CIAN HEEFT INMIDDELS EEN NIEWE THUIS GEVONDEN !

CIAN - BORDER COLLIE - REU - GEBOREN 30.11.2017

Ik ben Cian en nu ruim 4 maandjes jong. Samen met mijn mama zijn wij terecht gekomen bij Stichting Collie en Co in Nood. Wij hadden hulp nodig want wij waren ziek, mijn broertjes en ik, door slechte huisvesting en verwaarlozing waren wij ondervoed en zaten vol wormen. Ook hadden wij een akelige huidschimmel door de ontbrekende hygiene op ons laatste adres.
Gelukkig wisten ze bij de stichting wat te doen, eerst kregen wij een ontwormingstablet en hebben 3 dagen wormen gepoept, onze buikjes waren na 3 dagen al een heel stuk minder dik. Toen konden de mensen van CiN pas goed zien hoe mager wij waren.
Inmiddels zijn wij nu 5 keer ontwormd en gelukkig van die nare beestjes af.
Om van die huidschimmel af te geraken moesten wij gewassen worden met een speciaal middel, er zijn ook pilletjes voor, maar dat vond onze dierenarts Denis te heftig voor ons ivm de leeftijd. Dus moesten wij om de 4 dagen de wasbak in voor een massage des huizes Collie in Nood (stiekem was het eigenlijk het inwrijven van de lotion, maar wij deden net of wij dat niet wisten). En dan achteraf na 10 minuten dat spul uitspoelen met heerlijk warm water, nou dat vonden wij heerlijk.
Wij hebben heel wat wasjes gedaan in de daarop volgende weken ;-), maar het was de moeite waard, want we zijn gezond verklaars door Denis. Mijn broertje Ghismo (nu Chase) heeft al een nieuw thuis bij Danielle en heeft het reuze naar zijn zin.

Nu ben ik aan de beurt om lieve baasjes te vinden die mij een leven kunnen bieden met een goede opvoeding (want ik moet nog veel leren), heel veel hondenavonturen, spanning en spel en wat je zoals als een hond kunt beleven. Ik ben zo goed als zindelijk, doe binnenshuis mijn behoeften netjes op een puppypad en durf steeds vaker ook op de wandelingen een hoopje te doen. Ik heb namelijk wel een grote mond maar een heel klein peperkoeken hartje.

Ik kom heel stoer over maar vind het heerlijk om mij tegen je aan te vlijen als ik op je schoot mag zitten en als Teya dan in mij mooie ogen kijkt (want die heb ik), smelt zij als boter voor de zon ;-).

Mijn tandjes heb ik net gewisseld en zet ze ook graag ergens in, dus daar moet je wel rekening mee houden. Papier en karton scheuren is een van mijn favoriete spelletjes, toch kan ik een balletje gooien en trekspelletjes ook wel waarderen. Ik ben een pientere jongen en vast en zeker getalenteerd genoeg om iets leuks met je te doen, flyball, behendigheid of speuren e.d.

Aan de riem lopen lukt wel redelijk zolang ik alleen loop, maar als de andsere honden ook meegaan wil ik altijd de eerste zijn en kan behoorlijk trekken. Het is ook zo leuk om met de anderen te rennen. Als ik braaf ben mag ik aan lange sleeplijn los waar het veilig is.

Ik ben dus erg sociaal met andere honden, niet dominant en laat mij goed corrigeren door mijn pleegmoeder en de rest van het roedel. Zelfs Abu, mijn medepleegsheltie legt mij op de rug als ik mij misdraag en die is 3 keer kleiner dan ik ;-).
Katten ben ik niet bekend mee en bij jonge kinderen onder de 10 jaar wordt ik niet geplaatst omdat ik zo enthousiast ben en erg lomp en al behoorlijk sterk.

Voor mij is het het beste als er al een andere hond op mijn nieuwe adres woont, een lieve stabiele reu of een teefje (wel steriel), want wij willen geen pups. En liefst bij mensen die nooit lang van huis zijn, want dat ben ik nog niet gewend. Natuurlijk moet Teya ook weleens weg, maar dat duurt nooit langer dan 2,5 uur.

Ik word geplaatst met een contract van Stichting Collie en Co in Nood, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat wij een eerste indruk krijgen van uw leefsituatie. Wij nemen daarna contact met u op om het e.e.a. te bespreken. Cian is volledig gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlood.

Bij belangstelling voor deze lieve schat kunt U ons benaderen:
Stichting Collie & Co in Nood
Tel. 046 850 31 44

Email: collie.in.nood@gmail.com


Zo is het allemaal begonnen - als klein manneke van 10 weken, samen met mama en 2 broertjes


Nouja, 't is voor een goed doel ;-) - mij van de schimmel verlossen ....

FEEST, FEEST, FEEST !!!!!! - Ons zwembadje was bevroren en ik mocht schaatsen, was geen suc6..

Een moment van bezinning - ik ben een hond met diepgang en denk veel na over de zin des levens en zo.... ;-)

Balen, het regent en ik kan niet buiten.....

Wat een knapperd ben ik toch .... ;-)

Leuk stokje om mee te flossen, moet tenslotte mijn tandjes goed onderhouden ;-).
En voor de fun een filmpje waarin hij met Abu aan het dollen is...

Filmpje van Cian klikken

Groetjes van mij en de rest van de bende
Cian en Co