Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.

Laatste update op 13.05.2020

 
NORA - Mix Bordercollie - teefje - volwasssen

Nora is een teefje van 4,5 a 5 jaar oud. 
Hoogte 60 cm
Zwart wit kleuring

Toen Nora gevonden werd (zonder chip) was ze wat verlegen, nu is dat weggetrokken. Het is een sociale lieve hond. Goed met teven en reuen.

Bovendien is ze heel gehoorzaam.

 


Wilt u meer informatie ?
zend u dan een email naar:
miranda_rdam@hotmail.com

 


Meer info en foto's kunt op de website lezen:
Volg deze link aub ... KLIKHIER
Dierentehuis Ter Marse - Stadskanaal

OREO - Mix Border Collie/Friese Stabij

Dit is andere koek!

Oreo is prachtig om te zien! En zijn kleuren doen zijn naam eer aan en hij kan bijna net zo zoet zijn. Maar net als iedere hond (en stiekem ook wel ieder mens) heeft Oreo een handleiding. Voor zover we nu weten, is deze handleiding echter wel goed leesbaar!

Oreo is een gecastreerde reu, kruising Friese Stabij/Border Collie van nog geen twee jaar oud. En die jonge energie neemt hij mee! Hij vindt het heerlijk te rennen, te springen, achter een bal of frisbee aan te gaan of zelfs zijn hersenen in te zetten. Voerpuzzels of behendigheidstraining zijn aan hem wel besteed! Maar dit denkwerk loopt vast op het moment dat Oreo een situatie, omgeving of persoon niet kent. Dan komt zijn onzekerheid naar boven en zet hij agressie in om dit te compenseren.

Deze knappe man is enorm op stemmen gericht. Wordt hij vrolijk en vol enthousiasme aangesproken, is hij sneller geneigd je aardig te vinden. En herkent hij je in eerste instantie niet op zicht, zal hij je stem uit duizenden herkennen! Zelf is hij ook niet bang zijn stem te gebruiken en zal in een voor hem angstige situatie eerst vocaal proberen je weg te krijgen. Oreo zijn gedrag in onzekerheid, volgt prachtig wat er in de boeken beschreven staat.


 


JAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447


 BOBBY - Border Collie - reu - 1 jaar

Bobby is bij ons afgestaan omdat er in het drukke gezin met kinderen wegens prive-omstandigheden te weinig tijd voor hem was. Voor de eigenaresse en kinderen een hele verdrietige en moeilijke beslissing om te nemen, maar voor Bobby een hele goede. Onbedoeld is er zoveel gedrag van wat Bobby liet zien niet herkend. Dit heeft geresulteerd in een hele bange, zielige Bobby.

De eerste dagen zat Bobby tegen de achterwand van zijn kennel aangeplakt. Hij probeerde zich letterlijk in de betonnen muur te laten verdwijnen. Een dag na binnenkomst was zijn eerste verjaardag. Een collega heeft hem voorzichtig aangelijnd en kennis laten maken met haar twee labradors. Deze twee blonde dames wisten hem een beetje te laten ontdooien en zo “vierde” Bobby zijn eerste verjaardag op een onbekend kantoor in plaats van in de kennel.

Meer info over Bobby hier KLIK
Haags Dierencentrum
Lozerlaan 595
2544MC Den Haag
Tel.070 3661806

 

 

Contact :
Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 Brugge (Belgie)

JOY - Border Collie - teefje - bijna 7 jaar

Joy leefde samen met de reu Radja.Beiden werden samen afgestaan wegens familiale omstandigheden en verhuis naar een appartement. Zij is geboren op 17.02.2013 en is gesteriliseerd. Joy is een kalme hond. Ze leefde zowel binnen als buiten maar sliep ’s nachts wel binnen. Ze leefde ook samen met een kat. Bij alleen thuis zijn durft ze nog onzindelijk zijn maar onder normale omstandigheden is ze wel zindelijk. Ze is wel niet graag alleen thuis. Joy kan mee met de wagen maar ze is wel wagenziek. Ons werd gemeld dat ze niet gewoon is om aan de leiband te lopen maar in het asiel lukt dat goed. Joy eet droogvoer. Adoptie samen met Radga krijgt voorrang.

RADJA - Bordercollie - reu - °05.09.2011

Radja werd afgestaan samen met border Collie Joy wegens familiale omstandigheden en verhuis naar een appartement. Radja leefde zowel binnen als buiten maar sliep ’s nachts binnen. Hij is niet graag alleen en durft dan wel onzindelijk zijn. In normale omstandigheden is Radja wel zindelijk. In nieuwe omstandigheden kan Radja wel zenuwachtig en wat angstig reageren. Hij kan mee met de auto maar is ook wagenziek. Radja eet droogvoer. Adoptie samen met border Collie Joy krijgt voorrang. Radja is gecastreerd.

Tel +32 (0)50 32 09 66
Fax +32 (0)50 32 38 96 Dagelijks open van 14:00 tot 17:30
Bereikbaarheid op zon- en feestdagen

  


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.