Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed.
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.

Ziet u hier een hond die reeds geadopteerd is, maar hier nog wel als beschikbaar staat,
geef gerust een seintje :)Dit is Leelah en voordat iedereen al blij wordt, Leelah is verre van 'kant en klaar'voor adoptie zoals wij normaliter onze honden aanbieden voor adoptie.. Maar omdat wij van mening zijn dat zij bij geschikte baasjes meer tot haar recht komt en beter vooruit gaat dan in het pleeggezin waar zij de aandacht moet delen met meerdere dieren, willen wij haar graag deze kans geven.

Hier vertellen wij graag meer en adviseren iedereen haar verhaal aandachtig te lezen. Mensen die niet voldoen aan één van de voorwaarden hoeven echt niet te reageren.

Achter dit lieve uiterlijk gaat een gevoelige en getraumatiseerde colliedame van 6 jaar schuil waar mee gesold is en die nooit fatsoenlijk is gesocialiseerd. Zij kende amper menselijk contact en aandacht en kwam nooit buiten het perceel waar zij is opgegroeid. Dat heeft tot gevolg dat zij niets kende en gewend was.
Inmiddels loopt zij buiten aan de lijn en is gek op wandelen, maar haar behoeften doet zij alleen in de tuin omdat zij zich daarbuiten niet veilig genoeg voelt. Bij vreemden en eigen mensen die rustig zitten komt zij inmiddels ook een aai halen, maar als je zelf op haar afloopt zal zij over stoelen en banken springen om te vluchten.

Zij is een moeilijke eter omdat zij vaak niet de rust vindt om te eten en zich continue 'bespied' voelt.
Zij schrikt erg gauw van vele geluiden en schiet dan in paniek, zij slaat dan dicht en is niet meer toegangelijk.

Wij plaatsen haar niet bij (klein)kinderen en katten, maar wel bij een stabiele andere hond.

In het pleeggezin wonen verschillende rassen maar zij trekt zich op dit m oment enkel aan de collie op.
Gelukkig luistert zij al een beetje naar haar naam, dat maakt haar beter bereikbaar.
Vaak durft zij ook niet voor je langs te lopen. Zij heeft recent vriendschap gesloten met een Jack Russeltje uit de buurt waar zij nu sosm mee speelt/rent in de tuin. Zij kent de Jack Russel van de dagelijkse boswandeling.

Voor haar zoeken wij baasjes die aan de volgende voorwaarden voldoen:

* Ervaring hebben met trauma's bij honden en daarmee om kunnen gaan/ en de hond verder kunnen begeleiden.

* Baasjes die een lange adem hebben en volhardend zijn.

* Baasjes die met elke stap die Leelah doet, blij zijn en niets forceren.

* Baasjes die het niet erg vinden dat hun tuin voor onbepaalde tijd een hondentoilet is.

* Baasjes die al een volwassen niet te oude stabiele en lieve hond hebben.

* Baasjes die in (bij voorkeur) regio Roermond e.o. woonachtig zijn en bereid zijn om vaker bij Leelah op bezoek te komen. Ook is Leelah zeker niet geschikt voor een leven in de stad.

* Baasjes waar zij niet langer dan 3 uur per dag alleen hoeft te zijn.

Indien u belangstelling heeft kunt u bij ons via email een intakeformulier opvragen en invullen met informatie over u en uw leefsituatie. Na ontvangst van het ingevulde formulier nemen wij contact met u op.

Stichting Collie en Co in Nood

Email: collie.in.nood@gmail.com 


Heb jij bovenstaand verhaal goed gelezen en voldoe je aan de omschrijving? Heb jij veel ervaring met honden en ben jij bereid om de nodige energie en tijd te investeren in deze lieverd? Wil jij Bob een kans geven op een fijn leven met een baasje die hem begrijpt en die weet hoe hij goed moet omgaan met zijn problemen? Dan gaan wij graag met jou in gesprek!

Dierenopvangcentrum De Doornakker
Doornakkersweg 51
5642 MP Eindhoven
Tel.088 - 811 35 20
Link naar Bob - klik hier

BOB - Mix Bordercollie - reu 4 jaar

Deze mooie verschijning heet Bob, een kuising Bordercollie met Cocker spaniel van 4 jaar oud. Bob is bij ons in het asiel gekomen omdat hij bezitsagressie heeft en dit niet goed ging met de kleine kinderen in het gezin. Deze pechvogel is inmiddels al twee keer herplaatst maar beide keren helaas terug gebracht omdat zijn eigenaar niet goed met zijn gedragsproblemen kon omgaan. 

Bob is een ontzettend lieve hond maar wel één met een gebruiksaanwijzing én inmiddels een behoorlijk rugzakje. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en hij is heel graag bij je. Hij kan goed met andere honden overweg en luistert, ook buiten, uitstekend. Lange wandelingen vindt hij heerlijk. Aandachtspunten bij Bob zijn dat hij heel graag aandacht krijgt en dit soms probeert af te dwingen door ongewenst gedrag in te zetten zoals blaffen. Ook heeft hij behoorlijke bezitsagressie, waarbij hij allerlei voorwerpen 'steelt', naar zijn mand brengt en vervolgens gaat verdedigen tegen iedereen die te dicht in de buurt komt. Hij zet hierbij agressie in, in de vorm van grommen en als de eigenaar dan toch doorgaat zal hij waarschijnlijk bijten. Helaas heeft hij inmiddels ook geleerd dat als hij iets steelt, hem dit aandacht oplevert, ook al is dit negatieve aandacht. 

Bob is een heel gevoelige en onzekere hond die helaas al te vaak is gestraft voor zijn gedrag, waardoor dit steeds heftiger is geworden. Wij zullen dus zeer kritisch zijn bij het herplaatsen van Bob en zoeken voor hem een zeer ervaren eigenaar die voldoende kennis heeft van hondengedrag en het op een positieve manier trainen van honden. Omdat wij absoluut willen voorkomen dat Bob weer wordt terug gebracht, zal er ook een nazorgtraject zijn waarbij de nieuwe eigenaar zal worden begeleid door een gedragstherapeut van het asiel. 

Vanwege zijn gedrag plaatsen wij Bob niet bij kinderen of andere huisdieren. Wij zoeken voor hem een rustige omgeving waar hij niet teveel prikkels krijgt. Ook is het van belang dat hij in huis een ruimte heeft waar hij zo nodig even apart gezet kan worden en een tuin waar hij lekker kan spelen en luieren.  BALOU - Mix Border Collie - reu - volwassen

Balou is een lieve kruising Labrador met Border collie van 5 jaar oud, een baasgerichte en welwillende hond die op zoek is naar een erf, boerderij of vrijstaande woning met flinke tuin waar hij lekker veel buiten kan zijn en mag waken.
Balou is als eerste een hele lieve, zachtaardige hond. Een schat voor zijn baasje en het liefst de hele dag in de buurt, geweldig gezelschap om bij je te hebben. Hij is wel flink waaks en slaat aan bij onraad en voorbijgangers, maar is vriendelijk als men rustig met hem kennismaakt. Hij is opgegroeid met katten en beschouwd ze als zijn maatjes, dus een kat (of meer) in huis is geen bezwaar.
Van andere honden is hij vaak in eerste instantie geen fan, maar met een rustige kennismaking kan het zeker goed gaan. Eventueel kan hij bij een sociale teef geplaatst worden, als de klik er is. Balou is echter geen fanatiek speelmaatje, hij gaat liever zijn eigen gang. Balou sloopt niets, kan prima alleen zijn en loopt netjes mee aan de lijn. Hij luistert goed en is heel leergierig, hij wil gráag wat doen voor een koekje (en dat kunnen er nooit genoeg zijn). Meer info op de website van het asiel.

LASSIE - Sheltiemix - reu - °26.12.2012

Lassie werd afgestaan omdat de baasjes naar een RVT zijn verhuisd. Lassie zoekt een baasje die hem een boeiend leven kan aanbieden waar een fikse dagelijks wandeling zeker deel van moet uitmaken. Lassie kan mee met de auto en hij wandelt mooi aan de lijn. Hij eet droogvoer. Rustig, lief hondje.

Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 Brugge
Tel +32 (0)50 32 09 66
Fax +32 (0)50 32 38 96


 

 Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.