Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt

Laatste update op 14.12.2018
TOFEL - Mix Border Collie - reu - ca.10 jaar

Mijn naam is Tofel en ik woon al 6 jaar in het asiel in Polen. Ik ben erg vriendelijk en superlief, een beetje gereserveerd in het begin. Nog niet zo lang geleden ben ik gecastreerd en heb helaas heel wat pondjes erbij gekregen. In het asiel hebben de mensen natuurlijk niet de hele dag tijd om met mij te lopen of te spelen om er weer wat af te krijgen.
Daar heb ik jou voor nodig ;-)
Er is daar wel een hele lieve vrijwilligster die met mij wandelt en mij aandacht geeft, maar er gaat niets boven een eigen thuis of niet?
Ik zoek een nieuw baasje of vrouwtje waar ik nog een paar fijne jaren mag doorbrengen.
Op de foto's lijk ik groot, maar dat ben ik niet, hoor.

Als jij gevallen bent voor mijn mooie ogen en de rest neem gerust contact op met Aleksandra, zij is mijn contact.

Email: Aleksandra - hier klikken
Zij spreekt uitstekend Engels... en Teya wil ook helpen met vertalen collie.in.nood@gmail.com


Link: SKIPPY

SKIPPY - Mix Border Collie? - teefje - 1 jaar

Skippy is zwervend aangetroffen hierom hebben wij helaas geen achtergrond informatie over haar. Helaas is ze ook niet gechipt maar toch weten wij wel zeker dat Skippy echt niet oud is. Ze is op ongeveer 1 jaar oud geschat. 
Skippy is een kruising met een herder. Waarom denken wij dat er een herder in Skippy zit? Omdat er veel ras eigenschappen overeen komen. Atletisch, krachtig, gespierd, snel, intelligent, moedig en zeer actief. Een onvermoeibare hond die altijd wil werken. Zo is onze Skippy gelijk goed omschreven. 
Toen Skippy net bij ons binnen kwam barstte ze van de energie. Ze sprong op haar achterpoten door de gang in, vandaar haar nieuwe naam, Skippy.  Ze blafte naar alles en iedereen en raakte heel erg overprikkeld. Gelukkig zijn we nu een paar weken verder en merken we dat er wat rust in Skippy komt. Ze raakt niet meer gelijk overprikkeld, ze heeft wat hondenvriendjes gemaakt en ze blaft niet meer naar bekende mensen. Ook is ze beginner in de denkspellen. 

Wij zoeken voor Skippy een eigenaar met ervaring die het een uitdaging vind om Skippy geestelijk en lichamelijk bezig te houden. Wij hebben de start gemaakt maar de nieuwe eigenaar zal hier echt mee verder moeten. Wij verwachten dat ze gerust een paar uurtjes alleen thuis kan blijven, maar dit zal wel opgebouwd moeten worden. Ze kan geplaatst worden bij andere honden in huis. Buiten gaat ze wel naar vreemde honden blaffen, totdat ze kennis heeft mogen maken. Wij zoeken wel een huis zonder kinderen en katten.

ZAS - Border Collie - teefje - 6 jaar

Zas is een zesjarig Border teefje uit een werklijn. Ze is dus niet de ideale knuffelhond! Zas wordt niet graag betast, geknuffeld of geaaid. Ze is wel zeer aangenaam in omgang indien men haar persoonlijke zone respecteert. Zas is goed te motiveren en goed stuurbaar. 
Wat zoeken we voor Zas :
Mensen die haar persoonlijke zone respecteren. 
Mensen die haar de tijd geven om te gewennen en die niet overdreven “emo” zijn, dus evenwichtig zijn. 
Mensen die geen druk steken op hun hond. 
Plaats is noodzakelijk: een afgemaakte tuin. 
Zas komt uit een werklijn en heeft dus fysieke en mentale uitdaging nodig. 
Geen sport- of hondenschoolhond. 
Advies wordt meegegeven en dient opgevolgd te worden
Link naar ZAS: Klik hier

Asiel Het Blauwe Kruis
Cederdreef 1
B - 8400 Oostende
Tel.0032 (0) 59 - 70 44 37
Email: infobko@skynet.beLEEROY - Collie - reu - 1,5 jaar

Leeroy is een echte droomhond, geboren juni 2017 en ca.60 cm groot. Leeroy is speels, aanhankelijk en houdt van een potje ravotten. Hij is supersociaal en heeft een zeer zacht karakter.Hij raakt van niks uit zijn rust . Ook hij is kerngezond, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Hij kent de basiscommando's en rijdt graag auto. Hij is niet bekend met kleine kinderen en katten jaagt hij net als Sissi.
Leeroy heeft een tuin nodig en is gek op lange wandelingen.

roy is:
Cusin
Anna Schmidt
Tel.: 0049 2131-3143885 (von 11 bis 20 Uhr)
Kennis van de Duitse taal is noodzakelijk.

SISSI - Collie - teefje - 6 jaar

Sissi is geboren in maart 2012. Zij is een sierlijke, lieve , speelse en aanhankelijke jongedame van 48 cm hoog. Sissie is zeer sociaal, maar ook zeer gevoelig en angstig. Zij heeft geen harde hand nodig maar juist het tegendeel, als zij bang is, blaft zij ont ontwijkt de situatie. Kleine kindjes maken teveel herrie voor haar en katten gaat zij achterna.
Sissi is graag aktief buiten en apporteert alles wat vliegt, maar frisbeen heeft duidelijk haar voorkeur. Zij is gek behendigheid en heeft een sterke wil to please. Lange wandelingen vindt zij prachtig.Sissi houdt ervan om geborsteld te worden en is een echte knuffelmiep.Zij kent de basiscommando's, luistert goed en kan alleen blijven. Sissi is erg op haar vrouwtje gericht en wil graag dingen voor haar en met haar doen.
Zij is kerngezond, gevaccineerd, gechipt en gesteriliseerd.


Sissi mag bij haar vrouwtje blijven !


BOGEY - Mix Shih Tzu - reu

Deze kleine dondersteen van bijna 6 maandjes jong zoekt speelse, knuffelig aangelegde maar ook consequente baasjes. Bogey vindt hem namelijk te gek om kattekwaad uit te halen ;-).

Meer info en foto's klik hier !

Contact is Stichting Collie in Nood
Tel. 046 850 31 44
E-mail: collie.in.nood@gmail.com

 Van Sanne zijn er pas geleden foto's van haar heupen gemaakt. Hierin is te zien dat haar rechter heup niet is wat het moet zijn. Op dit moment lijkt ze er geen last van te hebben maar wij weten niet hoe zich dit in de toekomst gaat ontwikkelen. Men moet hier wel rekening mee houden. 

Dierentehuis Amstelveen

Kostverlorenweg 12
1183 TM Amstelveen
Tel. 088-8113440


SANNE - Border Collie - teefje - volwassen

Sanne is onze ietwat onzekere stuiterbal van 5 jaartjes jong. In eerste instantie is zij wat afwachtend en terug houdend maar haar nieuwsgierigheid zorgt er dan toch voor dat zij haar nieuwe omgeving gaat verkennen. Mensen zal zij voorzichtig benaderen maar als men haar wat vertrouwen geeft komt ze toch een knuffel en een aai halen. Als ze je eenmaal kent dan wil zij ook instant aan het werk met je. Ze bruist van de energie om leuke dingen met haar baas te doen. 
Ze is dolenthousiast als ze door heeft dat je voor haar komt en wil dan ook graag aan het werk gezet worden. Zoals het een echte border collie betaamd is zij heel erg leergierig. Sanne zoekt een forever best friend die haar op het rechte pad houdt. Ze heeft heel erg de behoefte aan werk, structuur, regels en liefde. Soms weet Sanne niet hoe zij zich in bepaalde situaties moet gedragen. Daarin heeft ze dus ook echt wel begeleiding nodig. Tijdens het wandelen merken wij dat zij zich niet helemaal op haar gemak voelt. Ze trekt aan de lijn en het liefst gaat zij van links naar rechts. Aan de handler de taak om haar de sturing te geven die zij nodig heeft. Tijdens het zien van andere honden raakt zij erg gefixeerd, maar door middel van goede timing en haar favoriete speelgoed is zij hier uit te halen. Ze heeft wel duidelijk  begeleiding nodig. Zij zoekt een baas die veel met haar wil ondernemen. Een blokje om is voor haar niet genoeg. Een echte sportieveling die echt met haar aan de slag wil. Wij plaatsen haar niet met kleine kinderen in huis. Sanne kan namelijk schrikken van onverwachte bewegingen of geluiden. Doordat zij gevoelig is voor prikkels lijkt ons een huis met kinderen geen goede match. Wij verwachten dat zij zindelijk zal zijn in een huis maar kunnen dit niet met 100% zekerheid zeggen. 
Ditzelfde geldt voor het alleen thuis zijn. Zij is niet gewend om alleen thuis te zijn en daardoor weten wij niet hoe zij dat zal doen. 


Link naar Sanne:
KLIK HIER

STORM - Border Collie - reu - geb. 02.06.2010

Lieve, onzekere hond.
Storm is door zijn vorige baasjes als puppy gekocht bij een fokker, we kennen hem al een tijdje omdat hij in de pubertijd probleemgedrag ging vertonen. De baasjes hebben toentertijd kortstondig hiervoor onze hulp ingeschakeld. Storm heeft al vroeg bijtgedrag ontwikkeld naar soortgenoten en naar mensen. Wij hebben veel nestgenoten van Storm in de gedragstherapie en het asiel gehad, dus het is ons bekend dat deze honden uit een niet-ideale combinatie geboren zijn. Omdat de baasjes een jonge zoon hebben en bang zijn dat Storm een keer naar vriendjes zal bijten wanneer deze komen spelen, durfden ze het niet meer aan met Storm en is besloten om afstand van hem te doen. 
Eenmaal hier zijn we flink met Storm aan het trainen, met genoeg rust, geduld en kalme sturing kom je al ver met Storm, maar het zal een lange weg worden. Hij vindt aanrakingen door vreemde mensen erg spannend en de eerste ontmoeting met vreemde honden ook. Als hij de andere hond eenmaal kent, gaat dit wel goed. Bij mensen blijft hij snel getriggerd door snelle bewegingen en handelingen boven zijn hoofd (zoals aanlijnen).
Voor Storm zoeken wij een kalm, stabiel en zeer ervaren huishouden, waar begrip voor zijn angsten is en grenzen kalm doch duidelijk worden aangegeven.  Hij kan bij een andere hond geplaatst worden, zeker bij een teefje, mits deze stabiel is. Uit voorzorg plaatsen wij Storm niet bij kinderen.
Link naar Storm : KLIK

Stichting Animal's Faith
Karveelweg 33, 6222 Maastricht
0031432043012 - info@animalsfaith.nl

 
 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina