Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.

Laatste update op 24.10.2019ATHENA - Border Collie - teefje - 5 jaar

Je hoort soms zoveel verdriet van een baasje, om zijn maatje gelukkig te zien. Athena is een border collie van 5 jaar, zij is een hele fijne meid door verandering van werksitutatie ziit Athena vele uren alleen. Zij houdt van een stevige wandeling maar vooral van aandacht liefst lig ze tegen je aan om te knuffellen. Athena kan met andere honden, en gaat graag mee met wagen.

Contact: Veronique de Groote
Alle info (0032) (0)498 74 90 59.
Athena verblijft in West Vlaanderen Belgié

Link naar Athena op Facebook - KLIK 


 


Benji blijft to adoptie bij zijn baasjes in Almere wonen.

BENJI - Border Collie - reu - 9 jaar

Benji zoekt i.v.m. omstandigheden een nieuwe mand.
Omdat hij nu wat ouder wordt kan hij niet meer zo goed met bepaalde situaties omgaam en heeft gauwer een kort lontje. De eigenaren hebben een gedragstherapeut ingeschakeld en deze vond Benji erg gevoelig. Daarom denken de baasjes dat de 3 jonge kleinkindjes die regelmatig bij de baasjes verblijven, nu gewoon te druk zijn voor Benji en hem stress bezorgen. Hij waarschuwt door te grommen en te happen (niet bijten !)
Benji is in eerste instantie een mensenhond en geen hondenhond, hij is erg enthousiast naar (vreemde) mensen en speelt graag met flostouw en zijn rubberen ring. In het bos kunnen de takken niet groot genoeg voor hem zijn.
Hij is gek op autorijden, ook lange stukken.
Uiteraard is hij zindelijk, ingeënt en gechipt.
Benji is geboren op 10 maart 2010 en gecastreerd.
Hiji is bang van vuurwerk en onweer en andere harde geluiden.
Voor Benji wordt een liedevol en rustig thuis gezocht zonder katten en/of honden, ook geen jonge en drukke kids. Wel graag een baasje dat nog graag wandelt en met Benji bezig wil zijn.
Hij wordt met een contract geplaatst en tegen een symbolische adoptiebijdrage.

Het eerste contact verloopt via
Stichting Collie in Nood. Wij vragen u vriendelijk een vragenlijst voor de baasjes in te vullen, deze kunt u via mail bij ons opvragen.

Email: collie.in.nood@gmail.com


SKY - Bordercollie - reu - jong

Sky is bij ons gekomen omdat hij niet met de kleine kinderen overweg kon in huis.
Sky is een lieve maar zeer energieke hond waar veel mee gedaan moet worden.
We zoeken dan ook een plekje voor hem bij sportieve mensen die lekker veel met hem willen gaan doen.
Sky kan niet met kleine kinderen, andere honden en katten overweg dus het moet ook een plekje waar dit allemaal niet aanwezig is.
Sky is 1 jaar oud, gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Link naar Sky: KIK HIER

Steenwijkerweg 258
8335LJ Steenwijk - Witte Paarden
Overijssel
Telefoon 0521-512015


 BOBBY - Border Collie - reu - 1 jaar

Bobby is bij ons afgestaan omdat er in het drukke gezin met kinderen wegens prive-omstandigheden te weinig tijd voor hem was. Voor de eigenaresse en kinderen een hele verdrietige en moeilijke beslissing om te nemen, maar voor Bobby een hele goede. Onbedoeld is er zoveel gedrag van wat Bobby liet zien niet herkend. Dit heeft geresulteerd in een hele bange, zielige Bobby.

De eerste dagen zat Bobby tegen de achterwand van zijn kennel aangeplakt. Hij probeerde zich letterlijk in de betonnen muur te laten verdwijnen. Een dag na binnenkomst was zijn eerste verjaardag. Een collega heeft hem voorzichtig aangelijnd en kennis laten maken met haar twee labradors. Deze twee blonde dames wisten hem een beetje te laten ontdooien en zo “vierde” Bobby zijn eerste verjaardag op een onbekend kantoor in plaats van in de kennel.

Meer info over Bobby hier KLIK
Haags Dierencentrum
Lozerlaan 595
2544MC Den Haag
Tel.070 3661806

 


Hallo iedereen...

Graag wil mijzelf aan jullie voorstellen.
Mijn naam is Milo en ik ben een Border Colliereu van 6 jaar die een nieuw baasje zoekt.
Momenteel woon ik bij Stijn en Patricia in Tilburg die erg lief voor mij zijn geweest, maar hun woonsituatie(appartement) is niet geschikt voor mij.
Dit is midden in de stad en ik reageer op alle (vreemde) geluiden waardoor ik gestrest raak.
Omdat ik niet begrijp wat er gebeurt reageer ik uit angst door te gaan happen, wat ik al veel ben afgeleerd in de tijd die ik nu bij Stijn woon.
Daarom zoek ik nu een rustig thuis met een lieve consequente baas die mij liefdevol en met begrip behandeld.
Ik luister heel goed, kan loslopen en ben sociaal met andere hionden.

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zodat ik van jou kan gaan houden.

  1. Geef mij de kans om aan jou te wennen, roep mij daarom eerst voordat je mij aanhaalt.

Zo weet ik dat je mij aandacht gaat geven wat ik leuk vind.  Aai mij over mijn kin of borst dan kan ik achteruit wanneer ik schrik.Ga consequent met mij om, stel duidelijke regels en ik begrijp je volkomen.

2) Voorkom harde geluiden zoveel mogelijk, hier ben ik bang van.

Graag ben ik dagelijks actief bezig, wandelen en spelen doe ik graag.

Stijn is mijn 3e baasje waar ik 3 jaar ben geweest en die mij veel heeft geleerd, echter mijn angst is zo groot dat ik niet daar kan blijven wonen.

Aanmerking CiN:
Milo's onzekerheid c.q. angst is een 'overblijfsel' uit zijn verleden met de eerste eigenaar waar hij ca. 1 jaar verbleef en die nooit naar hem omkeek en hem fysiek en psychisch verwaarloosde. Zijn inprentingsfase is dus niet goed verlopen. Dat hij toch nog dingen leerde en afleerde, laat zien dat Milo tot een bepaalde hoogte flexibel is en hij zich in een juiste woon/baas situatie tot een stabielere hond kan ontwikkelen.

Contact is:
Fam. Derwig
013 8795688 / 0610676177
Wij vragen u beleefd vooraf een vragenlijst in te vullen zodat wij vlugger kunnen bepalen of er een kans op match tussen u en Milo mogelijk is. Dank u.
Groetjes van Milo


 Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.