Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.

Laatste update op 31.05.2020


SANNE - Schotse Herder - teefje - 10 jaar

Mogen wij Sanne aan jullie voorstellen, haar levensverhaal vinden jullie op haar eigen pagina. Sanne is een uitgesorteerd fokteefje waar de beroepsfokker vanaf wilde. Wij hebben haar met open armen verwelkomd. En wij weten zeker dat daar buiten ergens het geschikte baasje op haar wacht.

Meer info en foto's op haar pagina:
Sanne's site - klik hier

Contact voor Sanne is:
Stichting Collie en Co in Nood
E-mail: collie.in.nood@gmail.com

FELIZE - Duitse Herder - teefje - volwassen

Felize is een mooie en lieve meid met een rugzakje en alleen geschikt voor mensen met hondenervaring. Door gebeurtenissen in haar verleden is zij erg getraumatiseerd en zoekt baasjes die haar struktuur kunnen bieden en geduld met haar hebben. Felize heeft het typische loyale en dienbare karakter van de herder, maar haar angst voor (vreemde) mensen zit haar behoorlijk dwars. Zij kan slecht omgaan met nieuwe situaties en reageert dan met paniekgedrag. Met andere honden heeft zij totaal geen problemen en speelt de sterren van de hemel. Kleine hondjes is geen aanrader, Felize is namelijk behoorlijk lomp ;-). Zij heeft wel respect voor correcties van andere honden, ook van kleintjes. Felize is zindelijk maar loopt niet ontspannen aan de lijn ivm de verschillende triggers rondom .

Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 046 46 280 840
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 0031 (0) 46 850 31 44
E-mail:collie.in.nood@gmail.comCOLIN - Schotse Herdershond- reu
........
Lieve Colin heeft zijn vaste plek gevonden bij Karin, Frank en Anouk. Woody is nu zijn honden grote broer ;-).
Het ga je goed, schat

Colin is een lieve en vrolijke langhaarige colliereu van 16 maanden met een erg gevoelig karakter. Hij is nog wel bang voor handen, maar hoe vaker je vriendelijk en lief voor hem bent onder toename van handen, hoe meer hij eraan kan wennen. Hij kwam vreselijk angstig bij ons binnen, maar gelukkig bloeit hij steeds meer op. Hij is bezig een ondeugende puber te worden die zijn puppytijd weer inhaalt die hij volgens ons niet goed doorlopen heeft.Colin is gek op eten en bietst het waar hij kan vinden, ook vindt hij het heerlijk om met dingen te slepen. Buiten loopt hij al redelijk goed aan de riem, schrikt nog wel van onverwachte geluiden en is te onderdanig naar mensen toe.
Colin is door ons gevacineerd en ontwormd, ontvlooien was niet nodig. Hij is goed onderzocht door onze eigen dierenarts. Colin heeft een thuis nodig met een tuin en baasjes die hem de tijd geven om zijn zelfvertrouwen weer terug te vinden en opnieuw mensen te willen vertrouwen.Hij wordt alleen bij een andere niet dominante hond geplaatst.
Katten kent hij niet. Aandacht, spelen en aaitjes vindt hij helemaal te gek.!!!!! .....NIET MEER BESCHIKBAAR..... !!!!!!

ROISIN - Bordercollie - teefje - jong

Roísín is een jong teefje van ruim 18 maanden jong. Zij komt van een Border Colliefokker en heeft een stamboom, zij is gefokt vanuit een werklijn en dat houdt voor de nieuwe baas in, dat zij niet genoeg heeft aan een wandeling rond de kerk. Roísín is een bezig bijtje, is getraind op de frisbee en kan nog verder uitgroeien onder een baasje die haar de juiste begeleiding weet te geven. Haar huidige baasjs denken dat zij ook werken met schapen leuk vindt als een goede training plaats vindt. Zij moet helaas herplaatst worden omdat zij absoluut niet met de oudere hond in huis kan opschieten. Met andere honden gaat zij prima, maar met haar "huiszusje' lukt het echt niet. Zij wordt niet geplaatst bij jonge kinderen onder de 12 jaar, daar is zij al de dood voor, katten kent zij niet
Op dit moment woont zij met haar baasjes in regio Emmen (NL), zij zal vanuit huis geplaatst worden.
Roísín wordt geplaatst met een adoptiecontract en tegen een vergoeding van 250 euro.
U kunt contact opnemen voor meer foto's als u wilt.ANUSKA - Mix Collie/Pastoor - teefje - volwassen - rond de 3 jaarAnuska is Leishmania positief maar onder controle, zij heeft een zeer lief karakter en is sociaal met andere honden. Haar vacht is halflang en de schofthoogte 50 cm.Zij loopt goed mee aan de riem en is stabiel. Zij werd samen met haar zusje gevonden op straat, zonder chip en gedumpt door de eigenaar.

E-mail voor Anuska: KLIK HIER
Miranda van Bitterwijk

 

 BRAM - Schotse Herdershond - reu

Bram is een elegante Schotse Herdershond van bijna 4 jaar (21-01-2016). Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat het niet meer ging bij zijn vorige eigenaar.

Bram is namelijk een onzekere en angstige hond. Hij vond het erg spannend bij ons en heeft echt moeten wennen. Na een tijdje, wat spelen op wei en natuurlijk wat lekkere voertje, was het vertrouwen er. Dat betekent echter niet dat Bram in nieuwe situaties niet meer onzeker is of niet schrikt van plotselinge geluiden. Bram is een gevoelige jongen en wij zoeken dan ook een eigenaar die erin wil investeren om eerst een band met hem op te bouwen. 

Als het vertrouwen er eenmaal is, dan daagt Bram graag uit om te spelen. Hij is dan enthousiast en laat leuke spelbogen zien. Bram vindt voerspelletjes ook erg leuk en steekt zijn neus dan graag in het voerzakje. Dat gaat natuurlijk veel sneller!

Bram is bij ons binnengekomen omdat hij aan de lijn uitvalt naar andere honden. Op deze momenten kan hij ook gefrustreerd raken. Bij zijn vorige eigenaar is dit in het verleden fout gegaan en Bram heeft toen uit frustratie de eigenaar gebeten.  Ook in de opvang kan hij aan de lijn reageren richting andere honden en er wordt aan zijn probleem gewerkt. Vanwege zijn probleemgedrag aan de lijn richting andere honden, zoeken wij voor Bram een rustige woonomgeving.

Bram gaat graag mee wandelen en als hij geen andere honden of dieren ziet, loopt hij netjes mee aan de lijn. Hij kan na gewenning prima een aantal uurtjes alleen thuis blijven.

Wij zoeken voor Bram een eigenaar die niet alleen op zijn mooie uiterlijk valt, maar ook met Bram aan het werk gaat. Iemand die openstaat voor gedragstherapie en die samen met Bram gaat werken aan zijn probleem.

Bram heeft spondylose in zijn rug, hiervoor krijgt Bram pijnstiller. De kosten zullen ongeveer 20 euro per maand zijn. 

Dierenopvangcentrum Breda
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel. 076-5712712

Link naar Bram: KLIKHIER


GUUS - Australian Shepherd - reu - volwassen

Guus is een vrolijke en super actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Hij zoekt een huis met een grote tuin, waar in hij ook een beetje zijn energie in kwijt kan. Een Austrelian Shepherd is van nature een hond die graag wil werken voor zijn baas. Anders zijn ze in huis erg onrustig, en dit was met Guus ook het geval. Guus heeft wat moeite met alleen zijn, maar het kan best zijn als er een andere hond in huis is dat hij er geen moeite meer mee heeft. Guus is dol op andere honden, hij vind het heerlijk om met ze te rennen en te ravotten. Guus kan wel schrikken van onverwachte geluiden, hij heeft dan ook even het vertrouwen nodig van zijn baas dat het goed is. Guus kan goed met wat grotere kinderen overweg, hele kleine is niet bekend. Guus is nog een hele jonge hond van 06-03-2018. Wij zoeken voor Guus een baas die veel met hem wil gaan doen, en die ook de tijd voor hem heeft.

Dierenasiel de Mére
Hoeveweg 25
6613AD Balgoy
Gelderland
Tel. 024-6414982
Link naar Guus: KLIK HIER

 


 


Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via
info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

BRADY - Border Collie - reu - wit/merle

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb. “Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort. Deze beperkingen doen namelijk geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Eens ik iemand ken en wat vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men ietwat geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw en een nieuwe omgeving leer kennen. Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn?

 
Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina