Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt!
Laatste update op 09.02.2019
WODAN - Mix Border Collie - reu - 5 jaar


Wodan is een vrolijke kruising met veel Border Collie in zich. Hij bruist van de energie en dat is ook de reden dat hij in zijn vorige huis niet op zijn plek was. Voor hem zijn we nu op zoek naar een plek waar er voldoende tijd en ruimte voor hem is en waar er lekker met hem wordt gewerkt. Behendigheid, lange wandelingen, fietsen en speuren; Alles vindt hij even leuk, als hij maar mag 'bruisen'. 
Kleine kinderen en Wodan zijn niet zo'n goede match. Wel is hij gewend aan katten in huis. Los kan hij prima samenzijn met andere honden, maar aan de riem is hij erg fel. 
Wodan is erg gek op zijn bal en is daar goed mee te 'lokken' om op de baas te (blijven) letten. 
Wodan is 5 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid en voorzien van een chip. 
Welke serieuze en sportieve baas valt voor het karakter van Wodan? Voor mensen die veel van huis zijn (zonder dat Wodan mee kan) zijn voor hem geen optie!

Meer informatie

  • Kan bij andere katten - ja
  • Kan bij andere honden - ja
  • Kan bij kleine kinderen - nee
  • Kan bij grote kinderen - ja
  • Kan alleen thuis zijn - ja
  • Kan in de auto - ja

Dierenasiel de Kluif
Steenwijkerweg 258
8335LJ Steenwijk - Witte Paarden
Overijssel
Open: Di t/m vr van 16-18 uur. 
Za 10-12 uur en 16-18uur 
Op zondag en maandag gesloten.
Tel. 0521-512015

Link naar Wodan:KLIK HIER

 SPIKKEL - Border Collie (mix) - reu0

Spikkel is een Kruising Border Collie uit Roemenië van bijna 3 jaar. Spikkel heeft in Roemenië een slechte start gemaakt waardoor hij erg weinig vertrouwen in mensen heeft. Ook andere honden vind hij niet leuk. 
Spikkel is binnen een lieve hond die enorm van aandacht houd. Hij kan zich ook best even alleen vermaken. Voor Spikkel is het belangrijk dat hij in huis een veilige plek heeft. Bijvoorbeeld een bench waar hij zich in kan terug trekken als het spannend wordt. Het is dan ook verstandig om hem bij bezoek op zijn eigen veilige plek te laten. 
Buiten is Spikkel erg wantrouwend naar mensen en andere honden. Omdat hij vanuit angst kan aanvallen hebben zijn vorige eigenaren hem altijd gemuilkorfd uitgelaten. Dit is niet zielig maar vooral veilig. Hij vind dit ook geen enkel probleem.
Als je buiten in een prikkel vrije omgeving loopt geniet hij enorm van wandelen. Ook is hij dol op spelen in het water. 
Voor Spikkel zoeken we een nieuw huis bij mensen die ervaring hebben in honden met angst agressie. Het liefst op een afgelegen plek zodat hij niet teveel prikkels van buiten af krijgt. Spikkel heeft tijd nodig om je te vertrouwen daarom zal zijn herplaatsingstraject ook wat meer tijd in beslag nemen.
Mocht je interesse hebben in Spikkel neem dan gauw contact op met :

Dierenasiel De Swinge - Drachten info.deswinge@dierenbescherming.nl
Link naar Spikkel: klik hier

BALOU - Border Collie - reu - senior 9+

Wij zijn voor Balou op zoek naar mensen die weten wat het is om met een Border Collie om te gaan. Voor meer informatie vragen wij u om ons even te bellen.
Link naar Balou : KLIK hier

Dierentehuis s'Hertogenbosch
Tel. 0031 (0)73-6412417
Open: ma, wo-vr: 13-16 en za: 9:00-12:00


DARCO - Border Collie - reu - 5 jaar

Darco is een energieke & nerveuze hond, die veel beweging nodig heeft. Darco heeft tijd nodig om mensen te leren kennen, in het begin zou hij dan ook durven grommen en knappen. Eens hij je kent, kan hij echt heel lief zijn, maar vereist hij nog een rustige aanpak. Het blijft wel heel moeilijk om hem te borstelen, een wondje te verzorgen, ermee bij de dierenarts te gaan ... Hij is perfect zindelijk en bijt niets kapot. Tot nu toe is hij nog nooit ziek of geopereerd geweest. Hij is niet gewoon om vaak alleen thuis te zijn, maar kan het wel, dan zit hij buiten in de tuin. ’s Nachts sliep hij in de garage of de veranda. Hij is niet wagenziek en rustig in de auto. Hij kent enkele bevelen: kom, zit, af, pootje, bal. Zijn vorig baasje ging enkele keren per week met hem gaan wandelen, hij liep vroeger regelmatig los en kwam dan ook gemakkelijk terug. De laatste tijd begint hij wel minder goed te luisteren. Aan het wandelen aan de leiband is nog wat werk, want hij trekt in het begin nog aan de riem en durft ook uitvallen naar andere honden en mensen als ze te dicht bij hem komen. Hij blaft of jankt niet onnodig, maar waakt wel wanneer het moet. Bij zijn vorige thuis was de omheining 1m20 hoog, probeert dan niet te ontsnappen en graaft geen putten. Wanneer er iemand op bezoek komt, reageert hij altijd wat afwachtend, als hij het te bedreigend vindt zal hij wel durven happen. Hij leefde ook samen met de oma van zijn baasje en naar haar toe durfde hij vaker grommen en heeft onlangs ook naar haar gebeten terwijl er bezoek was. De oorzaak hiervoor achterhalen, is helaas niet meer mogelijk, misschien was een plotse beweging de aanleiding, de spanning van het bezoek, de moeilijkere relatie tussen hem en de oma of misschien de combinatie van alles. De vorige eigenaar heeft hem 3 jaar geleden zelf geadopteerd maar door het bijtincident is hij op 13-1-2018 teruggebracht. We zoeken voor Darco iemand, die hem dagelijkse beweging en uitdaging zal geven in combinatie met een rustige en consequente aanpak. We plaatsen hem niet bij kleine kinderen.

V


NIMA - Mix Cattle Dog - teefje - ca. 1 jaar

Deze mooie bijzondere dame is gevonden op straat zonder chip. Nimais een hele slimme meid en  heeft niet genoeg aan een rondje rond de kerk. De familie die voor haar gezocht wordt zal lekker met haar op stap moeten gaan, misschien een leuke cursus-training doen om haar fysiek en mentaal uit te dagen. Sportieve mensen of mensen die van wandelen houden is een pré.  Ze is enorm knuffelig en zeer sociaal en aanhankelijk.

Meer info via:
Miranda van Bitterwijk
E-mail: miranda_rdam@hotmail.com

 
 


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.