Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.

Laatste update op 06.08.2019

 


IRKA - Border Collie - teefje - 8 jaar

(Tekst is opgesteld door de eigenaar van Irka)

Irka is een enthousiaste, vrolijke hond die erg van aandacht, spelen, leren en wandelen houdt. Haar lust tot spelen / uitgedaagd worden is hoog. Spelen kán ze heel lang blijven doen, maar als ze geen aandacht meer krijgt, gaat ze ergens rustig liggen. Met bezoek is dit door haar enthousiasme iets anders en is ze geneigd langer door te blijven spelen. Ze vindt het ook erg leuk om wandelingen te maken. Deze hoeven voor haar niet lang te zijn, maar het kan voor haar wel. Van beide vormen geniet ze.

Ze is een hond die haar eigen plek en haar eten beschouwt als haar domein. Ze wil dat dat volledig gerespecteerd wordt. Als dat niet gebeurt, verdedigt ze haar plek/eten, eventueel fel. Dat vermelden we om volledig en eerlijk te zijn, maar het is een wel slechts klein onderdeel van haar gedrag.

Wij zijn helaas genoodzaakt haar weg te doen vanwege de aanvang van een studie in het buitenland en daarom te weinig aandacht aan Irka kunnen besteden.”

Voor meer informatie kunt U altijd bellen met de verantwoordelijke.

ERIC
Telefoonnummer: 06-46766335LINK naar Spikkel: KLIKKLIK

SPIKKEL - Mix Border Collie - reu

Spikkel is een Kruising Border Collie uit Roemenië van bijna 3 jaar. Spikkel heeft in Roemenië een slechte start gemaakt waardoor hij erg weinig vertrouwen in mensen heeft. Ook andere honden vind hij niet leuk. 

Spikkel is binnen een lieve hond die enorm van aandacht houd. Hij kan zich ook best even alleen vermaken. Voor Spikkel is het belangrijk dat hij in huis een veilige plek heeft. Bijvoorbeeld een bench waar hij zich in kan terug trekken als het spannend wordt. Het is dan ook verstandig om hem bij bezoek op zijn eigen veilige plek te laten. 

Buiten is Spikkel erg wantrouwend naar mensen en andere honden. Omdat hij vanuit angst kan aanvallen hebben zijn vorige eigenaren hem altijd gemuilkorfd uitgelaten. Dit is niet zielig maar vooral veilig. Hij vind dit ook geen enkel probleem.
Als je buiten in een prikkel vrije omgeving loopt geniet hij enorm van wandelen. Ook is hij dol op spelen in het water. 
Voor Spikkel zoeken we een nieuw huis bij mensen die ervaring hebben in honden met angst agressie. Het liefst op een afgelegen plek zodat hij niet teveel prikkels van buiten af krijgt. Spikkel heeft tijd nodig om je te vertrouwen daarom zal zijn herplaatsingstraject ook wat meer tijd in beslag nemen.
Mocht je interesse hebben in Spikkel neem dan gauw contact op met

Dierenasiel De Swinge in Drachten
info.deswinge@dierenbescherming.nl


MERLIN - Shetland Sheepdog - reu - 4 jaar

Merlin is net 4 jaar geworden en heeft zijn hele leven in een kennel geleefd. Hij moet nog heel veel leren en daarom zijn wij op zoek naar baasjes die ervaring hebben met honden die bijzonder onzeker/angstig zijn en waarvan de socialisatie ook niet optimal is verlopen. Als deze knappe bleumerle jongen je aankijkt met zijn blauwe oogjes, smelt je ;-). Het is een lieve schat die tijd nodig heeft om vertrouwen op te bouwen en hij zoekt baasjes die hem deze tijd willen geven. Hoe hij met kids en katten is, is helaas onbekend maar met andere honden kan hij goed overweg.
Hij is zindelijk en doet zijn behoeften netjes buiten. Merlin trekt meer naar vrouwen dan naar mannen.
Het zou fijn zijn als belangstellenden voor Merlin niet verder dan ca. een uur van Neuss (Duitsland) vandaan wonen omdat men meerdere keren Merlin moet bezoeken.

Contact:
Collies und Shelties in Not
Anna Schmidt
Tel.: 0049 2131-3143885 (von 11 bis 20 Uhr)
Stichting Collie in Nood is bereid om aangeleverde testen in het Duits te vertalen en andersom.
E-mail: collie.in.nood@gmail.com

 ALFONSO - Sheltiemix - reu - volwassen

Alfonso is een hondje met karakter en zeer selctief wat zijn favoriete mensen betreft ;-)
Hij lijkt een heuse held, maar heeft een klein hartje en weet dat goed te verbergen.

Alfonso's hartje wil veroverd worden en daar moet je moeite voor doen, maar dat getuigt toch zeker van een speciaal karaktertje !

Alfons leeft samen met 'zijn' meiden en is daar de king en als de meiden weer eens te heftig met elkaar aan het kleppen zijn, zorgt hij voor de nodige rust op zijn eigen sociale wijze.

Alfonso komt graag bij je wonen als enige hond maar hij heeft ook niets tegen een hondse medebewoner .

Kinderen zijn hem te druk maar een tuintje waar hij lekker kan dagdromen en waar ook veel rust heerst, is voor hem ideaal.

Bij belangstelling kunt u een formulier invullen op de pagina van het asiel.
https://www.tierschutzverein-heinsberg.de/tiervermittlung-detailseite/alfonso-3138.html

Tierschutzverein für den Kreis Heinsberg e.V.
Tierheim Heinsberg
Stapperstr. 85
52525 Heinsberg (niet ver van Brunssum NL)

Tel: 02452-7773
Fax.: 02452-1565760
E-Mail: info@tierheim-heinsberg.deOLLIE - Schotse herder - reu - 6 jaar

Ollie kan niet met katten, maar wel met andere honden overweg. Kleine kinderen kan een probleem zijn, omdat hij jaloers kan zijn als het kind teveel aandacht krijgt.

Ollie was ontsnapt en heeft 2 kinderen uit de buurt gebeten. De ouders van deze kinderen willen dat Ollie herplaatst wordt omdat de kinderen niet meer langs het huis durven waar Ollie woont.

De eigenaars hebben zelf een klein kindje en zijn bang dat Ollie hem ook zal gaan bijten. Ollie is een hele lieve hond, die verder geen vlieg kwaad doet. Hij kan goed alleen zijn en autorijden is ook geen punt.

Voor Ollie wordt een rustig plekje gezocht het liefst bij mensen die hem de nodige aandacht kunnen en willen geven, met hem gaan wandelen en hem Ollie laten zijn zoals hij is.Hij is zeker geen hopeloos geval maar wel op zijn plek bij mensen die consequent en duidelijk zijn.

Ollie verblijft tot herplaatsing in Harderwijk. 


 


 Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.