Hallo beste dierenvrienden ----- ook van andere rassen en dieren 1

Wij hebben besloten op deze pagina andere rassen/dieren dan collies voor te stellen die op zoek zijn naar een baasje. Maar als je geen keus hebt kunnen maken op de pagina's met collies/shelties/ kruisingen vindt je misschien hier je vriend(in) voor het leven :-).

Disclaimer: Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens op deze pagina. Voor herplaatsing van de hier getoonde honden en voor alle andere vragen omtrent deze dieren neem aub contact op met de betreffende asiels of contactpersonen. Collie & Co. in Nood weet verder niets over deze honden m.u.v. de pleeghonden van Collie & Co in Nood zelf.


Bijgewerkt op 24.08.201
9
PERLA - Vlinderhondje - teefje - 5 jaar

Perla is een Vlinderhondje van 5 jaar jong, haar schofthoohte bedraagt 29 cm en zij weegt 4 kg. Haar verled en was niet mooi, maar desondanks is zij een vrolijk en nieuwsgierig hondje dat het niet af kan wachten om de wereld te ontdekken.

Perla is sociaal met andere honden en kent de hondentaal zeer goed. Momenteel ost zij nog een beetje schuw voor handen maar het gaat de goede kant op. Aan de riem lopen kent zij reeds, maar daar moet nog verder aan gewerkt worden.

Perla zou een tuintje erg op prijs stellen, bij adoptie is zij gevaccineerd en gechipt.

Contact:
Cusin Collies en Shelties in Not
Anna Schmidt of Susanne Schmidtmann
Tel.: 0049 2131-3143885 (von 11 bis 18 Uhr) of
0049 163 - 4842000 (tot 21 Uhr)

Collie in Nood helpt graag bij het vertalen van het Nederlands in het Duits in mails.HARRY - Bulldogachtige - jong - reu

Even voorstellen, dit is Harry. Een gecastreerde kruising bulldog achtige reu. Zijn geschatte geboortedatum is van april 2018.

Uitbundige clown Harry werd mager en verwaarloosd bij ons binnengebracht, gevonden op straat en niemand die wist waar hij vandaan kwam.

Harry heeft nog weinig van de wereld meegekregen. Hij kan nog niet echt aan de riem lopen en vindt alles om hem heen super spannend. Stoere bulldog die hij is, overkomt hij wel heel snel zijn angsten en staat open voor nieuwe indrukken. Eenmaal gewend toont hij  zijn ware karakter, die van een lieve vrolijke clown. Daarin zit ook meteen de valkuil, met zijn volhardende capriolen ( overal op klimmen, uit het niets op schoot springen etc. ) weet hij constant de lachers op zijn hand te krijgen en worden zijn malle fratsen telkens beloond.
Voor Harry zoeken we dan ook opgewekte, standvastige, liefdevolle verzorgers die heel hard om Harry kunnen lachen en hem tegelijkertijd leren dat er grenzen zijn aan zijn grappen en grollen.
Link naar Harry: KLIK HIER

ENZO - Mix Herder - reu - ca. 4 jaar

Enzo is een knappe kruising Herder van ongeveer 4 jaar oud. Ongeveer een half jaar geleden stond Enzo vastgebonden aan een bankje midden in een natuurgebied. Hij was samen met een Jack Russel Terrier achtergelaten door zijn eigenaar. Het bleek geen gemakkelijke klus te zijn om Enzo op dat moment te bevrijden van het bankje en mee te nemen naar het asiel. Hij was logischerwijs in paniek, angstig en reageerde agressief als je hem wilde benaderen. Uiteindelijk is het gelukt Enzo mee te nemen waarna hij kon acclimatiseren in het asiel. Het heeft lang geduurd voordat Enzo zich liet aanlijnen. Meer info HIER.

Streekdierentehuis Louter Bloemen
Celsiusstraat 8
3316AC Dordrecht
Tel. 078-6137902

   

ABI - Lieve mix - teefje - 3 jaar

Abi is een lief, warm en aanhankelijk teefje bij mensen die ze amper een half uurtje kent. Ze houdt van knuffelen, het liefst de hele dag. Net nieuwe mensen worden tien minuten van een afstand bekeken en er wordt steeds een stap dichterbij gezet. Met een half uur geeft ze pootjes zodat je blijft knuffelen. Abi heeft een stijf pootje door een ongeluk met een busje. De bestuurders zijn gewoon doorgereden en zo is het pootje vergroeid. Ze heeft er helemaal geen last van. Ze is nog steeds een van de snelste, ze moet alleen soms ff bijsturen als ze te veel naar rechts afwijkt. Abi is een vrolijke, jonge, speelse en zelf een beetje waakse lieverd. Abi is onlangs gesterliseerd.

Abi woont tot haar adoptie in Zelhem, Gelderland

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Yvette Pieper
Tel. 06-134 33 758


Dit is Toppie is een teefje, geboren 2016 met een schofthoogte van 52 cm.

Toppie woont momenteel bij zijn huidige baasjes in Arnhem maar de match blijkt niet optimaal. Toppie heeft nadat ze zich steeds meer vertrouwd is gaan voelen een beschermingsdrang laten zien jegens vreemde mannen. De huidige baasjes zijn niet bij machten om dit te corrigeren. Een goede gehoorzaamheidscursus zou kunnen helpen maar vooral een baasje die ook baasje kan zijn is voor haar belangrijk.

Ze is een leuke speelse hond die erg knuffelig is maar nu zoeken we dus nieuwe baasjes die bij voorkeur ervaring hebben met honden en die haar kunnen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen zonder dat ze het gevoel heeft in actie te moeten komen.

Toppie is al in Nederland en woont nu 6 weken bij ons. Ze is alles wat je van een hond zou willen. Ze is aanhankelijk, speels, slim en enorm lief. Ze vond het heerlijk om te rennen en spelen met andere honden maar kan zich ook goed alleen vermaken. Ze luistert en leert heel snel, ook is ze al snel gewend geraakt om een paar uur alleen thuis te zijn zonder problemen. Ze is snel aan mensen gehecht maar vindt sommige nieuwe mensen ( voornamelijk mannen ) toch wat spannend, ze wordt hier dan wat ongemakkelijk van en weet zich geen raad. Wat zich soms kan uiten in een grom / blaf.

Dit is enorm jammer aangezien de omgang met nieuwe mensen enorm belangrijk voor ons is. Wij vinden het moeilijk, maar hebben toch besloten om een nieuw baasje voor haar te zoeken.
.
Wij zijn namelijk ook echt afhankelijk dat ze op ten duur bijvoorbeeld mee naar het werk zou kunnen en regelmatig vrienden / familie op kunnen passen. Juist omdat Toppie zo’n enorm leuke hond is en wel overtuigd zijn dat met de juiste zorg en aandacht dit ook zeker verminderd kan worden hopen wij dat we voor haar een leuk baasje kunnen vinden en haar niet te lang aan ons te laten hechten.

Mocht je haar nieuwe baasje willen worden ben je altijd welkom om kennis met haar te maken!
Reacties graag naar Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com
   

   

HOME

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.