Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt!
Laatste update op 23.09.2017BENJI - Mix Schotse/ Border Collie - reu

Benji is een leuke mix van een Schotse en een Border Collie, met een knap uiterlijk van beide rassen en de wil to please van de Border. Hij zoekt een actief outdoorbaasje omdat hij zelf ook graag outdoor maar ook indoor bezig is en bezig gehouden wil worden. Hij is zindelijk, kan met oudere kinderen en blijft ook enkele uurtjes alleen thuis. Wie meer wil weten over deze jonge man van ruim anderhalf jaar neemt een kijkje op zijn eigen pagina. Hij verblijft tot herplaatsing bij zijn baasjes in Hoogerheide.

Eerste contact:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com

Deze lieverd gaat a.s. zaterdag naar zijn nieuwe baasjes verhuizen. Deze gaan hem zelf brengen om te kijken waar hij gaat wonen. Veel geluk Benji /

 

VZW Unco Jerry - Belgie

MAIKE - Mix Border Collie/Labrador - teefje

Maike is een gesteriliseerd mix border collie/labrador teefje van 6jaar. Met haar 30kg is Maike niet van de magerste maar aangezien ze enorm van wandelen houdt is dit misschien wel iets waar ze samen met haar toekomstige baasje aan kan werken. Een tuin om in te ravotten zou hier ook zeker een positieve bijdrage aan leveren. Met kleine, niet dominante soortgenootjes kan ze het wel vinden en ook oudere kinderen zijn geen probleem. Maike heeft 3 jaar hondenschool gevolgd en luistert dus ook voorbeeldig. Deze allemansvriend zou graag snel haar gouden mandje vinden! 

voor meer info contacteer Myriam op het nummer 0032 492/(0)4 14 71 of via imke_mertens@hotmail.com

Link naar Maike: KLIKKING - Schotse Herder - reu - 10 jaar

Mijn naam is King, ik ben een collie geboren in november van 2008.
Ze zijn mij komen redden samen met 14 andere collies, deze hebben ondertussen allemaal al een warme mand en graag zou ik er ook eentje willen hebben/
We waren er allemaal erg aan toe. Ik ben wat mager en mijn tanden zijn er slecht aan toe. Ook heb ik een dagelijkse borstelbeurt nodig.
Alle andere collies bleken achteraf zindelijk en ik ben hier ook erg proper in mijn kamer.
Ik ben erg sociaal en erg lief. Ook kan ik ondertussen al goed wandelen aan de leiband.
Geef jij mij een warme thuis?

Bellen +32 3 777 34 44
Open: Dagelijks 9:00 - 12:00, 14:00 - 18:00
Zondags geslotenZENO - Border Collie - reu - volwassen

Zeno is een ongeveer 2 jarig reutje, 51 cm hoog, actief, vrolijk, intelligent, knuffelig,, sociaal met andere honden.
Gevonden op straat zonder chip.   Fantastisch leuke collie, die een leven zoekt bij leuke sportieve, actieve mensen die hem lekker op sjouw nemen.

Voor meer info:
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.comCOOKY - Mix Bordercollie - teefje

Deze mooie meid heet Cooky, het is een teefje van 3 jaar oud, 52 cm hoog. 

Ze is lief en verlegen, loopt goed aan de lijn en sociaal met andere honden.

Haar nieuwe baasje komt met een juiste zachte en liefdevolle benadering heel ver met haar.

Contact is Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com
BENSON - Border Collie - reu - 5 jaar

Benson is een driekleur Border Collie (het is een beetje zoeken maar hij heeft ook bruin bij het overheersende zwart-wit), het is een reu met geboortedatum: 12-01-2016. Gezegend met 2 kleuren ogen: aan de witte kant bruin en aan de zwarte kant blauw (odd-eyed). Met een stevig verhaal voor afstand gekomen, nu na een week observatie en test is het tijd om hem voor te stellen. Eigenlijk best sneu, via internet koop je je 1e eigen hond, jong en actief met nog een heel leven om samen te delen. Hij stond te koop omdat het samenwonen met andere honden (naar alle waarschijnlijkheid reuen) niet van een leien dakje ging. Dat was bij zijn nieuwe eigenaar geen probleem als single hond, wel bleek al snel een ander issue...

In besloten ruimten, binnenshuis, in de auto enz., heeft Benson bijzonder gedrag dat begint met grommen, harder grommen en wat escaleert in een aantal blafjes. Hij kan daarbij ook uitvallen (happen). Hoewel de info geen duidelijke aanleiding leek te geven waardoor er gedacht werd aan een medische oorzaak, hebben observaties laten zien dat Benson het gedrag heel bewust inzet. Een medische oorzaak lijkt uitgesloten. Het valt onder de noemer 'aandachteisend gedrag'. De trigger kan een gesloten deur zijn, een geluid wat hij hoort, iets dat buiten gebeurt. Kortom, alles waarbij hij vindt dat hij iets moet regelen. Ook zoekt hij regelmatig oogcontact en bij direct aankijken is dat zeker ook een aanleiding om het gedrag in te zetten. Correctie in de vorm van 'nee' lijkt het gedrag aan te scherpen, geen goede manier dus. Negeren is een optie. Duidelijk heeft hij veel succes gehad met zijn gedrag en negeren zal het gedrag eerst verergeren. Alsof hij wil zeggen: hallo, hoor je me niet? Ben ik niet duidelijk of zo? Bovendien is negeren geen enkele vorm van contact maken, niet aankijken, niets tegen zeggen, voor ons mensen best heel lastig. In een sessie is geoefend met de ruimte verlaten zodra het gedrag wordt ingezet. De tijd was tekort om er echt conclusies aan te verbinden maar de intensiteit leek af te nemen. Onnodig om te zeggen dat het een project is...

Naast dit serieuze verhaal is er ook veel leuks te melden: Benson is een slimmerd. Samenwerken moet hij nog even leren, hij is erg met zichzelf bezig. Daarnaast heeft hij duidelijk last van zijn hormonen, elk plasje wordt uitvoerig besnuffeld, teefjes hebben zijn hart gestolen. Met reuen zien we een hoge houding en hij gaat een conflict zeker niet uit de weg. Ook hier valt dus nog wel het een en ander bij te sturen. Zijn algemene kennis van basiscommando's is minimaal, zit is bekend, af met handgebaar en zonder afleiding gaat redelijk en kom hier is net wat zijn interesse heeft. Is het daar leuker dan hier, dan heeft hier komen even geen prioriteit. Een voertje vindt hij wel prettig maar is niet super enthousiast, een balletje is leuk maar ook niet geweldig. Heel belangrijk om te weten: Benson heeft indrukwekkend voerbaknijd, d.w.z. in huis. In de kennel laat hij het ook duidelijk zien. Buiten tijdens de test was het toch verbazingwekkend geen probleem. In zijn entboekje staat schoonheidsfoutje, is understatement: hij heeft een behoorlijke bovenbeet, d.w.z. zijn onderkaak is korter dan zijn bovenkaak. Gelukkig heeft hij daar geen last van, eten gaat hem prima af. 

Katten behoren niet tot zijn repertoire, fixeren, grommen, uitvallen, nee het was maar goed dat er een stevig hek tussen Benson en asielkat Rocco zat. Netjes meelopen aan de lijn is een oefenpuntje, niet trekken pakt hij snel op als je zelf heel consequent bent: strakke lijn = niet verder lopen, slappe lijn = verder wandelen. Het lijkt een voordeel, een slimme hond maar het kan ook tegen je werken. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Het is een zelfverzekerde hond, snel relaxt in nieuwe omgeving. Dat hij graag in de weg ligt, betekent ook dat hij grenzen opzoekt, controle wil houden. Zijn nieuwe eigenaar zal naast een stukje kennis van hondengedrag, lichaamstaal en leervormen duidelijk en consequent met hem moeten omgaan, firm but gentle. Niet met correcties maar op basis van samenwerking en vertrouwen. Vergeet niet te genieten want zo'n blij hoofd als hij buiten lekker aan de wandel is, is wel super goed voor je humeur!

Asiel: Stg. Dierentehuis 't Schuthok
Rijksweg 4
1785 PA Den Helder
Tel.: 0223-631447
E-mail: info@schuthok.nl
Website: Bekijk de website van dit asiel
Openingstijden: ma-wo-vr-za: 14:00-16:00

http://www.schuthok.nl/ honden/ benson-leuke-hond-met-probl eempje/Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.