Hartelijk welkom op colliepagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.

JOEY - Colliereu - 5 jaar

Voor deze knappe man zoeken wij een heel speciaal plekje bij een baasje of een vrouwtje die ervaring heeft met honden met een rugzakje, Op Joey's eigen pagina verstrekken wij graag uitgebreidere informatie.
Joey's pagina: KIK HIER

Contact:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel.Pleeggezin:
06 13433758


PEACH - Bordercollie - teefje - 10 jaar

Peach's carriere was haar leven lang die, zoveel mogelijk pups te 'produceren' voor haar eigenaar. Toen zij niet meer voldeed, werd zij gedumpt . Nu leeft zij in een pleeggezin waar zij elke minuut van de dag omzorgd wordt met respect, liefde en aandacht. Zij is verhuisd van een vervuild buitenhok naar een warme schone mand met zachte dekens. Peach kan het nog allemaal niet werkelijk bevatten, maar geniet.
KLIK HIERFLY - Border Collie - teefje - * 02.09.2010

Schofthoogte 47 cm, gewicht 14 kg
Fly kwam in een zeer slechte conditie bij ons, zwaar ondervoed, slap en geen weerstand, zeer angstig en haar hele vacht onder poep en plas . Zij moest 10 lange jaren werken bij een broodfokker, 2 x per jaar gedekt en pups krijgen die dan voor veel geld verkocht werden :(
Zij heeft daar lichamelijke maar ook psychische wonden aan over gehouden. Gelukkig vonden wij voor haar een liefdevol pleeggezin dat haar opgenomen heeft. Het gezinsleven doet haar goed, zij laat zich aanhalen en neemt ook goed in gewicht toe.
En zij is geweldig vooruit gegaan in de laatste weken, zij heeft geleerd aan de lijn te lopen en vindt dit fijn en heeft plezier van een heerlijke wandeling, ook als deze iets langer is.
Zij geniet van haar orthopedisch bedje, waardeert een goede maaltijd en een snack enorm :). Autorijden lukt zonder problemen en zij is gek op mensen.
Zij wordt niet bij katten en kleinvee en kids geplaatst. Fly zien wij graag bij rustige, evenwichtige mensen met een veilig omheinde tuin. Zij heeft behoefte aan rust en ontspanning. Een lieve en rustige andere hond in huis is geen probleem, maar het is geen vereiste.
Fly is gecastreerd, gechipt en gevaccineerd, ontwormd en ontvlood.

Wij vragen u vriendelijk een intakeformulier in te vullen bij belangstelling, deze kunt u online hier invullen:
Mila wordt geplaatst d.m.v. een bruikleencontract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie en een eventuele match kunnen inschatten. Er wordt een bijdrage voor haar gevraagd .Zij verblijft tot herplaatsing in een pleeggezin in regio Den Bosch. Kijkt U aub ook op de pagina 
www.collie-in-nood.com/adoptietraject.html 
voor het verloop van onze adoptieprocedure.

MILA - Schotse Herdershond - teefje

Mila is een collie meisje van bijna 7 jaar jong.

Op haar opvangadres is zij vrolijk, een kroelkip, een clown. Kan prima een paar uurtjes alleen blijven en is vriendjes met de andere aanwezige honden.

Loopt op zich goed aan de lijn en heeft zichzelf trappen leren lopen. Een rustige eter en kieskeurig met snacks.

Het gebruik van de stofzuiger keurt zij af ��.

Deze mooie, lieve meid met heel zacht karakter, heeft een slechte tijd achter zich als broodfok teefje. Haar wereld was beperkt en dat kun je terug zien in haar onzekerheid.

Vreemde mensen geven onrust, hoewel ze bereid is bij je te komen kijken, aan je te ruiken en een snack aan te pakken als het de juiste is tenminste ��.

De buitenwereld is groots en eng. Hier ligt een groot punt van aandacht. Dit zal met veel tijd, veel geduld verder opgebouwd moeten worden.

Te veel prikkels zoals geluid en beweging, maken dat ze weg wilt uit die situatie. Bij het opvangadres gaat ze in de ochtend mee met een klein rondje. In alle vroegte, wanneer er nog weinig verkeer enz. is buiten.

Ze voelt zich buiten nog niet veilig genoeg om daar haar behoefte te doen, dit doet ze nu in de tuin.

 

Wat Mila nodig heeft is een rustig thuis met een mens of mensen die eerder een angstige hond hebben gehad. Geen kinderen. Mensen die zich realiseren dat dit een kwestie is van lange adem, want vergis je niet, dit gaat langer duren dan een paar weken of paar maanden. Stapje voor stapje.

Mila haar thuis zou moeten staan in een heel rustige omgeving, want dit meisje hoort absoluut niet in een drukke stad of wijk.

Men moet zich bewust zijn dat Mila voorlopig nog gebruik zal maken van de tuin om haar behoefte te doen, een tuin is dus een must!

Een andere hond als steun, om bij af te kijken heeft absoluut de voorkeur.

Mila zoekt mensen met tijd, begrip, geduld, humor. Een beetje gek doen vindt ze leuk.

In huis een geweldig maatje, buiten angstig. Mila doet enorm haar best, nu nog een mens die haar in dit leerproces verder hierbij steunt.

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 0031 (0)475 - 584 502
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


Smiley is gecastreerd.Bent u diegene die zijn schouders eronder wil zetten en Smiley het (zelf)vertrouwen weer teruggeeft?

Contact voor hem is:
Dierenasiel Utrecht
Koningsweg 141
3585 LA Utrecht
Tel.030-2514542

SMILEY - Border Colliemix - reu - volwassen

Smiley is een kruising van 8 jaar oud, een mixje van allerlei rassen waaronder Boerenfox, Border Collie en wij vermoeden Friese Stabij, wat ook in zijn karakter wel terug te zien is.

Smiley moest in het begin even ontdooien maar laat inmiddels zijn ware zelf zien. Hij is vriendelijk, enthousiast en dol op dingen samen ondernemen. Van snuffelmat tot wandelen, zeker als er koek bij betrokken is, je maakt hem er blij mee. Als hij je eenmaal vertrouwd zie je zijn blije koppie regelmatig oogcontact maken alsof hij zeggen wil ‘zo gaat het goed hè baas?’.
Hij geeft graag aan wat hij van dingen vind en is een vocaal typje, zo heeft hij voor elke gebeurtenis wel een ander blafje. Erg gezellig en grappig maar wel iets wat je als eigenaar een beetje in de hand moeten houden, anders blijft hij blaffen.
Hij loopt netjes mee aan de lijn maar wil wel graag tempo maken dus een actieve wandelaar (of hardloper) is wel gewenst.
In huis is Smiley een rustige hond, hij ligt graag in zijn bench te slapen, kan prima even alleen zijn en sloopt niets. Hij is wel flink waaks en slaat vrij snel aan, geschikt voor een rijtjeshuis of appartement is hij daarom niet.

Smiley is met meerdere gedragsproblemen bij ons gekomen, met als belangrijkste het uitvallen en bijten naar bezoek en naar mensen en soms dieren in zijn omgeving.
In het asiel hebben we gemerkt dat toen hij duidelijkheid, rust en regelmaat kreeg, hij tot rust kwam en de regie uit handen gaf. Smiley is erg onzeker en heeft behoefte aan een uitgestippelde agenda, anders denkt hij dat hij zelf de boel moet gaan regelen en daar is hij niet zo goed in. Dat is ook niet nodig, daar is de baas voor en nu hij dat weet zien we een hele andere kant. Hij is vrolijk, valt niet meer uit en zelfs het kennismaken met vreemden gaat soepel. Nee, hij is absoluut geen allemansvriend, maar er valt zeker wat te winnen. Ook het kennismaken met andere honden gaat prima, hoewel het contact van hem niet persé hoeft.
Hij vind nog heel veel spannend en daar is nog veel begeleiding en management bij nodig, iets wat we alleen durven over te laten aan een ervaren hondeneigenaar die zijn of haar kennis van honden- gedrag en lichaamstaal op orde heeft.
U begrijpt vast dat een thuis met kinderen voor hem niet geschikt is. Ook plaatsen we hem niet bij andere huisdieren.
JAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447

 

LUCA - Bordercollie - teefje - *01.12.2012

Deze dame heet Luca behoorlijk scherpe zintuigen.
Zij hoort alles oneindig keer beter dan wij, ziet alles en ruikt alles. Dit geeft Luca soms (te)veel prikkels waardoor ze onrustig wordt.
Luca is verder een prima hond die gewoon wat onzeker is. Wij zijn dan ook heel specifiek op zoek naar een thuis waar heel weinig prikkels zijn.
Luca moet een periode echt tot rust kunnen komen. Dat wil zeggen dat er misschien weken of maanden kunnen over gaan vooraleer jullie een eerste wandeling kunnen gaan maken.
Hou daar rekening mee en natuurlijk zijn wij er om jullie bij te staan.

Wandelen met Luca is wandelen voor Luca. Aangezien ze snel overprikkeld wordt, zal je dus een wandelplek moeten uitkiezen waar het rustig is.

Een bos, het veld,...geen stad of drukke straat.
Meer weten?
Contacteer ons voor meer info:

info@helpingdogs.be

Link naar Luca: KLIK HIERJACK - Australian Shepherd - reu

Geboortedatum: 20/02/2014
Jack kan met:
Honden: ja, afhankelijk vd hond
Katten: ja
Kinderen: neen
Zindelijk: ja
Kan alleen blijven: ja
Auto: ja

Hallo iedereen,
Dit is Jack de Aussie. Zoals andere herders heeft ook Jack heel gevoelige zintuigen.
Dit is zo gefokt in het ras omdat ze goed moeten zien en luisteren wanneer ze kuddes hoeden.
Aussies hebben ook een erg grote "work-drive".
Dit komt erg van pas wanneer ze uren lang schaapjes moeten tellen maar in een thuis-situatie kan deze kwaliteit soms in de weg komen zitten.
Zoals iedere eigenaar van een Border Collie of Aussie al zal gemerkt hebben, zijn deze honden fanatiek, een beetje te zelfs, wanneer het over balletjes gaat.
Hun hersenen (work-drive) worden overprikkeld en ze denken nog maar aan één ding: 'balletje'.
Wanneer iemand Jacks balletje probeerde weg te nemen, was hij daar niet blij mee en heeft hij gehapt.
Op dat moment zit de hond in een erg opgewonden staat en wij vergeven het hem want we geloven dat hij niet bewust gehapt heeft.
Voor Jack zoeken we een thuis waar fysieke activiteiten op het programma staan. Joggen, wandelen, die dingen enerzijds.
Maar Jack heeft ook een 'taakje' nodig. Liefst iets zonder balletjes.
We denken bijvoorbeeld aan puzzels waarbij Jack doorheen de tuin speeltjes moet zoeken die goed verstopt zijn.
Dingen die zijn intelligentie prikkelen zijn nodig maar opnieuw: alles met mate.
Onder-stimulatie is voor deze honden even problematisch als over-stimulatie.
Wij adviseren je uiteraard graag bij de zoektocht naar leuke activiteiten!

Contacteer ons voor meer info:
info@helpingdogs.be

website: http://helpingdogs.be/.../index.../honden/honden-ter-adoptieDisclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina