Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed.
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.

Ziet u hier een hond die reeds geadopteerd is, maar hier nog wel als beschikbaar staat,
geef gerust een seintje :)

GINGER - Collieteefje - 8 jaar

Ginger heeft helaas een nieuw plekje nodig ivm de gezondheid van haar vrouwtje. aarbij komt nog dat zij kort achter elkaar haar collievriendjes is verloren aan ouderdom en ziekte. Zij kwijt weg zonder honds gezelschap hoezeer vrouwtje ook haar best doet om dat te compenseren. Een tweede hond erbij kan haar vrouwtje niet aan. Ginger is een zeer sportieve dame, erg aanhankelijk maar heeft ook haar eigen koppie, zindelijk, luistert perfect en kn ook even alleen blijven.

Contact:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com

. 


Checklist

Kan bij andere katten - NEE
Kan bij andere honden - ONBEKEND
Kan bij kleine kinderen - NEE
Kan bij grote kinderen - NEE
Kan alleen thuis zijn - JA
Kan in de auto - JA
Gesteriliseerd - ONBEKEND


Link naar Luna KLIKHIER

LUNA - Mix Bordercollie - teefje - 5 jaar

Deze leuke meid is Luna, een kruising Border Collie die geboren werd in februari 2016. Luna kwam in ons asiel terecht na inbeslagname: ze werd zwaar verwaarloosd en bracht haar leven door zonder sociaal contact.

Intussen is Luna enorm verbeterd: ze is gegaan van een bange hond die niet uit haar mand durfde te komen naar een leergierige meid die graag hersenwerkjes oplost en graag speelt. De metamorfose is groot. Maar, het onzekere meisje zit nog in Luna. Mannen vindt ze eng, en eens ze zich aan iemand gehecht heeft, heeft ze moeite om iemand nieuw toe te laten.

Luna zoekt daarom een heel specifieke thuis: bij iemand die alleen is en alleen blijft. Als er bezoek komt, kan Luna in de bench of apart gezet worden. In een gezin functioneren lukt niet voor haar. Begrijp ons niet verkeerd: 95% van de tijd is Luna een vrolijke aanhankelijke meid, maar ze is op onvoorspelbare momenten moeilijk tegenover externe mensen. Haar eigen vertrouwenspersoon kan zo goed als alles met Luna.
Luna kan stap voor stap aan vreemden gewennen, maar verwacht niet dat Luna ooit een sociale hond zal worden.

Luna kan niet met katten opschieten. Met een grote reu van hetzelfde kaliber is bespreekbaar, maar we denken dat ze best als alleenhond geplaatst wordt.

Luna is zindelijk en al een beetje gewend aan het leven in huis. Wandelen lukt ook al goed, maar ze schrikt soms van prikkels en valt soms uit naar honden/mensen.

Het is essentieel dat de toekomstige baasjes van Luna beseffen dat dit gedrag voortkomt uit onzekerheid, en dat ze met geduld en zachtaardige methodes aan de slag gaan.
Eens Luna je vertrouwt, is ze echt een fijn meisje: intelligent, actief, aanhankelijk.

We zoeken mensen die geen hoge verwachtingen hebben en die alles in stapjes willen opbouwen (eerste weken niet wandelen wegens te veel prikkels).

Wie schenkt deze mooie meid een warme mand?

H2019-0355

Interesse in adoptie? Dan vragen we je een vragenlijst in te vullen (http://www.dierenasielsinttruiden.be/dieren-in-het-asiel/adoptieprocedure-honden) en deze te mailen naar : vragenlijst@dierenasielsinttruiden.be

     

 

 Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.