Hartelijk welkom op colliepagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Als u via de ZooPlusknop iets bestelt, ontvangt Collie in Nood een percentage
over het bedrag dat u heeft besteed
Wij ontvangen een percentage van uw bestelling voor onze honden.

JOEY - Colliereu - 5 jaar

Voor deze knappe man zoeken wij een heel speciaal plekje bij een baasje of een vrouwtje die ervaring heeft met honden met een rugzakje, Op Joey's eigen pagina verstrekken wij graag uitgebreidere informatie.
Joey's pagina: KIK HIER

Contact:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com
Tel.Pleeggezin:
06


PEACH - Bordercollie - teefje - 10 jaar

Peach's carriere was haar leven lang die, zoveel mogelijk pups te 'produceren' voor haar eigenaar. Toen zij niet meer voldeed, werd zij gedumpt . Nu leeft zij in een pleeggezin waar zij elke minuut van de dag omzorgd wordt met respect, liefde en aandacht. Zij is verhuisd van een vervuild buitenhok naar een warme schone mand met zachte dekens. Peach kan het nog allemaal niet werkelijk bevatten, maar geniet. Natuurlijk is er nooit moeite gedaan om haar iets te leren, daarom moet u weten dat u een 'oude pup' opneemt in uw hart en huis als u voor Peach kiest. Zij wil graag nieuwe dingen leren maar zal daar zeker tijd voor nodig hebben en uw geduld en begrip.Peach wordt niet bij kinderen en katten geplaatst
Zij is geboren op 26.02.2011 .
Wij vragen u vriendelijk een intakeformulier in te vullen bij belangstelling, deze kunt u online hier invullen:

...KLIK .........Vragenlijst

Peach verblijft in regio Lanaken Belgie
Tierhilfe Belgien vzw
Link naar Peach op Facebook:
KLIK HIER

 SIMBA - Border Collie - reu - * 26/07/2020


Simba werd aangekocht bij een broodfokker. Zat nooit alleen want vrouw des huizes is een huismoeder en dus altijd thuis.. hij leefde daar probleemloos samen met kinderen tussen 2j en 12j, ook het konijn de poes en de schildpad werden respectvol benaderd door Simba. Mooi zindelijk in huis en niet vernielzuchtig, gecastreerd. Een heel rustige buurt zonder al te veel prikkels en dus veel wandel plezier.. Toen 1 van de kinderen allergisch bleek te zijn aan Simba werd hij doorgegeven aan een ander gezin. Daar liep het grondig fout. Simba vernielden daar alles wat in zijn omgeving maar te vernielen valt. Van zijn zindelijkheid was niets meer te bespeuren want deed overal in huis zijn behoeften.
Op zich lijkt dit alles te wijzen naar verlatingsangst maar.. toen Simba daar ook nog eens lelijk gedrag bij ging vertonen, grommend op je af springen , dreigen met de tandjes en dan ook nog zijn tandjes gebruikten was de maat vol voor dit 2 de gezin. Dit lelijk gedrag kwam elke keer opzetten bij het verlaten van de ruimte waarin Simba zich bevond en of het binnen komen van deze ruimte.
Wat wij vooral gaan doen is Simba observeren en leren kennen. Het is nog veel te vroeg om nu over adoptie te spreken maar moest u interesse hebben in deze kanjer mag u ons altijd contacteren.
Een goed gesprek en verschillende bezoekjes zijn zeker noodzakelijk. U kunt de updates volgen via Facebook

Wij zijn steeds telefonisch bereikbaar tijdens onze openingsuren: 0032 3/4577862 
KMDA Kontich Belgie


Contact is Stichting Mr. Darcy
Email: j.cadee@outlook.com

BLANQUITA - Border Colliemix - teefje

Na bijna 10 jaar wachten in een Spaans asiel en nu in opvang in NL, is de volgende stap voor Blanquita op zoek gaan naar een thuis.
Met deze dame haal je een stuk gezelligheid en vrolijkheid in huis. Voor haar leeftijd is ze ook best nog energiek. In september dit jaar zal ze haar 13e verjaardag vieren.
Bij het gastgezin deelt ze het huis met andere honden en een kat. Dat doet ze prima, voor de kat heeft ze heilig respect. Nu is deze ook zeer zelfverzekerd ��.
Het delen van aandacht, eten, slaapplek had ze in het begin wat moeite mee, dan bromde ze. Dat was ook alles wat ze deed. Nu komt het nog weinig voor in de opvang.
Honden buiten begroet ze enthousiast, soms iets te. Dat heeft nog beetje sturing nodig.
Blanquita loopt rustig mee aan de lijn, bij opwinding (bv andere hond zien) kan ze wel wat trekken, springen. Maar niet te veel.
Ze kan gerust een paar uurtjes alleen blijven. Is netjes zindelijk en dat is weer zo bijzonder na zo'n lange tijd in asiel gezeten te hebben.
Kinderen is ook geen probleem. Wel gezien haar leeftijd bij kinderen 10+.
Wat zou Blanquita willen. Gezelligheid en vrolijkheid, dat past echt bij haar. Geen mensen die hele dagen werken, daarvoor heeft ze te lang al moeten wachten op een thuis. Gezellig samen wandelen, maar ook samen een dutje doen.
Ze zou bij een andere hond en/of kat kunnen, maar dan wel bij mensen die wat kijk hebben op gedrag zodat ze in begin kunnen sturen bij delen van oa aandacht. Alleen eerder een hond hebben gehad is niet voldoende. Blanquita is met stem makkelijk te corrigeren, maar om te voorkomen dat mensen meteen schrikken en afhaken, willen we wat meer inzicht in gedrag. Voor het welzijn van Blanquita.
Het is trouwens geen must dat er een andere hond aanwezig is. We denken dat de aanwezigheid van mensen belangrijker is.
Met deze vrolijkerd in huis zal het nooit saai zijn.
Bij vragen en interesse, stuur dan een email met wat info over jezelf.
Het is altijd mogelijk eerst bij Blanquita op bezoek te komen.
De adoptie gaat in samenwerking met
Facebooklink: Sonja Meijer

 BAILEY - Border Collie - reu - volwassen


Vrolijke Bailey is echt een hond voor mensen die bekend zijn met het ras Border Collie. Mensen die het leuk vinden om actief met hun hond bezig te zijn.

Bailey komt uit werklijnen (dat zegt genoeg voor de kenners) en zou graag iets doen met zijn baas. Werken hoeft niet persé, maar wel lange wandelingen of behendigheidspelletjes bv.

Bailey is goed met kinderen en hij vindt iedereen die hij tegenkomt leuk en gezellig.
Bij katten, koeien ed. moet je wel hem in de gaten houden, want daar gaat hij achteraan.

Bailey is gezond, goed zindelijk en kan een paar uurtjes alleen thuis zijn.

Bailey is gecastreerd, en zijn geboortedatum is 31-01-2016.

Interesse? Stuur ons eerst even een mailtje met wat meer informatie over uw situatie, ervaring met honden, gezinssamenstelling etc.

Contact:
Dierenasiel De Bevelanden
4463AE Goes
Zeeland
Tel.0113-212473
Link naar Bailey: KLIK HIERJAX - Mix Bordercollie/Rottweiler - reu

Jax is een leuke kruising Border collie - Rottweiler, een gecastreerde reu met geboortedatum: 19-11-2015. Als puppy in huis gekomen, een zonnige toekomst lag voor hem. Wel viel op dat hij als jong hondje behoorlijk pittig uit de hoek kon komen, nogal volhardend was met hapgedrag. Gelukkig ging die fase voorbij en hij werd de ster van de puppycursus, het is een slimmerd. Zijn gedrag is net als zijn uiterlijk een mengelmoes. Goed te motiveren met de bal, voertjes mag u over het algemeen zelf houden tenzij het echt bijzonder lekkere hapjes zijn. Spelletje apport is helemaal geweldig, dan zie je met recht de Border collie-look, heel grappig. 
Na deze zonnige inleiding even serieus: de reden van afstand. Met een maand of 7, Jax werd langzaam meer volwassen, veranderde zijn gedrag naar andere mensen. Helaas is het zeker niet goed gegaan met het kleine kindje in huis, Jax viel uit, gelukkig viel de schade mee in die zin dat het erger had kunnen zijn maar dat het geen houdbare situatie is, is duidelijk. Kindjes moeten veilig zijn en dus werd met een heel verdrietig hart de moeilijke keus voor afstand gemaakt... 
Jax is geen dappere dodo. Met de eerste kennismaking heeft hij echt een beetje tijd nodig. Ga je te snel zonder dat hij zijn vertrouwen heeft gegeven is het goed mogelijk dat hij uitvalt. Lees hier meer over Jax: KLIK

Contact:
Dierentehuis 't Schuthok
1785 PA Den Helder
Tel. 0223-631447

 

LUCA - Bordercollie - teefje - *01.12.2012

Deze dame heet Luca behoorlijk scherpe zintuigen.
Zij hoort alles oneindig keer beter dan wij, ziet alles en ruikt alles. Dit geeft Luca soms (te)veel prikkels waardoor ze onrustig wordt.
Luca is verder een prima hond die gewoon wat onzeker is. Wij zijn dan ook heel specifiek op zoek naar een thuis waar heel weinig prikkels zijn.
Luca moet een periode echt tot rust kunnen komen. Dat wil zeggen dat er misschien weken of maanden kunnen over gaan vooraleer jullie een eerste wandeling kunnen gaan maken.
Hou daar rekening mee en natuurlijk zijn wij er om jullie bij te staan.

Wandelen met Luca is wandelen voor Luca. Aangezien ze snel overprikkeld wordt, zal je dus een wandelplek moeten uitkiezen waar het rustig is.

Een bos, het veld,...geen stad of drukke straat.
Meer weten?
Contacteer ons voor meer info:

info@helpingdogs.be

Link naar Luca: KLIK HIER

 


Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina