LIEVE KLEINE ALICE - EEN HEERLIJK RONDOM PAKKETJE VAN 2 JAAR - TEEFJE

Y GEPLAATST Y

Alice, geboren 4.12.2009 was er geestelijk en lichamelijk niet zo best aan toe toen wij haar opnamen voor herplaatsing. Zij had een huidziekte waarvan zij inmiddels volledig is genezen, was ondervoed en flink getraumatiseerd door haar ervaringen met mensen. Inmiddels is
zij bij ons het zonnetje in huis geworden en maakt iedereen aan het lachen. Zij staat zo open voor haar nieuwe leven dat zij voor veel mensen een voorbeeld en een perfect therapiehondje zou kunnen zijn :-). Alice had aan beide oogjes last van een cherry-eye, wij hebben haar laten opereren en meteen laten castreren, zo hoefde zij maar één keer onder het mes.

Alice is een Yorkshire Terriërmixje en heeft een stel grappige Gremlinoortjes waar zij meestal erg goed mee hoort, maar soms ook op terriermanier een beetje oostindischdoof op is. Met haar ca. 30 cm schofthoogte is zij van gestalte klein maar van karakter heel groot. Is niet gauw ergens bang voor maar respecteert wel grenzen van soortgenoten. Naar mensen toe is zij 200 % sociaal en geeft iedereen een eerlijke kans. Alice is bijzonder aanhankelijk en ligt vreselijk graag op schoot en in bed (zij ligt stil :-) ...).

Zij speelt ontzettend graag met andere honden en met mensen maar kan zich ook kostelijk vermaken met een stoffen bal van de IKEA - de echte honden diehard's weten welke bal ik bedoel. Soms wil zij ook op je vingers knabbelen maar met een AUW stopt zij meteen. Veel commando's kent kleine Alice nog niet omdat voor ons haar lichamelijk en geestelijk welzijn prioriteit had.

Zij trekt iets aan de riem maar is niet bang voor verkeer en straat. Zij heeft een gezonde portie temperament en energie en heeft niet genoeg aan dagelijks 3 x 15 minuten wandelen aan de riem. Met andere honden lekker rennen of met het baasje uitgebreid spelen heeft zij gewoon nodig . Alice is helemaal zindelijk in huis, doet haar behoefte netjes buiten of in de tuin. Thuis ligt zij het liefst op de bank of in bed, zij blaft niet onnodig en is ontzettend lief. Zij heeft zichzelf binnen 1 dag het traplopen naar boven en beneden aangeleerd en apporteert ook balletjes :-).
Alleen het afstaan van de bal wil nog niet elke keer lukken.

Voor Alice wensen wij ons baasjes zonder kinderen of met kinderen boven de 16 jaar. Het zou de voorkeur hebben als er al een speels en niet te oud hondje zou zijn. Alleen blijven samen met een andere hond gaat prima. Het liefst zien we haar bij baasjes waar zij niet te lang alleen moet blijven. Wij verwachten geen probleem met katten, maar garanderen doen wij het niet.

Als je belangstelling voor dit schattige rondompakketje hebt, schrijf een mailtje met achtergrondinfo over jezelf en je woon- en werksituatie naar :
Stichting Collie & Co in Nood (Teya en/of Frans)
Tel. 045 527 06 64
E-mail: info@collie-in-nood.com
Alice woont in een pleeggezin in Heerlen en wordt met een adoptiecontract en tegen een vergoeding geplaatst.
Raadpleeg a.u.b. voor onze adoptieprocedure ook de pagina 'Doelstelling' - links in het menu


Wie, wat, waar, waarom :-)) ??

Zo, ik kan hier mooi alles overzien vanaf baasje's buik.

Pure liefde ...