Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt
Laatste update op 10.08.2018

 

SCOTT - Schotse Herder - reu - bijna 2 jaar
Scott verblijft tot herplaatsing in Purmerend

Contact voor Scott is zijn vrouwtje Cathy
Emailadres: cathygestman@hotmail.com


Scott is een paar weken op proef, wij we.nsen
hem het allerbeste

Wij zijn op zoek naar een hele goede, rustige, gemotiveerde nieuwe baas voor onze Scott. Hij is een echte knuffelkont en zoekt ons vaak op om tegen je aan te komen liggen of zijn speeltje op je schoot te deponeren en je aan te kijken van, kom op, actie!Scott is een Schotse collie , geboren november 2016, die na ca 16 weken bij ons is gekomen via een fokker uit Duitsland. Hij is een onzettend lieve hond maar behoorlijk stress gevoelig, hoort en ziet alles, heeft moeite met bepaalde geluiden en vaak ook met kinderen.


Vooral kinderen die herrie maken maar ook soms met kinderen die gewoon komen aanlopen. Wij waren onlangs weer bij een vakantiehuisje en toen Scott aan de lijn lag kwam er onverwacht een jongetje bij ons achter langs fietsen en Scott viel uit en beet hem in zijn korte broek. Gelukkig lichamelijk geen letsel maar wij zijn heel erg geschrokken. Hier was ik al een tijdje bang voor en probeerde tijdens lopen hier rekening mee te houden maar dat is erg moeilijk.

Ook mensen met rolkoffers vind hij bv erg spannend en dat was ik sinds een paar weken thuis aan het trainen. Hebben hulp en advies gezocht, therapeute en wij ook inmiddels denken dat Scott overprikkeld is.
Wij zijn vrij actief en gaan veel weg met de honden, hebben Timo nog, die is bijna 11 en hebben wij 5 jaar en komt uit Spanje. Een hele stabiele en relaxte reu ondanks zijn verleden , Scott steunt op hem maar helaas heeft dit geen invloed op zijn uitvalgedrag.

Dat wij hem kregen na 3 uur autorijden (erg wagenziek) zijn wij weken bezig geweest om hem voorzichtig te laten wennen aan de auto. Hij wordt niet meer ziek maar er zelf inspringen doet hij niet. Ook namen wij hem vrij snel overal mee naar toe en misschien is dat al met al teveel geweest.

Nu op cursus, wennen aan de clicker rolkoffertraining, kortom heel veel spannends wat nu wij weer hebben overlegd met andere therapeut voor hem w.s. teveel van het goede is.

Daarom zoeken wij een rustig huis, in eerste instantie zonder kinderen, baas die voorlopig weinig weg gaat en niet zoals wij 6,7 keer per jaar in Nederland op vakantie gaat. Een baas die hem de eerste tijd heel rustig laat acclimatiseren en daarna van voor af aan hem weer laat wennen aan allerlei indrukken. Een stabiele hond naast hem zou fijn zijn maar is denk ik niet echt nodig.

Heel verhaal, Scott gaat ook niet zomaar weg, hoop de juiste persoon te kunnen vinden voor hem. Scott is chemisch gecastreerd , stamboom, wil niet dat er met hem gefokt gaat worden, dit kan ook een erfelijk iets zijn of toch te kort gesocialiseerd. Blijft lastig om achter te komen, voor nu willen we het beste voor hem en voor ons.SPIKE - Mix Border Collie/Labrador - reu

Spike van ruim 2,5 jaar jong heeft een heel zacht karakter en is erg onderdanig naar mensen toe. Deze o zo lieve jongen is fantastisch gezelschap voor zijn baasje, een maatje die voor hem door het vuur gaat. Spike is sociaal, lief en knuffelig en rustig van aard.

Hij zou het geweldig vinden jouw leven extra inhoud te geven en vice versa natuurlijk.

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met : Miranda van Bitterwijk
Email: Miranda


MYLA - Border Collie - teefje - 4 jaar

Door omstandigheden zoeken de baasjes van Myla een nieuw liefdevol plekje met begripvolle baasjes die veel kennis in huis hebben van het ras.

Voor meer info, neem een kijkje op haar eigen
pagina : KLIK hier voor MYLA

Stichting Collie en Co in Nood
en de baasjes van Myla

PIP - Border Collie - teefje - 3 jaar

Ze is naar de opvang gebracht omdat ze niet matchte met haar eigenaar. Ze kon bij haar baasjes soms uitvallen naar emsnen die ze niet kent.

Pip is een echte Border Collie, ze luisterd heel goed. Ze kent een groot aantal commando's en wil heel graag werken voor haar baas. Ze is helemaal gek van de bal en zodra ze er een ziet is alle aandacht alleen maar op de bal gericht. Dit maakt haar natuurlijk een goe dhndje om mee te werken en trainen. Ook spelen vind ze leuk en apporteerd als de beste. Ze brengt de bal terug en legt hem netjes voor je voeten. 

Ze gaat ook heel graag mee wandelen en loopt netjes aan de lijn. Naar andere honden reageerd ze tijdens het wandelen niet echt maar als deze te kortbij komen of te opdingerig zijn kan ze wel eens een snauw geven.

We zijn voor Pip op zoek naar Border Collie liefhebbers. Mensen die het karakter van de Border Collie kennen en willen werken met Pip. Mensen die genoeg tijd en ervaring hebben om haar het stabiele huis te geven dat ze nodig heeft en verdient. We zoeken actieve mensen die veel willen ondernemen met hun hond. Ben je op zoek naar een leuke Border collie en kun je haar bieden wat ze nodig heeft? stuur dan een mailtje naar limburg@dierenbescherming.nl

Dierenbescherming Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Link naar Pip - KLIK HIER


 
MAX - Border Collie - reu - 4 jaar

Max is een bleu merle met wit Border collie, een reu met geboortedatum: 10-12-2014. Het is een heel verhaal, zijn historie én zijn toekomst maar we gaan proberen het zo goed mogelijk uit te leggen. Leest u mee? Inmiddels heeft hij meerdere baasjes gehad, bij de laatste eigenaren is hij in huis gekomen zonder veel achtergrondinformatie maar mét probleemgevend gedrag. Grommen stond daarbij op de voorgrond, tot het escaleerde, Max uitviel en er schade ontstond. Lees meer ......


MISTY - Schotse Herdershond - teefje - 6 j

Misty is op zoek naar een rustige plek bij ervaren mensen. Ze woont al 6 jaar bij een gezin, maar sinds kort verloopt het minder goed.
Misty is een gevoelige hond die moeilijk om kan met drukte. Ze is ook wat onzeker buiten haar vertrouwde omgeving en naar vreemde honden toe. Met de andere hond van het gezin lukt het wel. 
Ze luistert heel goed, wandelt mooi aan de leiband en gaat graag mee in de auto.
Misty blijft bij haar eigenaar in afwachting van een nieuwe thuis.
Kan met honden: Ja
Kan met katten: Nee
Kan met kinderen: 12+
Kan alleen zijn: Enkele uren
Kan mee in de auto: Ja
Kan loslopen: Ja
Zindelijk: Ja

Afspraken en info rond adopties enkel via mail of telefoon:
Dierenasiel regio Roeselare
Oude Stadenstraat 4
8800 Roeselare
0032 471 35 95 93
dierenasielroeselare@outlook.comSTORM - Border Collie - reu - geb. 02.06.2010

Lieve, onzekere hond.
Storm is door zijn vorige baasjes als puppy gekocht bij een fokker, we kennen hem al een tijdje omdat hij in de pubertijd probleemgedrag ging vertonen. De baasjes hebben toentertijd kortstondig hiervoor onze hulp ingeschakeld. Storm heeft al vroeg bijtgedrag ontwikkeld naar soortgenoten en naar mensen. Wij hebben veel nestgenoten van Storm in de gedragstherapie en het asiel gehad, dus het is ons bekend dat deze honden uit een niet-ideale combinatie geboren zijn. Omdat de baasjes een jonge zoon hebben en bang zijn dat Storm een keer naar vriendjes zal bijten wanneer deze komen spelen, durfden ze het niet meer aan met Storm en is besloten om afstand van hem te doen. 
Eenmaal hier zijn we flink met Storm aan het trainen, met genoeg rust, geduld en kalme sturing kom je al ver met Storm, maar het zal een lange weg worden. Hij vindt aanrakingen door vreemde mensen erg spannend en de eerste ontmoeting met vreemde honden ook. Als hij de andere hond eenmaal kent, gaat dit wel goed. Bij mensen blijft hij snel getriggerd door snelle bewegingen en handelingen boven zijn hoofd (zoals aanlijnen).
Voor Storm zoeken wij een kalm, stabiel en zeer ervaren huishouden, waar begrip voor zijn angsten is en grenzen kalm doch duidelijk worden aangegeven.  Hij kan bij een andere hond geplaatst worden, zeker bij een teefje, mits deze stabiel is. Uit voorzorg plaatsen wij Storm niet bij kinderen.
Link naar Storm : KLIK

Stichting Animal's Faith
Karveelweg 33, 6222 Maastricht
0031432043012 - info@animalsfaith.nl

 
 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina