Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt
Laatste update op 23.11.2017

 
BARNEY - Border Collie - reu - 8 jaar

Barney is een prachtige Border Collie reu geboren in 2009. Hij is hartstikke actief en enthousiast en zoekt een baas die hetzelfde in het leven staat. Barney is qua karakter een echte Border Collie, hij houdt van rennen, blaffen, wandelen en balletjes gooien (al is terugbrengen nog wel een dingetje). Hij heeft veel beweging nodig en neemt geen genoegen met een blokje om. Een hond voor een actieve en ondernemende eigenaar. Ondanks zijn leeftijd is hij nog fit genoeg om van alles te gaan doen. Ook van de negatieve kant van de Border Collie heeft hij wat trekjes meegekregen. Zo reageert hij op mensen die op een skateboard voorbij razen. Een rustige omgeving om te wandelen, zonder al te veel prikkels, zou voor hem beter zijn.

Barney is eigenlijk altijd enthousiast, tegen iedereen, en vergeet daarbij nog wel eens op vier pootjes te blijven staan. Ook trekt hij wat aan de lijn en vergeet soms uit enthousiasme een commando op te volgen. Barney heeft verder een goede opvoeding en socialisatie genoten en is zindelijk, sloopt niets en kan na gewenning even alleen blijven.

Barney gaat goed om met teefjes, maar wil tegen reutjes vaak laten zien hoe stoer hij is. Dan kun je als baas beter de andere kant op lopen, om confrontaties te voorkomen. Hij zou prima met een leuke gesteriliseerde teef kunnen samenwonen, als de klik er is. Ook met katten kan Barney samenleven, mits de kat honden gewend is en niet op de vlucht gaat.

Barney beschermd zijn huis en haard en is waaks, maar enthousiast als de bezoekers eenmaal binnen zijn. Kinderen is hij niet gewend, daarom wordt hij daar niet bij geplaatst. Zijn vacht moet regelmatig verzorgd worden, anders raakt hij in de klit.
 LUCKY - Mix Keeshondje/Bordercollie - reu - 1,5 jaar

Lucky is gecastreerd en geboren op 14.12.2016. Hij verblijft op dit moment in Antwerpen. Hij kan bij andere honden en mee in de auto. Zijn verstandhouding met katten is onbekend, Lucky kan met jonge en oudere kids maar heeft moeite met alleen blijven.

Onlangs werd hij bij ons door een hele lieve dame geadopteerd en werd hij herdoopt naar Zorro. De Border Collie in Zorro bleek echter serieus de bovenhand te halen en na lang wikken en wegen besloot de dame met spijt in het hart om voor Zorro een baasje te zoeken dat meer bij hem past. Iemand die meer tegenmoet kan komen aan de actieve behoeften van Zorro, iets wat zij helaas niet kan. De dame schreef een mooie tekst waarin ze Zorro, en haar ervaringen met hem helemaal uitschrijft, we willen jullie deze dan ook niet onthouden:
Tekst is hier te lezen: KLIK

Dierenasiel Unco Jerry VZW
De Merodedreef 137 B, 2260 Westerlo
0032498/489272 - christel.braeckmans@telenet.be
www.dierenasiel-uncojerry.be

 of Myriam op het nummer 0492/04 14 71 of via imke_mertens@hotmail.com

 

LUCY - Mix Windhond/Bordercollie - teefje

Lucy is een aanhankelijke, vrolijke enthousiaste puberdame van nog geen jaar. Ze begint zichzelf en haar capaciteiten te ontdekken en heeft daar wel een beetje begeleiding bij nodig ;-). Lucy is een werkhond, vertoont alle kenmerken van de Bordercollie en heeft een enorme wil to please. Het drijven zit in haar bloed, en zij wacht op iemand die er mee aan de slag gaat. Lucy leeft in een pleeggezin samen met andere honden en weet een plekje in je bed ook erg te waarderen, is natuurlijk geen vereiste. Zij is zindelijk en kan enkele uurtjes alleen thuis blijven. Ook kinderen vindt zij absoluut leuk.
Lucy wordt niet bij andere honden geplaatst.

Contact voor Lucy is:
Tierhilfe Belgie - Sandra
Tel. ( 0032)(0)499-73-76-68
Lucy verblijft tot herplaatsing in
Belgisch Limburg
Sandra spreekt Duits en NederlandsPRIEST - Border collie - reu - volwassen

Priest is afgestaan wegens ziekte van het baasje. Priest leefde samen met een andere hond en is aanhankelijk, lief, luistert goed, leergierig en speels, heeft veel beweging en uitdaging nodig, hondenschool of sporten met de hond is aanbevolen ! 
Priest kan absoluut niet met katten en kinderen, hij jaagt ze op en durft erna te bijten omdat hij niet tegen de drukte van de kinderen kan, we plaatsen hem niet bij kinderen !
Wij zoeken voor Priest een warme thuis waar hij zonder kinderen kan leven ! Gelieve zich niet aan te bieden indien men hem dit niet kan bieden !

Dierenasiel St. Hubertus Aalst
Hammestraat 52
Wijngaardveld
9300 Aalst
tel: 0032 53/82.86.56

MAANDAG – WOENSDAG – DONDERDAG – VRIJDAG
OPEN VAN 14.00 TOT 17.00 UUR
ZATERDAG VAN 14.00 TOT 16.00 UUR
DINSDAG – ZONDAG EN FEESTDAGEN GESLOTEN
Website: www.dierenasiel-sthub.be
Gelieve ook zelf te checken of Priest nog beschikbaar is voor adoptie - Danke

 

OSCAR - Schotse Herdershond - reu - jong

Geboren op 07/02/2017 en gecastreerd
Oscar werd afgestaan omdat de man des huizes bang van hem was. De man is altijd al bang van honden geweest, en Oscar maakte daar misbruik van. De vrouw was niet bang en had geen problemen met hem. Hij leefde samen met een Saluki reu, en dat ging over het algemeen goed. Enkel als er eten aan te pas kwam, durfde Oscar heel fel uit de hoek komen. Hij is geen katten in huis gewend, maar kon met de katten bij vrienden wel goed overweg. Hij is geen kinderen gewoon. Met kinderen op straat kon hij goed overweg, maar gezien de reden van afstand plaatsen we hem toch niet bij kinderen onder de 10 jaar of bij kinderen die bang zijn van honden. Hij kon zonder problemen alleen blijven en is zindelijk.

In het asiel is Oscar rustig en aanhankelijk. Als hij iets niet wil, probeert hij wel zijn willetje door te drijven. Hij gaat bv niet graag mee wandelen, en dan is het een uitdaging om hem te overtuigen dat wel te doen.

Bij zelfzekere mensen die iets kennen van honden en het ras is Oscar een heel leuke hond. Hij is nog jong genoeg om alle kanten uit te kunnen, maar heeft wel een baas nodig die er staat voor hem. Hij is gewend van een tuin te hebben, en aangezien hij graag buiten is, zoeken we ook terug een thuis waar hij ook buiten kan.
Link naar Oscar op Facebook - Klik hier

Contact:
Blauwe Kruis Wommelgem
JEKYLL - Border Collie - reu - geboren 30/1/2017

Jekyll werd gevonden in Eke en wachtte bij ons tevergeefs op zijn eigenaar. Nu komt hij vrij voor adoptie. Jekyll is angstig en durft hierdoor bijten als hij zich onder druk gezet voelt (bijvoorbeeld in nieuwe situaties met vreemde mensen). Verder heeft Jekyll ook baknijd. Hierdoor plaatsen we hem niet bij kinderen. Ook met andere dieren klikt het niet. Voor deze energieke border collie zoeken we een actieve en rustige eigenaar, die Jekyll de nodige structuur kan bieden en bereid is om aan positief gedrag te werken.

Gelieve ook zelf even te checken of Jekyll nog beschikbaar is voor adoptie - Danke
Link op Pets.be: KLIK

Dierenasiel Gent
Paul Bergmansdreef 2
B-9000 Gent
Email info@dierenasielgent.be
Tel. 0032(0)9/222 53 03


6 in beslag genomen Border Collie pups zijn 17.11.2017 naar het Dierenasiel Tienen gebracht. Voor deze schatjes worden baasjes gezocht,
Wij vragen dan ook de geïnteresseerden zich steeds te melden via info@dierenasiel-tienen.be.
Kandidaat adoptanten kunnen zo al wat informatie over zichzelf meegeven. Wij nemen nadien met iedereen contact op (adopties zijn pas mogelijk binnen twee weken).
Link naar de website van het asiel; KLIK HIER

Dierenasiel Tienen
Viaductstraat 176 bis
Tienen BelgieSCOTT - Schotse Herdershond reu - geb. 09-01-16

Na alle opties te hebben bekeken hebben we besloten dat het voor Scott`s welzijn het beste is als hij wordt herplaatst. De reden hiervan is dat we nog een Schotse herder hebben die hem regelmatig op zijn plaats zet. Wij merken dat Scott hierdoor en door zijn handicap onzeker is geworden en in zijn ontwikkeling achterblijft. Er zit meer in hem als er nu uit komt. Daarnaast heeft mijn man gezondheidsproblemen en zijn er complicaties waardoor de genezing veel langer duurt als voorzien. Hij maakte graag lange wandelingen met de honden of alleen met de andere hond. Daardoor kon ik tijd en aandacht besteden aan het trainen en nieuwe dingen aanleren bij Scott. Dit schiet er nu bij in en gaat ten koste van Scott. Wij zijn dan ook op zoek naar mensen die ervaring hebben met Schotse Herders of soortgelijke honden en hem meer zelfvertrouwen kunnen geven. Scott is zeker nog veel aan te leren en te trainen in een veilige omgeving waar hij de tijd en rust krijgt zich verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat je aan hem met de juiste begeleiding een fantastische hond hebt.
Link naar Scott voor meer info: KLIK HIER   
ZEBRA - Border Colliemix - teefje - 6 jaar

Zebra is qua schofthoogte 60 cm, verlegen, knuffelig, laat zich aanhalen om te aaien. Sociaal met andere honden.


Bij belangstelling zijn er andere foto´s en video´s beschikbaar. Neem contact daarover op met
Miranda v Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com

 
Terug naar startpagina
Disclaimer:
Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.