Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
HOPE
- Shetland Sheepdog - teefje - geb. 25.02.2014 

Hope is een klein en fijn Sheltiemeisje van bijna 7 jaar. Zij komt uit slechte omstandigheden en kwam erg angstig en onzeker bij ons binnen. Inmiddels is zij zeer aanhankelijk geworden, zindelijk en leert al goed aan de lijn te lopen. Het wandelen moet zij nog fijn gaan vinden als het nieuws en het 'enge' er af is.Zij kan goed met andere honden overweg alhoewel zij de aandacht niet graag deelt.
Zij wil dan nog wel eens de andere hond aan de kant duwen of weg snauwen. Dit heet 'intimidatie' en vinden wij niet leuk voor de andere huisgenoten ;). Zij vindt het heerlijk om bij je op schoot te liggen en vleit zich dan helemaal tegen je aan. Met haar melancolieke blik pakt zij iedereen in.
Of zij met katten kan weten wij niet, met kinderen is geen optie - die vindt zij eng, ook spelende kinderen gaat zij uit de weg. Wij kunnen ons goed voorstellen dat zij bij een ouder iemand gaat wonen, die nog graag gaat wandelen en mss samen in de zon in de tuin gaat zitten. Hope is nog geen kant en klaar hondje maar wel op weg er naar toe.

Hope woont tot haar adoptie in regio Ittervoort (Midden Limburg)
Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 0031 (0)475 584 502
Email: collie.in.nood@gmail.com

Hope wordt met een bruikleencontract en tegen een vergoeding geplaatst en wij vragen u beleefd een vragenlijst in te vullen, die wij u op verzoek grag toesturen.
Ook verstrekken wij uiteraard op verzoek inzage in het bruikleencontract dat wij hanteren.


ELMO- Mix Bordercollie - reu - volwassen

Elmo is een Mix Bordercollie met Australian Shepherd .
Hij is een lieve maar onzekere hond. Hij vindt het akelig om aangehaald te worden. Aanlijnen is daarom moeilijk en wandelen is dan ook een stressvolle aangelegenheid.  Hij trekt buiten aan de lijn en weet niet goed hoe hij met kruisingen en ruimtes buiten moet omgaan. Met andere honden gaat hij goed mits deze rustig en stabiel zijn. Hij trekt zich dan hieraan op en vindt dan de rust.
Voor Elmo zoeken we een baasje dat ervaring heeft met onzekere honden.  1 of meerdere stabiele honden in het nieuwe gezin is een pre omdat dit voor de socialisatie belangrijk is. Niet bij kinderen.

Elmo is nu woonachtig samen met zijn broertje Messie bij zijn baasjes in Nuth (Zuid Limburg)

Voor meer info kunt u contact opnemen met:
ComDog
MaartenGorissen-c@telfort.nl
Tel. 06-51409996

 


ARASHI - Schotse Herdershond - reu

Arashi is een 7-jarige gecastreerde reu, hij is een echtscheidingsschlachtoffer. Hij kent katten, heeft geen problemen met teefjes, bij reuen moet het klikken, is sociaal en stabiel van karakter. Arashi woont in het pleeggezin in de roedel, hij kan met de reu daar prima overweg.
Helaas heeft Arashi een beetje overgewicht (bijna 8 kg) en moet daarom strikt een dieet houden. Door zijn gewicht zijn momenteel geen lange wandelingen haalbaar, maar met afnemend gewicht is hij een goede partner voor langere rondjes en wandelingen. Hij is een heel kalme hond. Hij loopt veel vrij zonder riem, luistert goed en heeft geen jachtdrift. Zelfs in meer drukke gebieden kun je ontspannen met hem wandelen. Prikkels, zoals joggers, fietsers en andere honden zijn geen probleem. Arashi rijdt graag auto, is zindelijk en maakt niks stuk.. Hij kan ook gekamd worden, al zijn er plekken waar hij bewust moet worden gemaakt dat deze ook gekamd moeten worden. Met een beetje doorzettingsvermogen en geduld is dat geen probleem. Hij is vriendelijk tov vreemden, maar gereserveerd en hij trekt meer naar vrouwen dan mannen.
Arashi zou naar een kindvrij huishouden moeten gaan (tieners mogen geen probleem zijn), ook naar iemand ouder, hij trekt niet aan de riem. Graag bij een reeds aanwezige hond. Arashi zit momenteel in een pleeggezin bij Speyer in Duitsland


Arashi heeft een nieuw baasje gevonden !FLAME - Schotse Herderhond - reu

Dit is Flame, geboren 6-10-2013, een gecastreerd reutje, met een stamboom, waar een liefdevolle plek voor wordt gezocht.
Hij heeft een aantal jaren in Duitsland gewoond maar verblijft nu (tijdelijk) bij zijn fokker.
Flame is een hele lieve hond, die overweg kan met katten en honden zolang dat maar geen reuen zijn, teefjes zijn geen probleem.
Hij kan beslist niet bij kinderen geplaatst worden, maar is wel erg mensgericht.
Flame heeft een trauma overgehouden van een bijtincident met een Duitse herder. De zere plek die hij daaraan heeft overgehouden, kan daarom niet aangeraakt worden en met borstelen raden wij aan een muilkorf om te doen.
Spelen met de bal en zwemmen vindt hij superleuk.
Omdat hij niet goed overweg kan met de reuen van de fokker zoeken wij dus met spoed een plekje voor deze prachtige reu.
Flame moet wel in Nederland geplaatst worden.

Contact voor Flame:
Nettie van Baarle
E-mail: nettievanbaarle@gmail.com
JAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447BALOU - Mix Border Collie - reu - volwassen

Balou is een lieve kruising Labrador met Border collie van 5 jaar oud, een baasgerichte en welwillende hond die op zoek is naar een erf, boerderij of vrijstaande woning met flinke tuin waar hij lekker veel buiten kan zijn en mag waken.
Balou is als eerste een hele lieve, zachtaardige hond. Een schat voor zijn baasje en het liefst de hele dag in de buurt, geweldig gezelschap om bij je te hebben. Hij is wel flink waaks en slaat aan bij onraad en voorbijgangers, maar is vriendelijk als men rustig met hem kennismaakt. Hij is opgegroeid met katten en beschouwd ze als zijn maatjes, dus een kat (of meer) in huis is geen bezwaar.
Van andere honden is hij vaak in eerste instantie geen fan, maar met een rustige kennismaking kan het zeker goed gaan. Eventueel kan hij bij een sociale teef geplaatst worden, als de klik er is. Balou is echter geen fanatiek speelmaatje, hij gaat liever zijn eigen gang. Balou sloopt niets, kan prima alleen zijn en loopt netjes mee aan de lijn. Hij luistert goed en is heel leergierig, hij wil gráag wat doen voor een koekje (en dat kunnen er nooit genoeg zijn). Meer info op de website van het asiel.

Dierenasiel Utrecht
Link naar Balou KLIKHIER

LASSIE - Sheltiemix - reu - °26.12.2012

Lassie werd afgestaan omdat de baasjes naar een RVT zijn verhuisd. Lassie zoekt een baasje die hem een boeiend leven kan aanbieden waar een fikse dagelijks wandeling zeker deel van moet uitmaken. Lassie kan mee met de auto en hij wandelt mooi aan de lijn. Hij eet droogvoer. Rustig, lief hondje.

Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 Brugge
Tel +32 (0)50 32 09 66
Fax +32 (0)50 32 38 96
MACY - Sheltiemix - teefje - 3 jaar

Macy is geboren op 28.09.2020.Wat een knappe dame hè?
Z e heeft wat weg van een Sheltie en is ook net zo slim en behendig.
Macy heeft een verleden waar ze helaas niet over kan vertellen maar het is duidelijk dat ze het niet makkelijk heeft gehad.
Nieuwe mensen zijn dan ook wel heel spannend maar geef je haar de tijd om je te leren kennen, dan heb je echt een fijne vriendin aan haar!
Ze vind het dan heerlijk om gekroeld te worden over haar borst en achter haar oren en kan hier lekker bij in slaap vallen.
Macy is een rustige dame en ze kan prima een paar uurtjes alleen blijven met mijn andere honden, ze gaat hier dan ook alleen snachts in de bench en dat doet ze goed.
Haar behoeftes doet ze netjes buiten en ze geeft duidelijk aan als ze terug naar binnen wil.
Macy zoekt een rustig huisje zonder kleine kinderen en het liefst met een andere stabiele hond omdat ze hier veel voorbeeld aan neemt.
Als je een band met haar hebt opgebouwd gaat ze heel graag mee wandelen, ze geniet hier zichtbaar van en het liefst zou ze de hele dag mee op pad gaan. Ze loopt heel netjes mee en trekt niet aan de lijn, stop jij met lopen dan stopt zij ook. Hersenwerkjes en wandelingen door het bos zijn haar favoriete dingen, samen met eten.
Macy heeft in huis wel een plekje nodig waar ze zich ongestoord kan terug trekken als er nieuwe mensen over de vloer komen. Ze kijkt dan graag van een afstandje toe.
Hier ligt ze graag onder de eettafel als het voor haar te druk wordt maar zodra de visite dan weg is komt ze er weer gezellig bij liggen. Ze heeft hierin nog wat tijd nodig maar dat is ook niet zo raar met alles wat ze heeft mee gemaakt, 3 jaar ellende vergeet je natuurlijk niet binnen 2 maanden.
Ze is hier sinds 8 Augustus in opvang en heeft echt mega stappen gemaakt! Van een heel bang meisje dat alleen maar weg kroop is ze nu toch een knuffelbeertje geworden die er graag bij hoort.
Macy is ontzettend slim en doet graag aan hersenwerkjes, wat lekkers zoeken in de snuffelmand of koekjes die verstopt zijn door het huis, ze heeft ze zo gevonden, eenmaal een team zou ze graag met je aan de slag gaan om dingen te leren.
Macy gaat heel goed met andere honden, ze leeft hier samen met 3 andere honden. In het begin is ze wat onzeker maar dit gaat bij nieuwe honden vrij snel over, ze is totaal niet dominant en durft haar grenzen aan te geven. Met katten is ze niet getest dus daar durf ik niets over te zeggen.
Voor vreemde mensen heeft ze meer schrik, ze is niet het type hond die bij iedereen een aai komt halen en kijkt liever de kat uit de boom. Mensen die regelmatig over de vloer komen zijn prima en daar kruipt ze ook niet meer voor weg.
In een drukke woonomgeving zal Macy niet snel op haar plek zijn, wat rustigere gebieden of dorpen zijn meer geschikt voor haar.
Ben jij op zoek naar een lieve, slimme hond met een heel zacht karakter dan zou Macy wel eens jouw nieuwe beste vriendin kunnen worden.


 
  


Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.