Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt
Laatste update op 16.06.2018

 

ABU - Shetland Sheepdog - reu - bijna 6 jaar

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Abu en ik ben een Ladykiller ;-).
Ik verblijf al enkele maanden in mijn pleeggezin om te herstellen van mijn slechte ervaringen en ben nu klaar voor een nieuwe start met liefdevolle maar consequente en begripvolle baasjes. Ik heb geleerd hoe fijn knuffelen kan zijn . Ik kan niet tegen harde stemmen en onenigheid, daar word ik bang van.
Op de foto kijk ik ook een beetje bang, ik sta niet graag op de foto, maar ik ben ook heel vrolijk, hoor.

Ik heb wel een blikopener (lees: tweede hond) nodig die mij een beetje aan de poot neemt en laat zien dat het leven niet eng is.

Meer info en foto's kun je bekijken op mijn eigen pagina, alsmede ook mijn contactgegevens.
Doei en een pootje van Abu ;-).

KLIK HIER VOOR ABUSPIKE - Mix Border Collie/Labrador - reu

Spike van ruim 2,5 jaar jong heeft een heel zacht karakter en is erg onderdanig naar mensen toe. Deze o zo lieve jongen is fantastisch gezelschap voor zijn baasje, een maatje die voor hem door het vuur gaat. Spike is sociaal, lief en knuffelig en rustig van aard.

Hij zou het geweldig vinden jouw leven extra inhoud te geven en vice versa natuurlijk.

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met : Miranda van Bitterwijk
Email: Miranda


MYLA - Border Collie - teefje - 4 jaar

Door omstandigheden zoeken de baasjes van Myla een nieuw liefdevol plekje met begripvolle baasjes die veel kennis in huis hebben van het ras.

Voor meer info, neem een kijkje op haar eigen
pagina : KLIK hier voor MYLA

Stichting Collie en Co in Nood
en de baasjes van Myla

LUCY - Mix Windhond/Bordercollie - teefje

Lucy is een aanhankelijke, vrolijke enthousiaste puberdame van nog geen jaar. Ze begint zichzelf en haar capaciteiten te ontdekken en heeft daar wel een beetje begeleiding bij nodig ;-). Lucy is een werkhond, vertoont alle kenmerken van de Bordercollie en heeft een enorme wil to please. Het drijven zit in haar bloed, en zij wacht op iemand die er mee aan de slag gaat. Lucy leeft in een pleeggezin samen met andere honden en weet een plekje in je bed ook erg te waarderen, is natuurlijk geen vereiste. Zij is zindelijk en kan enkele uurtjes alleen thuis blijven. Ook kinderen vindt zij absoluut leuk.
Lucy wordt niet bij andere honden geplaatst.

Contact voor Lucy is:
Tierhilfe Belgie - Sandra
Tel. ( 0032)(0)499-73-76-68
Lucy verblijft tot herplaatsing in
Belgisch Limburg
Sandra spreekt Duits en Nederlands


BESSY - Schotse Herder - teefje - 12 jaar

Bessy is een gesteriliseerde Schotse collie teef en werd geboren in 2006. We plaatsen haar niet bij te kleine kinderen want Bessy is een beetje teruggetrokken en houdt niet van drukte, logisch gezien haar leeftijd natuurlijk. Verder is Bessy een lieve meid, ze kan overweg met andere honden, poezen is niet geweten. Bessy zoekt een warme en liefdevolle thuis waar ze de rest van haar leven kan slijten. Een goed afgemaakte tuin zou ze zeker appreciëren!

Voor meer info contacteer Myriam op het nummer 0032 492/04 14 71 of via imke_mertens@hotmail.com
Dierenasiel Unco Jerry
Belgie

 

MAX - Border Collie - reu - 4 jaar

Max is een bleu merle met wit Border collie, een reu met geboortedatum: 10-12-2014. Het is een heel verhaal, zijn historie én zijn toekomst maar we gaan proberen het zo goed mogelijk uit te leggen. Leest u mee? Inmiddels heeft hij meerdere baasjes gehad, bij de laatste eigenaren is hij in huis gekomen zonder veel achtergrondinformatie maar mét probleemgevend gedrag. Grommen stond daarbij op de voorgrond, tot het escaleerde, Max uitviel en er schade ontstond. Lees meer ......

Dierentehuis 't Schuthok
Rijksweg 4
1785 PA Den Helder
Telefoon: 0223-631447


 


STORM - Border Collie - reu - geb. 02.06.2010

Lieve, onzekere hond.
Storm is door zijn vorige baasjes als puppy gekocht bij een fokker, we kennen hem al een tijdje omdat hij in de pubertijd probleemgedrag ging vertonen. De baasjes hebben toentertijd kortstondig hiervoor onze hulp ingeschakeld. Storm heeft al vroeg bijtgedrag ontwikkeld naar soortgenoten en naar mensen. Wij hebben veel nestgenoten van Storm in de gedragstherapie en het asiel gehad, dus het is ons bekend dat deze honden uit een niet-ideale combinatie geboren zijn. Omdat de baasjes een jonge zoon hebben en bang zijn dat Storm een keer naar vriendjes zal bijten wanneer deze komen spelen, durfden ze het niet meer aan met Storm en is besloten om afstand van hem te doen. 
Eenmaal hier zijn we flink met Storm aan het trainen, met genoeg rust, geduld en kalme sturing kom je al ver met Storm, maar het zal een lange weg worden. Hij vindt aanrakingen door vreemde mensen erg spannend en de eerste ontmoeting met vreemde honden ook. Als hij de andere hond eenmaal kent, gaat dit wel goed. Bij mensen blijft hij snel getriggerd door snelle bewegingen en handelingen boven zijn hoofd (zoals aanlijnen).
Voor Storm zoeken wij een kalm, stabiel en zeer ervaren huishouden, waar begrip voor zijn angsten is en grenzen kalm doch duidelijk worden aangegeven.  Hij kan bij een andere hond geplaatst worden, zeker bij een teefje, mits deze stabiel is. Uit voorzorg plaatsen wij Storm niet bij kinderen.
Link naar Storm : KLIK

Stichting Animal's Faith
Karveelweg 33, 6222 Maastricht
0031432043012 - info@animalsfaith.nl

 
 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina