Hartelijk welkom op pagina 2 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze permanente pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' nemen.

Laatste update op 01.12.2019

  

NALA - Mix Border Collie - teefje - 4 jaar
Contact:
Dierenasiel De Doornakker - Eindhoven
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asieldier/hond/148213/
dierenopvangcentrum-de-doornakker

Dit lieve snoetje is van Nala, een mooie bordercollie kruising. Als je haar gezichtje ziet zou je denken dat Nala nog een pup is, maar zij is toch al ongeveer 4 jaar oud. Nala is als zwerver in het asiel binnen gebracht en door niemand opgehaald.

Nala is een heel lief, zachtaardig hondje. Helaas is zij ook erg angstig, het lijkt erop dat ze weinig of geen fijne ervaringen heeft gehad met mensen. In de afgelopen weken heeft Nala al wel wat vorderingen gemaakt, ze komt inmiddels bij de mensen die ze kent bijvoorbeeld wel even kijken of er nog iets lekkers te halen valt en ze wordt steeds nieuwsgieriger. Aanraken of aanhalen vindt ze nog steeds heel eng, maar ze zoekt op haar eigen manier wel langzaam aan meer contact. 

Soortgenoten vindt Nala wel heel leuk. Ze vindt het leuk om samen te rennen en te spelen met andere honden en dan zie je haar ontspannen en vrolijk worden. Om deze reden plaatsen wij Nala graag bij een volwassen en stabiele hond waar ze steun aan heeft en van kan leren.

Voor Nala zoeken wij een liefdevol thuis in een rustige omgeving bij een eigenaar die begrijpt hoe om te gaan met een anstige hond en Nala zelf het tempo laat bepalen. Wij plaatsen Nala liever niet bij kinderen, die zijn te onvoorspelbaar voor haar. Een andere stabiele hond in het huishouden is voor haar wel een must.

Ben jij degene die Nala een nieuwe kans op een fijn leven kan bieden? Ben jij geduldig en bereid om Nala alle tijd te geven om zich te ontwikkelen en haar te accepteren zoals ze is? Bel dan snel voor meer informatie.

 


 


SKY - Bordercollie - reu - jong

Sky is bij ons gekomen omdat hij niet met de kleine kinderen overweg kon in huis.
Sky is een lieve maar zeer energieke hond waar veel mee gedaan moet worden.
We zoeken dan ook een plekje voor hem bij sportieve mensen die lekker veel met hem willen gaan doen.
Sky kan niet met kleine kinderen, andere honden en katten overweg dus het moet ook een plekje waar dit allemaal niet aanwezig is.
Sky is 1 jaar oud, gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Link naar Sky: KIK HIER

Steenwijkerweg 258
8335LJ Steenwijk - Witte Paarden
Overijssel
Telefoon 0521-512015


 BOBBY - Border Collie - reu - 1 jaar

Bobby is bij ons afgestaan omdat er in het drukke gezin met kinderen wegens prive-omstandigheden te weinig tijd voor hem was. Voor de eigenaresse en kinderen een hele verdrietige en moeilijke beslissing om te nemen, maar voor Bobby een hele goede. Onbedoeld is er zoveel gedrag van wat Bobby liet zien niet herkend. Dit heeft geresulteerd in een hele bange, zielige Bobby.

De eerste dagen zat Bobby tegen de achterwand van zijn kennel aangeplakt. Hij probeerde zich letterlijk in de betonnen muur te laten verdwijnen. Een dag na binnenkomst was zijn eerste verjaardag. Een collega heeft hem voorzichtig aangelijnd en kennis laten maken met haar twee labradors. Deze twee blonde dames wisten hem een beetje te laten ontdooien en zo “vierde” Bobby zijn eerste verjaardag op een onbekend kantoor in plaats van in de kennel.

Meer info over Bobby hier KLIK
Haags Dierencentrum
Lozerlaan 595
2544MC Den Haag
Tel.070 3661806

  


 Terug naar startpagina

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.