Hallo beste dierenvrienden ----- ook van andere rassen en dieren 2

Wij hebben besloten op deze pagina andere rassen/dieren dan collies voor te stellen die op zoek zijn naar een baasje. Maar als je geen keus hebt kunnen maken op de 4 pagina's met collies/shelties/kruisingen vindt je misschien hier je vriend(in) voor het leven :-).
Disclaimer: Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens op deze pagina. Voor herplaatsing van de hier getoonde honden en voor alle andere vragen omtrent deze dieren neem aub contact op met de betreffende asiels of contactpersonen. Collie & Co. in Nood weet verder niets over deze honden m.u.v. de pleeghonden van Collie & Co in Nood zelf.

Bijgewerkt op 05.10.2017


BRAM - Mix Border Collie/Friese Stabij - reu

Voor een klant van mij ben ik op zoek naar een nieuwe eigenaar voor Bram. 
Hij is een gecastreerde reu van van bijna 3 jaar oud, een lieve hond die in huis over het algemeen zeer rustig is. Hij kan wel eens aanslaan als hij buiten iets hoort en heeft heel af en toe zijn gekke 5 minuten. Bram is wat onzeker en heeft tijd nodig om een situatie te beoordelen. Als het op zijn tempo gebeurt dan is er eigenlijk nooit iets aan de hand. In het verleden was hij behoorlijk angstig naar vreemde mensen, hier reageerde hij dan blaffend en grommend op als deze mensen hem te snel benaderden. Als iemand dan toch in zijn buurt kwam dan nipte hij heel even aan een broek of jas en dan rende hij vlug weg. (altijd zonder schade). Inmiddels is dit gedrag zeer sterk verminderd en komt het nog maar weinig voor. 
Het gedrag naar honden is over het algemeen prima en hij wil altijd graag spelen. (op een enkele uitzondering na) Katten is geen goed idee want die gaat hij achterna.

Hij heeft vooral behoefte aan een zelfverzekerde en rustige eigenaar die hem een goed nieuw thuis kan bieden. Corrigeren van Bram werkt absoluut niet, hier wordt hij heel onzeker van. (dit is ook een van de redenen waarom hij uiteindelijk het ongewenste gedrag is gaan vertonen)

Buiten heeft Bram wel een punt waar men goed op moet letten. Hij heeft de neiging om zelf lekker zijn eigen ding te gaan doen en dan is het helaas wachten tot hij weer terugkomt. (hij luistert dan niet maar komt uiteindelijk wel altijd terug)
Dit komt mede door zijn jachtinstinct, als hij iets ruikt dat hem interessant lijkt is er geen ruimte voor iets anders in zijn hoofd.. Het advies is dan ook om hem absoluut niet los te laten in een wijk waar auto’s rijden, in het bos zou dit eventueel wel kunnen maar houd er dan rekening mee dat dat je misschien een tijdje kunt gaan staan wachten.
Hij loopt zonder te trekken aan de lijn met je mee, ook als je in een groep met meerdere mensen en honden.

Bram ligt graag buiten in de tuin om bijvoorbeeld lekker te zonnen. Heeft u een mooie tuin met veel zand en planten dan moet u er rekening mee houden dat Bram graaft. (wilt u geen gaten in de tuin dan lijkt het me niet verstandig om te reageren :)) Af en toe een keer een plantje proeven komt ook weleens voor.
Dit zeg ik mede omdat dit een reden was bij een vorige herplaatsing om hem niet te houden.
Hij heeft 2 proefplaatsingen gehad en bij de andere was er geen klik met de ander hond in het gezin. (geen klik was in dit geval dat er niet gespeeld werd en dat dat juist de reden was om een andere hond erbij te nemen)

Bram heeft de afgelopen tijd veel bij mij gelogeerd en gaat 5 dagen in de week mee met mijn uitlaatservice. Hij heeft in de uitlaatservice met geen enkele andere hond problemen. Ook met mijn eigen hond (staffordshire bullterrier) gaat alles heel goed. Nogmaals als je hem op zijn eigen tempo aan nieuwe mensen, honden etc laat wennen dan gaat alles prima. 
Verder is hij een heel aanhankelijke hond die graag bij mensen wil zijn die hij kan vertrouwen. Vertrouwt hij u een keer is Bram een zeer lieve en aanhankelijke hond met een kleine handleiding. 
Mocht u interesse hebben dan kunt u met mij contact opnemen voor verdere informatie.

Met vriendelijke groet,
Roy Bazelmans
0642129626
Dogs in Progress LUNA - Mix Herdertje - teefje - 3 jaar

Luna komt oorspronkelijk uit Roemenie maar is al als pup naar Nederland in het gezin van Bonney gekomen. Doordat haar socialisatie niet optimaal is verlopen toont zij onzeker en angstig gedrag naar andere honden. socialisatie veel gemist heeft is ze onzeker naar andere honden. Ook is ze extreem bang voor onweer en vuurwerk. Helaas is zij een tijdje geleden aangevallen door een kat en dat heeft een dusdanig trauma veroorzaakt dat zij erg bang voor hen is geworden en al bij voorbaat in de aanval gaat..Ze bijt niet maar stormt erop af. Luna heeft een rugzakje waar o.a. diverse angsten voor verschillende situaties opgeborgen zitten. Zij moet op een zachte en liefdevolle manier begeleid worden om deze angsten onder controle te krijgen waardoor zij weer een hond kan worden met een gezond zelfvertrouwen. Luna heeft een zacht karakter en verdraagt het niet als men tegen haar schreeuwt of haar met harde hand corrigeert. Consequent en duidelijk zijn is echter wel belangrijk voor Luna zodat zij daar op kan steunen. Wij denken dat een sociale en stabiele andere hond hier ook veel in kan betekenen voor haar. Om gezondsheidsreden moet Luna helaas op zoek naar een andere stek, haar vrouwtje is ziek en kan niet meer met haar de lange wandelingen doen die zij gewend is en nodig heeft.
Luna is gesteriliseerd en heeft een paspoortje . Is oudere kinderen vanaf 12 jaar en honden gewend. Om eerder genoemde redenen wordt zij niet bij katten geplaatst.Luna heeft alleen maar de puppyvaccinaties gehad
Luna wordt geplaatst d.m.v. een contract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat Bonney en wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie.
Er wordt een plaatsingsvergoeding gevraagd van 150,-- euro..
Voor contact kunt U ons benaderen:
Stichting Collie & Co in Nood

Email: collie.in.nood@gmail.com


SORA - Mix Beagle - teefje - ca. 8 jaar

Sora is een lieve, bescheiden kruising Beagle van ca. 8 jaar. Ze heeft het grootste deel van haar leven doorgebracht in een Spaans asiel en verblijft al geruime tijd in een pleeggezin in Nederland. Ze is zindelijk en rustig in huis. Een ideale hond voor oudere mensen die graag nog een aantal wandelingen per dag maken en op zoek zijn naar een lief maatje. Sora loopt keurig aan de lijn. Ze gaat graag mee in de auto. Een ander hondenmaatje bij haar nieuwe thuis zou geweldig voor haar zijn, daar kan zij zich een beetje aan optrekken.
Sara is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met:
Miranda van Bitterwijk:
miranda_rdam@hotmail.com


 GUUSJE - Mix Briar/American Buldog - teefje

Hier is Guus(je), een mooie stevige dame van 8 jaar oud! Ze is een kruising tussen een Briard en een Amerikaanse buldog. Ze is nog in de bloei van haar leven, en wil graag wandelen, zwemmen, mee met de fiets, auto-ritjes maken en knuffelen!

Gehoorzamen doet ze best goed en dan vooral in ruil voor wat lekkers en beloningen. Want ook al ziet Guus er stoer uit, als je boos op haar bent wordt ze onzeker. Die onzekerheid toont ze ook naar vreemde mensen en vreemde honden. Bezoek verwelkomen met koekjes erbij kan haar zeker helpen.

Alleen thuis zijn is geen probleem zolang ze maar niet te veel andere mensen of honden ziet die langs lopen, want dan zou ze kunnen gaan blaffen. 
We zoeken voor Guus een rustige nieuwe thuis en in afwachting daarvan verblijft ze nog bij haar huidige eigenaars. Wil u haar graag ontmoeten? Maak dan gauw een afspraak!

Dierenbeschermingscentrum Limburg
Langereweg 9
6121 SB Born
Tel.: 0888113600
E-mail: limburg@dierenbescherming.nl
Link naar Guusje: KLIK HIER


BLOND - Mix - teefje - volwassen

Ik heet Blond en ben een klein middenmaatje of een groot kleintje van tussen de 41 en 44 cm hoog. Ik ben 3,5 jaar oud. Sociaal met andere honden, lief en knuffelig. 

Ik zou graag mijn definitieve familie ontmoeten die mij een compleet en mooi leven willen geven. Ik ben rustig van aard, maar jong genoeg voor mooie wandelingen.


Bij belangstelling kunt U contact opnemen met:
Miranda van Bitterwijk:
miranda_rdam@hotmail.com

   
   HOME

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Y GEPLAATST Y