Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed

HOPE
- Shetland Sheepdog - teefje - geb. 25.02.2014Hope is een klein en fijn Sheltiemeisje van bijna 7 jaar. Zij komt uit slechte omstandigheden en kwam erg angstig en onzeker bij ons binnen. Inmiddels is zij zeer aanhankelijk geworden, zindelijk en leert al goed aan de lijn te lopen. Het wandelen moet zij nog fijn gaan vinden als het nieuws en het 'enge' er af is.Zij kan goed met andere honden overweg alhoewel zij de aandacht niet graag deelt.
Zij wil dan nog wel eens de andere hond aan de kant duwen of weg snauwen. Dit heet 'intimidatie' en vinden wij niet leuk voor de andere huisgenoten ;). Zij vindt het heerlijk om bij je op schoot te liggen en vleit zich dan helemaal tegen je aan. Met haar melancolieke blik pakt zij iedereen in.
Of zij met katten kan weten wij niet, met kinderen is geen optie - die vindt zij eng, ook spelende kinderen gaat zij uit de weg. Wij kunnen ons goed voorstellen dat zij bij een ouder iemand gaat wonen, die nog graag gaat wandelen en mss samen in de zon in de tuin gaat zitten. Hope is nog geen kant en klaar hondje maar wel op weg er naar toe.

Hope woont tot haar adoptie in regio Ittervoort (Midden Limburg)
Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 0031 (0)475 584 502
Email: collie.in.nood@gmail.com

Hope wordt met een bruikleencontract en tegen een vergoeding geplaatst en wij vragen u beleefd een vragenlijst in te vullen, die wij u op verzoek grag toesturen.
Ook verstrekken wij uiteraard op verzoek inzage in het bruikleencontract dat wij hanteren.
SJORS - Schotse Herdershond - reu

Sjors, een ongecastreerd reutje, geboren op 11 juni 2017.
Sjors heeft een stamboom, is gechipt en geregistreerd.
Omdat Sjors sinds kort bijt-/hapgedrag vertoont zoeken zijn baasjes een nieuw plekje voor hem bij mensen zonder kinderen. Of hij bij katten of andere honden kan is niet bekend.
Sjors is altijd een hele lieve hond geweest, maar vanwege ziekte van het vrouwtje is hij vermoedelijk helemaal van slag, waardoor dit gedrag is ontstaan.
Sjors kan goed een paar uur alleen thuis blijven en autorijden vindt hij ook fijn.
Het beste voor Sjors is een plekje bij wat oudere mensen, die een grote tuin hebben en waar Sjors zijn rust terug krijgt.
Sjors verblijft in Breda en wordt alleen in Nederland herplaatst.

RAY - Australiann Shepherd - reu


Ray is een knappe Australian Shepherd, een black tri reu gecastreerd om precies te zijn,  met geboortedatum: 17-05-2013. Wegens verdrietige omstandigheden van de eigenaar is hij in het asiel gekomen na eerst een poosje in pension te hebben gezeten. Door de eigenaar is nog een poging gedaan om hem zelf te plaatsen en dat ging met de andere honden (Aussies) best goed maar helaas, het was een duidelijke nee tussen Ray en de Schotse Terriër des huizes. Om die reden is onze hulp gevraagd.  

Het is een stoere hond, tenminste dat vindt hij zelf in ieder geval. Als klein hummeltje is de puppycurcus gevolgd maar de informatie vermeldt blijmoedig dat luisteren niet zijn sterkste kant is. Oké, hij kan zit op verzoek en hij komt ook wel als je roept (tenzij hij iets beters te doen heeft). Aan de lijn netjes meelopen is een aandachtspuntje, Ray houdt van zigzaggen en trekt ook af en toe. Met de meeste honden gaat hij normaal om, of hij kiest voor negeren, of hij maakt vriendelijk contact.

Lees hier het volledige profiel:

*************** KLIKHIER ******************

Dierentehuis 't Schuthok
Den Helder
Tel.+31 (0)223-631447

JAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447BALOU - Mix Border Collie - reu - volwassen

Balou is een lieve kruising Labrador met Border collie van 5 jaar oud, een baasgerichte en welwillende hond die op zoek is naar een erf, boerderij of vrijstaande woning met flinke tuin waar hij lekker veel buiten kan zijn en mag waken.
Balou is als eerste een hele lieve, zachtaardige hond. Een schat voor zijn baasje en het liefst de hele dag in de buurt, geweldig gezelschap om bij je te hebben. Hij is wel flink waaks en slaat aan bij onraad en voorbijgangers, maar is vriendelijk als men rustig met hem kennismaakt. Hij is opgegroeid met katten en beschouwd ze als zijn maatjes, dus een kat (of meer) in huis is geen bezwaar.
Van andere honden is hij vaak in eerste instantie geen fan, maar met een rustige kennismaking kan het zeker goed gaan. Eventueel kan hij bij een sociale teef geplaatst worden, als de klik er is. Balou is echter geen fanatiek speelmaatje, hij gaat liever zijn eigen gang. Balou sloopt niets, kan prima alleen zijn en loopt netjes mee aan de lijn. Hij luistert goed en is heel leergierig, hij wil gráag wat doen voor een koekje (en dat kunnen er nooit genoeg zijn). Meer info op de website van het asiel.

Dierenasiel Utrecht
Link naar Balou KLIKHIER

LASSIE - Sheltiemix - reu - °26.12.2012

Lassie werd afgestaan omdat de baasjes naar een RVT zijn verhuisd. Lassie zoekt een baasje die hem een boeiend leven kan aanbieden waar een fikse dagelijks wandeling zeker deel van moet uitmaken. Lassie kan mee met de auto en hij wandelt mooi aan de lijn. Hij eet droogvoer. Rustig, lief hondje.

Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 Brugge
Tel +32 (0)50 32 09 66
Fax +32 (0)50 32 38 96


 

 
Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.