Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt

Laatste update op 10.08.2019
LAIKA - Border Collie - teefje - 2 jaar

Laika is op zoek naar een baas die ervaring heeft met een werkend ras. 
Ze is een zeer intelligente hond en prachtig van bouw. 
Haar intelligentie en werklust is voorheen onderschat, waardoor Laika zichzelf vervelende trekjes heeft aangeleerd. 
Ze reageert overal fel op zonder eerst haar neus te gebruiken en kennis te maken. 
Uiteindelijk valt het allemaal heel erg mee, maar pak je dit verkeerd aan dan durft ze te bijten. 
Dit heeft ze dan ook al eens gedaan en daarom is ze hier gebracht. Ze heeft duidelijke grenzen en begeleiding nodig van een stabiele rustige ervaren baas die haar veel kan leren. Ze is leergierig en kent alle commando's, maar bij veel druk is ze gespannen. 
We hebben haar meegenomen naar de schapen, daar is zeker wel interesse en als u hier tijd en energie in steekt dan gaat ze dit waarschijnlijk goed beoefenen. 
Ander soort sport en spel zal ze ook geweldig vinden, maar eerst eens elkaar leren kennen en vertrouwen winnen. 
Laika kan goed alleen blijven, kan met andere honden overweg en autorijden is ook geen probleem.

Wie heeft er tijd, ervaring en een plekje voor deze hond, want het asiel is voor haar een hele saaie omgeving.

Dierenasiel Walcheren
Maanweg 5
4382MZ Vlissingen
Tel. 0118-61 35 79

https://dierenasiels.com/dier/ee4a7554-e0c4-11e7-b79f-5616fb2ebb49

 

 BALOU - Border Collie - SENIOR

Balou is op zoek naar DAT ene baasje dat weet hoe je met een Border moet omgaan. Balou verblijft sinds november 2018 in het asiel, dat is toch geen juiste plek voor een senior van 9+.

Geef Balou een kans en bel voor meer info:
Dierentehuis 's Hertogenbosch
Tel. (0031)(0)73-6412417
Link naar Balou: KLIKKLIK


Toen Lady bij ons binnen kwam lopen zagen we direct dat er iets niet klopte aan haar loopje. Ze tilde haar linker achterpoot vrijwel constant op en wanneer ze de poot wel belastte stond hij in een gekke hoek. Al snel bleek dat Lady in het verleden aangereden was en door geld gebrek liep ze al maanden met een gedisloceerde achterpoot. Doordat ze er veel te lang mee door had moeten lopen, was de poot niet meer in de juiste positie te plaatsen. Een operatie waarbij de heupkop verwijderd zou worden was de enige optie. Inmiddels gaat het stukken beter met Lady en is haar herstel op de goede weg. Doordat ze zo lang op drie poten heeft gelopen is het voor haar een beetje gek dat ze de poot nu ineens weer zonder pijn kan belasten.
Door het wandeltempo regelmatig te wisselen en haar sprongetjes te laten maken moet ze zich bewust worden van het feit dat haar achterpoot weer mee doet. Met veel liefde, geduld en een beetje fysio gaat dit weer helemaal goed komen.Lady is een enorme knuffelkont en ze is dol op haar baas. Het liefste kruipt ze tijdens het knuffelen helemaal in je en wanneer je even stopt met kriebelen drukt ze haar neus tegen je handen om aan te geven dat ze nog lang niet klaar is met het geknuffel

LADY - w.s.Mix Border?Kooiker - teefje

Deze knappe dame is helemaal vanuit Griekenland naar Nederland geëmigreerd. Wat voor rassen dan ook in Lady haar DNA zijn vast gelegd is voor ons een raadsel, maar ze lijkt wat weg te hebben van een bordercollie en/of kooikerhondje. Voor ons maakt het geen verschil, dit dametje is gewoon leuk zoals ze is! De 4,5 jarige Lady is bij ons terecht gekomen toen haar eigenaar overleed en de verhuizing naar het asiel was best pittig voor haar. Ze reageerde dit flink af naar iedereen behalve haar vaste verzorgers. Maar als een blad aan een boom veranderde Lady spontaan in een lieve, aanhankelijk hond die bij (bijna) iedereen knuffels haalt.

Ja, bijna iedereen, want af en toe komt nog steeds Lady haar pittige kant naar boven. Dit gedrag laat Lady vooral zien wanneer ze onzeker is. Wanneer je haar zelf contact laat zoeken gaat het vrijwel altijd goed, maar dring je je tot haar op dan wil ze nog wel eens een flinke snauw geven. Het is ook niet gek dat Lady een beetje onzeker is, ze heeft vanaf haar reis naar Nederland weinig anders gezien dan haar eigenaar. Deze leefde een nogal een teruggetrokken bestaan, waardoor Lady weinig kennis heeft gemaakt met vreemde personen of situaties. Gelukkig leert ze enorm snel en heeft ze laten zien dat ze het vermogen heeft om zich snel aan te passen.

. Wanneer er een sterke band is opgebouwd gaat ze voor je door het vuur en beschermt ze je waar het nodig is. Ze is een waakse en territoriale dame die vooral richting andere honden kan laten zien dat ze niet van hun gezelschap gediend is. Ook wanneer er visite binnenkomt wordt er eerst even geblaft en bepaald ze op haar eigen tempo of ze contact komt maken. Een huishouden waar er regelmatig kinderen over de vloer komen is niet geschikt voor Lady, deze zijn haar te onvoorspelbaar en zullen dan ook zeker een risico lopen wanneer ze haar waarschuwingen niet oppikken.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Tel. (0031)(0)88 - 8113 470

Link naar Lady: Klikklik


GUUS - Australian Shepherd - reu - volwassen

Guus is een vrolijke en super actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Hij zoekt een huis met een grote tuin, waar in hij ook een beetje zijn energie in kwijt kan. Een Austrelian Shepherd is van nature een hond die graag wil werken voor zijn baas. Anders zijn ze in huis erg onrustig, en dit was met Guus ook het geval. Guus heeft wat moeite met alleen zijn, maar het kan best zijn als er een andere hond in huis is dat hij er geen moeite meer mee heeft. Guus is dol op andere honden, hij vind het heerlijk om met ze te rennen en te ravotten. Guus kan wel schrikken van onverwachte geluiden, hij heeft dan ook even het vertrouwen nodig van zijn baas dat het goed is. Guus kan goed met wat grotere kinderen overweg, hele kleine is niet bekend. Guus is nog een hele jonge hond van 06-03-2018. Wij zoeken voor Guus een baas die veel met hem wil gaan doen, en die ook de tijd voor hem heeft.

Dierenasiel de Mére
Hoeveweg 25
6613AD Balgoy
Gelderland
Tel. 024-6414982
Link naar Guus: KLIK HIER

 


 


Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via
info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

BRADY - Border Collie - reu - wit/merle

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb. “Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort. Deze beperkingen doen namelijk geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Eens ik iemand ken en wat vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men ietwat geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw en een nieuwe omgeving leer kennen. Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn?BAYMAX - Border/Aussie - reu - 7 maanden

Mooie Baymax zoekt een ervaren baas met veel tijd! Deze jongeman is pas 7 maanden en kon helaas niet meer bij zijn vorige baasjes blijven. Baymax is een kruising Australian Shepherd (x Border collie x Labrador). De Australian Shepherd is een zeer actief ras met een torenhoog energie niveau dat hij gedurende de dag kwijt moet raken door lekker veel bezig te zijn (zowel mentaal als fysiek). De Australian Shepherd is baasgericht en kan zich gereserveerd opstellen naar vreemden. Dit zien wij allemaal terug in deze mooie vent. Hij zou het dan ook geweldig vinden om naar een huisje toe te gaan met mensen die van het ras houden en die veel met hem wil gaan ondernemen zo denken wij bijvoorbeeld ook dat hij zou kunnen gaan uitblinken met sport en spel op de hondenschool.

Naast dat hij erg actief is, is het ook een erg onzeker mannetje, hij heeft geleerd om dingen die hij spannend vindt op afstand te houden door te blaffen, grommen en als hij de kans krijgt zijn tanden er in te zetten. Dit doet hij bijvoorbeeld naar vreemde mensen die te snel naderen, aan de lijn naar andere honden, fietsers, stofzuigers, bij het borstelen, enz. Alles om maar te voorkomen dat die enge dingen bij hem in de buurt komen. Zijn nieuwe baasje zal dus echt met hem moeten gaan oefenen dat deze dingen helemaal niet zo eng zijn en dat een leuke reactie van zijn kant uit hem veel meer oplevert dan wat hij tot nu toe heeft gedaan. Hier gaat natuurlijk wel veel tijd in zitten dus daarom zoekt hij ook iemand met ervaring met dit gedrag en iemand die veel geduld met hem heeft.   

Maar naast dat hij dingen spannend vindt is hij gek op rennen het liefst de hele dag en maak je hem niet blijer dan met een balletje gooien het water in. Eigenlijk is Baymax gewoon een vrolijke enthousiaste jonge hond met veel energie die hulp nodig heeft hoe hij zich wel moet gedragen in deze mensenwereld waar er zo veel gebeurd op een dag. 

Bent u degene met ervaring die deze jongeman kan laten uitgroeien tot een stabiele vent. Stuur dan een mailtje naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitleg van uw thuissituatie en wellicht kunnen we dan een afspraak inplannen om kennis te maken.

Dierenopvang Haarlemmermeer
Hoofdweg 565 Westzijde
2131 MT Hoofddorp
088-8113430

XIPI - Mix Border Collie - reu - volwassen

Xipi is een lieve 2 jarige reu,jong, lief, rustig, en sociaal.
Hij loopt zeer goed aan de lijn (zonder te trekken) en
is sociaal met andere honden .
Xipi is gevonden op straat zonder chip. Xipi is een kruising Bordercollie en daardoor wel groter, zo n 60cm tot nek.

Hij is de vriendelijkheid in peroon en is een ideale huisgenoot voor welke familie dan ook.

Voor meer informatie: miranda_rdam@hotmail.com
 
 
 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina