Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.

Laatste update op 10.02.2020
LEVI - Shetland Sheepdog - reu - pup

Wij hebben Levi overgenomen van de eigenaar omdat hij niet wist wat hij met een pupje met een oog- en gehooraandoening moest beginnen.
Nou, wij weten het gelukkig wel ;-)!.
Meeer foto's en info kunnen jullie op zijn eigen pagina
bekijken, namelijk HIER KLIKKEN ;-)

Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 046 46 280 840
E-mail: collie.in.nood@gmail.com


ROISIN - Bordercollie - teefje - jong

Roísín is een jong teefje van ruim 18 maanden jong. Zij komt van een Border Colliefokker en heeft een stamboom, zij is gefokt vanuit een werklijn en dat houdt voor de nieuwe baas in, dat zij niet genoeg heeft aan een wandeling rond de kerk. Roísín is een bezig bijtje, is getraind op de frisbee en kan nog verder uitgroeien onder een baasje die haar de juiste begeleiding weet te geven. Haar huidige baasjs denken dat zij ook werken met schapen leuk vindt als een goede training plaats vindt. Zij moet helaas herplaatst worden omdat zij absoluut niet met de oudere hond in huis kan opschieten. Met andere honden gaat zij prima, maar met haar "huiszusje' lukt het echt niet. Zij wordt niet geplaatst bij jonge kinderen onder de 12 jaar, daar is zij al de dood voor, katten kent zij niet
Op dit moment woont zij met haar baasjes in regio Emmen (NL), zij zal vanuit huis geplaatst worden.
Roísín wordt geplaatst met een adoptiecontract en tegen een vergoeding van 250 euro.
U kunt contact opnemen voor meer foto's als u wilt.

Contactpersoon:
Stichting Collie en Co in Nood
E-mail: collie.in.nood@gmail.com

ANUSKA - Mix Collie/Pastoor - teefje - volwassen - rond de 3 jaarAnuska is Leishmania positief maar onder controle, zij heeft een zeer lief karakter en is sociaal met andere honden. Haar vacht is halflang en de schofthoogte 50 cm.Zij loopt goed mee aan de riem en is stabiel. Zij werd samen met haar zusje gevonden op straat, zonder chip en gedumpt door de eigenaar.

E-mail voor Anuska: KLIK HIER
Miranda van Bitterwijk

 


BUDY - Mix Australian Shepherd - reu

Deze honden moesten gedood worden binnen een aantal uur. We hebben 10 uur voor hun dood ze toch kunnen redden. Ze zaten in een klein en vreselijk asiel in Spanje . Waar ze 2x in de week iets te eten krijgen en waar honden moeten vechten voor een paar brokjes of een stukje brood.
Budy kan met andere honden prima overweg. Hij is niet gecastreerd en middelhoog, geboren in juli 2015 .
Budy verblijft in een Nederlands pleeggezin.

Stichting rescue Dogs Europe
Sanna van Duin
Tel. vast 0031 180464747
Tel. mobiel 0031 645116053
E-mail: sanna@rescuedogseurope.eu

 BRAM - Schotse Herdershond - reu

Bram is een elegante Schotse Herdershond van bijna 4 jaar (21-01-2016). Hij is bij ons in de opvang gekomen omdat het niet meer ging bij zijn vorige eigenaar.

Bram is namelijk een onzekere en angstige hond. Hij vond het erg spannend bij ons en heeft echt moeten wennen. Na een tijdje, wat spelen op wei en natuurlijk wat lekkere voertje, was het vertrouwen er. Dat betekent echter niet dat Bram in nieuwe situaties niet meer onzeker is of niet schrikt van plotselinge geluiden. Bram is een gevoelige jongen en wij zoeken dan ook een eigenaar die erin wil investeren om eerst een band met hem op te bouwen. 

Als het vertrouwen er eenmaal is, dan daagt Bram graag uit om te spelen. Hij is dan enthousiast en laat leuke spelbogen zien. Bram vindt voerspelletjes ook erg leuk en steekt zijn neus dan graag in het voerzakje. Dat gaat natuurlijk veel sneller!

Bram is bij ons binnengekomen omdat hij aan de lijn uitvalt naar andere honden. Op deze momenten kan hij ook gefrustreerd raken. Bij zijn vorige eigenaar is dit in het verleden fout gegaan en Bram heeft toen uit frustratie de eigenaar gebeten.  Ook in de opvang kan hij aan de lijn reageren richting andere honden en er wordt aan zijn probleem gewerkt. Vanwege zijn probleemgedrag aan de lijn richting andere honden, zoeken wij voor Bram een rustige woonomgeving.

Bram gaat graag mee wandelen en als hij geen andere honden of dieren ziet, loopt hij netjes mee aan de lijn. Hij kan na gewenning prima een aantal uurtjes alleen thuis blijven.

Wij zoeken voor Bram een eigenaar die niet alleen op zijn mooie uiterlijk valt, maar ook met Bram aan het werk gaat. Iemand die openstaat voor gedragstherapie en die samen met Bram gaat werken aan zijn probleem.

Bram heeft spondylose in zijn rug, hiervoor krijgt Bram pijnstiller. De kosten zullen ongeveer 20 euro per maand zijn. 

Dierenopvangcentrum Breda
Oude Baan 60
4825 BL Breda
Tel. 076-5712712

Link naar Bram: KLIKHIER

Toen Lady bij ons binnen kwam lopen zagen we direct dat er iets niet klopte aan haar loopje. Ze tilde haar linker achterpoot vrijwel constant op en wanneer ze de poot wel belastte stond hij in een gekke hoek. Al snel bleek dat Lady in het verleden aangereden was en door geld gebrek liep ze al maanden met een gedisloceerde achterpoot. Doordat ze er veel te lang mee door had moeten lopen, was de poot niet meer in de juiste positie te plaatsen. Een operatie waarbij de heupkop verwijderd zou worden was de enige optie. Inmiddels gaat het stukken beter met Lady en is haar herstel op de goede weg. Doordat ze zo lang op drie poten heeft gelopen is het voor haar een beetje gek dat ze de poot nu ineens weer zonder pijn kan belasten.
Door het wandeltempo regelmatig te wisselen en haar sprongetjes te laten maken moet ze zich bewust worden van het feit dat haar achterpoot weer mee doet. Met veel liefde, geduld en een beetje fysio gaat dit weer helemaal goed komen.Lady is een enorme knuffelkont en ze is dol op haar baas. Het liefste kruipt ze tijdens het knuffelen helemaal in je en wanneer je even stopt met kriebelen drukt ze haar neus tegen je handen om aan te geven dat ze nog lang niet klaar is met het geknuffel

LADY - w.s.Mix Border?Kooiker - teefje

Deze knappe dame is helemaal vanuit Griekenland naar Nederland geëmigreerd. Wat voor rassen dan ook in Lady haar DNA zijn vast gelegd is voor ons een raadsel, maar ze lijkt wat weg te hebben van een bordercollie en/of kooikerhondje. Voor ons maakt het geen verschil, dit dametje is gewoon leuk zoals ze is! De 4,5 jarige Lady is bij ons terecht gekomen toen haar eigenaar overleed en de verhuizing naar het asiel was best pittig voor haar. Ze reageerde dit flink af naar iedereen behalve haar vaste verzorgers. Maar als een blad aan een boom veranderde Lady spontaan in een lieve, aanhankelijk hond die bij (bijna) iedereen knuffels haalt.

Ja, bijna iedereen, want af en toe komt nog steeds Lady haar pittige kant naar boven. Dit gedrag laat Lady vooral zien wanneer ze onzeker is. Wanneer je haar zelf contact laat zoeken gaat het vrijwel altijd goed, maar dring je je tot haar op dan wil ze nog wel eens een flinke snauw geven. Het is ook niet gek dat Lady een beetje onzeker is, ze heeft vanaf haar reis naar Nederland weinig anders gezien dan haar eigenaar. Deze leefde een nogal een teruggetrokken bestaan, waardoor Lady weinig kennis heeft gemaakt met vreemde personen of situaties. Gelukkig leert ze enorm snel en heeft ze laten zien dat ze het vermogen heeft om zich snel aan te passen.

. Wanneer er een sterke band is opgebouwd gaat ze voor je door het vuur en beschermt ze je waar het nodig is. Ze is een waakse en territoriale dame die vooral richting andere honden kan laten zien dat ze niet van hun gezelschap gediend is. Ook wanneer er visite binnenkomt wordt er eerst even geblaft en bepaald ze op haar eigen tempo of ze contact komt maken. Een huishouden waar er regelmatig kinderen over de vloer komen is niet geschikt voor Lady, deze zijn haar te onvoorspelbaar en zullen dan ook zeker een risico lopen wanneer ze haar waarschuwingen niet oppikken.GUUS - Australian Shepherd - reu - volwassen

Guus is een vrolijke en super actieve jongen die veel beweging nodig heeft. Hij zoekt een huis met een grote tuin, waar in hij ook een beetje zijn energie in kwijt kan. Een Austrelian Shepherd is van nature een hond die graag wil werken voor zijn baas. Anders zijn ze in huis erg onrustig, en dit was met Guus ook het geval. Guus heeft wat moeite met alleen zijn, maar het kan best zijn als er een andere hond in huis is dat hij er geen moeite meer mee heeft. Guus is dol op andere honden, hij vind het heerlijk om met ze te rennen en te ravotten. Guus kan wel schrikken van onverwachte geluiden, hij heeft dan ook even het vertrouwen nodig van zijn baas dat het goed is. Guus kan goed met wat grotere kinderen overweg, hele kleine is niet bekend. Guus is nog een hele jonge hond van 06-03-2018. Wij zoeken voor Guus een baas die veel met hem wil gaan doen, en die ook de tijd voor hem heeft.

Dierenasiel de Mére
Hoeveweg 25
6613AD Balgoy
Gelderland
Tel. 024-6414982
Link naar Guus: KLIK HIER

 


 


Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via
info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier in op www.dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/.

BRADY - Border Collie - reu - wit/merle

Hallo iedereen, mijn naam is Brady. Op z’n Engels uit te spreken! Ik ben een Border Collie geboren in december 2017. Een exacte dag kan ik jullie helaas niet geven. Ik ben namelijk een vondeling. Mijn vinders hebben mij vorig jaar in huis genomen. Ze hebben alles gedaan wat ze konden om voor mij te zorgen: politie en asiel geïnformeerd, zelf een chip laten plaatsen (gezien ik die nog niet had), sociale media afgeschuimd, mij een warm plaatsje bij hun gegeven,… Maar helaas heeft hun zoektocht geen resultaat opgeleverd. Uiteindelijk hebben ze mij in het asiel binnengebracht omdat ze mij niet konden bieden wat ik echt nodig heb. “Wat heeft die Border dan absoluut nodig?” hoor ik jullie denken. Ik ga er geen doekjes om winden. Ik kom met wat bagage waar men rekening mee moet houden. Deze bagage heeft met mijn zintuigen te maken. Zo ben ik om te beginnen doof. Op zich geen groot probleem, al is het dat mensen mijn aandacht op een andere manier zullen moeten trekken. Mijn zicht is echter ook beperkt. Eén oogje is blind. Dat klinkt allemaal heel erg en moeilijk, maar ik laat het mijn leven niet bepalen! Het is wat het is, het leven gaat voort. Deze beperkingen doen namelijk geen afbraak aan mijn fantastische karakter. Eens ik iemand ken en wat vertrouwen heb gewonnen, ben ik enorm aanhankelijk. Ik droom dus zeker van een thuis waar men voldoende met mij bezig is. Te lang alleen zitten is niet aan mij besteed. In mijn droom is er ook ruimte voor een huisgenoot. Gezien mijn beperkingen heb ik zeker baat bij een andere viervoeter in huis. Een sociale hond, net zoals ik, waar ik mee kan ravotten en die mij op sleeptouw kan nemen. Dat is echter geen must. Het belangrijkste zal altijd zijn dat men ietwat geduld met mij kan hebben naarmate ik vertrouwen opbouw en een nieuwe omgeving leer kennen. Dat is beknopt mijn verhaal. Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn?

 
 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina