Hallo beste dierenvrienden ----- ook van andere rassen en dieren 1

Wij hebben besloten op deze pagina andere rassen/dieren dan collies voor te stellen die op zoek zijn naar een baasje. Maar als je geen keus hebt kunnen maken op de pagina's met collies/shelties/ kruisingen vindt je misschien hier je vriend(in) voor het leven :-).

Disclaimer: Wij zijn niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens op deze pagina. Voor herplaatsing van de hier getoonde honden en voor alle andere vragen omtrent deze dieren neem aub contact op met de betreffende asiels of contactpersonen. Collie & Co. in Nood weet verder niets over deze honden m.u.v. de pleeghonden van Collie & Co in Nood zelf.


Bijgewerkt op 20.01.2020NICA - Mixje - teefje - 5 jaar

Nica is een teefje van net 5 jaar. Ze komt oorspronkelijk uit Roemenië en is hier mishandeld geworden.
Met een half jaar is ze naar Nederland gekomen. In het begin was zij een zeer bange hond, maar naar een tijd kwam ze los.
Ze is een ontzettende knuffelaar.
Als ze alleen bij ons gezin is, is het eigenlijk een normale hond. Als er bezoek komt dan blaft ze totdat de mensen gaan zitten.
Ze zoekt zich dan een rustig plekje en gaat daar liggen. Wandelen vind ze super, maar in de bebouwde kom is toch nog heel veel eng. In het bos of veld komt ze helemaal los, ze loopt dan zelfs los. Water is ze gek op iedere plas of beekje daar moet ze in.
De reden dat zij onze dochter heeft gebeten is eigenlijk heel logisch, na een drukke verjaardag lag Nica eindelijk ontspannen te slapen, onze dochter is toen om haar hals gaan hangen. Ondanks vele waarschuwingen voor onze dochter dat niet te doen, heeft Nica toen uit schrik gehapt.
Helaas is hierdoor ons vertrouwen in haar weg, maar dat is niet Nica's schuld.
Zij wordt niet geplaatst bij jonge kinderen
omdat de situaties met hen te onvoorspelbaar zijn en het vaak te druk voor Nica kan zijn.
Nica kan goed een aantal uur alleen blijven. Ze is gesteriliseerd, ontvlooid en ontwormt.

Nica is een VAN BAAS NAAR BAAS hondje en wordt met een herplaatsingscontract en tegen een redelijke vergoeding geplaatst (op advies van Collie in Nood).
Wij vragen U beleefd vooraf een vragenlijst in te vullen die u via email bij ons kunt opvragen. Dank u wel.

Contact:
Stichting Collie en Co in Nood
E-mail: collie.in.nood@gmail.com

 


ZURI - Labradormix - teefje - ca. 9 jaar

Zuri heeft een schofthoogte van ca. 50 cm, wij vermoeden een kruising met Labrador.
karakter, zeer lief, rustige energie, knuffelig. sociaal met andere honden, top hond!
komt uit: te samen met 2 reuen (kleinere) uit huiselijke omgeving, baasjes overleden waardoor Zuri in het asiel kwam met haar 2 metgezellen, deze zijn beide geadopteerd, Zuri wacht nog op haar huisje.

Wilt u deze lieverd helpen aan een warme mand ?
Een rustige kameraad die lief is en knuffelig en prima met andere honden kan ?

Meer informatie of foto's?

Contact voor Zuri is
Miranda van Bitterwijk
Email: miranda_rdam@hotmail.com

DIVO - Duitse herder - reu - 5 jaar (01.03.2014)

Gouden mandje gezocht !!!

++++ Herplaatsing van Baas naar Baas ++++

Ik ben Divo, een Duitse herder reu van 5,5 jaar en gecstreerd. Ik kan heel goed overweg met (kleine) kinderen en ben een heel lieve, sociale en aanhankelijke hond. Na lang twijfelen, schuldgevoelens, therapiesessies, medicijnen,.. heeft mijn baasje de pijnlijke knoop moeten en wil hij mij graag helpen door een thuis te zoeken die beter bij mij past.

Voor wie ben ik ideaal? Mensen die veel thuis zijn gezien dit een probleempje van mij is en ik verlatingsangst heb, enkele uren alleen lukt nog wel maar volledige werkdagen na elkaar lukken niet voor mij, ik verwond mezelf dan omdat ik wil uitbreken en dat breekt het hart van mijn baasje om mij zo te zien lijden.
Onweer is ook absoluut niet mijn favoriete lawaai, wil je er dan zeker zijn voor mij?

Ik vind het heel fijn in mijn tuin, alleen niet te lang zonder een baasje, want dan voel ik mij alleen . 'S nachts slaap ik in huis, in de living want ik weet hoe ik mij moet gedragen.

Iemand die ervaring heeft met honden is een pluspunt gezien ik wel wat werkpuntjes heb. Mijn baasje laat mij enkel pas gaan naar mijn nieuwe thuis wanneer er een goede match is. Pootje, Divo

Eerste contactpersoon voor Divo is:
Stichting Collie en Co in Nood
Mail: collie.in.nood@gmail.com
Divo verblijft tot herplaatsing bij zijn baasjes in Belgie en wordt NIET geplaatst voor in een kennel/hok.AYLA - Witte Herder - teefje - bijna 3 jaar

Deze lieve dame van bijna 3 jaar is zeer sociaal naar soortgenootjes, haar verstandhouding met poezen is prima . In het begin is zij een beetje gereserveerd en verlegen. Ayla stelt zich vrij onderdanig op naar mensen. Zij heeft gelukkig maar een korte 'carriere' ais kweekteefje achter de rug, maar wacht tzt op een baasje die haar de rest van haar leven gaat verwennen. Wij plaatsen haar alleen bij een andere sociale hond, zij heeft echt een maatje nodig.
Ayla verblijft in Nederland in een pleeggezin.
Wij hebben ervaren dat zij met geweld bij haar pups van 6 weken is weggehaald, zij is dus flink getraumatiseerd.
Update 11.11.2019
Ayla werkt heel hard en gaat goed vooruit, haar uitstraling is al heel erg veranderd. Haar pleegmama leert haar allemaal hondse dingen zoals gaan wandelen, snuffelen, zonder stress eten en drinken. Zij heeft een verwaarloosde oorontsteking die nu behandeld wordt.

Het trauma is toch ingrijpender dan het in eerste instantie bleek, Op dit moment is Ayla niet voor herplaatsing beschikbaar.

 

Voor meer info:
Stichting Collie en Co in Nood
Tel. 046 850 31 44
Mail: collie.in.nood@gmail.com

 

1

ENZO - Mix Herder - reu - ca. 4 jaar

Enzo is een knappe kruising Herder van ongeveer 4 jaar oud. Ongeveer een half jaar geleden stond Enzo vastgebonden aan een bankje midden in een natuurgebied. Hij was samen met een Jack Russel Terrier achtergelaten door zijn eigenaar. Het bleek geen gemakkelijke klus te zijn om Enzo op dat moment te bevrijden van het bankje en mee te nemen naar het asiel. Hij was logischerwijs in paniek, angstig en reageerde agressief als je hem wilde benaderen. Uiteindelijk is het gelukt Enzo mee te nemen waarna hij kon acclimatiseren in het asiel. Het heeft lang geduurd voordat Enzo zich liet aanlijnen. Meer info HIER.

Streekdierentehuis Louter Bloemen
Celsiusstraat 8
3316AC Dordrecht
Tel. 078-6137902


ABI - Lieve mix - teefje - 3 jaar

Abi is een lief, warm en aanhankelijk teefje bij mensen die ze amper een half uurtje kent. Ze houdt van knuffelen, het liefst de hele dag. Net nieuwe mensen worden tien minuten van een afstand bekeken en er wordt steeds een stap dichterbij gezet. Met een half uur geeft ze pootjes zodat je blijft knuffelen. Abi heeft een stijf pootje door een ongeluk met een busje. De bestuurders zijn gewoon doorgereden en zo is het pootje vergroeid. Ze heeft er helemaal geen last van. Ze is nog steeds een van de snelste, ze moet alleen soms ff bijsturen als ze te veel naar rechts afwijkt. Abi is een vrolijke, jonge, speelse en zelf een beetje waakse lieverd. Abi is onlangs gesterliseerd.

Abi woont tot haar adoptie in Zelhem, Gelderland

Voor meer info gelieve contact op te nemen met:
Yvette Pieper
Tel. 06-134 33 758


KIWI - Mechelse Herder ( Malinois) - reu - 5 jaar

Kiwi is een Mechelse Herder van 5 jaar, die tot nog toe geen fijn leven had, pas in het pleeggezin leert hij dat het ook leuk kan zijn en dat zijn wereld niet enkel uit een leven in de kennel bestaat. Ondanks dit verleden is hij een ongecompliceerde hond die absoluut geen problemen met andere honden of mensen heeft, zelfs niet met honden die hem provoceren of uitlokken. Maar hij heeft nog wel links en rechts een beetje opvoeding nodig, b.v. bij het onderwerp schoothond ;-). Want meneer klimt heel graag op schoot als je voor de tv zit en met een gewicht van 30 kg is dat niet niks. Hij is een lompe goedzak die je in zijn enthousiasme oms ondersteboven loopt ;-). Zijn nieuwe baasjes moeten daar wel rekening mee houden en er de humor van inzien.

Ook moet hij het trekken aan de riem afleren,Behalve dat is Kiwi een hond die gek is op action en graag beweegt. Dus zoeken wij voor hem zeker geen couchpotatoes, ervaring met grote honden is wel noodzakelijk, gezien zijn enthousiasme en energie. Ondanks zijn makkelijk en lief karakter moet ook Kiwi zijn grenzen kennen en moeten zijn nieuwe baasjes wel consequent kunnen zijn.
Hij is chemisch gecastreerd omdat hij samen leeft met een intakt teefje in het pleeggezin. Kiwi kan ook al even alleen blijven Hij is gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees paspoort. Hij leeft momenteel in een pleeggezin in Düsseldorf (Duitsland) .
Kennis van de Duitse Taal is noodzakelijk.

Contact:
CUSIN Duitsland
Anna Schmidt oder Susanne Schmidtmann
Tel.: 0049 2131-3143885 (vast)(von 11 bis 18 Uhr) oder 0049 163 - 4842000 (bis 21 Uhr)mobiel)
Contact Nederland: Teya Walda 046 850 31 44 (van 11 tot 18 uur)


   

HOME

Disclaimer:Van deze website/pagina's mag door derden niets gekopieërd en/of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van stichting Collie & Coin Nood.De Stichting is op geen enkele wijze verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor de juistheid van de aan ons verstrekte gegevens en/of herplaatsing van de hier getoonde honden m.u.v. de pleeghonden van Stichting Collie & Co. in Nood.