Hartelijk welkom op colliepagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.


 

SCOTTY - Schotse herdershond - reu - geboren 13-05-2017

Scotty is een prachtige Langhaar collie die helaas op zoek is naar een nieuw mandje ivm omstandigheden binnen zijn gezin. Daardoor is hij een beetje de weg kwijt geraakt en is een regelneefje geworden die zich druk maakt om dingen en situaties die hij denkt op te moeten lossen. Wij zoeken voor deze knuffelkont baasjes die hem met liefdevol consequent gedrag weer op de rails kunnen zetten. Scotty is aanhankelijk, luistert goed, loopt netjes aan de lijn en is zindelijk. Hij raakt gauw overprikkeld door situaties en heeft een baasje nodig die hem het gevoel geeft ' dit lost baasje wel op, dat hoef jij niet te doen'.
Zijn frustatie kan zich uiten in mopperen en uitvallen aan de riem als buiten gewandeld wordt. Scotty is erg gevoelig en heeft heel goed in de gaten hoe zijn vrouwtje/baasje zich voelt. Hij anticipeert daar dus ook op.
Scotty kent kinderen maar raakt gauw overprikkeld, dus beter niet bij kinderen onder de 16 jaar of helemaal niet bij kids.. Hij kan eventueel met katten alhoewel hij ze buiten wel opjaagt. Het liefst plaatsen wij hem bij een stabiel teefje, dat zal hem erg goed doen. Zijn vrouwtje wil hem niet bij mensen plaatsen waar hij vele uren per dag alleen moet zijn, 4 uurtjes zijn oke voor hem. Ook baasjes die fulltime werken zijn niet geschikt.
Zijn vrouwtje werkt niet ivm haar gezondheid.
Scotty verblijft bij zijn vrouwtje tot herplaatsing in regio Brummen (Gelderland) .

Scotty wordt herplaatst met een contract en tegen een redelijke vergoeding. heeft u belangstelling voor deze mooie man, wees zo cooperatief en vul een vragenlijst in, die wij u graag per email toesturen. U wordt na ontvangst van de ingevulde lijst door ons gecontacteerd :).
Scotty wordt herplaatst d.m.v. een herplaatsingsoverkomst en tegen een vergoeding .

Voor vragen en meer informatie kunt u gerust contact opnemen:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel.0475 584 502


PUFF - Border Collie(mix) - reu

Puff is een kruising Border Collie met Teckel en geboren op 01.02.2021.

Puff werd bij ons binnen gebracht door familiale omstandigheden. Deze jonge kerel is iets wat onzeker maar mits correcte begeleiding een heel vrolijk kereltje. Puff bijt nog wel graag spulletjes stuk maar dat is niet zo abnormaal gezien zijn leeftijd.
Voor meer informatie gelieve telefonisch contact op te nemen tijdens de openingsuren.
Wij werken uitsluitend op afspraak.

Openingsuren:
Asiel Kontich Belgie
Maandag - Vrijdag :
van  09u00 - 13u00
en van  14u00 - 16u30
Zaterdag :
van 10u00 - 14u30
Zon- en feestdagen steeds gesloten.
Tel. 0032 (0)3/4577862

Link naar de adoptiehonden in dit asiel:
KLIKHIER
MILA - Schotse Herdershond - teefje

Mila is een collie meisje van bijna 7 jaar jong.

Op haar opvangadres is zij vrolijk, een kroelkip, een clown. Kan prima een paar uurtjes alleen blijven en is vriendjes met de andere aanwezige honden.

Loopt op zich goed aan de lijn en heeft zichzelf trappen leren lopen. Een rustige eter en kieskeurig met snacks.

Het gebruik van de stofzuiger keurt zij af ��.

Deze mooie, lieve meid met heel zacht karakter, heeft een slechte tijd achter zich als broodfok teefje. Haar wereld was beperkt en dat kun je terug zien in haar onzekerheid.

Vreemde mensen geven onrust, hoewel ze bereid is bij je te komen kijken, aan je te ruiken en een snack aan te pakken als het de juiste is tenminste ��.

De buitenwereld is groots en eng. Hier ligt een groot punt van aandacht. Dit zal met veel tijd, veel geduld verder opgebouwd moeten worden.

Te veel prikkels zoals geluid en beweging, maken dat ze weg wilt uit die situatie. Bij het opvangadres gaat ze in de ochtend mee met een klein rondje. In alle vroegte, wanneer er nog weinig verkeer enz. is buiten.

Ze voelt zich buiten nog niet veilig genoeg om daar haar behoefte te doen, dit doet ze nu in de tuin.

 

Wat Mila nodig heeft is een rustig thuis met een mens of mensen die eerder een angstige hond hebben gehad. Geen kinderen. Mensen die zich realiseren dat dit een kwestie is van lange adem, want vergis je niet, dit gaat langer duren dan een paar weken of paar maanden. Stapje voor stapje.

Mila haar thuis zou moeten staan in een heel rustige omgeving, want dit meisje hoort absoluut niet in een drukke stad of wijk.

Men moet zich bewust zijn dat Mila voorlopig nog gebruik zal maken van de tuin om haar behoefte te doen, een tuin is dus een must!

Een andere hond als steun, om bij af te kijken heeft absoluut de voorkeur.

Mila zoekt mensen met tijd, begrip, geduld, humor. Een beetje gek doen vindt ze leuk.

In huis een geweldig maatje, buiten angstig. Mila doet enorm haar best, nu nog een mens die haar in dit leerproces verder hierbij steunt.

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 0031 (0)475 - 584 502
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


SPAYK en FIEFIE - Border Collie - volwassen

Samen met Max en Sky zijn Fiefie en Spayk afgestaan. Deze broer en zus zijn geboren in 2017.

Dit kwam helaas door een scheiding waardoor de honden naar het asiel zijn gebracht.
Deze broer en zus zijn als jonge honden van 6 maanden vanuit Bosnië naar België gekomen.

Na een aantal dagen in hun nieuwe thuis is er een conflict geweest met Sky en Max waardoor de honden sindsdien apart werden gehouden.

Spayk en Fiefie hebben in het asiel meer tijd nodig gehad om te wennen aan de situatie en de nieuwe mensen. Zeker Fiefie is een onzeker meisje en heeft veel steun aan haar grote broer.

Spayk was sneller over te halen met aandacht en vleesjes en vond het al snel heerlijk om samen te knuffelen in de zetel.
Zodra Fiefie zag hoe fijn Spayk het met ons had was ook zij stilletjes aan over te halen om ons leuker te vinden. Zij genoot uiteindelijk zichtbaar van de aandacht al heeft ze daarbij toch ook Spayk nodig als steunpilaar.

Ze houden van aaien, gekriebel, samen vleesjes eten en een wandeling. Daarnaast kan Spayk helemaal ontspannen tijdens een borstelbeurt. Ook spelen ze graag samen.

Het is prachtig om te zien hoe ze zijn opengebloeid en zijn nu klaar voor een nieuwe start.

We zoeken voor Fiefie en Spayk een huis met een tuin zonder andere dieren. In een rustig, klein gezin zonder jonge kinderen zullen ze goed tot hun recht komen. De honden worden enkel samen herplaatst. Een druk sociaal leven is voor dit duo niet weggelegd.

Bij interesse stuurt u het best een mail naar info@dierenasielgenk.be

Dierenasiel Genk Vzw

Tel.: 0032 (0)89/357009
Email: info@dierenasielgenk.be
Site: www.dierenasielgenk.be

 

 
 

LUCA - Bordercollie - teefje - *01.12.2012

Deze dame heet Luca behoorlijk scherpe zintuigen.
Zij hoort alles oneindig keer beter dan wij, ziet alles en ruikt alles. Dit geeft Luca soms (te)veel prikkels waardoor ze onrustig wordt.
Luca is verder een prima hond die gewoon wat onzeker is. Wij zijn dan ook heel specifiek op zoek naar een thuis waar heel weinig prikkels zijn.
Luca moet een periode echt tot rust kunnen komen. Dat wil zeggen dat er misschien weken of maanden kunnen over gaan vooraleer jullie een eerste wandeling kunnen gaan maken.
Hou daar rekening mee en natuurlijk zijn wij er om jullie bij te staan.

Wandelen met Luca is wandelen voor Luca. Aangezien ze snel overprikkeld wordt, zal je dus een wandelplek moeten uitkiezen waar het rustig is.

Een bos, het veld,...geen stad of drukke straat.
Meer weten?
Contacteer ons voor meer info:

info@helpingdogs.be


ELMO - Border Collie - reu - 2 jaar jong

Elmo en zijn broertje zijn samen aangekocht door het huidige baasje. Door omstandigheden is de socialisatie niet zo goed verlopen en zijn de honden nog vrij angstig en onwennig. Elmo is het meest angstige, daarom kiest zijn baasje voor herplaatsing omdat de twee broers elkaar anders in hun angsten blijven bevestigen. Elmo is een hele lieve bruin/ witte Border Collie. Hij is twee jaar oud, heeft een schofthoogte van 45 cm en weegt 16 kg  (is gevaccineerd en gechipped).
Elmo woont al een tijdje met z’n broertje bij z’n baasjes in Beekdalen (Limburg). Elmo vindt het heerlijk om buiten te zijn en ligt graag in het zonnetje te slapen. Met balletjes, botjes en andere speeltjes kan hij zich goed bezighouden. Daarnaast speelt hij graag met z’n broertje. Trouwens, koekjes slaat hij nooit af. Elmo is nog niet gewend aan drukte, kinderen en katten.
Elmo hoeft niet zo zeer aandacht en als hij dat wel krijgt, weet hij niet zo goed hoe hij ermee moet omgaan. Van onverwachte bewegingen en plotselinge geluiden wordt Elmo angstig. Samen wandelen lukt niet want dan heeft Elmo heel veel stress. Elmo en zijn broertje maken elkaar heel erg onrustig.

Daarom zijn we voor Elmo op zoek naar nieuwe baasjes. We zoeken baasjes die ervaring hebben met onzekere honden en ook weten hoe deze begeleid moeten worden om van Elmo een stabiele hond te maken die niet meer angstig hoeft te zijn. Bij voorkeur plaatsen wij hem bij een andere stbiele hond die als voorbeeld kan werken. Elmo moet een goede omheinde tuin hebben met minimaal 1,80 m hoge afzetting. Ook bij voorkeur een plekje waar hij niet urenlang alleen moet blijven.

Elmo wordt geplaatst met een adoptiecontract en tegen een vergoeding. Wij vragen u een vragenlijst in te vullen ie u via email bij ons op kunt vragen. Bij een eventuele match wordt u uitgenodigd voor een kennismaking met Elmo, hij gaat niet gelijk na afloop van de kenismaking met u mee.

Het eerste contact is via ons:
Stichting Collie en Co in Nood
E-mail: collie.in.nood@gmail.com

 

 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina