Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt
Laatste update op 23.04.2018

 


MISTY en CLEO - Collieteefj en reu - 9,5 jr

Dit zijn Misty en Cleo die beiden in november 10 jaar worden. 
Het zijn een reu en een teefje die niet geholpen zijn. Wel zijn ze beiden kerngezond en zijn alleen bij de DA geweest voor hun entingen. Ze zijn zindelijk, super aanhankelijk en zitten graag dicht bij hun baasje het liefst op de bank.
Wandelen vinden ze fijn en ze lopen keurig mee aan hun riem. Ook autorijden is geen probleem.

Voor deze 2 schatten zoeken we een plekje waar geen jonge kinderen en andere honden wonen omdat we deze twee oudjes graag rustig van hun oude dag willen laten genieten. Zij worden niet geplaatst bij mensen die fulltime werken.

Ze moeten wel samen blijven en in Nederland.

ASHTON - Border Collie - reu - 1,5 jaar

Hij is door de eigenaar naar de opvang gebracht omdat zij te weinig tijd voor de hond had en de hond daardoor dagelijks 7-8 uur alleen thuis moest blijven. Ashton heeft overduidelijk alle karaktereigenschappen van een Border Collie: hij heeft een grote werklust, lijkt uit een lijn van “drijvers” te komen gezien zijn manier van lopen aan de lijn en het fixeren van dieren die hij ziet. Zijn fixeer gedrag is wel makkelijk te doorbreken. Ashton is erg bal gericht, dan gaat zijn aandacht jammer genoeg ook meteen richting bal, de mens is een beetje bijzaak.

Hij trekt soms wat aan de lijn en heeft er soms moeite mee om zijn aandacht erbij te houden: alles moet door hem gezien worden.

Wij denken dat er wel nog een taak ligt voor een nieuwe eigenaar wat betreft opvoeding maar Ashton is zacht van karakter.

Hij kan met andere honden overweg, hij zoekt niet echt actief contact en stelt zichzelf soms wat onzeker op naar andere honden.

********** GERESERVEERD ********************

CIAN - Border Collie - reu - 4,5 maand

Deze Prins Charming zoekt een liefdevol thuis met baasjes die begrijpen wat hij nodig heeft, liefde, aandacht, een goede opvoeding en leuke Border Colliedingen.
Cian woont tot zijn herplaatsing in regio Sittard.

Kijk op zijn eigen pagina voor meer info:

CIAN-KLIK

Contact voor Cian is;
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel. 046 850 31 44


MYLA - Border Collie - teefje - 4 jaar

Door omstandigheden zoeken de baasjes van Myla een nieuw liefdevol plekje met begripvolle baasjes die veel kennis in huis hebben van het ras.

Voor meer info, neem een kijkje op haar eigen
pagina : KLIK hier voor MYLA

Stichting Collie en Co in Nood
en de baasjes van Myla

LUCY - Mix Windhond/Bordercollie - teefje

Lucy is een aanhankelijke, vrolijke enthousiaste puberdame van nog geen jaar. Ze begint zichzelf en haar capaciteiten te ontdekken en heeft daar wel een beetje begeleiding bij nodig ;-). Lucy is een werkhond, vertoont alle kenmerken van de Bordercollie en heeft een enorme wil to please. Het drijven zit in haar bloed, en zij wacht op iemand die er mee aan de slag gaat. Lucy leeft in een pleeggezin samen met andere honden en weet een plekje in je bed ook erg te waarderen, is natuurlijk geen vereiste. Zij is zindelijk en kan enkele uurtjes alleen thuis blijven. Ook kinderen vindt zij absoluut leuk.
Lucy wordt niet bij andere honden geplaatst.

Contact voor Lucy is:
Tierhilfe Belgie - Sandra
Tel. ( 0032)(0)499-73-76-68
Lucy verblijft tot herplaatsing in
Belgisch Limburg
Sandra spreekt Duits en Nederlands


DENVER - Border Colliemix - reu - volwassen

Denver is een mooie man van 2,5 jaar jong, een unieke mix. 
Hij is wat verlegen in het begin, maar al snel op zijn gemak.Zeer sociaal met andere honden.

Hij verblijft op dit moment nog in Spanje en werd op straat gevonden zonder chip.

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met : Miranda van Bitterwijk
Email: Miranda


 

 STORM - Border Collie - reu - geb. 02.06.2010

Lieve, onzekere hond.
Storm is door zijn vorige baasjes als puppy gekocht bij een fokker, we kennen hem al een tijdje omdat hij in de pubertijd probleemgedrag ging vertonen. De baasjes hebben toentertijd kortstondig hiervoor onze hulp ingeschakeld. Storm heeft al vroeg bijtgedrag ontwikkeld naar soortgenoten en naar mensen. Wij hebben veel nestgenoten van Storm in de gedragstherapie en het asiel gehad, dus het is ons bekend dat deze honden uit een niet-ideale combinatie geboren zijn. Omdat de baasjes een jonge zoon hebben en bang zijn dat Storm een keer naar vriendjes zal bijten wanneer deze komen spelen, durfden ze het niet meer aan met Storm en is besloten om afstand van hem te doen. 
Eenmaal hier zijn we flink met Storm aan het trainen, met genoeg rust, geduld en kalme sturing kom je al ver met Storm, maar het zal een lange weg worden. Hij vindt aanrakingen door vreemde mensen erg spannend en de eerste ontmoeting met vreemde honden ook. Als hij de andere hond eenmaal kent, gaat dit wel goed. Bij mensen blijft hij snel getriggerd door snelle bewegingen en handelingen boven zijn hoofd (zoals aanlijnen).
Voor Storm zoeken wij een kalm, stabiel en zeer ervaren huishouden, waar begrip voor zijn angsten is en grenzen kalm doch duidelijk worden aangegeven.  Hij kan bij een andere hond geplaatst worden, zeker bij een teefje, mits deze stabiel is. Uit voorzorg plaatsen wij Storm niet bij kinderen.
Link naar Storm : KLIK

Stichting Animal's Faith
Karveelweg 33, 6222 Maastricht
0031432043012 - info@animalsfaith.nl


 

 

 

ZEBRA - Border Colliemix - teefje - 6 jaar

Zebra is qua schofthoogte 60 cm, verlegen, knuffelig, laat zich aanhalen om te aaien. Sociaal met andere honden.


Bij belangstelling zijn er andere foto´s en video´s beschikbaar. Neem contact daarover op met
Miranda v Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com

 

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina