AYLA - van de fokschuur naar het paradijs !


Ayla is geboren op 18.02.2004 en een prachtige Schotse herderdame van binnen en van buiten, alhoewel de buitenkant nog niet zo zichtbaar is voor de meesten. Zij heeft een schofthoogte van 55 cm en woog bij binnenkomst amper 16 kg. Haar vacht was donkergeel van de urine en de ontlasting waarin zij de afgelopen jaren heeft doorgebracht. Zij was geschoren, totaal verwaarloosd en stonk verschrikkelijk, om over de toestand van haar gebit maar helemaal te zwijgen. Dat moet ook nog gesaneerd worden. Om de blik in haar ogen ben ik gaan janken, pure ellende was er in te zien en geen hoop meer. Angst, pure angst - zo sloop zij hier rond met haar koppie tussen de schouders en de blik altijd gericht op de grond. Meteen vluchtend in een hoek en bibberen vond je haar dan. Weken heeft het geduurd voordat zij begon te vertrouwen en nu heeft zij 'het licht gezien'. Ayla is 2 kg aangekomen en eet inmidels goed en ook de trimbeurt bij de hondenkapper heeft haar een beetje zelfvertrouwen terug gegeven. Bij de hondenkapper hebben wij haar moeten steunen aan de achterkant omdat zij door ontbrekende spiermassa niet lang kon staan.
Als zij het niet vertrouwt vlucht zij nog steeds naar haar veilige hoek maar zij begint nu buiten op haar manier te spelen (rondjes rennen).
Ayla is een afgedankte fokteef van een beroepsmatige hondenfokker en kwam bij ons met een baarmoederontsteking, wij hebben haar enkele dagen later laten castreren en ook meteen de wolfsklauwen aan haar achterpoten laten verwijderen waarvan er al 1 behoorlijk was ingescheurd. Zij moet nog wel geestelijk en lichamelijk verder aansterken, maar zal uitgroeien tot een prachtige loyale en superlieve schat.

Onze lieve Ayla is nu het mascotje geworden van het Bed en Breakfastpension 'Kingston Cottage' in Ohe en Laak (Z-L).
Haar baasjes hebben veel ervaring met getraumatiseerde dieren en waren op slag verliefd op Ayla. Het was verbazend hoe vlug Chris contact met Ayla kreeg, na 5 minuten tegen haar praten en kriebelen was zij volkomen ontspannen en sliep ! Samen met Benji van 10 en de 3 katten heeft zij bij Angelique en Chris de hemel op aarde gevonden. De rustige en ontspannen sfeer bij deze lieve mensen zal haar erg goed doen en haar helpen het nare verleden te verwerken en te vergeten.Een heerlijk plekje om een paar dagen te ontspannen ....... www.kingstons-cottage.nl