Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.

Laatste update op 01.12.2019


ROEF - Border Collie - reu - geb.05.08.2015

Roef is graag bij ons in de buurt. Hij wordt graag geaaid en knuffelt graag uitgebreid, maar alleen als hij dat wil. Dat wil hij regelmatig. Ook spel, met name trekspelletjes met een touw zijn zeer geliefd. Als we thuiswerken ligt hij graag bij ons in de buurt te slapen, maar klusjes in huis vindt hij maar onrustig. Dan zoekt hij liever een rustig plekje op.

Roef heeft regelmatig aandacht nodig, krijgt hij dat niet dan gaat hij zitten zeuren. Dat is een vocale aangelegenheid d.m.v. van piepjes of hoge blafjes. Omdat hij erg gevoelig is voor vaste patronen, moet dit op gezette tijden (bv na het eten) en plaats (bv op het kleed) gebeuren.

Roef reageert bijna op alle geluiden van buiten. Busjes van postNL, voorbijlopende mensen, de deurbel, een rolgordijn, etc.. Dan stormt hij blaffend naar het raam of deur en is moeilijk te kalmeren. Roef reageert ook op schaduwen en lichtvlekken van horloges of de zon. Daar gaat hij naar graven/probeert hij te ‘vangen’.

Uitgebreide informatie kunt u nalezen op:
https://www.hhin.nl/index.php?option=com_
hhin&view=hond&id=2984

Roef wordt met een adoptiecontract geplaatst en tegen een redelijke vergoeding.

Eerste contact:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.comGOOFY - Mix Border Collie - reu

Goofy werd aan de poort van ons asiel (Malaga) vastgebonden en achtergelaten. Een jonge hond van 8 maanden oud die beter verdient dan dit en daar gaan wij voor zorgen. Goofy mag vanaf nu verblijven in een gastgezin te Tessenderlo in Belgié, samen met andere hondjes, om op zijn plooi te komen. Een baasje die hem overal mee naartoe neemt, die alle dagen tijd maakt voor een fijne wandeling en die Goofy de geborgenheid biedt die hij verdient is waar we de voorkeur aan geven. We zetten hem liever niet bij te kleine kinderen omdat hij nogal enthousiast kan zijn. Of hij helemaal alleen an blijven zonder andere honden is nog niet bekend.

We vinden het ook fijn als Goofy niet langer dan 3 à 4 uurtjes per dag alleen zou moeten zijn. Bij het testen van zijn bloed werd leishmania geconstateerd waarvoor hij de gepaste behandeling krijgt (medicatie per maand is niet duur). Goofy is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees paspoort. De adoptiebijdrage bedraagt 300 €.
Link naar Goofy op Adopteer.be: KLIK

Contact:
Hope for paws vzw
Groot Veld 18, 2550 Kontich
Email: hopeforpawsvzw@gmail.comIZA - Mix Border Collie - teefje - 7 jaar

Iza is een slimme dame die graag nieuwe dingen leert. Zij is geboren in februari 2012 en gesteriliseerd. I.v.m. een andere werksituatie en kinderen die veel aandacht vragen, blijft er te weinig tijd over voor Iza. Daarom willen haar baasjes haar bij iemand plaatsen die veel tijd voor haar heeft en waar zij weer tot haar recht komt. Iza is als pup in haar huidige gezin gekomen . Katten kan zij niet uitstaan en kinderen zijn ook geen favorieten van haar. Voor vreemde mannen is zij erg bang, daarom heeft een vrouwelijk 'baasje' de voorkeur.
Zij kan goed met andere honden en is gek op zwemmen en wandelen, ook spelen met de bal vindt zij geweldig.
Iza is ontzettend lief en ligt heel graag bij je, zij is een echt maatje. Zij is zindelijk en kan ook alleen blijven.

Tot haar herplaatsing verblijft zij bij haar baasjes in Schinveld in Zuid Limburg.
Iza wordt met een adoptiecontract geplaatst en tegen een redelijke vergoeding

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met:
Stichting Collie in Nood

Wij vragen u beloofd om een vragenformulier voor ons in te vullen, kan opgevraagd bij de stichting.

Groetjes van Iza ;-)

E-mail voor Iza: KLIK HIER

 

DAFINA - Mix Border Collie - teefje

Dafina is geboren op 02.08.2016 en is gesteriliseerd.

Dafina is een teefje van 3 jaar. Ze komt uit Roemenië en is in opvang in Rotterdam Zuid-Holland. Dafina is vermoedelijk een mix Border Collie. Ze is nog wat afwachtend, maar ze komt een aai halen. Knuffelen is fijn. Dafina gaat graag mee wandelen. Ze loopt supergoed aan de lijn. Het is een zeer vriendelijke hond. Ze is dol op eten.
Ze is gesteriliseerd, ingeënt en gechipt. In het bezit van een Europees paspoort.

++++++++++
Toen Lady bij ons binnen kwam lopen zagen we direct dat er iets niet klopte aan haar loopje. Ze tilde haar linker achterpoot vrijwel constant op en wanneer ze de poot wel belastte stond hij in een gekke hoek. Al snel bleek dat Lady in het verleden aangereden was en door geld gebrek liep ze al maanden met een gedisloceerde achterpoot. Doordat ze er veel te lang mee door had moeten lopen, was de poot niet meer in de juiste positie te plaatsen. Een operatie waarbij de heupkop verwijderd zou worden was de enige optie. Inmiddels gaat het stukken beter met Lady en is haar herstel op de goede weg. Doordat ze zo lang op drie poten heeft gelopen is het voor haar een beetje gek dat ze de poot nu ineens weer zonder pijn kan belasten.
Door het wandeltempo regelmatig te wisselen en haar sprongetjes te laten maken moet ze zich bewust worden van het feit dat haar achterpoot weer mee doet. Met veel liefde, geduld en een beetje fysio gaat dit weer helemaal goed komen.Lady is een enorme knuffelkont en ze is dol op haar baas. Het liefste kruipt ze tijdens het knuffelen helemaal in je en wanneer je even stopt met kriebelen drukt ze haar neus tegen je handen om aan te geven dat ze nog lang niet klaar is met het geknuffel

LADY - w.s.Mix Border?Kooiker - teefje

Deze knappe dame is helemaal vanuit Griekenland naar Nederland geëmigreerd. Wat voor rassen dan ook in Lady haar DNA zijn vast gelegd is voor ons een raadsel, maar ze lijkt wat weg te hebben van een bordercollie en/of kooikerhondje. Voor ons maakt het geen verschil, dit dametje is gewoon leuk zoals ze is! De 4,5 jarige Lady is bij ons terecht gekomen toen haar eigenaar overleed en de verhuizing naar het asiel was best pittig voor haar. Ze reageerde dit flink af naar iedereen behalve haar vaste verzorgers. Maar als een blad aan een boom veranderde Lady spontaan in een lieve, aanhankelijk hond die bij (bijna) iedereen knuffels haalt.

Ja, bijna iedereen, want af en toe komt nog steeds Lady haar pittige kant naar boven. Dit gedrag laat Lady vooral zien wanneer ze onzeker is. Wanneer je haar zelf contact laat zoeken gaat het vrijwel altijd goed, maar dring je je tot haar op dan wil ze nog wel eens een flinke snauw geven. Het is ook niet gek dat Lady een beetje onzeker is, ze heeft vanaf haar reis naar Nederland weinig anders gezien dan haar eigenaar. Deze leefde een nogal een teruggetrokken bestaan, waardoor Lady weinig kennis heeft gemaakt met vreemde personen of situaties. Gelukkig leert ze enorm snel en heeft ze laten zien dat ze het vermogen heeft om zich snel aan te passen.

. Wanneer er een sterke band is opgebouwd gaat ze voor je door het vuur en beschermt ze je waar het nodig is. Ze is een waakse en territoriale dame die vooral richting andere honden kan laten zien dat ze niet van hun gezelschap gediend is. Ook wanneer er visite binnenkomt wordt er eerst even geblaft en bepaald ze op haar eigen tempo of ze contact komt maken. Een huishouden waar er regelmatig kinderen over de vloer komen is niet geschikt voor Lady, deze zijn haar te onvoorspelbaar en zullen dan ook zeker een risico lopen wanneer ze haar waarschuwingen niet oppikken.GUUS - Australian Shepherd - reu - volwassen

Guus is een vrolijke en super actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Hij zoekt een huis met een grote tuin, waar in hij ook een beetje zijn energie in kwijt kan. Een Austrelian Shepherd is van nature een hond die graag wil werken voor zijn baas. Anders zijn ze in huis erg onrustig, en dit was met Guus ook het geval. Guus heeft wat moeite met alleen zijn, maar het kan best zijn als er een andere hond in huis is dat hij er geen moeite meer mee heeft. Guus is dol op andere honden, hij vind het heerlijk om met ze te rennen en te ravotten. Guus kan wel schrikken van onverwachte geluiden, hij heeft dan ook even het vertrouwen nodig van zijn baas dat het goed is. Guus kan goed met wat grotere kinderen overweg, hele kleine is niet bekend. Guus is nog een hele jonge hond van 06-03-2018. Wij zoeken voor Guus een baas die veel met hem wil gaan doen, en die ook de tijd voor hem heeft.

Dierenasiel de Mére
Hoeveweg 25
6613AD Balgoy
Gelderland
Tel. 024-6414982
Link naar Guus: KLIK HIER

 


 


Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via
info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

BRADY - Border Collie - reu - wit/merle

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb. “Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort. Deze beperkingen doen namelijk geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Eens ik iemand ken en wat vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men ietwat geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw en een nieuwe omgeving leer kennen. Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn?

 
 
Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina