Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.

Laatste update op 24.10.2019
RHOODY - Mix Sheltie - reu - 13 weken

Ik heet Rhoody en ik ben DOOF. Wat erg zul je misschen zeggen, maar dat valt hartstikke mee, hoor. Je moet mij op een andere manier opvoeden dan de 'normaloos' en ik kan zelfs loslopen met een speciale dovehonden halsband. Je moet natuurlijk wel bereid zijn om meer tijd en geduld in mij te steken, dan komt het goed ;-0)
Meer info op mijn eigen pagina: KLIK RHOODY

Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 046 850 31 44
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


AMBER - Mix Bearded Collie - teefje

 Amber is geboren op 22/04/2009, zij is een middelgrote tot grote hond en zij is gesteriliseerd.

Ondanks haar verleden en ze vast hing aan een ketting was Amber heel lief en had ze graag aandacht.
Ook honden rond haar vond ze geen probleem.
Intussen zit ze in het asiel bij Sasha en doet ze het oké.

Contact:
VZW PAWer
Tel. (0032)(0)493566204
Email:  vzwpawer@gmail.com

Meer info:
https://www.adopteer.be/hond/bearded-collie/amber-1IZA - Mix Border Collie - teefje - 7 jaar

Iza is een slimme dame die graag nieuwe dingen leert. Zij is geboren in februari 2012 en gesteriliseerd. I.v.m. een andere werksituatie en kinderen die veel aandacht vragen, blijft er te weinig tijd over voor Iza. Daarom willen haar baasjes haar bij iemand plaatsen die veel tijd voor haar heeft en waar zij weer tot haar recht komt. Iza is als pup in haar huidige gezin gekomen . Katten kan zij niet uitstaan en kinderen zijn ook geen favorieten van haar. Voor vreemde mannen is zij erg bang, daarom heeft een vrouwelijk 'baasje' de voorkeur.
Zij kan goed met andere honden en is gek op zwemmen en wandelen, ook spelen met de bal vindt zij geweldig.
Iza is ontzettend lief en ligt heel graag bij je, zij is een echt maatje. Zij is zindelijk en kan ook alleen blijven.

Tot haar herplaatsing verblijft zij bij haar baasjes in Schinveld in Zuid Limburg.
Iza wordt met een adoptiecontract geplaatst en tegen een redelijke vergoeding

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met:
Stichting Collie in Nood

Wij vragen u beloofd om een vragenformulier voor ons in te vullen, kan opgevraagd bij de stichting.

Groetjes van Iza ;-)

E-mail voor Iza: KLIK HIER

 

DAFINA - Mix Border Collie - teefje

Dafina is geboren op 02.08.2016 en is gesteriliseerd.

Dafina is een teefje van 3 jaar. Ze komt uit Roemenië en is in opvang in Rotterdam Zuid-Holland. Dafina is vermoedelijk een mix Border Collie. Ze is nog wat afwachtend, maar ze komt een aai halen. Knuffelen is fijn. Dafina gaat graag mee wandelen. Ze loopt supergoed aan de lijn. Het is een zeer vriendelijke hond. Ze is dol op eten.
Ze is gesteriliseerd, ingeënt en gechipt. In het bezit van een Europees paspoort.

Contact:
Hope for paws vzw
Groot Veld 18, B-2550 Kontich
Email: - hopeforpawsvzw@gmail.com
FB : www.facebook.com/hopeforpawsvzw/

Link: https://www.adopteer.be/hond/border-collie/dafina-in-gastgezin-te-rotterdam

 

JUNGLE - Collie - reu - geboren 2010

Ik kan heel goed luisteren en loop gemakkelijk aan de leiband. Ik hou van knuffelen en lekker eten. Wel heb ik nood aan een goede vachtverzorging want ik heb veel en lang haar.

Als je mij wilt ontmoeten of meer informatie wenst graag bellen na 13u

vzw De Helpende Dierenpoten
Vlasselaar 21
3221 Nieuwrode
email : hondenpoot1@hotmail.com
Brenda: 0475 44 10 34
Sheila: 0477 45 10 48

Maandag t.e.m. vrijdag van 13u tot 19u en op afspraak. Zaterdag uitsluitend op afspraak.
Link naar Jungle: HIER


Toen Lady bij ons binnen kwam lopen zagen we direct dat er iets niet klopte aan haar loopje. Ze tilde haar linker achterpoot vrijwel constant op en wanneer ze de poot wel belastte stond hij in een gekke hoek. Al snel bleek dat Lady in het verleden aangereden was en door geld gebrek liep ze al maanden met een gedisloceerde achterpoot. Doordat ze er veel te lang mee door had moeten lopen, was de poot niet meer in de juiste positie te plaatsen. Een operatie waarbij de heupkop verwijderd zou worden was de enige optie. Inmiddels gaat het stukken beter met Lady en is haar herstel op de goede weg. Doordat ze zo lang op drie poten heeft gelopen is het voor haar een beetje gek dat ze de poot nu ineens weer zonder pijn kan belasten.
Door het wandeltempo regelmatig te wisselen en haar sprongetjes te laten maken moet ze zich bewust worden van het feit dat haar achterpoot weer mee doet. Met veel liefde, geduld en een beetje fysio gaat dit weer helemaal goed komen.Lady is een enorme knuffelkont en ze is dol op haar baas. Het liefste kruipt ze tijdens het knuffelen helemaal in je en wanneer je even stopt met kriebelen drukt ze haar neus tegen je handen om aan te geven dat ze nog lang niet klaar is met het geknuffel

LADY - w.s.Mix Border?Kooiker - teefje

Deze knappe dame is helemaal vanuit Griekenland naar Nederland geëmigreerd. Wat voor rassen dan ook in Lady haar DNA zijn vast gelegd is voor ons een raadsel, maar ze lijkt wat weg te hebben van een bordercollie en/of kooikerhondje. Voor ons maakt het geen verschil, dit dametje is gewoon leuk zoals ze is! De 4,5 jarige Lady is bij ons terecht gekomen toen haar eigenaar overleed en de verhuizing naar het asiel was best pittig voor haar. Ze reageerde dit flink af naar iedereen behalve haar vaste verzorgers. Maar als een blad aan een boom veranderde Lady spontaan in een lieve, aanhankelijk hond die bij (bijna) iedereen knuffels haalt.

Ja, bijna iedereen, want af en toe komt nog steeds Lady haar pittige kant naar boven. Dit gedrag laat Lady vooral zien wanneer ze onzeker is. Wanneer je haar zelf contact laat zoeken gaat het vrijwel altijd goed, maar dring je je tot haar op dan wil ze nog wel eens een flinke snauw geven. Het is ook niet gek dat Lady een beetje onzeker is, ze heeft vanaf haar reis naar Nederland weinig anders gezien dan haar eigenaar. Deze leefde een nogal een teruggetrokken bestaan, waardoor Lady weinig kennis heeft gemaakt met vreemde personen of situaties. Gelukkig leert ze enorm snel en heeft ze laten zien dat ze het vermogen heeft om zich snel aan te passen.

. Wanneer er een sterke band is opgebouwd gaat ze voor je door het vuur en beschermt ze je waar het nodig is. Ze is een waakse en territoriale dame die vooral richting andere honden kan laten zien dat ze niet van hun gezelschap gediend is. Ook wanneer er visite binnenkomt wordt er eerst even geblaft en bepaald ze op haar eigen tempo of ze contact komt maken. Een huishouden waar er regelmatig kinderen over de vloer komen is niet geschikt voor Lady, deze zijn haar te onvoorspelbaar en zullen dan ook zeker een risico lopen wanneer ze haar waarschuwingen niet oppikken.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Tel. (0031)(0)88 - 8113 470

Link naar Lady: Klikklik


GUUS - Australian Shepherd - reu - volwassen

Guus is een vrolijke en super actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Hij zoekt een huis met een grote tuin, waar in hij ook een beetje zijn energie in kwijt kan. Een Austrelian Shepherd is van nature een hond die graag wil werken voor zijn baas. Anders zijn ze in huis erg onrustig, en dit was met Guus ook het geval. Guus heeft wat moeite met alleen zijn, maar het kan best zijn als er een andere hond in huis is dat hij er geen moeite meer mee heeft. Guus is dol op andere honden, hij vind het heerlijk om met ze te rennen en te ravotten. Guus kan wel schrikken van onverwachte geluiden, hij heeft dan ook even het vertrouwen nodig van zijn baas dat het goed is. Guus kan goed met wat grotere kinderen overweg, hele kleine is niet bekend. Guus is nog een hele jonge hond van 06-03-2018. Wij zoeken voor Guus een baas die veel met hem wil gaan doen, en die ook de tijd voor hem heeft.

Dierenasiel de Mére
Hoeveweg 25
6613AD Balgoy
Gelderland
Tel. 024-6414982
Link naar Guus: KLIK HIER

 


 


Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via
info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

BRADY - Border Collie - reu - wit/merle

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb. “Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort. Deze beperkingen doen namelijk geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Eens ik iemand ken en wat vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men ietwat geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw en een nieuwe omgeving leer kennen. Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn?
BUDDY - Mix Collie - reu - volwassen
Link naar Buddy - klik hier .......Dierenopvang Arduin

Buddy is een kruising Collie (schofthoogte +/- 60 cm), een ongecastreerde reu van 25-7-2017. Hij is als vondeling bij ons binnengekomen, maar zijn baasje heeft inmiddels besloten om afstand van hem te doen. Buddy maakt er een sport van om te ontsnappen en wat dat betreft had hij zeker ook Houdini kunnen heten, maar helaas levert dit soms ook gevaarlijke situaties op. Voor Buddy zou het ideaal zijn om ergens achteraf te komen wonen, waar hij lekker de ruimte heeft en naar hartenlust zijn energie kwijt kan. Buddy is een lieve, vrolijke en aanhankelijke hond, die enthousiast is naar groot en klein. Hij is zindelijk, kan eventjes alleen thuis blijven en is ook waaks. Zoals gezegd, heeft Buddy erg veel energie en deze moet hij ook kwijt kunnen. Hij speelt super graag en apporteert ook heel goed, een bal is absoluut favoriet. Zwemmen is ook iets wat hij heel graag doet, Buddy is dan ook dol op water! Deze vriendelijke viervoeter heeft geen cursussen gevolgd, maar luistert prima. Met andere honden kan hij goed overweg, al is hij heel druk met ze en kan hij op sommige dan wat dominant overkomen. In huis was hij een kat gewend en daar sliep Buddy zelfs bij. Over het algemeen is hij een onbevangen en nieuwsgierige hond, maar van onweer en vuurwerk is hij toch wel heel bang...

 
Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina