Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt!
Laatste update op 02.08.2018
WODAN - Mix Border Collie - reu - 5 jaar


Wodan is een vrolijke kruising met veel Border Collie in zich. Hij bruist van de energie en dat is ook de reden dat hij in zijn vorige huis niet op zijn plek was. Voor hem zijn we nu op zoek naar een plek waar er voldoende tijd en ruimte voor hem is en waar er lekker met hem wordt gewerkt. Behendigheid, lange wandelingen, fietsen en speuren; Alles vindt hij even leuk, als hij maar mag 'bruisen'. 
Kleine kinderen en Wodan zijn niet zo'n goede match. Wel is hij gewend aan katten in huis. Los kan hij prima samenzijn met andere honden, maar aan de riem is hij erg fel. 
Wodan is erg gek op zijn bal en is daar goed mee te 'lokken' om op de baas te (blijven) letten. 
Wodan is 5 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooid en voorzien van een chip. 
Welke serieuze en sportieve baas valt voor het karakter van Wodan? Voor mensen die veel van huis zijn (zonder dat Wodan mee kan) zijn voor hem geen optie!

Meer informatie

  • Kan bij andere katten - ja
  • Kan bij andere honden - ja
  • Kan bij kleine kinderen - nee
  • Kan bij grote kinderen - ja
  • Kan alleen thuis zijn - ja
  • Kan in de auto - ja

Dierenasiel de Kluif
Steenwijkerweg 258
8335LJ Steenwijk - Witte Paarden
Overijssel
Open: Di t/m vr van 16-18 uur. 
Za 10-12 uur en 16-18uur 
Op zondag en maandag gesloten.
Tel. 0521-512015

Link naar Wodan:KLIK HIER

 


 


LISA - Border Collie - 2.5 jaar - teefje

Voor deze lieve en gevoelige Borderdame zoeken de baasjes een plekje waar niet teveel lawaai is. Lisa kan daar niet goed tegen en raakt helemaal van slag. Meer info op haar eigen pagina:
LISA - KLIK

Stichting Collie en Co in Nood voor het eerste contact
Email: collie.in.nood@gmail.com

Er is een kennismaking geweest voor Lisa, maar omdat de eigenaren tot half augustus op vakantie zijn, valt een beslissing pas na hun vakantie.

Contact via Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com

BALOU - Border Collie - reu - 11,5 jaar

GEZOCHT lief baasje:

Mijn naam is Balou en hoe heet jij?
Ik ben op zoek naar een nieuw huis, om oud te worden.
Mijn baasje is niet meer in staat om voor mij te zorgen doordat hij op leeftijd is (79) , behoorlijk wat medische tegenslag heeft gehad en het lopen hem zeer slecht af gaat.
Wij zijn samen oud geworden maar helaas scheiden nu onze wegen.
Ik ben een Border Collie reu (gecastreerd) van 11.5 jaar oud,  maar nog vol energie. Zoals je kunt zien sleep ik nog volop met stokken.
Ik hoop via deze weg een nieuw thuis te kunnen vinden.

Wat zoek ik:
• Een huisje zonder al te veel prikkels.
• Iemand met verstand van Borders, die consequent is en mij ook een beetje kan begeleiden als ik zonder mijn oude baasje verder moet.
• Huis liefst zonder kinderen.
• Mensen met de tijd om een lekkere wandeling te maken, en zin om een balletje te gooien.

Wat krijg je er voor terug:
• Een hele trouwe vriend.
• Een waakzaam oor.
• Iemand die altijd klaar voor je staat.

Met vriendelijke groeten
W.H.Stolk (zoon van mijn baasje).

KAYLIE - Mix Australische Collie/Herder

Deze sportiefe dame van 7 jaar zoekt ook sportieve baasjes die samen met haar actief willen zijn. Kaylie is een leuke, lieve en sociale meid.Zij heeft een grote wil to please en leert graag nieuwe dingen. Met andere honden kan zij prima omgaan.

Contact voor Kaylie is:
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com

Openingsuren: 
Dinsdag tot vrijdag: van 10 tot 12 uur
Zaterdag en zondag: van 10 tot 13 uur

DARCO - Border Collie - reu - 5 jaar

Darco is een energieke & nerveuze hond, die veel beweging nodig heeft. Darco heeft tijd nodig om mensen te leren kennen, in het begin zou hij dan ook durven grommen en knappen. Eens hij je kent, kan hij echt heel lief zijn, maar vereist hij nog een rustige aanpak. Het blijft wel heel moeilijk om hem te borstelen, een wondje te verzorgen, ermee bij de dierenarts te gaan ... Hij is perfect zindelijk en bijt niets kapot. Tot nu toe is hij nog nooit ziek of geopereerd geweest. Hij is niet gewoon om vaak alleen thuis te zijn, maar kan het wel, dan zit hij buiten in de tuin. ’s Nachts sliep hij in de garage of de veranda. Hij is niet wagenziek en rustig in de auto. Hij kent enkele bevelen: kom, zit, af, pootje, bal. Zijn vorig baasje ging enkele keren per week met hem gaan wandelen, hij liep vroeger regelmatig los en kwam dan ook gemakkelijk terug. De laatste tijd begint hij wel minder goed te luisteren. Aan het wandelen aan de leiband is nog wat werk, want hij trekt in het begin nog aan de riem en durft ook uitvallen naar andere honden en mensen als ze te dicht bij hem komen. Hij blaft of jankt niet onnodig, maar waakt wel wanneer het moet. Bij zijn vorige thuis was de omheining 1m20 hoog, probeert dan niet te ontsnappen en graaft geen putten. Wanneer er iemand op bezoek komt, reageert hij altijd wat afwachtend, als hij het te bedreigend vindt zal hij wel durven happen. Hij leefde ook samen met de oma van zijn baasje en naar haar toe durfde hij vaker grommen en heeft onlangs ook naar haar gebeten terwijl er bezoek was. De oorzaak hiervoor achterhalen, is helaas niet meer mogelijk, misschien was een plotse beweging de aanleiding, de spanning van het bezoek, de moeilijkere relatie tussen hem en de oma of misschien de combinatie van alles. De vorige eigenaar heeft hem 3 jaar geleden zelf geadopteerd maar door het bijtincident is hij op 13-1-2018 teruggebracht. We zoeken voor Darco iemand, die hem dagelijkse beweging en uitdaging zal geven in combinatie met een rustige en consequente aanpak. We plaatsen hem niet bij kleine kinderen.

VZW Animal Trust
Geerbosstraat 1 - 9090 Melle
Tel: (0032) (0)498 66 80 80
E-mail: info@animaltrust.be
Buiten de uren op afspraak, maandag gesloten.


NELSON - Border Collie - reu - bleumerle

Nelson is een Border Collie reu en werd geboren in 2012. Onlangs werd Nelson geadopteerd bij ons maar zijn nieuwe baasje bracht hem helaas terug. We plaatsen hem niet bij andere dieren of kindjes. Nelson heeft zeker een aantal werkpunten, we zoeken voor hem een baasje met enige kennis van het ras, en vooral een baasje dat bereid is om met Nelson te werken aan zijn minder goede kanten. Nelson heeft ongetwijfeld ook zijn kwaliteiten, hij is heel lief en aanhankelijk.

voor ALLE info m.b.t. onze honden ter adoptie = contacteer Myriam op het nummer 0492/04 14 71 of via imke_mertens@hotmail.com

Unco Jerry vzw

de Merodedreef 137 B

Westerlo (B)

Bezoek enkel op afspraak.
https://www.adopteer.be/hond/border-collie/nelson

 


 


LIA - Schotse herdershond - teefje - 3 jaar

Deze mooie dame is gecastreerd en zoekt een nieuw thuis zonder andere honden en/of katten.

Het is een slanke en ranke meid van 16 kg en fijntjes van gestalte. Zie vindt behendigheid erg leuk en w.s. is schapendrijven ook een goede optie.
Autorijden is geen probleem, alleen blijven voor een paar uurtjs ook niet en zij kent basiscommando's.
Rastypisch is zij terughoudend en bij vreemde mensen en alles dat anders is dan anders kijkt zij de kat uit de boom. Onweer en vuurwerk vindt zij eng. wij plaatsen haar bij voorkeur bij een mevrouw en in een rustige leefsituatie .Kinderen op zich zijn geen probleem maar zij moeten wel met een sensiebele en gevoelige hond om kunnen gaan.Lia woont nog in Duitsland en een beetje kennis van de taal kan geen kwaad.

 


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.