Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.

Laatste update op 05.06.2019

 


LUNA - Border Collie - teefje - 1 jaar

Hallo iedereen mijn naam is Luna en ik ben een Border Collie.
Op 06/03/2018 word ik 1 jaar oud. Ik ben binnengekomen via een inbeslagname door de politie.
Helaas valt er niet veel over mijn achtergrond te vertellen.
Mijn verzorgers zeggen dat ik super veel energie heb en dat ik mega speels ben.
Ook zeggen ze mij dat ik nog veel moet leren waaronder zindelijkheid en rustig aan de leiband wandelen.
Kun jij mij nog veel leren? Neem dan eens contact op met mijn verzorgers!

MEER INFORMATIE BIJ ONZE VERZORGERS:
Wase Dierenbescherming
Tel. 0032 3/777.34.44
Link naar Luna: KLIKLIKLINK naar Spikkel: KLIKKLIK

SPIKKEL - Mix Border Collie - reu

Spikkel is een Kruising Border Collie uit Roemenië van bijna 3 jaar. Spikkel heeft in Roemenië een slechte start gemaakt waardoor hij erg weinig vertrouwen in mensen heeft. Ook andere honden vind hij niet leuk. 

Spikkel is binnen een lieve hond die enorm van aandacht houd. Hij kan zich ook best even alleen vermaken. Voor Spikkel is het belangrijk dat hij in huis een veilige plek heeft. Bijvoorbeeld een bench waar hij zich in kan terug trekken als het spannend wordt. Het is dan ook verstandig om hem bij bezoek op zijn eigen veilige plek te laten. 

Buiten is Spikkel erg wantrouwend naar mensen en andere honden. Omdat hij vanuit angst kan aanvallen hebben zijn vorige eigenaren hem altijd gemuilkorfd uitgelaten. Dit is niet zielig maar vooral veilig. Hij vind dit ook geen enkel probleem.
Als je buiten in een prikkel vrije omgeving loopt geniet hij enorm van wandelen. Ook is hij dol op spelen in het water. 
Voor Spikkel zoeken we een nieuw huis bij mensen die ervaring hebben in honden met angst agressie. Het liefst op een afgelegen plek zodat hij niet teveel prikkels van buiten af krijgt. Spikkel heeft tijd nodig om je te vertrouwen daarom zal zijn herplaatsingstraject ook wat meer tijd in beslag nemen.
Mocht je interesse hebben in Spikkel neem dan gauw contact op met

Dierenasiel De Swinge in Drachten
info.deswinge@dierenbescherming.nl


KAYLEE - Australian Shepherd - teefje

Kaylee is een Australian Shepherd teef van 01-08-2011. Een leuke vrolijke en spontane hond die erg gek op een bal is. Kaylee is een hond waar je wat mee moet doen en zij moet haar energie ook kwijt kunnen. Sportieve baas kom kennismaken met deze mooie energieke dame.
Link naar Kaylee : KLIKKLIK

Dierenasiel De Ark
Leuvenumseweg 70
3847 LD Harderwijk
Tel. 0341-416127


 


 


SEPP - Border Collie/Sheltiemix - reu

Sepp is een jonge knul van 10 maanden jong. I.v.m. omstandigheden zoekt hiij een nieuw thuis.

Voor meer inlichtingen kun je contact opnemen
met Andrea, hij verblijft bij haar tot herplaatsing.

 STURM - Border Collie - reu - 7 jaar

Sturm zoekt ivm ziekte van zijn baasje een nieuwe stek, deze heeft onlangs een beroerte gehad en kan niet meer voor hem zorgen.

Sturm is gecastreerd, na een autoongeluk moest zijn penis worden verwijderd en een enkelgewricht worden gefixeerd. Hij heeft hier verder geen last van, is ook pijnvrij en kan bewegen zoals hij zin heeft. Soms hinkt hij een beetje.
Storm plast als een meisje en zijn trimster heeft hem op de daarvoor bestemde plek iets geschoren om hygiënische redenen.

Sturm is erg lief en aanhankelijk en kan goed met niet te jonge kinderen. Het is een echte kroelsok. Hij heeft altijd als enig dier bij zijn baasje geleefd en is geen andere dieren gewend in zijn huis, deelt ook niet graag zijn speelgoed en mand.

Sturm is gezond, gevaccineerd, gechipt en ontwormd, zeer goed onderhouden vacht en luistert als een tierelier. Hij is erg gehecht aan lange wandelingen aandacht en doet ook graag denkspelletjes.

Sturm is wat achterdochtig naar een bepaald type man en wil dan soms happen (niet bijten), daarom is het verstandig hem enkel bij een alleenstaande mevrouw, graag met kinderen, te plaatsen.

Hij kan na gewenning zonder problemen enkele uren alleen blijven. Hij is gek op autorijden.

Dus al met al, hij heeft zijn trekjes maar is verder een vrolijke, trouwe, grappige en brave jongen.
Hij heeft al veel mee gemaakt en kijkt uit naar een gezellig gezinnetje die veel van hem houden en veel tijd voor hem hebben.

Storm verblijft bij de zoon van zijn baasje in Ingolstadt (Beieren/Duitsland) tot herplaatsing.

Contact is:
Collies en Shelties in Not - Duitsland
Anna Schmidt
Tel. 0049 2131-3143885 (von 11 tot 18 uur)
of Susanne Schmidtmann
0049 163 - 4842000 tot 21 uur
Nederland: Collie in Nood 0031 (0)46 850 31 44
(tussen 11 en 18 uur)

 

 


MO - Mix Schotse Herder/Australian Shepherd

Mo (geb.10-1-2016, kruising Australian Sheperd met Schotse Herder) is een lieve, aanhankelijke, energieke, speelse, leergierige dame, die een consequente baas/bazin zoekt die veel met haar wil gaan ondernemen, onder andere een training met haar doen en die al bekend zijn met het ras Australian Sheperd. Mo heeft wat probleempjes buiten en moet daarin op de juiste wijze gestuurd worden. Ze is geen kinderen gewend en wordt onrustig als ze kinderen ziet, we plaatsen haar daarom ook niet bij kinderen. Ze gaat goed met bekende mensen, maar moet wennen aan vreemden, ze is beschermend ten opzichte van de baas/bazin, ze heeft de neiging om mensen aan te blaffen en tegen ze op te springen, ze kan ook snappen naar ze. Ze gaat op neutraal terrein goed met andere honden om, wil graag spelen, alleen met sommige honden niet, die negeert ze. Ze ging goed met de eigen kat, buiten gaat ze wel graag achter katten aan. Na gewend te zijn kan ze een paar uurtjes alleen thuis zijn. Ze is niet waaks bij de deurbel, maar wel als er mensen binnen komen. Ze kent een aantal basiscommando's, kan alleen loslopen als ze onder appel staat, loopt goed mee aan de korte riem, kan naast de fiets lopen, zwemt graag, apporteerd graag.

 

Dierentehuis Alkmaar
Bergerweg 185
1817 ML Alkmaar
Tel. 088-8113690
Link naar Mo: KlikklikTerug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.