Hallo beste dierenvrienden ----- ook van andere rassen en dieren 1

Wij hebben besloten op deze pagina andere rassen/dieren dan collies voor te stellen die op zoek zijn naar een baasje. Maar als je geen keus hebt kunnen maken op de pagina's met collies/shelties/ kruisingen vindt je misschien hier je vriend(in) voor het leven :-).

Disclaimer: Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens op deze pagina. Voor herplaatsing van de hier getoonde honden en voor alle andere vragen omtrent deze dieren neem aub contact op met de betreffende asiels of contactpersonen. Collie & Co. in Nood weet verder niets over deze honden m.u.v. de pleeghonden van Collie & Co in Nood zelf.


Bijgewerkt op 04.09.2018


GIZMO - Mixje - reu - 11 jaar jong

Gizmo is een hondje uit duizenden, hij kwam in slechte medische staat bij ons terecht en was niet meer happy door zijn klachten. Inmiddels is alles verholpen door onze lieve dierenarts en zijn schat van een pleegmoeder en is Gizmo de vrolijkheid zelf, een een zonneschijn met een onweerstaanbaar karakter ;-)

Meer foto's en info op zijn eigen pagina:
HIER MET DE MUIS KLIKKEN

KIMMY - Mix Shih Tzu

Kimmy is een heerlijke lieve en aanhankelijke pup rond de 4 maanden en een gezellig bedgenootje die graag tegen je aanligt. Zij is erg slim en leert gauw en graag. Kimmy loopt al behoorlijk goed aan de riem en doet haar behoeften netjes op een puppypad als zij niet meteen naar buiten kan. Deze jongedame zit vol leven en is speels, zeer sociaal naar mens en dier.

Onze schat is vandaag vertrokken naar haar nieuwe stek bij Annick, Danny en Bas, haar toekomstige grote broer. Heel veel geluk samen.

   


JUNE - Shiba Inu - teefje - 6 jaar

Haar verleden is niet zo rooskleurig, tot ongeveer een half jaar geleden zat ze bij een broodfokker. Daar mocht ze ineens weg, de reden laat zich wel raden, June had namelijk een mega grote bult onder de buik. En als broodfokker ga je geen geld steken in een hond, je wilt er alleen aan verdienen.
In 1e instantie werd er gedacht dat het een tumor was, het bleek echter om een liesbreuk te gaan. Een spoedoperatie volgde en deze had ook niet uitgesteld moeten worden, darmen zaten knel en deze begonnen te kleuren/af te sterven.
June is goed hersteld van de operatie en nu verder fit, hoewel een beetje volslank.
Eindelijk had June geluk en werd al vrij snel geadopteerd door mensen met een zwak voor het ras en de nodige ervaring met honden met een rugzakje. Want geestelijk heeft June een flinke opdonder gehad en het vertrouwen in de mens is nog niet 100%.
Helaas hebben deze mensen nu de beslissing moeten nemen om toch een ander plekje te zoeken voor June. Een plekje waar ze beter op haar plaats is hopen ze. Met een klein kind in huis en dus ook de nodige vriendjes die komen, voelt June zich helemaal niet op haar gemak. Het geeft  haar te veel prikkels, te veel onrust.
June is een lieve en zachtaardige hond, kan prima met andere honden en katten. Loopt netjes mee aan de riem, is zindelijk. Geënt, gesteriliseerd en in juni nog ontwormt. In auto is geen probleem. Laat zich borstelen, maar is (nog) geen knuffelaar.
June zou graag bij iemand willen wonen waar het lekker rustig is en waar structuur is. Niet bij kleine kinderen(ze is trouwens niet onvriendelijk naar kinderen toe, het is haar gewoon te druk). Graag bij een stabiele hond waar ze steun kan vinden. Bij iemand die bereid is tijd en geduld te investeren in dit meisje dat waarschijnlijk nooit het dapperste meisje van de buurt zal worden, maar die zeker nog kan groeien m.b.t. zelfvertrouwen. Dit heeft wel langere tijd nodig en daar moet men rekening mee houden.
Misschien dat iemand die niet meer werkt of hooguit halve dagen, het ziet het als een uitdaging samen met June aan de slag te gaan om haar stap voor stap te leren dat het leven ook gewoon heel leuk kan zijn. Omdat June ook schichtig kan reageren op prikkels buiten, plaatsen we haar niet midden in een (grote) drukke stad.

Bij belangstelling en voor meer informatie, kun je contact opnemen met stichting Mr. Darcy via darcydierverzorging@gmail.com .
Mr. Darcy helpt met de herplaatsing van June en zij zal onder een adoptiecontract en met een adoptiebijdrage geplaatst worden.

PRINS - Leuke mix - reu - 2 jaar

Ook Prins is gevonden op straat en helaas nooit meer opgehaald door een eigenaar. Zulke “eigenaren” kun je ook maar beter kwijt dan rijk zijn en dus is Prins nu op zoek naar een gloednieuw exemplaar. Type “”lief en betrouwbaar”.
Een nieuwe eigenaar met een wandelmodus, speelmodus en knuffelmodus.
Prins vond het in het begin best wel even spannend. De kennel, gekke nieuwe geuren en geluiden en allemaal onbekende mensen. Maar met een beetje geduld en een koekje groeide zijn vertrouwen al snel en wende ook zijn nieuwe tijdelijke logeeradres. Nu worden wij ’s ochtends vrolijk begroet door een springende Prins die wacht op zijn eten en een kroel van ons!
Ook gaat hij graag mee aan de wandel en ook dan springt hij vaak enthousiast even tegen je op. 
Met andere honden is Prins wisselend. Een gezellige wandeling met drie andere kleine mannelijke soortgenoten vond hij prima. Hij was enthousiast en wilde graag contact maken. Maar toen wij hem voorstelde aan een blije, spelende enthousiaste pup, snauwde hij deze wel af. Daar moest hij minder van weten.
Aangezien wij zijn vorige eigenaar nooit hebben gesproken weten wij dus niet of hij in het verleden geleerd heeft om alleen thuis te blijven en of hij in huis netjes zindelijk was. Hier zal zijn nieuwe eigenaar dus wel rekening mee moeten houden.

Herkent u zichzelf in het “type” eigenaar waarnaar Prins op zoek is? Denkt u te beschikken over de gewenste productspecificaties? En heeft u misschien zelfs nog wat blije bonuseigenschappen?

Stichting Haags Dierencentrum.
Lozerlaan 595
2544 MC Den Haag
Tel. 070 3661806
Link naar Prins: HIER


WOODY - Kruising - reu - volwassen

Woody is een lieve sociale reu, 2 jaartjes oud.. en 58 cm hoog

Hij is uniek om te zien, 1 bruin en 1 blauw oog! 

Maar buiten zijn speciale uiterlijk is hij ook heel lief van karakter.

Contact is
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com


ANAIS - Teefje - 1,5 jaar

Anais is een lief rustig teefje.. Zij is gevonden op straat zonder chip.  Anais is een middenmaatje 50 cm hoog. Ze is sociaal met andere honden en goed met zowel grote als kleine honden.

Aanhankelijk naar mensen, loopt goed aan de lijn.

Contact is
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com


ABI - Lieve mix - teefje - 3 jaar

Abi is een lief, warm en aanhankelijk teefje bij mensen die ze amper een half uurtje kent. Ze houdt van knuffelen, het liefst de hele dag. Net nieuwe mensen worden tien minuten van een afstand bekeken en er wordt steeds een stap dichterbij gezet. Met een half uur geeft ze pootjes zodat je blijft knuffelen. Abi heeft een stijf pootje door een ongeluk met een busje. De bestuurders zijn gewoon doorgereden en zo is het pootje vergroeid. Ze heeft er helemaal geen last van. Ze is nog steeds een van de snelste, ze moet alleen soms ff bijsturen als ze te veel naar rechts afwijkt. Abi is een vrolijke, jonge, speelse en zelf een beetje waakse lieverd. Abi is onlangs gesterliseerd.

Abi woont tot haar adoptie in Zelhem, Gelderland

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Yvette Pieper
Tel. 06-134 33 758

   
   

   

HOME

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.