CIARÁN - Een bijzonder mix - reu - 3 jaar

 

Deze tekst hebben de baasjes van Ciarán zelf opgesteld, zij kennen hun hond uiteraard het beste.

"Helaas staan we voor de situatie dat we genoodzaakt zijn een nieuwe plek te vinden voor onze prachtige driejarige reu Ciarán (spreek uit: Kieran), een kruising Border Collie (50%), Australian shepherd (25%) en Oudduitse herder (25%). Zoals de kruising doet vermoeden een hond met een uitdagende combinatie van karaktertrekken.
Ciarán is een gevoelige en zeer waakse hond die snel hoog in zijn energie raakt en zijn uitdagingen en lichaamsbeweging nodig heeft, zoals in de vorm van een “taak” thuis (bijvoorbeeld waken of “mee klussen met de baas”), trainingen (onder andere m.b.v. clickertraining), hersenwerk, hondensport (zoals frisbee, behendigheid), of mee met hardlopen, etc. Hij is heel enthousiast en gefocust als je met hem aan de slag gaat, is intelligent en heeft een enorme will-to-please. Hij gaat graag mee als we buiten in de tuin, bij de stallen of in het weiland bezig zijn. Wat betreft “hoog in zijn energie” kun je hem vergelijken met een border collie (vaderskant), maar hij heeft meer de omvang en uitstraling van moederskant (en dan vooral de Duitse herder).
Hij is voor ons gezin en mensen die hij goed kent een grote en enthousiaste knuffel, die graag dicht in de buurt van zijn mensen is. Echter, minder "eigen" mensen moeten zijn persoonlijke ruimte in acht nemen. In zulke gevallen zal hij flink blaffen en is hij ook heel gevoelig voor oogcontact; daar raakt hij zeer gespannen van. Als je over zijn grenzen gaat (bijvoorbeeld toch benaderen of vastpakken), zal hij waarschuwen, maar ook al snel reageren. Als hij de ruimte heeft, zal hij wel afstand houden. Zijn gereserveerdheid naar vreemden, ondanks uitgebreide socialisatie als pup en jonge hond, lijkt vooral uit onzekerheid voort te komen. Hierbij is hij een echte herder en dus een “regelaar”; hier moet hij soms in afgeremd worden.
Helaas is gebleken dat dit alles in de praktijk steeds moeilijker te managen wordt in onze situatie. Dit heeft tot onze grote spijt geleid tot een bijtincident. Na het afwegen van alle omstandigheden en overleg met  hondenprofessionals hebben wij besloten dat we een ander passend huis willen gaan zoeken voor Ciarán. Een heel moeilijk besluit, dat zowel ons als onze kinderen van 9 en 12 veel verdriet doet. Ciarán is alleen te plaatsen bij mensen met voldoende kennis, ervaring, tijd en geduld om met hem aan de slag te gaan, een band met hem op te bouwen en om te gaan met zijn “gebruiksaanwijzing”, dus niet iemand die voor het eerst een hond neemt, en ook geen gezin met kinderen, veel drukte of weinig ruimte. Andere dieren kan hij goed bij; hij is opgegroeid met een andere hond, een kat, kippen, pony’s en paarden. Omgang met andere intacte reuen is soms wel moeilijk. Hij is dol op meegaan in de auto, kan goed aan de lijn lopen en kan ook goed een tijdje alleen thuis zijn. Met de juiste aanpak zal een nieuwe eigenaar er een fijne hond aan hebben.
"

Ciarán wordt geplaatst d.m.v. een herplaatsingscontract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat zijn baasjes en wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie en een eventuele match kunnen inschatten. Er wordt een bijdrage van 175 euro voor Ciarán gevraagd . Hij verblijft tot herplaatsing thuis in Herveld.

Bij belangstelling kunt U contact met de baasjes opnemen:


 

Tel. 06-27240663
Email:vonkn@pallashrc.com