Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteedJOLIE - Groenendaeler - teefje - 9 jaar

Jolie is een lieve oudere schat die nooit geen aandacht kreeg en toch zo kan genieten.Wij zoeken voor haar een plek waar zij zichzelf mag zijn en van haar wordt gehouden gewoon omdat zij is wie zij is.

Contact voor Jolie:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel. +31 (0)46 850 31 44
ROEF - Bordercollie - reu - volwassen

Roef is een hele leuke border collie met een prachtig en aansprekend hoofdje. Maar achter die mooie uitstraling zit ook een hond met pit en wanneer Roef het ergens niet mee eens is durft hij echt te bijten. Daarom zoeken we voor hem mensen met ervaring met karakterhonden die niet onder de indruk zijn. Want als je niet onder de indruk bent en de tijd neemt om een goede band op te bouwen is Roef ook een ontzettend leuke hond die graag met je samenwerkt.

Roef is namelijk ook een typische Border Collie in de zin dat hij sensitief en intelligent is, schapen daarentegen heeft hij grappig genoeg helemaal niks mee. Roef kent heel veel kunstjes en commando’s, je kunt het zo gek niet bedenken of Roef doet het voor je.

Hoewel Roef allerlei kunstjes kan heeft hij echter niet geleerd met eigen pootjes op de grond te staan in het dagelijkse leven. Hij reageert dan ook blaffend en soms zelfs uitvallend op prikkels zoals fietsers, auto’s of mensen die voorbij komen. Ook heeft hij bezitsagressie en verdedigd hij zijn eten en spulletjes, hij kan daar zeer fel in zijn en gebruikt hierbij zijn tanden.

We zoeken daarom mensen die buitenaf wonen zodat hij niet te geprikkeld wordt. Ook is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar  ervaring heeft met dit soort gedrag.


ARASHI - Schotse Herdershond - reu

Arashi is een 7-jarige gecastreerde reu, hij is een echtscheidingsschlachtoffer. Hij kent katten, heeft geen problemen met teefjes, bij reuen moet het klikken, is sociaal en stabiel van karakter. Arashi woont in het pleeggezin in de roedel, hij kan met de reu daar prima overweg.
Helaas heeft Arashi een beetje overgewicht (bijna 8 kg) en moet daarom strikt een dieet houden. Door zijn gewicht zijn momenteel geen lange wandelingen haalbaar, maar met afnemend gewicht is hij een goede partner voor langere rondjes en wandelingen. Hij is een heel kalme hond. Hij loopt veel vrij zonder riem, luistert goed en heeft geen jachtdrift. Zelfs in meer drukke gebieden kun je ontspannen met hem wandelen. Prikkels, zoals joggers, fietsers en andere honden zijn geen probleem. Arashi rijdt graag auto, is zindelijk en maakt niks stuk.. Hij kan ook gekamd worden, al zijn er plekken waar hij bewust moet worden gemaakt dat deze ook gekamd moeten worden. Met een beetje doorzettingsvermogen en geduld is dat geen probleem. Hij is vriendelijk tov vreemden, maar gereserveerd en hij trekt meer naar vrouwen dan mannen.
Arashi zou naar een kindvrij huishouden moeten gaan (tieners mogen geen probleem zijn), ook naar iemand ouder, hij trekt niet aan de riem. Graag bij een reeds aanwezige hond. Arashi zit momenteel in een pleeggezin bij Speyer in Duitsland

Contact voor Arashi is

Cusin - Collies und Shelties in Not
Anna Schmidt
Tel.: 0049 2131-3143885 (van 11 u tot 20 u)
Bij interesse graag zelf even contact opnemen/Kennis van de Duitse taal is noodzakelijk.FLAME - Schotse Herderhond - reu

Dit is Flame, geboren 6-10-2013, een gecastreerd reutje, met een stamboom, waar een liefdevolle plek voor wordt gezocht.
Hij heeft een aantal jaren in Duitsland gewoond maar verblijft nu (tijdelijk) bij zijn fokker.
Flame is een hele lieve hond, die overweg kan met katten en honden zolang dat maar geen reuen zijn, teefjes zijn geen probleem.
Hij kan beslist niet bij kinderen geplaatst worden, maar is wel erg mensgericht.
Flame heeft een trauma overgehouden van een bijtincident met een Duitse herder. De zere plek die hij daaraan heeft overgehouden, kan daarom niet aangeraakt worden en met borstelen raden wij aan een muilkorf om te doen.
Spelen met de bal en zwemmen vindt hij superleuk.
Omdat hij niet goed overweg kan met de reuen van de fokker zoeken wij dus met spoed een plekje voor deze prachtige reu.
Flame moet wel in Nederland geplaatst worden.

Contact voor Flame:
Nettie van Baarle
E-mail: nettievanbaarle@gmail.comJAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447BALOU - Mix Border Collie - reu - volwassen

Balou is een lieve kruising Labrador met Border collie van 5 jaar oud, een baasgerichte en welwillende hond die op zoek is naar een erf, boerderij of vrijstaande woning met flinke tuin waar hij lekker veel buiten kan zijn en mag waken.
Balou is als eerste een hele lieve, zachtaardige hond. Een schat voor zijn baasje en het liefst de hele dag in de buurt, geweldig gezelschap om bij je te hebben. Hij is wel flink waaks en slaat aan bij onraad en voorbijgangers, maar is vriendelijk als men rustig met hem kennismaakt. Hij is opgegroeid met katten en beschouwd ze als zijn maatjes, dus een kat (of meer) in huis is geen bezwaar.
Van andere honden is hij vaak in eerste instantie geen fan, maar met een rustige kennismaking kan het zeker goed gaan. Eventueel kan hij bij een sociale teef geplaatst worden, als de klik er is. Balou is echter geen fanatiek speelmaatje, hij gaat liever zijn eigen gang. Balou sloopt niets, kan prima alleen zijn en loopt netjes mee aan de lijn. Hij luistert goed en is heel leergierig, hij wil gráag wat doen voor een koekje (en dat kunnen er nooit genoeg zijn). Meer info op de website van het asiel.

Dierenasiel Utrecht
Link naar Balou KLIKHIERBOBBY - Border Collie - reu - 1 jaar

Bobby is bij ons afgestaan omdat er in het drukke gezin met kinderen wegens prive-omstandigheden te weinig tijd voor hem was. Voor de eigenaresse en kinderen een hele verdrietige en moeilijke beslissing om te nemen, maar voor Bobby een hele goede. Onbedoeld is er zoveel gedrag van wat Bobby liet zien niet herkend. Dit heeft geresulteerd in een hele bange, zielige Bobby.

De eerste dagen zat Bobby tegen de achterwand van zijn kennel aangeplakt. Hij probeerde zich letterlijk in de betonnen muur te laten verdwijnen. Een dag na binnenkomst was zijn eerste verjaardag. Een collega heeft hem voorzichtig aangelijnd en kennis laten maken met haar twee labradors. Deze twee blonde dames wisten hem een beetje te laten ontdooien en zo “vierde” Bobby zijn eerste verjaardag op een onbekend kantoor in plaats van in de kennel.

Meer info over Bobby hier KLIK
Haags Dierencentrum
Lozerlaan 595
2544MC Den Haag
Tel.070 3661806

 

 
  


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.