Hartelijk welkom op pagina 1 van Stichting Collie & Co. in Nood - Nederland

Op deze pagina's worden hoofdzakelijk collies en co's voorgesteld die in binnenlandse en buitenlandse asielen verblijven.
Uitleg over stichting Collie & Co. in Nood is na te lezen op 'Doelstellingen'. Voor plaatsingen en alle andere vragen omtrent de hier getoonde honden raadpleeg de contactgegevens naast de foto's. Heb je jouw maatje via onze pagina's gevonden, laat het ons weten - je maakt ons er heel blij mee !
- Geef ook een oudere hond een kans, veelal zijn zij hun wilde haren al kwijt en alleen maar op zoek naar een goed tehuis om hun laatste jaren bij lieve mensen door te brengen.
Een voorbeeld hiervan is: GOOFY, een collie/bordercolliemix, klik op zijn foto op de pagina
Y GEPLAATST Y
Wil je jouw ervaringen delen met ons en anderen - schrijf in ons gastenboek :-).
Wie onze (permanente) pleeghond(en) wil volgen en/of steunen is van harte uitgenodigd om een kijkje op 'Adoptie op afstand' te nemen.
Wilt U ons steunen met uw aankopen bij Zooplus? Van elke bestelling ontvangt de stichting een kleine provisie van het aankoopbedrag. Hartelijk bedankt

Laatste update op 09.02.2019

LAIKA - Border Collie - teefje - 2 jaar

Laika is op zoek naar een baas die ervaring heeft met een werkend ras. 
Ze is een zeer intelligente hond en prachtig van bouw. 
Haar intelligentie en werklust is voorheen onderschat, waardoor Laika zichzelf vervelende trekjes heeft aangeleerd. 
Ze reageert overal fel op zonder eerst haar neus te gebruiken en kennis te maken. 
Uiteindelijk valt het allemaal heel erg mee, maar pak je dit verkeerd aan dan durft ze te bijten. 
Dit heeft ze dan ook al eens gedaan en daarom is ze hier gebracht. Ze heeft duidelijke grenzen en begeleiding nodig van een stabiele rustige ervaren baas die haar veel kan leren. Ze is leergierig en kent alle commando's, maar bij veel druk is ze gespannen. 
We hebben haar meegenomen naar de schapen, daar is zeker wel interesse en als u hier tijd en energie in steekt dan gaat ze dit waarschijnlijk goed beoefenen. 
Ander soort sport en spel zal ze ook geweldig vinden, maar eerst eens elkaar leren kennen en vertrouwen winnen. 
Laika kan goed alleen blijven, kan met andere honden overweg en autorijden is ook geen probleem.

Wie heeft er tijd, ervaring en een plekje voor deze hond, want het asiel is voor haar een hele saaie omgeving.

Dierenasiel Walcheren
Maanweg 5
4382MZ Vlissingen
Tel. 0118-61 35 79

 

 

LUCA - Schotse Herder - reu - 3 jaar

Luca is een gevoelige, vrolijke en aanhankelijke lieverd die door zijn stressgevoeligheid bij zijn huidige baasjes helaas een nieuw plekje zoekt bij een rustige evenwichtige baas in een rustige leefsituatie.

Meer info op zijn eigen pagina:
Link naar Luca hier en leest U aub de omschrijving aandachtig door.

De adoptieprocedure wordt begeleid i.s.m.
Stichting Collie en Co in Nood.

E-mail: collie.in.nood@gmail.com

 

ZAS - Border Collie - teefje - 6 jaar

Zas is een zesjarig Border teefje uit een werklijn. Ze is dus niet de ideale knuffelhond! Zas wordt niet graag betast, geknuffeld of geaaid. Ze is wel zeer aangenaam in omgang indien men haar persoonlijke zone respecteert. Zas is goed te motiveren en goed stuurbaar. 
Wat zoeken we voor Zas :
Mensen die haar persoonlijke zone respecteren. 
Mensen die haar de tijd geven om te gewennen en die niet overdreven “emo” zijn, dus evenwichtig zijn. 
Mensen die geen druk steken op hun hond. 
Plaats is noodzakelijk: een afgemaakte tuin. 
Zas komt uit een werklijn en heeft dus fysieke en mentale uitdaging nodig. 
Geen sport- of hondenschoolhond. 
Advies wordt meegegeven en dient opgevolgd te worden
Link naar ZAS: Klik hier

Asiel Het Blauwe Kruis
Cederdreef 1
B - 8400 Oostende
Tel.0032 (0) 59 - 70 44 37
Email: infobko@skynet.be


LUKA - Mix Eurasier/Sheltie - teefje - 8 jaar

Luka is een lieve meid van 8 jaar die i.v.m. ziekte van het vrouwtje helaas het gezin moest verlaten en aan wie wij beloofd hebben, een gouden mandje voor haar te vinden.
Luka is een schatje, maar geen hond voor mensen die nog nooit een hond hebben gehad.

Meer info en foto's op haar eigen pagina:

LUCA'S PAGINA KLIK HIER

Contact:
Stichting Collie en Co in Nood
Email: collie.in.nood@gmail.com

MENEER BEER - Mix Border Collie, Friese Stabij en Golden Retriever

Meneer Beer, een leuke en vriendelijke hond met een grote talenknobbel. Als we zijn CV moeten geloven kent Meneer Beer namelijk commando’s in maar liefst 7 verschillende talen. Gelukkig blijkt hij de belangrijkste commando’s (zit, af en hier) gewoon in het Nederlands te kunnen. Meneer Beer is een kruising tussen Border collie, Friese stabij en Golden retriever, hij is even groot als een Golden. Gewoonweg een hele leuke hond die graag onder de aandacht is maar waarbij men zijn eigen ruimte wel moet respecteren. Daarom lijkt hij ons minder geschikt voor een gezin met kleine kinderen. We zoeken voor Meneer Beer een adresje waar hij weinig alleen hoeft te zijn, daar kan hij namelijk niet zo goed tegen. Met andere honden in huis erbij kan hij wel alleen zijn. Met andere honden kan hij goed overweg en hij is gewend overal mee naar toe te gaan.

Contact:
Dierentehuis De Hof van Ede
Tel. 088-8113530

 
 Van Sanne zijn er pas geleden foto's van haar heupen gemaakt. Hierin is te zien dat haar rechter heup niet is wat het moet zijn. Op dit moment lijkt ze er geen last van te hebben maar wij weten niet hoe zich dit in de toekomst gaat ontwikkelen. Men moet hier wel rekening mee houden. 

Dierentehuis Amstelveen

Kostverlorenweg 12
1183 TM Amstelveen
Tel. 088-8113440


SANNE - Border Collie - teefje - volwassen

Sanne is onze ietwat onzekere stuiterbal van 5 jaartjes jong. In eerste instantie is zij wat afwachtend en terug houdend maar haar nieuwsgierigheid zorgt er dan toch voor dat zij haar nieuwe omgeving gaat verkennen. Mensen zal zij voorzichtig benaderen maar als men haar wat vertrouwen geeft komt ze toch een knuffel en een aai halen. Als ze je eenmaal kent dan wil zij ook instant aan het werk met je. Ze bruist van de energie om leuke dingen met haar baas te doen. 
Ze is dolenthousiast als ze door heeft dat je voor haar komt en wil dan ook graag aan het werk gezet worden. Zoals het een echte border collie betaamd is zij heel erg leergierig. Sanne zoekt een forever best friend die haar op het rechte pad houdt. Ze heeft heel erg de behoefte aan werk, structuur, regels en liefde. Soms weet Sanne niet hoe zij zich in bepaalde situaties moet gedragen. Daarin heeft ze dus ook echt wel begeleiding nodig. Tijdens het wandelen merken wij dat zij zich niet helemaal op haar gemak voelt. Ze trekt aan de lijn en het liefst gaat zij van links naar rechts. Aan de handler de taak om haar de sturing te geven die zij nodig heeft. Tijdens het zien van andere honden raakt zij erg gefixeerd, maar door middel van goede timing en haar favoriete speelgoed is zij hier uit te halen. Ze heeft wel duidelijk  begeleiding nodig. Zij zoekt een baas die veel met haar wil ondernemen. Een blokje om is voor haar niet genoeg. Een echte sportieveling die echt met haar aan de slag wil. Wij plaatsen haar niet met kleine kinderen in huis. Sanne kan namelijk schrikken van onverwachte bewegingen of geluiden. Doordat zij gevoelig is voor prikkels lijkt ons een huis met kinderen geen goede match. Wij verwachten dat zij zindelijk zal zijn in een huis maar kunnen dit niet met 100% zekerheid zeggen. 
Ditzelfde geldt voor het alleen thuis zijn. Zij is niet gewend om alleen thuis te zijn en daardoor weten wij niet hoe zij dat zal doen. 

STORM - Border Collie - reu - geb. 02.06.2010

Lieve, onzekere hond.
Storm is door zijn vorige baasjes als puppy gekocht bij een fokker, we kennen hem al een tijdje omdat hij in de pubertijd probleemgedrag ging vertonen. De baasjes hebben toentertijd kortstondig hiervoor onze hulp ingeschakeld. Storm heeft al vroeg bijtgedrag ontwikkeld naar soortgenoten en naar mensen. Wij hebben veel nestgenoten van Storm in de gedragstherapie en het asiel gehad, dus het is ons bekend dat deze honden uit een niet-ideale combinatie geboren zijn. Omdat de baasjes een jonge zoon hebben en bang zijn dat Storm een keer naar vriendjes zal bijten wanneer deze komen spelen, durfden ze het niet meer aan met Storm en is besloten om afstand van hem te doen. 
Eenmaal hier zijn we flink met Storm aan het trainen, met genoeg rust, geduld en kalme sturing kom je al ver met Storm, maar het zal een lange weg worden. Hij vindt aanrakingen door vreemde mensen erg spannend en de eerste ontmoeting met vreemde honden ook. Als hij de andere hond eenmaal kent, gaat dit wel goed. Bij mensen blijft hij snel getriggerd door snelle bewegingen en handelingen boven zijn hoofd (zoals aanlijnen).
Voor Storm zoeken wij een kalm, stabiel en zeer ervaren huishouden, waar begrip voor zijn angsten is en grenzen kalm doch duidelijk worden aangegeven.  Hij kan bij een andere hond geplaatst worden, zeker bij een teefje, mits deze stabiel is. Uit voorzorg plaatsen wij Storm niet bij kinderen.
Link naar Storm : KLIK

Stichting Animal's Faith
Karveelweg 33, 6222 Maastricht
0031432043012 - info@animalsfaith.nl

 
 Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze
verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Terug naar startpagina