CHARLIE - KNUFFELMIX - REU - GEBOREN 14.02.2011
Gecastreerd - schofthoogte ca.45 cm

! GEPLAATST !

Scroll voor de laatste update naar beneden aub... 14.02.2013
Dit is onze Charlie, mafkees Charlie met een hart vol liefde en op zoek naar een baasje. Een baasje die samen met hem de wereld aankan en Charlie leert wat mag en wat niet. Charlie wordt uitsluitend geplaatst als tweede hond bij een al aanwezige stabiele en sociale hond die voor hem het voorbeeld is en die hem helpt om weer zelfvertrouwen op te bouwen. Door observatie in het pleeggezin is gebleken dat Charlie is geslagen/mishandeld door mensen. Hij heeft ook zeer waarschijnlijk nooit in huis geleefd , kende dus het gezinsleven met baasjes die van hem houden niet.. Wij vermoeden dat hij als erfhond is gehouden (misschien wel aan een ketting). Charlie is een hond van goed anderhalf jaar, maar doordat niemand hem heeft laten zien hoe prettig een leven als huishond en samen met mensen kan zijn, kent hij niets en heeft nu een enorm inhaalbehoefte .....
Dit betekent dat hij zich hier in zijn (pleeg-)gezin als een pup van een paar maandjes gedraagt. Hij is enorm enthousiast en onstuimig en wil wel eens over stoelen en banken springen van gekkigheid. Het leven is één groot plezier en uitdaging :-)

Maarja, niet alles mag en dat houdt in dat hij bij tijd en wijlen wel eens op de 'donder' krijgt ...maar omdat hij mishandeld is moet dit voorzichtig en weloverwogen gebeuren. Toch is opvoeding nodig en op de juiste manier prima, ook hier zal een andere (zelfverzekerde en stabiele) hond een grote steun kunnen zijn voor Charlie.
Ook het spelen in huis met b.v. hondenspeeltjes en buiten met andere honden kan Carlie zich samen met een andere hond veel vlugger aanleren en gewend aan raken. Hij heeft zeker al wat geleerd maar is nog niet zeker in zijn uitstraling en lichaamstaal naar andere honden toe. Charlie is een hond met vele mogelijkheden en onze indruk is dat hij zich met de juiste begeleiding tot een prachthond en kameraad zal ontwikkelen. Hij is een sportieve hond die het te gek vindt met een andere hond door het park te cheezen :), ook denken wij dat hij een goede jog-hond zou kunnen zijn of misschien aan de fiets? Hij rent graag zijn 'teveel' aan energie van zich af en dat kan natuurlijk prima met een sportief baasje en/of vrouwtje.Wij hebben hem onlangs laten castreren.

Na het vermelden van diverse aandachtpuntjes, komen wij nu toe aan de knuffelafdeling :-)) ... Charlie is een enorme knuffelbeer en gek op alle soorten van aandacht en lichamelijk contact. Hij is dol op kammen en ook een "lichamelijk onderzoek" zoals de dierenarts het doet vindt hij niet erg. Heb je zijn vertrouwen kun je alles met hem doen. S'middags een tukkie doen? - geen probleem, hij gaat aan je voeten liggen, lekker dicht bij je ... ja oké, het kan gebeuren dat hij aan je tenen gaat knabbelen - maar op een gegeven moment stopt hij daarmee. Het e.e.a. kunnen wij ook terug herleiden naar zijn puppytijd die hij volgens ons niet heeft gehad. Wij ervaren vrij regelmatig dat 'volwassen' honden hun puppytijd tot een zekere hoogte inhalen. Charlie knabbelt weliswaar aan "uitstekende" lichaamsdelen zoals vingers, tenen en ellebogen of je oren, maar aan de meubels begint hij gelukkig niet. En wie weet - misschien is het ook wel zijn manier om te zeggen dat hij van je houdt? Hij doet het in elk geval met overgave en zeker niet omdat hij je pijn wil doen ... Verder kan hij enkele uurtjes alleen thuisblijven en is zindelijk, ook hebben wij hem laten castreren. Daarnaast is hij volledig gevaccineerd, ook tegen rabiës, ontwormd, ontvlooid en heeft een Europees paspoortje.

Tot slot : Charlie is een heerlijke maffe hond met een groot hart en behoefte aan stabiliteit, begrip, geduld en beweging. Wie gaat voor hem, maakt zijn wereld groter en kan ermee leven dat onze Charlie (nog) geen kant en klare hond is?

UPDATE 03.11.2012:
Na circa 8 weken verder in het pleeggezin kan ik (Elke) ronduit zeggen dat Charlie heel veel geleerd heeft. Hij pikt dingen heel vlug op, van andere honden nog sneller dan van mensen. Charlie is inmiddels een echte kroelbeer geworden en komt regelmatig bij mij op schoot even wat kusjes geven en een lekkere aai halen :). Hij is buiten al bekend als een bonte koe, en samen met Molly (een ex-pleeghond op dezelfde leeftijd) zetten zij het hondenpark op de kop en rennen zich de longen uit hun lijf. Zeker met anderen honden wordt er heerlijk gestoeid en met stokjes en balletjes gespeeld, maar rennen blijft toch Charlies favoriete sport en daar is ook bijna niemand die zo snel is als hij.
Als Charlie aan je voorbij rent zie je hem grijnzen van het ene oor tot aan het ander. Hij luistert best goed (heeft natuurlijk wel zijn momenten van selectieve doofheid) en is zeer sociaal. Zijn communicatie naar andere honden wordt steeds beter en ik kan lichte roedelleidereigenschappen zien, Charlie houdt zijn roedeltje goed in de gaten en heeft de intensie deze ook te beschermen, maar daar moet hij nog iets meer zelfvertrouwen voor ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat Charlie een geweldige en gevoelige gezinshond is of wordt die wel waaks kan zijn en zijn roedel beschermt.Hij heeft op dit moment nog goede leiding en steun van een andere zekere hond (voorbeeld) nodig. Molly en hij zijn maatjes, daar is geen spel tussen te krijgen. Die 2 spelen zeker ruw met elkaar en soms sneuvelt er ook een rol wc papier of een plastic tas in duizend kleine snippers. Charlie haalt zijn puppietijd in met grote stappen :) en als hij straks volwassen is, is hij een Super-Charlie. Charlie is een prachthond die het 100 % waard is om veel te investeren aan energie, geduld en aandacht.

Update 14 februari 2013:
Charlie, ons Valentijnshondje is vandaag 2 jaar geworden. De laatste weken en maanden heeft hij veel veranderingen doorgemaakt en is nu, zonder te overdrijven, een superhond! Ons pleeggezin heeft er serieus over nagedacht hem zelf te houden omdat hij zo goed in het gezin past. Maar zij vinden dat hij recht op een eigen gezin heeft waar hij de aandacht niet met meerdere andere honden hoeft te delen. Het is ook gebleken dat hij een perfecte kantoorhond is, regelmatig gaat hij mee naar het konijnenasiel waar zijn pleegmam werkt en palmt daar mens en dier met zijn charmes moeiteloos in. Het belangrijkste voor Charlie is dat hij erbij mag horen, daarvoor doet hij alles. Hij kan nu prima met alle honden, de 'problemen' die hij in begin, toen hij bij ons kwam, had met andere honden, zijn compleet verdwenen. Hij maakt zich nog weleens groot door een beetje te borstelen op de rug(haar dat overeind gaat staan), maar iedere hond prikt daar gauw doorheen en ziet dat Charlie een toffe vent is. Aansluitend gaan ze allemaal samen lekker rennen en spelen. Met een bal spelen doet Charlie erg graag. Hij houdt van kinderen en loopt hier bij ons in het park gauw naar ze toe om ze te begroeten, hij doet dit heel voorzichtig. Charlie is waaks en slaat aan als hij geluiden buiten het huis of de postbode hoort, dus een prima waakhond.Hij is nog steeds een kroelsok die binnen notime op zijn rug gaat liggen zodat je beter bij zijn buikje kunt komen om die te aaien :-). Als hij de kans krijgt kruipt hij lekker bij je op de bank om een knuffel te halen. Charlie kan mee met de auto, maar heeft een beetje aanleg voor reisziekte. Ook maakt hij zich weleens druk om niets en gaat dan slikken, dus een kleine 'zenuwlijder' is hij nog wel.
Maar dat heb je al baasje ook voor een deel zelf in handen, je kan met je hond gaan werken en hem desensibiliseren m.b.t. de dingen/situaties die hem triggeren..
Wat wij nog steeds graag voor Charlie willen is een speelse hondenmaatje, een reutje of een teefje, alles mag :-). Katten zijn zijn vrienden niet en zullen het ook nooit worden.Vuurwerk, onweer of andere zeer luide knallen vindt hij eng en maken hem angstig. Charlie is geen hond voor beginners, ondanks dat hij zo lief overkomt en dat ook is. Zijn baasje of bazinnetje moet wel ervaring met honden hebben, want soms valt hij nog terug in oud gedrag. Hij zal dan erg bazig doen en je proberen te manipuleren en zijn plek in het roedel of de familie claimen. Charlie wil dan ook nog wel eens grommen, maar dat bedoelt hij niet zo, want hij laat zich makkelijk corrigieren als je jezelf dominant opstelt ten opzichte van hem. Kortom - lang verhaal - korte conclusie : Charlie is een echte droomhond en een supermaatje voor kind, hond en baas. Hij is zeer slim en leert graag en snel. Als je bereid bent om een beetje tijd en geduld te investeren, krijg je een hond waar iedereen je om zal benijden.

En nu een paar mooie foto's van onze Sonnyboy:


Om maar met de deur in huis te vallen - hallo iedereen :-)

Me and my friend - samen uit .....

..... samen weg ....... :-)

Ik kijk dwars door je heen, hoor ..

Deze kant op, luitjes ...volgen maar ....

En zeg zelf - ben ik niet ontzettend knap ????

Voor meer informatie kun je contact opnemen met :
Stichting Collie in Nood (Teya)
Tel. 045 527 06 64

Charlie wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst. Wij waarderen het zeer als je bereid bent vooraf een vragenlijst over je leef/werk/thuissituatievoor ons in te vullen i.v.m. een vlot verloop van de adoptieprocedure.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure de pagina 'Doelstelling' - links in het menu
Op verzoek sturen wij je graag ons adoptiecontract ter inzage toe.