Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt

Laatste update op 12.04.2019





LAIKA - Border Collie - teefje - 2 jaar

Laika is op zoek naar een baas die ervaring heeft met een werkend ras. 
Ze is een zeer intelligente hond en prachtig van bouw. 
Haar intelligentie en werklust is voorheen onderschat, waardoor Laika zichzelf vervelende trekjes heeft aangeleerd. 
Ze reageert overal fel op zonder eerst haar neus te gebruiken en kennis te maken. 
Uiteindelijk valt het allemaal heel erg mee, maar pak je dit verkeerd aan dan durft ze te bijten. 
Dit heeft ze dan ook al eens gedaan en daarom is ze hier gebracht. Ze heeft duidelijke grenzen en begeleiding nodig van een stabiele rustige ervaren baas die haar veel kan leren. Ze is leergierig en kent alle commando's, maar bij veel druk is ze gespannen. 
We hebben haar meegenomen naar de schapen, daar is zeker wel interesse en als u hier tijd en energie in steekt dan gaat ze dit waarschijnlijk goed beoefenen. 
Ander soort sport en spel zal ze ook geweldig vinden, maar eerst eens elkaar leren kennen en vertrouwen winnen. 
Laika kan goed alleen blijven, kan met andere honden overweg en autorijden is ook geen probleem.

Wie heeft er tijd, ervaring en een plekje voor deze hond, want het asiel is voor haar een hele saaie omgeving.

Dierenasiel Walcheren
Maanweg 5
4382MZ Vlissingen
Tel. 0118-61 35 79

https://dierenasiels.com/dier/ee4a7554-e0c4-11e7-b79f-5616fb2ebb49

 

 

SUZIE - Schotse Herdermix - teefje

Prachtige, mooie Suzie is een lieve meid van 5 jaar. Ze is zo lief, dankbaar, zachtaardig en aanhankelijk en toch blijft ze onzichtbaar voor iedereen. Het asiel is geen thuis voor haar, ze verlangt terug naar een warm mandje en een liefdevolle thuis. Ze heeft een heel erg evenwichtig karakter en het is heel gemakkelijk om van haar te houden.
Met andere honden is ze helemaal ok. Alsjeblieft, geef lieve Suzie een goed thuis, ze is schattig en je zult er geen spijt van krijgen.
 
Voor meer informatie of als je haar wilt adopteren stuur een mailnaar Aleksandra Sajdak.
Email: poolseasielhonden@gmail.com

Link naar Facebook : SUZIE

FREGGLES - Shih Tzumix- reu - 6 jaar

Freggles is een zesjarig Shih Tzumixmeneertje
en helemaal klaar voor een nieuwe start bij baasjes die van hem houden. Hij heeft geen fijn leven achter de rug en had de afgelopen maanden nodig om te herstellen van zijn slechte ervaringen. Freggles is dus een hond met een rugzakje zoals de meeste hondjes van Collie in Nood. Maar Freggles heeft hard aan zich zelf gewerkt samen met zijn pleegouders die hem hiermee hebben geholpen . Wie gek is op een hondje met een eigen willetje en geen soldaatje hoeft is welkom om te reageren.

Meer info en foto's op zijn eigen pagina
Freggles pagina: KLIK HIER

Stichting Collie en Co in Nood

Freggles is weer beschikbaar, de belangstellenden hebben de kennismaking gecanceld, het was toch nog te vroeg voor een nieuw hondenmaatje.


************ GERESERVEERD ***************

MILA - Schotse herdershond - teefje - 5 jaar

Mila is aan de stichting afgestaan omdat zij niet in een gezinssituatie met kinderen pastte.
Daarom plaatsen wij haar uitsluitend bij mensen zonder (klein)kinderen. Ook katten en kleinvee zijn niet aan haar besteed.
Zij heeft veel behoefte aan aaandacht en is erg lief naar de baas/bazin, vrouwen hebben duidelijk haar voorkeur.

Meer info en foto's op haar eigen pagina:
*********** KLIK HIER **********


Stichting Collie en Co in Nood

 





MAYLO - Bordercollie - reu - 6 jaar

Maylo is een gevoelige border collie van ongeveer 6 jaar oud. Hij is bij ons gekomen aangezien zijn eigenaar niet meer voor hem kon zorgen. Maylo hebben we inmiddels leren kennen als een echte border collie, hij wil graag voor je werken maar is tegelijkertijd ook erg gevoelig en durft ook te bijten als de spanning hem te veel wordt. Zolang hij los loopt kan hij goed met andere honden overweg, al kan hij aan de lijn nog wel eens uitvallen. We zoeken  voor hem een rustig adresje bij mensen met ervaring, het liefst met ervaring met border collies. Maylo luistert goed naar de commando’s die hij kent, hij kan goed loslopen en kan na gewenning enkele uurtjes alleen zijn.  

Contact:
Dierenasiel Hof van Ede
Verlengde Arnhemseweg 144
6718 SM Ede
Tel.
088-8113530






KRECONA - Colliemix - teefje - 6 jaar

Hallo allemaal, mijn naam is Kręcona. Ik woon momenteel in het asiel in Polen. Kręcona is een geweldige hond, prachtig zowel van buiten als van binnen!! Ze is erg vrolijk en dol op knuffelen. Deze bijzondere knappe meid is erg vriendelijk, lief en rustig, erg liefdevol en gevoelig. Kręcona zoekt een baasje die haar met geduld, een zachte hand en heel veel liefde kennis kan laten maken met alles wat het leven mooi maakt voor Kręcona. Fijne wandelingen, eten en heel veel knuffels en Kręcona is gelukkig. Zij kan prima samenwonen met andere honden, en kinderen liefst wat ouder. Zij zou erg graag gezellig wandelen met een vast baasje, en daar enorm van genieten. Kręcona is op zoek naar een lief baasje die haar meer aandacht kan geven. Zo in het asiel is niet leuk voor Kręcona, zij hoort echt in een eigen huisje.. Kręcona is 6 jaar oud, zij is gesteriliseerd. Katten is niet bekend.
Facebooklink naar Krecona KLIK HIER

Voor info stuur een pb of een mailtje aan Aleksandra Sajdak.
Aleksandra spreekt Engels..
Mail: poolseasielhonden@gmail.com
Collie in Nood wil helpen met vertalen indien nodig.









SPIKKEL - Bordercollie - reu - 3 jaar

Spikkel is een Kruising Border Collie uit Roemenië van bijna 3 jaar. Spikkel heeft in Roemenië een slechte start gemaakt waardoor hij erg weinig vertrouwen in mensen heeft. Ook andere honden vind hij niet leuk. 

Spikkel is binnen een lieve hond die enorm van aandacht houd. Hij kan zich ook best even alleen vermaken. Voor Spikkel is het belangrijk dat hij in huis een veilige plek heeft. Bijvoorbeeld een bench waar hij zich in kan terug trekken als het spannend wordt. Het is dan ook verstandig om hem bij bezoek op zijn eigen veilige plek te laten. 

Buiten is Spikkel erg wantrouwend naar mensen en andere honden. Omdat hij vanuit angst kan aanvallen hebben zijn vorige eigenaren hem altijd gemuilkorfd uitgelaten. Dit is niet zielig maar vooral veilig. Hij vind dit ook geen enkel probleem.

Als je buiten in een prikkel vrije omgeving loopt geniet hij enorm van wandelen. Ook is hij dol op spelen in het water. 





NEWMAN - Mix Bobtail (Border Collie?) - reu

Newman is sociaal met andere honden, onderdanig en lief naar mensen.
Nog jong, eigenlijk nog een pup van 9 maanden ongeveer. 
Zijn verleden kennen we niet, omdat hij op straat is gevonden zonder chip.
Maar wat we wel weten is dat het een lieverd is en betrouwbaar.

Meer info bij:
Miranda Van Bitterswijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com




STORM - Border Collie - reu - geb. 02.06.2010

Lieve, onzekere hond.
Storm is door zijn vorige baasjes als puppy gekocht bij een fokker, we kennen hem al een tijdje omdat hij in de pubertijd probleemgedrag ging vertonen. De baasjes hebben toentertijd kortstondig hiervoor onze hulp ingeschakeld. Storm heeft al vroeg bijtgedrag ontwikkeld naar soortgenoten en naar mensen. Wij hebben veel nestgenoten van Storm in de gedragstherapie en het asiel gehad, dus het is ons bekend dat deze honden uit een niet-ideale combinatie geboren zijn. Omdat de baasjes een jonge zoon hebben en bang zijn dat Storm een keer naar vriendjes zal bijten wanneer deze komen spelen, durfden ze het niet meer aan met Storm en is besloten om afstand van hem te doen. 
Eenmaal hier zijn we flink met Storm aan het trainen, met genoeg rust, geduld en kalme sturing kom je al ver met Storm, maar het zal een lange weg worden. Hij vindt aanrakingen door vreemde mensen erg spannend en de eerste ontmoeting met vreemde honden ook. Als hij de andere hond eenmaal kent, gaat dit wel goed. Bij mensen blijft hij snel getriggerd door snelle bewegingen en handelingen boven zijn hoofd (zoals aanlijnen).
Voor Storm zoeken wij een kalm, stabiel en zeer ervaren huishouden, waar begrip voor zijn angsten is en grenzen kalm doch duidelijk worden aangegeven.  Hij kan bij een andere hond geplaatst worden, zeker bij een teefje, mits deze stabiel is. Uit voorzorg plaatsen wij Storm niet bij kinderen.
Link naar Storm : KLIK

Stichting Animal's Faith
Karveelweg 33, 6222 Maastricht
0031432043012 - info@animalsfaith.nl





 




 



Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina