar Roef - KLIK HIERTerug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.