Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt!
Laatste update op 21.06.2017

  LISA BLACK - Mix Border Collie - teefje - 6 jaar

Dit is Lisa Black, teefje, geboren augustus 2011 en in het asiel sinds 15 augustus 2014. Lisa is een fijne, speelse meid. Ze houdt van het contact met mensen en zal elke kans benutten om te kroelen. Haar aanhankelijkheid is aandoenlijk en haar nieuwsgierigheid nodigt uit om haar allerlei dingetjes aan te leren.

Ze is erg sociaal met andere honden dus kan zij op een veilige plek gerust vrij los met andere honden spelen. Kortom ze is een heerlijke meid die goed in het leven staat en dolgraag een leven zal beginnen met een nieuwe baas. Ze zal niets liever doen dan laten zie hoe zij zich als waardig gezinslid kan gedragen.  Lisa kan met andere honden, katten en kinderen.  Een top 10 hond.
Lisa zit nu in een opvanggezin in Nederland. Wilt u meer informatie ?

Neem aub contact op met:
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.comRAKKER - Mix Schotse Herder - reu - 1,5 jaar Rakker is een kruising Schotse Collie van december 2015. Hij is in beslag genomen omdat hij veel buiten moest verblijven en er weinig naar hem werd omgekeken.
Hij laat hier zien dat hij het binnenleven toch gewend is. Wellicht heeft hij als pup binnen mogen leven.
In het begin had Rakker even tijd nodig om te wennen aan ons en aan het asiel. Alles verliep op zijn tempo en inmiddels is hij helemaal opengebloeid.
Bij binnenkomst in een binnenruimte, spring hij meteen op de zetel. Hij heeft moeite met handelingen en bewegingen van mensen.
Hij lijkt de mand en de zetel te kennen. Hij is graag bij de mens en wordt graag bezig gehouden. Hij vertoont hier interesse in speelgoed en zal waarschijnlijk thuis speelgoed apporteren.
Voor Rakker zoeken we mensen zonder kinderen. Hij wil graag energiek bezig zijn, dus een tuin heeft zijn voordelen voor Rakker. Een stabiele teef kan voor Rakker een goed voorbeeld zijn.
Dierenasiel Genk 
Europalaan 13 
3600 Genk

Tel: 0032 (0)89/ 35.70.09
(tussen 15u en 18u behalve op zon- en feestdagen)
Email: info@dierenasielgenk.be

BENSON - Border Collie - reu - 5 jaar

Benson is een driekleur Border Collie (het is een beetje zoeken maar hij heeft ook bruin bij het overheersende zwart-wit), het is een reu met geboortedatum: 12-01-2016. Gezegend met 2 kleuren ogen: aan de witte kant bruin en aan de zwarte kant blauw (odd-eyed). Met een stevig verhaal voor afstand gekomen, nu na een week observatie en test is het tijd om hem voor te stellen. Eigenlijk best sneu, via internet koop je je 1e eigen hond, jong en actief met nog een heel leven om samen te delen. Hij stond te koop omdat het samenwonen met andere honden (naar alle waarschijnlijkheid reuen) niet van een leien dakje ging. Dat was bij zijn nieuwe eigenaar geen probleem als single hond, wel bleek al snel een ander issue...

In besloten ruimten, binnenshuis, in de auto enz., heeft Benson bijzonder gedrag dat begint met grommen, harder grommen en wat escaleert in een aantal blafjes. Hij kan daarbij ook uitvallen (happen). Hoewel de info geen duidelijke aanleiding leek te geven waardoor er gedacht werd aan een medische oorzaak, hebben observaties laten zien dat Benson het gedrag heel bewust inzet. Een medische oorzaak lijkt uitgesloten. Het valt onder de noemer 'aandachteisend gedrag'. De trigger kan een gesloten deur zijn, een geluid wat hij hoort, iets dat buiten gebeurt. Kortom, alles waarbij hij vindt dat hij iets moet regelen. Ook zoekt hij regelmatig oogcontact en bij direct aankijken is dat zeker ook een aanleiding om het gedrag in te zetten. Correctie in de vorm van 'nee' lijkt het gedrag aan te scherpen, geen goede manier dus. Negeren is een optie. Duidelijk heeft hij veel succes gehad met zijn gedrag en negeren zal het gedrag eerst verergeren. Alsof hij wil zeggen: hallo, hoor je me niet? Ben ik niet duidelijk of zo? Bovendien is negeren geen enkele vorm van contact maken, niet aankijken, niets tegen zeggen, voor ons mensen best heel lastig. In een sessie is geoefend met de ruimte verlaten zodra het gedrag wordt ingezet. De tijd was tekort om er echt conclusies aan te verbinden maar de intensiteit leek af te nemen. Onnodig om te zeggen dat het een project is...

Naast dit serieuze verhaal is er ook veel leuks te melden: Benson is een slimmerd. Samenwerken moet hij nog even leren, hij is erg met zichzelf bezig. Daarnaast heeft hij duidelijk last van zijn hormonen, elk plasje wordt uitvoerig besnuffeld, teefjes hebben zijn hart gestolen. Met reuen zien we een hoge houding en hij gaat een conflict zeker niet uit de weg. Ook hier valt dus nog wel het een en ander bij te sturen. Zijn algemene kennis van basiscommando's is minimaal, zit is bekend, af met handgebaar en zonder afleiding gaat redelijk en kom hier is net wat zijn interesse heeft. Is het daar leuker dan hier, dan heeft hier komen even geen prioriteit. Een voertje vindt hij wel prettig maar is niet super enthousiast, een balletje is leuk maar ook niet geweldig. Heel belangrijk om te weten: Benson heeft indrukwekkend voerbaknijd, d.w.z. in huis. In de kennel laat hij het ook duidelijk zien. Buiten tijdens de test was het toch verbazingwekkend geen probleem. In zijn entboekje staat schoonheidsfoutje, is understatement: hij heeft een behoorlijke bovenbeet, d.w.z. zijn onderkaak is korter dan zijn bovenkaak. Gelukkig heeft hij daar geen last van, eten gaat hem prima af. 

Katten behoren niet tot zijn repertoire, fixeren, grommen, uitvallen, nee het was maar goed dat er een stevig hek tussen Benson en asielkat Rocco zat. Netjes meelopen aan de lijn is een oefenpuntje, niet trekken pakt hij snel op als je zelf heel consequent bent: strakke lijn = niet verder lopen, slappe lijn = verder wandelen. Het lijkt een voordeel, een slimme hond maar het kan ook tegen je werken. Een poosje alleen thuis is geen probleem. Het is een zelfverzekerde hond, snel relaxt in nieuwe omgeving. Dat hij graag in de weg ligt, betekent ook dat hij grenzen opzoekt, controle wil houden. Zijn nieuwe eigenaar zal naast een stukje kennis van hondengedrag, lichaamstaal en leervormen duidelijk en consequent met hem moeten omgaan, firm but gentle. Niet met correcties maar op basis van samenwerking en vertrouwen. Vergeet niet te genieten want zo'n blij hoofd als hij buiten lekker aan de wandel is, is wel super goed voor je humeur!

Asiel: Stg. Dierentehuis 't Schuthok
Rijksweg 4
1785 PA Den Helder
Tel.: 0223-631447
E-mail: info@schuthok.nl
Website: Bekijk de website van dit asiel
Openingstijden: ma-wo-vr-za: 14:00-16:00

http://www.schuthok.nl/ honden/ benson-leuke-hond-met-probl eempje/TOBIAS - Mix Draadhaar/Border Collie

Tobias is een teefje van 3 jaar, een sociale dame die ook basis gehoorzaamheid kent.

Meer info bij:
Dierenasiel De Schakel
Steenheuvelstraat 19
3390 Sint Joris Winge
Gsm: 0474/86 38 42
Fax: 016/64 01 99
e-mail: dbschakel@hotmail.com
BOYKE - Border Collie - reu

Deze prachtige Border Collie van drie jaar heet Boyke. Helaas kan zijn baasje wegens gezondheidsproblemen niet meer voor hem zorgen. Boyke is een vrolijke en vriendelijke hond. Wel is hij wisselend naar reutjes.
Deze slimmerd vind het fijn om dicht bij zijn baasje te zijn en geniet van alle aandacht die hij krijgt. We merken dat Boyke erg leergierig is en het geweldig vind iets voor je te doen
alhoewel daar dan wel een lekker koekje tegenover moet staan, want anders heeft Boyke ineens acute last van Oost Indisch doofheid.
Boyke is dan ook het best op zijn plaats bij mensen die het leuk vinden met hem aan de slag te gaan. Een leuke hondensport, doggiedance of schaap drijven het maakt niet uit als er maar iets met hem gedaan wordt.
Als u denkt Boyke te kunnen geven wat hij nodig heeft, kom dan snel kennis met hem maken.

Stg. Dierentehuis 's-Hertogenbosch
Oosterplasweg 41
5215 HT Den Bosch
Tel.: 073-6412417
Openingstijden: ma-vr: 12-16 en za: 9-12u
http:// dierentehuisdenbosch.nl/ onze-dieren/soort/honden/


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.