Hallo beste dierenvrienden ----- ook van andere rassen en dieren 2

Wij hebben besloten op deze pagina andere rassen/dieren dan collies voor te stellen die op zoek zijn naar een baasje. Maar als je geen keus hebt kunnen maken op de 4 pagina's met collies/shelties/kruisingen vindt je misschien hier je vriend(in) voor het leven :-).
Disclaimer: Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens op deze pagina. Voor herplaatsing van de hier getoonde honden en voor alle andere vragen omtrent deze dieren neem aub contact op met de betreffende asiels of contactpersonen. Collie & Co. in Nood weet verder niets over deze honden m.u.v. de pleeghonden van Collie & Co in Nood zelf.

Bijgewerkt op 12.01.2018

 

BASJE - Kater - ca. 10 jaar

Basje is een gecastreerde kater die graag buiten in de tuin vertoeft. In een boompie klimmen vindt hij leuk. Hij kan ook goed met honden overweg en andere katten zijn oke mits het niet teveel zijn. Basje zoekt een plekje bij lieve baasjes met een grote tuin, een boerderij zou ook niet gek zijn.

Voor meer info:
Stichting Furry Tails
Eygelshoven - Zuid Limburg
Email: info@stichting-furrytails.nlLUNA - Mix Herdertje - teefje - 3 jaar

Luna komt oorspronkelijk uit Roemenie maar is al als pup naar Nederland in het gezin van Bonney gekomen. Doordat haar socialisatie niet optimaal is verlopen toont zij onzeker en angstig gedrag naar andere honden. socialisatie veel gemist heeft is ze onzeker naar andere honden. Ook is ze extreem bang voor onweer en vuurwerk. Helaas is zij een tijdje geleden aangevallen door een kat en dat heeft een dusdanig trauma veroorzaakt dat zij erg bang voor hen is geworden en al bij voorbaat in de aanval gaat..Ze bijt niet maar stormt erop af. Luna heeft een rugzakje waar o.a. diverse angsten voor verschillende situaties opgeborgen zitten. Zij moet op een zachte en liefdevolle manier begeleid worden om deze angsten onder controle te krijgen waardoor zij weer een hond kan worden met een gezond zelfvertrouwen. Luna heeft een zacht karakter en verdraagt het niet als men tegen haar schreeuwt of haar met harde hand corrigeert. Consequent en duidelijk zijn is echter wel belangrijk voor Luna zodat zij daar op kan steunen. Wij denken dat een sociale en stabiele andere hond hier ook veel in kan betekenen voor haar. Om gezondsheidsreden moet Luna helaas op zoek naar een andere stek, haar vrouwtje is ziek en kan niet meer met haar de lange wandelingen doen die zij gewend is en nodig heeft.
Luna is gesteriliseerd en heeft een paspoortje . Is oudere kinderen vanaf 12 jaar en honden gewend. Om eerder genoemde redenen wordt zij niet bij katten geplaatst.Luna heeft alleen maar de puppyvaccinaties gehad
Luna wordt geplaatst d.m.v. een contract, bij belangstelling kunt U bij ons via email een vragenlijst opvragen zodat Bonney en wij een eerste indruk hebben van uw leefsituatie.
Er wordt een plaatsingsvergoeding gevraagd van 150,-- euro..
Voor contact kunt U ons benaderen:
Stichting Collie & Co in Nood

Email: collie.in.nood@gmail.com


SORA - Mix Beagle - teefje - ca. 8 jaar

Sora is een lieve, bescheiden kruising Beagle van ca. 8 jaar. Ze heeft het grootste deel van haar leven doorgebracht in een Spaans asiel en verblijft al geruime tijd in een pleeggezin in Nederland. Ze is zindelijk en rustig in huis. Een ideale hond voor oudere mensen die graag nog een aantal wandelingen per dag maken en op zoek zijn naar een lief maatje. Sora loopt keurig aan de lijn. Ze gaat graag mee in de auto. Een ander hondenmaatje bij haar nieuwe thuis zou geweldig voor haar zijn, daar kan zij zich een beetje aan optrekken.
Sara is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Bij belangstelling kunt U contact opnemen met:
Miranda van Bitterwijk:
miranda_rdam@hotmail.com
KARRY en KELVIN - Poedels - zus en broer - 7 jaar

Twee super lieve leuke poedeltjes van 7 jaar zoeken samen een huisje. Karry en Kelvin zijn broer en zus en hadden een heerlijk leventje bij hun baasje in Bulgarije. Helaas overleed het baasje en vroeg de zoon aan ARS om te helpen een nieuw thuis voor het tweetal te zoeken omdat het in Bulgarije moeilijk is een adoptieplek als huishond te vinden, laat staan voor twee honden samen. Dit tweetal is zo goed op elkaar ingespeeld en zijn brave zieltjes die snakken naar aandacht en graag mee uit wandelen gaan. Typisch poedel ook zeker levendig en speels. Ze reageerden op zich lief naar een bezoekend kindje maar waren een rustig huishouden met veel aandacht gewend en dat zoeken we ook weer dus we plaatsen hen niet in een kindergezin. Ze zijn het liefst dag en nacht bij je in de buurt. Ze slapen inmiddels wel alleen in de huiskamer en kunnen 2 uur alleen zijn voor boodschappen e.d. maar ze liggen echt tegen de deur aan te wachten tot je komt. We zoeken daarom baasjes die ze in alle rust kunnen laten wennen en ze het vertrouwen weer laten krijgen dat het baasje weer terug komt. In opvang worden ze nu ook aan een benchje gewend en daar zijn ze wel heel rustig in. Meer info, foto's en film op hun pagina: Klik hier


BRAM
- Bassetmix - reu - 4 jaar

Bram is een grappig Spaans beertje in basset uitvoering die het maar wat tof vindt om in Nederland te zijn. Zijn motto is volle kracht vooruit; of hij nu aan de lijn loopt, voer ruikt of kusjes aan kindjes wil uitdelen. Kinderen zijn gezellig maar omdat hij erg op voer gericht is plaatsen we hem met zijn lompe gedrag en het pikken van voer uit kinderhandjes liever enkel bij tieners en niet bij jonge kinderen. Hij is 2 dagen gezien in een gezin met katten. Katten die honden gewend zijn en stilzitten negeert hij maar als ze gaan rennen dan moet hij wel even achteraan. In de tuin mag hij graag merels jagen. Onder zijn stoere manier van doen zit ook een hond die nog wat van slag is van de reis. Een bench daar wil hij liever niet in slapen maar los in de gang naast de slaapkamer beneden gaat goed. Als de honden te eten krijgen dan gaat hij wel in een varikennel en ook dat gaat goed en dat wordt nu langzaam uitgebreid naar erin slapen en alleen thuis zijn. Bram leefde in Spanje op een balkon en is daardoor nog niet goed zindelijk. Hij poept wel buiten en ontlast zich ook aan de lijn. Het alleen thuis zijn moet nog worden opgebouwd; hij kan toch eerst nog even wat piepen/blaffen. Als je de lijn pakt wordt hij enthousiast en blij om mee erop uit te gaan en Bram is ook niet bang op verkeer. Bram is 4 jaar oud en een kortpotige mix van 15 kilo. Hoewel met zon 40 cm niet hoog is hij dus geen klein hondje! Hij doet wat denken aan een Basset Griffon Vendeen en een Bassethound al heeft hij andere oren. Bram is echt sterk aan de lijn ondanks dat hij niet zo groot lijkt. Zijn opvangvrouwtje loopt met stok en wandelen is nu niet mogelijk. Met vrouwen en kinderen open en vriendelijk. Met mannen is hij soms wel op zijn hoede. Daar heeft hij duidelijk minder goede ervaringen mee. Al vindt hij de opabaas met snoepjes weer geweldig als die langs komt. Hij zit in een gemengde grote roedel en is goed met alle teefjes en de meeste reuen. Echter met 1 reu is hij aan het aftasten. We plaatsen hem daarom niet bij reuen. Gezien zijn sterke lijn gedrag en de training die hij behoeft is hij waarschijnlijk het beste op zijn plek als hond alleen in een rustige woon en wandelomgeving. Bram is in opvang in Smilde Drenthe te bezoeken.

Bemiddeling door stichting Esperanza Hoop voor Honden. Adoptiebijdrage euro 275.
Bram is gechipt, geënt, ontwormd, gecastreerd en getest op Middellandse Zeeziektes.
Bij interesse graag een mail naar zijn opvangvrouwtje Maureen via emai: opvanghonden@live.nl
met wat basis informatie zoals gezinssamenstelling, eventuele huisdieren (andere dieren dan honden en katten is niet bekend), woon en wandelomgeving, wat u wandelt, hoe de tuin omheind is en natuurlijk hoe vaak en hoe lang Bram bij u alleen zou moeten zijn.


BLOND - Mix - teefje - volwassen

Ik heet Blond en ben een klein middenmaatje of een groot kleintje van tussen de 41 en 44 cm hoog. Ik ben 3,5 jaar oud. Sociaal met andere honden, lief en knuffelig. 

Ik zou graag mijn definitieve familie ontmoeten die mij een compleet en mooi leven willen geven. Ik ben rustig van aard, maar jong genoeg voor mooie wandelingen.


Bij belangstelling kunt U contact opnemen met:
Miranda van Bitterwijk:
miranda_rdam@hotmail.com


   
   HOME

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.

Y GEPLAATST Y