Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed


RADJA - Border Collie - reu - ° 05.09.2011

Radja werd afgestaan samen met Border Collie Joy wegens familiale omstandigheden en verhuis naar een appartement. Radja leefde zowel binnen als buiten maar sliep ’s nachts binnen. Hij is zindelijk. Radja moet een baas vinden die duidelijk de leiding neemt zodat het voor Radja heel duidelijk is wie de baas is. Hij durfde grommen als hij gecorrigeerd werd. Radja kent de basisbevelen en hij wandelt aan de lijn. Hij kan mee met de auto. Radja eet droogvoer.
Joy is inmiddels geplaatst.
Radje is gecastreerd.

Blauwe Kruis Brugge Dierenopvangcentrum vzw
Krinkelstraat 4
8380 BRUGGE
Tel +32 (0)50 32 09 66
Dagelijks open van 14:00 tot 17:30
Zon- en feestdagen gesloten


MIEKE -Schotse Herdershond - teefje - 4 jaar

Mieke is afgestaan ivm het overlijden van haar baasje.

Kent commando's,is zindelijk.
Kan bij reuen en tuindieren
Gesteriliseerd
Afspraak voor bezoek/eventuele adoptie enkel na uitgebreide kandidatuurstelling via mail

Link naar Mieke : KLIK

Dierenasiel Canina
Essen (Belgie)
BRAM - Schotse Herdershond - reu

Bram is een elegante Schotse Herdershond van bijna 4 jaar (21-01-2016). Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat het niet meer ging bij zijn vorige eigenaar.

Bram is namelijk een onzekere en angstige hond. Hij vond het erg spannend bij ons en heeft echt moeten wennen. Na een tijdje, wat spelen op wei en natuurlijk wat lekkere voertje, was het vertrouwen er. Dat betekent echter niet dat Bram in nieuwe situaties niet meer onzeker is of niet schrikt van plotselinge geluiden. Bram is een gevoelige jongen en wij zoeken dan ook een eigenaar die erin wil investeren om eerst een band met hem op te bouwen. 

Als het vertrouwen er eenmaal is, dan daagt Bram graag uit om te spelen. Hij is dan enthousiast en laat leuke spelbogen zien. Bram vindt voerspelletjes ook erg leuk en steekt zijn neus dan graag in het voerzakje. Dat gaat natuurlijk veel sneller!

Bram is bij ons binnengekomen omdat hij aan de lijn uitvalt naar andere honden. Op deze momenten kan hij ook gefrustreerd raken. Bij zijn vorige eigenaar is dit in het verleden fout gegaan en Bram heeft toen uit frustratie de eigenaar gebeten.  Ook in de opvang kan hij aan de lijn reageren richting andere honden en er wordt aan zijn probleem gewerkt. Vanwege zijn probleemgedrag aan de lijn richting andere honden, zoeken wij voor Bram een rustige woonomgeving.

Bram gaat graag mee wandelen en als hij geen andere honden of dieren ziet, loopt hij netjes mee aan de lijn. Hij kan na gewenning prima een aantal uurtjes alleen thuis blijven.

Wij zoeken voor Bram een eigenaar die niet alleen op zijn mooie uiterlijk valt, maar ook met Bram aan het werk gaat. Iemand die openstaat voor gedragstherapie en die samen met Bram gaat werken aan zijn probleem.

Bram heeft spondylose in zijn rug, hiervoor krijgt Bram pijnstiller. De kosten zullen ongeveer 20 euro per maand zijn. 

Dierenopvangcentrum Breda
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel. 076-5712712


GUUS - Australian Shepherd - reu - volwassen

Guus is een vrolijke en super actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Hij zoekt een huis met een grote tuin, waar in hij ook een beetje zijn energie in kwijt kan. Een Austrelian Shepherd is van nature een hond die graag wil werken voor zijn baas. Anders zijn ze in huis erg onrustig, en dit was met Guus ook het geval. Guus heeft wat moeite met alleen zijn, maar het kan best zijn als er een andere hond in huis is dat hij er geen moeite meer mee heeft. Guus is dol op andere honden, hij vind het heerlijk om met ze te rennen en te ravotten. Guus kan wel schrikken van onverwachte geluiden, hij heeft dan ook even het vertrouwen nodig van zijn baas dat het goed is. Guus kan goed met wat grotere kinderen overweg, hele kleine is niet bekend. Guus is nog een hele jonge hond van 06-03-2018. Wij zoeken voor Guus een baas die veel met hem wil gaan doen, en die ook de tijd voor hem heeft.

Dierenasiel de Mére
Hoeveweg 25
6613AD Balgoy
Gelderland
Tel. 024-6414982
Link naar Guus: KLIK HIER

 


 


Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via
info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

BRADY - Border Collie - reu - wit/merle

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb. “Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort. Deze beperkingen doen namelijk geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Eens ik iemand ken en wat vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men ietwat geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw en een nieuwe omgeving leer kennen. Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn?

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina