Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt!
Laatste update op 12.04.2019JAZZ(Y) - Schotse herder - teefje

Jazz is een prachtige en lieve Amerikaanse Colliedame van 14.07.2016. Voor haar zoeken wij een rustige nieuwe stek. Haar baasjes hebben alles gedaan om haar te kunnen houden, maar een bedrijf aan huis met dagelijks vreemde mensen over de vloer die in- en uit lopen en andere triggers waren teveel voor Jazz.
Zij kijkt eerst de kat uit de boom voordat zij met iemand contact maakt en zij heeft tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties. Maar dan is Jazz lief, aanhankelijk en enthousia-stisch in haar gedrag naar eigen mensen en altijd in voor een potje knuffelen ;-). Zij heeft een eigen voetbal waar zij graag mee speelt, maar speelt ook graag met andere honden buiten als zij die iets beter kent. Wij zoeken voor haar een fijn en liefdevol thuis zonder (klein)kinderen, katten of kleinvee. Een niet te kleine, evenwichtige, sociale en speelse reu zou voor Jazz erg fijn zijn als gezelschap.

Voor meer info kunt u contact opnemen met :
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel. 0031-(0)46 850 31 44

Kijkt U aub ook op de pagina
www.collie-in-nood.com/adoptietraject.html voor het verloop van onze adoptieprocedure.


ZITA - Sheltie - teefje - geb. 13.03.2011

Kan bij poezen: ja
Kn bij honden : ja
Kan bij kleine kinderen : ja
Kan bij grote kinderen: Ja 
Kan in een flat : ja
kan in de tuin : ja 

wat een prachtige meid!! Die gaat met ieder dier en mens overweg, deze dame geeft totaal nog geen rugzakje en is altijd goed onderhouden geweest, de mensen hebben deze beslissing moeten nemen wegens ze gescheiden zijn en de vrouw totaal geen tijd meer had voor Zita, daarom hebben ze besloten van dan maar een nieuwe thuis te zoeken zodat ze gelukkig kan zijn!!

Dierenasiel Folyfoot
Casselrijstraat 90
8790 Waregem
Tel. +32 477 74 13 04
Link naar Zita: KLIK

 


CHABBY - Bordercolliemix - teefje


Chabby is in eerste contact erg onzeker en heeft wat tijd nodig om te wennen. Wanneer je haar vertrouwen hebt gewonnen is ze een ontzettende knuffel die heel graag bij je komt om steun te zoeken wanneer zij een situatie niet vertrouwt. Het is belangrijk dat een nieuwe eigenaar haar deze steun dan ook kan bieden.

De conditie van Chabby is niet optimaal op dit moment. Ze is wat te zwaar en haar gebit was erg slecht toen zij binnenkwam in de opvang. We hopen dan ook dat haar nieuwe eigenaar lekker veel met haar wil gaan bewegen zodat zij haar overtollige kilo’s kan verliezen, en dat haar voeding wordt aangepast zodat haar gebit niet terug in deze slechte staat komt. 

Chabby reageert vrij fel op andere honden, zowel op straat als vanuit haar kennel. Om deze reden is het dan ook niet verantwoord haar los te laten lopen. Gezien haar onzekere karakter wordt zij niet bij kinderen jonger dan 16 jaar geplaatst. Wij adviseren met haar een cursus te volgen, zowel om haar te laten zien dat zij leuke dingen kan doen in het bijzijn van andere honden,  als om een band op te bouwen met haar nieuwe eigenaar. 

Dierenasiel Breda
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel. 076-5712712
Link naar Chabby: KLIK

BALOU - Border Collie - reu - senior 9+

Wij zijn voor Balou op zoek naar mensen die weten wat het is om met een Border Collie om te gaan. Voor meer informatie vragen wij u om ons even te bellen.


SEPP - Border Collie/Sheltiemix - reu

Sepp is een jonge knul van 10 maanden jong. I.v.m. omstandigheden zoekt hiij een nieuw thuis.

Voor meer inlichtingen kun je contact opnemen
met Andrea, hij verblijft bij haar tot herplaatsing.

 STURM - Border Collie - reu - 7 jaar

Sturm zoekt ivm ziekte van zijn baasje een nieuwe stek, deze heeft onlangs een beroerte gehad en kan niet meer voor hem zorgen.

Sturm is gecastreerd, na een autoongeluk moest zijn penis worden verwijderd en een enkelgewricht worden gefixeerd. Hij heeft hier verder geen last van, is ook pijnvrij en kan bewegen zoals hij zin heeft. Soms hinkt hij een beetje.
Storm plast als een meisje en zijn trimster heeft hem op de daarvoor bestemde plek iets geschoren om hygiënische redenen.

Sturm is erg lief en aanhankelijk en kan goed met niet te jonge kinderen. Het is een echte kroelsok. Hij heeft altijd als enig dier bij zijn baasje geleefd en is geen andere dieren gewend in zijn huis, deelt ook niet graag zijn speelgoed en mand.

Sturm is gezond, gevaccineerd, gechipt en ontwormd, zeer goed onderhouden vacht en luistert als een tierelier. Hij is erg gehecht aan lange wandelingen aandacht en doet ook graag denkspelletjes.

Sturm is wat achterdochtig naar een bepaald type man en wil dan soms happen (niet bijten), daarom is het verstandig hem enkel bij een alleenstaande mevrouw, graag met kinderen, te plaatsen.

Hij kan na gewenning zonder problemen enkele uren alleen blijven. Hij is gek op autorijden.

Dus al met al, hij heeft zijn trekjes maar is verder een vrolijke, trouwe, grappige en brave jongen.
Hij heeft al veel mee gemaakt en kijkt uit naar een gezellig gezinnetje die veel van hem houden en veel tijd voor hem hebben.

Storm verblijft bij de zoon van zijn baasje in Ingolstadt (Beieren/Duitsland) tot herplaatsing.

Contact is:
Collies en Shelties in Not - Duitsland
Anna Schmidt
Tel. 0049 2131-3143885 (von 11 tot 18 uur)
of Susanne Schmidtmann
0049 163 - 4842000 tot 21 uur
Nederland: Collie in Nood 0031 (0)46 850 31 44
(tussen 11 en 18 uur)

 

 


MO - Mix Schotse Herder/Australian Shepherd

Mo (geb.10-1-2016, kruising Australian Sheperd met Schotse Herder) is een lieve, aanhankelijke, energieke, speelse, leergierige dame, die een consequente baas/bazin zoekt die veel met haar wil gaan ondernemen, onder andere een training met haar doen en die al bekend zijn met het ras Australian Sheperd. Mo heeft wat probleempjes buiten en moet daarin op de juiste wijze gestuurd worden. Ze is geen kinderen gewend en wordt onrustig als ze kinderen ziet, we plaatsen haar daarom ook niet bij kinderen. Ze gaat goed met bekende mensen, maar moet wennen aan vreemden, ze is beschermend ten opzichte van de baas/bazin, ze heeft de neiging om mensen aan te blaffen en tegen ze op te springen, ze kan ook snappen naar ze. Ze gaat op neutraal terrein goed met andere honden om, wil graag spelen, alleen met sommige honden niet, die negeert ze. Ze ging goed met de eigen kat, buiten gaat ze wel graag achter katten aan. Na gewend te zijn kan ze een paar uurtjes alleen thuis zijn. Ze is niet waaks bij de deurbel, maar wel als er mensen binnen komen. Ze kent een aantal basiscommando's, kan alleen loslopen als ze onder appel staat, loopt goed mee aan de korte riem, kan naast de fiets lopen, zwemt graag, apporteerd graag.

 

Dierentehuis Alkmaar
Bergerweg 185
1817 ML Alkmaar
Tel. 088-8113690Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.